Sukcesywna dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Mniowie w roku...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Mniowie w roku szkolnym 2022/2023 (zamówienie podzielone na 11 części).
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoMniów
  • WojewództwoŚwiętokrzyskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-10-06
  • ZamawiającyCENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W MNIOWIE
  • Data publikacji ogłoszenia2022-09-28
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00367701
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Mniowie w roku szkolnym 2022/2023 (zamówienie podzielone na 11 części).

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W MNIOWIE

1.3.) Oddział zamawiającego: CUW

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 385051565

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Centralna 9

1.5.2.) Miejscowość: Mniów

1.5.3.) Kod pocztowy: 26-080

1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@mniow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.cuw-mniow.biuletyn.net

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Mniowie w roku szkolnym 2022/2023 (zamówienie podzielone na 11 części).

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-548ee7dd-3e2f-11ed-9171-f6b7c7d59353

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00367701

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00183778/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Mniowie w roku szkolnym 2022/2023 (zamówienie podzielone na 11 części).

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz
przekazywanie informacji odbywa się wyłącznie elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego
formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP pod adresem:
https://epuap.gov.pl/wps/portal lub poczty elektronicznej: cuw@mniow.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z
elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).Sposób sporządzania i przekazywania dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz
rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych stanowi załącznik nr 5 do SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: CUW. 271.2.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 1 – Dostawa jaj
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 2 – Dostawa mleka i produktów mlecznych
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 3 – Dostawa artykułów z przemiału zbóż
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 4 – Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 5 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, wędlin
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 6 – Dostawa produktów z drobiu
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 7– Dostawa warzyw i owoców
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 8 – Dostawa przypraw, makaronów, herbat
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 9 – Dostawa mrożonek
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 10 – Dostawa pozostałych artykułów żywnościowych
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

15831000-2 - Cukier

15841000-5 - Kakao

15871230-5 - Ketchup

15411000-2 - Oleje zwierzęce lub roślinne

15981000-8 - Wody mineralne

15332290-3 - Dżemy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 11 – Dostawa ryb mrożonych
Opis przedmiotu zamówienia (na części 1 – 11) zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z tym, że Zamawiający na podstawie art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej "ustawą" przewiduje prawo opcji, przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe (gwarantowane) oraz zamówienie objęte prawem opcji (niegwarantowane, opcjonalne).
Zakres rzeczowy i ilościowy składający się na zamówienie podstawowe został wskazany w OPZ, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
W ramach zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów wyszczególnionych w tabeli rzeczowej OPZ zawartej w Załączniku nr 1 do SWZ, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku zaistnienia dodatkowych potrzeb Zamawiającego w zakresie wykorzystania artykułów żywnościowych, w terminie o którym mowa w mowa w § 2 ust. 7 umowy. Do obliczenia wartości dostaw w ramach prawa opcji będą przyjęte stawki jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy, której kopia stanowi załącznik nr 2 do umowy. Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji w dowolnym momencie podczas trwania Umowy (np. może zdarzyć się sytuacja, kiedy zamówienie objęte prawem opcji będzie realizowane w czasie trwania realizacji zamówienia podstawowego).
Zamówienie opcjonalne nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do jego zlecenia, jak również nie stanowi podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania tego zamówienia.
W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z realizacji zamówienia objętego prawem opcji, Zamawiający przekaże Wykonawcy pisemne zapotrzebowanie na artykuły żywnościowe. W zapotrzebowaniu zawarte zostaną w szczególności informacje na temat ilości i rodzaju asortymentu, które wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć w ramach zamówienia przewidzianego prawem opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert które nie zostały odrzucone na podstawie
kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy:
- nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy oraz art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2022 r. poz. 835).
W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, oraz braku podstaw wykluczenia Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą (dotyczy części 1-11):
- Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie wskazanym przez zamawiającego – sporządzone według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane podmiotowe środki dowodowe, wskazane w pkt 5.2 SWZ.

Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych: Dotyczy Części 1-11
1. Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
2. Oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową (o ile dotyczy), albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej (o ile dotyczy) niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej.
Wzór oświadczenia zostanie przekazany Wykonawcy łącznie z wezwaniem do złożenia dokumentów, o którym mowa w pkt 5.2.
3. Dokumentów dotyczących podmiotu udostępniającego zasoby, wymienionych w pkt 5.2.1 i 5.2.2 SWZ w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia – o ile Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innego podmiotu.
4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 5.2.1 SWZ składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w zdaniu pierwszym, zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy.
Dokumenty i oświadczenia o których mowa w niniejszym punkcie powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego. 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) brak podstaw wykluczenia wskazanych w pkt 4.1.1SWZ oraz warunek określony w pkt 4.1.2
SWZ musi wykazać/ spełniać każdy Wykonawca z osobna,
2) warunek określony w pkt 4.1.3 SWZ musi spełniać co najmniej jeden Wykonawca – ten, który
zrealizuje zamówienie (jego część) do realizacji którego te zdolności są wymagane,
3) warunki określone w pkt od 4.1.4 do 4.1.5 SWZ musi spełniać co najmniej jeden Wykonawca
lub wszyscy Wykonawcy łącznie.
3. W przypadku wnoszenia oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, Wykonawcy
muszą złożyć: pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie lub
inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawców występujących
wspólnie oraz podmiotowe środki dowodowe, oświadczenia i dokumenty, o których mowa w
niniejszym Rozdziale, z tym, że wymienione w pkt 5.1.1, 5.2.1, 5.2.2 i 5.3 SWZ należy złożyć odrębnie dla każdego Wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany do zawartej umowy, na podstawie art. 455 ustawy, w sposób i na warunkach szczegółowo opisanych w załączniku nr 2 do SWZ .

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-10-06 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP, zaś miniPortal jest miejscem, w którym Wykonawca znajdzie opublikowany przez Zamawiającego formularz postępowania oraz może zaszyfrować ofertę. Cały proces szyfrowania odbywa się na stronie miniPortal.uzp.gov.pl.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-10-06 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-11-04

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Z uwagi na ograniczoną liczbę znaków w formularzu służacym do przesyłania ogłoszeń drogą elektroniczną w Sekcji II pkt.
2.3 nie podano pełnej nazwy przedmiotu zamówienia. Pełna nazwa przedmiotu zamówienia.
Sukcesywna dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Mniowie w roku szkolnym 2022/2023 (zamówienie podzielone na 11 części).

Część nr 1 – Dostawa jaj
Część nr 2 – Dostawa mleka i produktów mlecznych
Część nr 3 – Dostawa artykułów z przemiału zbóż
Część nr 4 – Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich
Część nr 5 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, wędlin
Część nr 6 – Dostawa produktów z drobiu
Część nr 7– Dostawa warzyw i owoców
Część nr 8 – Dostawa przypraw, makaronów, herbat
Część nr 9 – Dostawa mrożonek
Część nr 10 – Dostawa pozostałych artykułów żywnościowych
Część nr 11 – Dostawa ryb mrożonych
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej - Kazimierza Wielka
  • Lokalizacja zleceniaświętokrzyskie
  • Data dodania16-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Szukam pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI