Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:l.p. Nazwa artykułu Kod CPV Opis przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość1 Buraki czerwone kl. I 03221111-7 Świeże, minimalna średnica 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 10002 Cebula kl. I 03221113-1 Świeża, minimalna średnica 4 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15kg. kg 10003 Czosnek kl. I 03221120-3 Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 kg. szt. 3004 Kapusta biała głowiasta kl. I 03221410-3 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg kg 15005 Kapusta czerwona głowiasta kl. I 03221410-3 Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 9006 Kapusta pekińska kl. I 03221410-3 Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg. kg 5007 Koperek natka kl. I 03221300-9 Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach .o wadze nie mniej niż 20 g. pęczek 7008 Marchew korzeń kl. I 03221112-4 Świeża, minim. średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg kg 20009 Ogórek zielony kl. I 03221270-9 Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg. kg 100010 Papryka kl. I 03221230-7 Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg kg 80011 Pietruszka korzeń kl. I 03221110-0 Świeża, minim.śr.2 cm, minim. na długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk. z tworz. sztucznego do 5 kg. kg 60012 Pietruszka natka kl. I 03221300-9 Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze nie mniej niż 20 g. pęczek 60013 Pomidory kl. I 03221240-0 Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór, bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg. kg 150014 Por zielony kl. I 03221110-0 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 70015 Rzodkiewka kl. I 03221110-0 Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, wolny od szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt. pęczek 60016 Sałata masłowa kl. I 03221310-2 Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty nie mniej niż 200 g. szt. 100017 Seler korzeń kl. I 03221110-0 Minimalna średnica 5cm,świeży,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg kg 80018 Fasolka szparagowa kl. I 03221212-5 Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała ,świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 5019 Szczypiorek natka kl. I 03221300-9 Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze nie mniej niż 20 g. pęczek 60020 Pieczarki kl. I 03221260-6 Świeże, duże, zdrowe, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg kg 80021 Kapusta włoska głowiasta kl. I 03221400-0 Kapusta w główkach prawidłowo związanych, świeża bez uszkodzeń mech. wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danej odmiany, wolna od szkodników i ich pozostałości. kg 30022 Kalafior kl. I 03221420-6 Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników i ich pozostałości, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści . Średnica kalafiora min. 16 cm. szt. 10023 Ziemniaki jadalne kl. I 03212100-1 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z następujących odmian: Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 650024 Ogórki małosolne 03221270-9 Ogórki poddane procesowi kiszenia w okresie 3-5 dni od zakiszenia w wiaderkach plastikowych do 3 kg kg 10025 Botwinka kl. I 03221300-9 Buraki czerwone z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników ,pakowany w pęczki po 10 szt. 1 pęczek nie mniej niż 0,5 kg pęczek 4026 Por młody kl. I 03221110-0 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w pęczkach po 10 szt minimalna średnica 1,5 cm szt. 2027 Seler naciowy kl. I 03221110-0 Seler naciowy o regularnym kształcie, wolny od śladów chorób na liściach bądź szypułkach. Łodygi liściowe nie mogą być połamane, włókniste, zagniecione lub popękane. Minimalna waga selera od 500-800g. Zawartość każdego opakowania musi być jednolita i obejmować wyłącznie seler naciowy tego samego pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości. szt. 2028 Kapusta młoda kl. I 03221410-3 Kapusta młoda w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta, bez zewnętrznych liści. Średnica kapusty min.18cm. szt. 15029 Ziemniaki młode kl. I 03212100-1 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z następujących odmian: Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 200030 Banany kl. I 03222111-4 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości. kg 100031 Cytryny kl. I 03222210-8 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany kg 90032 Jabłka deserowe kl. I 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia min. i pow. 65 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste kg 150033 Kiwi kl. I 03222118-3 Całe ale bez szypułki,zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych oraz szkodników. Owoc musi być odpowiednio jędrny, nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub wodnistych, musi być prawidłowo wykształcony i bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 25034 Mandarynki kl. I 03222240-7 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni. kg 50035 Pomarańcze kl. I 03222220-1 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany. kg 80036 Winogrona kl. I 03222340-8 Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany. kg 10037 Grapefruity kl. I 03222230-4 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 35038 Truskawki kl. I 03222313-0 Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany. kg 5039 Nektarynki kl. I 03222332-9 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki. kg 15040 Arbuzy kl. I 03222330-5 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od szkodników, jędrne i dostatecznie dojrzałe, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane. kg 10041 Gruszki kl. I 03222322-6 Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych odrdzewionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany. kg 100042 Brzoskwinia kl. I 03222332-9 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy. kg 5043 Czereśnie kl. I 03222333-6 Powinny być całe o świeżym wyglądzie, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, muszą być jędrne, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. Powinny być dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, powinny być dobrej jakości i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. kg 5044 Śliwki kl. I 03222334-3 Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03110000-5, 03221111-7, 03221113-1, 03221120-3, 03221410-3, 03221300-9, 03221112-4, 03221270-9, 03221230-7, 03221110-0, 03221240-0, 03221310-2, 03221212-5, 03221260-6, 03221400-0, 03221420-6, 03212100-1, 03221270-9, 03222111-4, 03222210-8, 03222321-9, 03222118-3, 03222340-7, 03222220-1, 03222340-8, 03222230-4, 03222313-0, 03222332-9, 03222330-5, 03222322-6, 03222333-6, 03222334-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
50,00 |
Opust |
40,00 |
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru |
10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach OZ w Sulejowie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:l.p. Nazwa artykułu Kod CPV Opis przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość 1 Ziemniaki jadalne 03212100-1 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 120002 Ziemniaki młode jadalne 03212100-1 Ziemniaki młode jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce gładkiej , cienkiej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 30003 Pietruszka korzeń 03221110-0 Świeża, minimalna średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk. z tworz. sztucznego do 5 kg. kg 10004 Rzodkiewka 03221110-0 Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, wolny od szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt. pęczek 455 Seler korzeń 03221110-0 Świeży, minimalna średnica 5cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg kg 12006 Buraki czerwone 03221111-7 Świeże, minimalna średnica ok. 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 4007 Marchew korzeń 03221112-4 Świeża, minim.średnica ok.2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg kg 18008 Cebula 03221113-1 Świeża, minimalna średnica ok. 4 cm,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15 kg. kg 16009 Czosnek 03221120-3 Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica ok. 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 kg. szt. 20010 Fasolka szparagowa 03221212-5 Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała, świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 12011 Papryka 03221230-7 Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg kg 35012 Pomidory 03221240-0 Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór, bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg. kg 150013 Cukinia 03221250-3 Owoc cukini zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości ok. 10-20 cm o delikatnej skórce. kg 20014 Pieczarki 03221260-6 Świeże, duże, zdrowe, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg. kg 40015 Ogórek zielony 03221270-9 Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg. kg 180016 Ogórek małosolny 03221270-9 Ogórki poddane procesowi kiszenia w okresie 3-5 dni od zakiszenia w wiaderkach plastikowych do 3 kg kg 12017 Koperek 03221300-9 Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach, o wadze ok. 20 g pęczek 70018 Pietruszka natka 03221300-9 Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze 20 g pęczek 50019 Por zielony 03221300-9 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 130020 Por młody 03221300-9 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w pęczkach po 10 szt. minim. średnica 1,5 cm. szt. 20021 Szczypiorek 03221300-9 Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze do 20 g. pęczek 50022 Botwinka 03221300-9 Buraki czerwone z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników, pakowany w pęczki po 10 szt , 1 pęczek nie mniej niż 0,5 kg. pęczek 2023 Sałata masłowa 03221310-2 Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty 200g. szt. 200024 Kapusta biała głowiasta 03221410-3 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg. kg 70025 Kapusta młoda 03221410-3 Kapusta młoda w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta, bez zewnętrznych liści. Średnica kapusty min.18cm. szt. 40026 Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 40027 Kapusta pekińska 03221410-3 Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg. kg 50028 Kalafior 03221420-6 Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników i ich pozostałości, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści . Średnica kalafiora min. 16 cm. szt. 12029 Banany 03222111-4 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości. kg 36030 Cytryny 03222210-8 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany. kg 60031 Pomarańcze 03222220-1 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany. kg 9032 Mandarynki 03222240-7 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni. kg 2033 Truskawki 03222313-0 Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania.Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany. kg 1034 Jabłka deserowe 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia min. i pow. 65 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nieuszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste. kg 12035 Jabłka 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia, średnica min. 60 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nieuszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu. kg 35036 Gruszki 03222322-6 Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych odrdzewionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany. kg 9037 Nektarynki 03222330-5 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki. kg 8038 Brzoskwinia 03222332-9 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy. kg 3039 Arbuz 03222330-5 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste wolne od szkodników, jędrne, dostatecznie dojrzałe, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane kg 10040 Śliwki 03222334-3 Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 1041 Winogrona 03222340-8 Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany. kg 10
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03110000-5, 03221111-7, 03221113-1, 03221120-3, 03221410-3, 03221300-9, 03221112-4, 03221270-9, 03221230-7, 03221110-0, 03221240-0, 03221310-2, 03221212-5, 03221260-6, 03221400-0, 03221420-6, 03212100-1, 03221270-9, 03222111-4, 03222210-8, 03222321-9, 03222118-3, 03222340-7, 03222220-1, 03222340-8, 03222230-4, 03222313-0, 03222332-9, 03222330-5, 03222322-6, 03222333-6, 03222334-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
50,00 |
Opust |
40,00 |
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru |
10,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: