Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
ZP1/02/2021 R. Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno- Przedszkolnego im. W. Broniewskiego w Międzyrzeczu w 2021
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno Przedszkolny Miedzyrzecze Górne
1.3.) Oddział zamawiającego: Szkoła
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 072718460
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szkolna
1.5.2.) Miejscowość: Międzyrzecze Górne
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-392
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski
1.5.7.) Numer telefonu: 338155529
1.5.8.) Numer faksu: 338155529
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szkola-miedzyrzecze.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szkola-miedzyrzecze.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
ZP1/02/2021 R. Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno- Przedszkolnego im. W. Broniewskiego w Międzyrzeczu w 2021
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-55ca83ce-77ea-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00011496
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-02-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003609/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych w 2021 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.szkola-miedzyrzecze.edu.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.szkola-miedzyrzecze.edu.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania nadanym przez Zamawiającego. ZP1/02/20218. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: sekretariat@szkola-miedzyrzecze.edu.pl 9. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email: mieszkola@poczta.onet.plSposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie. 10. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ. 11. W korespondencji kierowanej do Zamawiającego Wykonawcy powinni posługiwać się numerem przedmiotowego postępowania: ZP1/02/2021
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: www.szkola-miedzyrzecze.edu.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna dotycząca danych osobowych UWAGA: Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuję, że: § administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Kontakt:Zespół Szkolno-Przedszkolny im. W. Broniewskiego w Międzyrzeczu 43-392 Międzyrzecze Górne 81 NIP 937-23-40-530 REGON 0727181460 tel/fax. tel. 33 8155529, adres mailowy : sekretariat@szkola-miedzyrzecze.edu.pl adres strony internetowej: www.szkola-mieszyrzecze.edu.pl inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Marcin Gruszka adres mailowy: iod24h@gmail.com tel. 785465154 Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno- Przedszkolnego im. W. Broniewskiego w Międzyrzeczu w 2020 r. prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego. § odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1986 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; § Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; § obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; § w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; § posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych * ; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. * Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. ** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP1/02/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 188144,93 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) WSZYSTKIE PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOSCIWSZYSTKIE PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOSCICzęść NR 1. JAJA Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.Zgodnie z zal. nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 2800,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2 MAKARONY Sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny .zapach i kolor Zgodnie z zal nr 2 do SWZ Wszystkie produkty najwyzszej jakosci
4.2.5.) Wartość części: 1950,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-02-16 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wszystkie produlkty najwyzszej jakosci. Zgodnie z zal. nr 2 Część NR 3 MIĘSO, DRÓB, WĘDLINA CPV15100000-9,15110000-, drób 115112000-6515131130-5) Część NR 3 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB . Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
4.2.5.) Wartość części: 58820,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. Zgodnie z zał. nr 2 do SWZ Produkty najwyzszej jakosci.
4.2.5.) Wartość części: 6511,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część NR 5 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.Zgodnie z zał. nr 2 do SWZ., Wszystkie produkty najwyzszej jakości.
4.2.5.) Wartość części: 37804,75 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część NR 6 RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP.Zgodnie z zał. nr 2 do SWZ. Wszystkie produkty najwyzszej jakości.
4.2.5.) Wartość części: 20159,88 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15229000-9 - Mrożone produkty rybne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wszystkie produkty najwyzszej jakosci , zgodnie z zał. nr 2 do SWZ. Część NR 7 ARTYKUŁY SPOZYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji
4.2.5.) Wartość części: 31151,30 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot. wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot. wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wszystkie produkty najwyzszej jakości zgodnie z zal. nr 2 do SWZ. Część NR 8 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki-powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny
4.2.5.) Wartość części: 28947,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
5. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-03-15 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty P = …………………………………………………………………….. X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4