"Sukcesywne dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców oraz ziemniaków do Zakładu...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
"Sukcesywne dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Siedlcach"
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSiedlce
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-10-29
  • ZamawiającyZakład Karny w Siedlcach
  • Data publikacji ogłoszenia2021-10-20
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00239093
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
"Sukcesywne dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Siedlcach"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Siedlcach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320472

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Józefa Piłsudskiego 47

1.5.2.) Miejscowość: Siedlce

1.5.3.) Kod pocztowy: 08-110

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL925 - Siedlecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_siedlce@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Sukcesywne dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Siedlcach"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-83319cf9-3189-11ec-a3fb-0a24f8cd532c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00239093

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00048075/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Sukcesywne dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców i ziemniaków do Zakładu Karnego w Siedlcach

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/zk_siedlce

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/zk_siedlce

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych dot. korespondencji elektronicznej znajdują się w rozdziale XVI SWZ - Informacja o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami, oraz informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacje dotyczące RODO zawarte są w rozdziale XXXVIII SWZ - Ochrona danych osobowych osób fizycznych i klauzula informacyjna z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwane dalej „rozporządzeniem 2016/679”.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacje dotyczące RODO zawarte są w rozdziale XXXVIII SWZ - Ochrona danych osobowych osób fizycznych i klauzula informacyjna z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwane dalej „rozporządzeniem 2016/679”.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.3.2021.JR

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 47717,45 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców oraz ziemniaków wyszczególnionych w poniższej:
I Zamówienie gwarantowane:
1 Buraki ćwikłowe: świeże, jędrne, niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa fioletowa, zapach swoisty - 1 968,75 kg
2 Cebula biała: świeża, twarda, niepopękana, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa biało-żółta, zapach swoisty - 1750,00 kg
3 Kapusta biała: świeża, niezwiędnięta, twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy białej i swoistym zapachu - 2 333,33 kg
4 Kapusta czerwona: świeża, niezwiędnięta, twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy czerwono – fioletowej i swoistym zapachu - 583,33 kg
5 Marchewka: świeża, jędrna, twarda, niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, niezbyt drobna, jednolite odmianowo, barwa pomarańczowa, zapach swoisty - 4 083,33 kg
6 Pietruszka – korzeń: świeża, jędrna, twarda, niepopękana, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, niezbyt drobne, jednolite odmianowo, barwa biała, zapach swoisty - 218,75 kg
7 Por: świeży, jędrny, niepopękane, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa biało - zielona, zapach swoisty - 364,58 kg
8 Seler – korzeń: świeży, jędrny, twardy, niepopękany, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa kremowa, zapach swoisty - 729,17 kg
9 Kapusta kwaszona: twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy białej i swoisty zapachu 656,25 kg
10 Ogórki kwaszone: twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy zielonej i swoistym zapachu - 218,75 kg
11 Jabłka polskie (typu cortland lub delikates): świeże, jędrne, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite wielkościowo, barwa czerwono – żółtko – pomarańczowo - zielona, swoisty zapach - 1 166,67 kg
12 Ziemniaki jadalne białe: świeże bez śladów zepsucia i pleśni, bez widocznych narośli, jednolite wielkościowo, niezbyt drobne, po ugotowaniu są sypkie o białej lub kremowej barwie oraz swoistym zapachu - 19 687,50 kg

II Zamówienie opcjonalne:

1 Buraki ćwikłowe: świeże, jędrne, niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa fioletowa, zapach swoisty - 843,75 kg
2 Cebula biała: świeża, twarda, niepopękana, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa biało-żółta, zapach swoisty - 750,00 kg
3 Kapusta biała: świeża, niezwiędnięta, twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy białej i swoistym zapachu - 1000,00 kg
4 Kapusta czerwona: świeża, niezwiędnięta, twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy czerwono – fioletowej i swoistym zapachu - 250,00 kg
5 Marchewka: świeża, jędrna, twarda, niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, niezbyt drobna, jednolite odmianowo, barwa pomarańczowa, zapach swoisty - 1 750,00 kg
6 Pietruszka – korzeń: świeża, jędrna, twarda, niepopękana, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, niezbyt drobne, jednolite odmianowo, barwa biała, zapach swoisty - 93,75 kg
7 Por: świeży, jędrny, niepopękane, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa biało - zielona, zapach swoisty - 156,25 kg
8 Seler – korzeń: świeży, jędrny, twardy, niepopękany, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa kremowa, zapach swoisty - 312,50 kg
9 Kapusta kwaszona: twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy białej i swoisty zapachu - 281,25 kg
10 Ogórki kwaszone: twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy zielonej i swoistym zapachu - 93,75 kg
11 Jabłka polskie (typu cortland lub delikates): świeże, jędrne, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite wielkościowo, barwa czerwono – żółtko – pomarańczowo - zielona, swoisty zapach - 500,00 kg
12 Ziemniaki jadalne białe: świeże bez śladów zepsucia i pleśni, bez widocznych narośli, jednolite wielkościowo, niezbyt drobne, po ugotowaniu są sypkie o białej lub kremowej barwie oraz swoistym zapachu - 8 437,50 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212100-1 - Ziemniaki

03221110-0 - Warzywa korzeniowe

03221111-7 - Burak ćwikłowy

03221112-4 - Marchew

03221113-1 - Cebula

03221410-3 - Kapusta

03222321-9 - Jabłka

15331000-7 - Warzywa przetworzone

15331142-4 - Kapusta przetworzona

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizacje opcjonalnego przedmiotu zamówienia w maksymalnych poniższych ilościach:
1 Buraki ćwikłowe: świeże, jędrne, niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa fioletowa, zapach swoisty - 843,75 kg
2 Cebula biała: świeża, twarda, niepopękana, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa biało-żółta, zapach swoisty - 750,00 kg
3 Kapusta biała: świeża, niezwiędnięta, twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy białej i swoistym zapachu - 1000,00 kg
4 Kapusta czerwona: świeża, niezwiędnięta, twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy czerwono – fioletowej i swoistym zapachu - 250,00 kg
5 Marchewka: świeża, jędrna, twarda, niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, niezbyt drobna, jednolite odmianowo, barwa pomarańczowa, zapach swoisty - 1 750,00 kg
6 Pietruszka – korzeń: świeża, jędrna, twarda, niepopękana, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, niezbyt drobne, jednolite odmianowo, barwa biała, zapach swoisty - 93,75 kg
7 Por: świeży, jędrny, niepopękane, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa biało - zielona, zapach swoisty - 156,25 kg
8 Seler – korzeń: świeży, jędrny, twardy, niepopękany, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, bez śladów zepsucia, pleśni, jednolite wielkościowo, jednolite odmianowo, barwa kremowa, zapach swoisty - 312,50 kg
9 Kapusta kwaszona: twarda, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy białej i swoisty zapachu - 281,25 kg
10 Ogórki kwaszone: twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, barwy zielonej i swoistym zapachu - 93,75 kg
11 Jabłka polskie (typu cortland lub delikates): świeże, jędrne, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite wielkościowo, barwa czerwono – żółtko – pomarańczowo - zielona, swoisty zapach - 500,00 kg
12 Ziemniaki jadalne białe: świeże bez śladów zepsucia i pleśni, bez widocznych narośli, jednolite wielkościowo, niezbyt drobne, po ugotowaniu są sypkie o białej lub kremowej barwie oraz swoistym zapachu - 8 437,50 kg

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-11-22 do 2022-01-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które:
a) zostaną złożone przez wykonawców nie wykluczonych przez zamawiającego
z niniejszego postępowania
b) nie zostaną odrzucone prze zamawiającego
2. Ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru ofert.
3. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena - waga kryterium 60 %;
2) Termin płatności - waga kryterium 40 %.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają poniższe warunki udziału w postępowaniu:
1) Wykonawca spełni warunek zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, jeżeli:
Wykonawca spełni warunek jeżeli figuruje w odpowiednim rejestrze zawodowym lub handlowym;
2) Wykonawca spełni warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, jeżeli:
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;
3) Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej, jeżeli wykaże, że:
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;
4) Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej jeżeli wykaże, że:
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
4. Informacja dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty;
2) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w ust. 1 składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu;
3) wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty dostawy wykonają poszczególni wykonawcy;
4) oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
5. Podwykonawstwo.
1) wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom);
2) zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia;
3) zamawiający wymaga, aby w przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcom, wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał (o ile są mu wiadome na tym etapie) nazwy (firmy) tych podwykonawców.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert:

1) oświadczenia dotyczące braku podstaw do wykluczenia z postępowania - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ;

Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 stanowią wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert:
1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie z załącznikiem nr 3 do SWZ.
2. Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 stanowią wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
3. W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności do występowania w obrocie gospodarczym Zamawiający żąda od wykonawcy prowadzącego działalność gospodarczą lub zawodową dokumentu potwierdzającego, że jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem. (np. CEIDG, KRS)

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga od Wykonawcy złożenia przedmiotowych środków dowodowych.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Informacja dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty;
2) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w ust. 1 składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu;
3) wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty dostawy wykonają poszczególni wykonawcy;
4) oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zmiany umowy oraz warunki ich wprowadzenia możliwe na podstawie § 8 Załącznika nr 4 do SWZ - wzór umowy DKW.2232.3.2021.JR

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-10-29 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/zk_siedlce

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-10-29 09:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-11-22

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Nowy Szelków
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania01-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI