Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów w Zespole Placówek Oświatowych w Nowej Dębie w roku szkolnym 2021/2022
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ PLACÓWEK OŚWIATOWYCH W NOWEJ DĘBIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 180055984
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Bronisława Zybury 4
1.5.2.) Miejscowość: Nowa Dęba
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-460
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: (15) 846-24-61
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp3nowadeba@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zponowadeba.edupage.org
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
instytucja edukacyjna - szkoła
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów w Zespole Placówek Oświatowych w Nowej Dębie w roku szkolnym 2021/2022
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-62449498-b47f-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00054695
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-14
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00005302/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek Oświatowych w Nowej Dębie w roku szkolnym 2021/22
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zponowadeba.naszbip.pl/zamowienia-publiczne3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu oudzieleniezamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciuminiPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego podadresem:https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej: gmina@nowadeba.pl;(nie dotyczyskładania ofert).Adres strony internetowej postepowania: https://zponowadeba.naszbip.pl/zamowienia-publiczne
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Ofertę,oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 p.z.p., podmiotowe środki dowodowe w tymoświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 p.z.p., zobowiązanie podmiotuudostępniającegozasoby, pełnomocnictwa sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólniedostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt. Ofertę, atakże oświadczenie ojakim mowa w Dziale X ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, wformie elektronicznej (opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postacielektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym (podpis zaufany - składany za pomocą profiluzaufanego) lub podpisem osobistym(podpis osobisty składany za pomocą dowodu osobistego - edowodu).Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy:„Formularz złożenia, zmiany, wycofaniaoferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150MB.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Placówek Oświatowych w Nowej Dębie.• Inspektor ochrony danych osobowych w Zespole Placówek Óświatowych w Nowej Debie : ul. Rzeszowska 3, 39-460 Nowa Dęba, tel. : +48 15 846 26 71, adres e-mail: iod@nowadeba.pl.• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;• posiada Pani/Pan:na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;• nie przysługuje Pani/Panu:w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZPO.271.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ I – MLEKO I PRODUKTY MLECZNE- zgodnie z załącznikiem nr 1.1 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur VAT
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ II – PIECZYWO - zgodnie z załącznikiem nr 1.2 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur VAT
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ III - RYBY, MROŻONKI RYBNE I WARZYWNE - zgodnie z załącznikiem nr 1.3 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur VAT
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ IV – PRODUKTY SPOŻYWCZE zgodnie z załącznikiem nr 1.4 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur VAT
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ V - MIĘSO I WYROBY WĘDLINIARSKIE zgodnie z załącznikiem nr 1.5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur VAT
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ VI – OWOCE I WARZYWA - zgodnie z załącznikiem nr 1.6 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur VAT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:2. Oceniane będą wyłącznie oferty nie odrzucone.3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się niżej opisanymi kryteriami oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt:I - Cena (znaczenie w ocenie 60% = 60 pkt)Sposób dokonywania oceny wg wzoru:C = Cn / Cb x 60 pktgdzie Cn – cena najniższa, Cb – cena badanej oferty.II Termin płatności faktur VAT (znaczenie w ocenie 40% = 40 pkt) ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności14 dni – 0 pkt21 dni – 20 pkt.30 dni – 40 pkt.Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403).4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7