Dostawy warzyw i owoców dla Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy warzyw i owoców dla Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPopów
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-10-02
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
  • Data publikacji ogłoszenia2020-09-23
  • Numer ogłoszenia588584-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 588584-N-2020 z dnia 2020-09-23 r.

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach: Dostawy warzyw i owoców dla Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, krajowy numer identyfikacyjny 00067518100000, ul. Kule  2 , 42-110  Popów, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 034 3104030, , e-mail zp_kule@sw.gov.pl , , faks 034 3103653.
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
oferty malezy złozyć w formie pisemnej do siedziby Zamawiającego
Adres:
Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, Kule 2, 42-110 Popów. Pokój nr 3 sekretariat pawilon "Liswarta".

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców dla Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
Numer referencyjny: COS-DKW.2232.23.2020.JP
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia, na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie są dostawy warzyw i owoców. Zadanie nr 1 – dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach. l.p. Nazwa artykułu J.m. Ilość 1 Buraki czerwone kl. I kg 10002 Cebula kl. I kg 10003 Czosnek kl. I szt. 3004 Kapusta biała głowiasta kl. I kg 15005 Kapusta czerwona głowiasta kl. I kg 9006 Kapusta pekińska kl. I kg 5007 Koperek natka kl. I pęczek 7008 Marchew korzeń kl. I kg 20009 Ogórek zielony kl. I kg 100010 Papryka kl. I kg 80011 Pietruszka korzeń kl. I kg 60012 Pietruszka natka kl. I pęczek 60013 Pomidory kl. I kg 150014 Por zielony kl. I kg 70015 Rzodkiewka kl. I pęczek 60016 Sałata masłowa kl. I szt. 100017 Seler korzeń kl. I kg 80018 Fasolka szparagowa kl. I kg 5019 Szczypiorek natka kl. I pęczek 60020 Pieczarki kl. I kg 80021 Kapusta włoska głowiasta kl. I kg 30022 Kalafior kl. I szt. 10023 Ziemniaki jadalne kl. I kg 650024 Ogórki małosolne kg 10025 Botwinka kl. I pęczek 4026 Por młody kl. I szt. 2027 Seler naciowy kl. I szt. 2028 Kapusta młoda kl. I szt. 15029 Ziemniaki młode kl. I kg 200030 Banany kl. I kg 100031 Cytryny kl. I kg 90032 Jabłka deserowe kl. I kg 150033 Kiwi kl. I kg 25034 Mandarynki kl. I kg 50035 Pomarańcze kl. I kg 80036 Winogrona kl. I kg 10037 Grapefruity kl. I kg 35038 Truskawki kl. I kg 5039 Nektarynki kl. I kg 15040 Arbuzy kl. I kg 10041 Gruszki kl. I kg 100042 Brzoskwinia kl. I kg 5043 Czereśnie kl. I kg 5044 Śliwki kl. I kg 50Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 do SIWZ. Zadanie nr 2 – dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach OZ Sulejów. l.p. Nazwa artykułu J. m. Ilość1 Ziemniaki jadalne kg 120002 Ziemniaki młode jadalne kg 30003 Pietruszka korzeń kg 10004 Rzodkiewka pęczek 455 Seler korzeń kg 12006 Buraki czerwone kg 4007 Marchew korzeń kg 18008 Cebula kg 16009 Czosnek szt. 20010 Fasolka szparagowa kg 12011 Papryka kg 35012 Pomidory kg 150013 Cukinia kg 20014 Pieczarki kg 40015 Ogórek zielony kg 180016 Ogórek małosolny kg 12017 Koperek pęczek 70018 Pietruszka natka pęczek 50019 Por zielony kg 130020 Por młody szt. 20021 Szczypiorek pęczek 50022 Botwinka pęczek 2023 Sałata masłowa szt. 200024 Kapusta biała głowiasta kg 70025 Kapusta młoda szt. 40026 Kapusta czerwona głowiasta kg 40027 Kapusta pekińska kg 50028 Kalafior szt. 12029 Banany kg 36030 Cytryny kg 60031 Pomarańcze kg 9032 Mandarynki kg 2033 Truskawki kg 1034 Jabłka deserowe kg 12035 Jabłka kg 35036 Gruszki kg 9037 Nektarynki kg 8038 Brzoskwinia kg 3039 Arbuz kg 10040 Śliwki kg 1041 Winogrona kg 10

II.5) Główny kod CPV: 03110000-5
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03221111-7
03221113-1
03221120-3
03221410-3
03221300-9
03221113-4
03221270-9
03221230-7
03221110-0
03221240-0
03221110-0
03221210-2
03221212-5
03221260-6
03221400-0
03221420-6
03212100-1
03221270-9
03222111-4
03222210-8
03222321-9
03222118-3
03222340-7
03222220-1
03222370-8
03222230-4
03222313-0
03222332-9
03222330-5
03222322-6
03222333-6
03222334-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują dostawy warzyw i owoców, niezbędnym do wykazania spełniania warunku doświadczenia, przez co zamawiający rozumie realizację w okresie trzech ostatnich lat minimum dwóch dostaw dla jednej części zamówienia w ramach odrębnych umów, których wartość przekracza kwotę 40 000,00 zł brutto.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)






III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz wykonanych dostaw według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie od zadania nr 1 do zadania nr 2 stanowiący załącznik nr 2, 2 a do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 50,00
Opust 40,00
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru 10,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-10-02, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Ofertę należy sporządzić w języku polskim.
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:l.p. Nazwa artykułu Kod CPV Opis przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość1 Buraki czerwone kl. I 03221111-7 Świeże, minimalna średnica 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 10002 Cebula kl. I 03221113-1 Świeża, minimalna średnica 4 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15kg. kg 10003 Czosnek kl. I 03221120-3 Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 kg. szt. 3004 Kapusta biała głowiasta kl. I 03221410-3 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg kg 15005 Kapusta czerwona głowiasta kl. I 03221410-3 Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 9006 Kapusta pekińska kl. I 03221410-3 Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg. kg 5007 Koperek natka kl. I 03221300-9 Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach .o wadze nie mniej niż 20 g. pęczek 7008 Marchew korzeń kl. I 03221112-4 Świeża, minim. średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg kg 20009 Ogórek zielony kl. I 03221270-9 Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg. kg 100010 Papryka kl. I 03221230-7 Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg kg 80011 Pietruszka korzeń kl. I 03221110-0 Świeża, minim.śr.2 cm, minim. na długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk. z tworz. sztucznego do 5 kg. kg 60012 Pietruszka natka kl. I 03221300-9 Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze nie mniej niż 20 g. pęczek 60013 Pomidory kl. I 03221240-0 Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór, bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg. kg 150014 Por zielony kl. I 03221110-0 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 70015 Rzodkiewka kl. I 03221110-0 Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, wolny od szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt. pęczek 60016 Sałata masłowa kl. I 03221310-2 Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty nie mniej niż 200 g. szt. 100017 Seler korzeń kl. I 03221110-0 Minimalna średnica 5cm,świeży,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg kg 80018 Fasolka szparagowa kl. I 03221212-5 Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała ,świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 5019 Szczypiorek natka kl. I 03221300-9 Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze nie mniej niż 20 g. pęczek 60020 Pieczarki kl. I 03221260-6 Świeże, duże, zdrowe, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg kg 80021 Kapusta włoska głowiasta kl. I 03221400-0 Kapusta w główkach prawidłowo związanych, świeża bez uszkodzeń mech. wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danej odmiany, wolna od szkodników i ich pozostałości. kg 30022 Kalafior kl. I 03221420-6 Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników i ich pozostałości, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści . Średnica kalafiora min. 16 cm. szt. 10023 Ziemniaki jadalne kl. I 03212100-1 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z następujących odmian: Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 650024 Ogórki małosolne 03221270-9 Ogórki poddane procesowi kiszenia w okresie 3-5 dni od zakiszenia w wiaderkach plastikowych do 3 kg kg 10025 Botwinka kl. I 03221300-9 Buraki czerwone z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników ,pakowany w pęczki po 10 szt. 1 pęczek nie mniej niż 0,5 kg pęczek 4026 Por młody kl. I 03221110-0 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w pęczkach po 10 szt minimalna średnica 1,5 cm szt. 2027 Seler naciowy kl. I 03221110-0 Seler naciowy o regularnym kształcie, wolny od śladów chorób na liściach bądź szypułkach. Łodygi liściowe nie mogą być połamane, włókniste, zagniecione lub popękane. Minimalna waga selera od 500-800g. Zawartość każdego opakowania musi być jednolita i obejmować wyłącznie seler naciowy tego samego pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości. szt. 2028 Kapusta młoda kl. I 03221410-3 Kapusta młoda w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta, bez zewnętrznych liści. Średnica kapusty min.18cm. szt. 15029 Ziemniaki młode kl. I 03212100-1 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z następujących odmian: Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 200030 Banany kl. I 03222111-4 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości. kg 100031 Cytryny kl. I 03222210-8 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany kg 90032 Jabłka deserowe kl. I 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia min. i pow. 65 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste kg 150033 Kiwi kl. I 03222118-3 Całe ale bez szypułki,zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych oraz szkodników. Owoc musi być odpowiednio jędrny, nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub wodnistych, musi być prawidłowo wykształcony i bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 25034 Mandarynki kl. I 03222240-7 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni. kg 50035 Pomarańcze kl. I 03222220-1 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany. kg 80036 Winogrona kl. I 03222340-8 Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany. kg 10037 Grapefruity kl. I 03222230-4 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 35038 Truskawki kl. I 03222313-0 Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany. kg 5039 Nektarynki kl. I 03222332-9 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki. kg 15040 Arbuzy kl. I 03222330-5 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od szkodników, jędrne i dostatecznie dojrzałe, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane. kg 10041 Gruszki kl. I 03222322-6 Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych odrdzewionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany. kg 100042 Brzoskwinia kl. I 03222332-9 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy. kg 5043 Czereśnie kl. I 03222333-6 Powinny być całe o świeżym wyglądzie, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, muszą być jędrne, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. Powinny być dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, powinny być dobrej jakości i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. kg 5044 Śliwki kl. I 03222334-3 Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03110000-5, 03221111-7, 03221113-1, 03221120-3, 03221410-3, 03221300-9, 03221112-4, 03221270-9, 03221230-7, 03221110-0, 03221240-0, 03221310-2, 03221212-5, 03221260-6, 03221400-0, 03221420-6, 03212100-1, 03221270-9, 03222111-4, 03222210-8, 03222321-9, 03222118-3, 03222340-7, 03222220-1, 03222340-8, 03222230-4, 03222313-0, 03222332-9, 03222330-5, 03222322-6, 03222333-6, 03222334-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 50,00
Opust 40,00
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach OZ w Sulejowie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:l.p. Nazwa artykułu Kod CPV Opis przedmiotu zamówienia Jednostka miary Ilość 1 Ziemniaki jadalne 03212100-1 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 120002 Ziemniaki młode jadalne 03212100-1 Ziemniaki młode jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce gładkiej , cienkiej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg kg 30003 Pietruszka korzeń 03221110-0 Świeża, minimalna średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk. z tworz. sztucznego do 5 kg. kg 10004 Rzodkiewka 03221110-0 Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, wolny od szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt. pęczek 455 Seler korzeń 03221110-0 Świeży, minimalna średnica 5cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg kg 12006 Buraki czerwone 03221111-7 Świeże, minimalna średnica ok. 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 4007 Marchew korzeń 03221112-4 Świeża, minim.średnica ok.2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg kg 18008 Cebula 03221113-1 Świeża, minimalna średnica ok. 4 cm,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15 kg. kg 16009 Czosnek 03221120-3 Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica ok. 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 kg. szt. 20010 Fasolka szparagowa 03221212-5 Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała, świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 12011 Papryka 03221230-7 Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg kg 35012 Pomidory 03221240-0 Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór, bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg. kg 150013 Cukinia 03221250-3 Owoc cukini zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości ok. 10-20 cm o delikatnej skórce. kg 20014 Pieczarki 03221260-6 Świeże, duże, zdrowe, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg. kg 40015 Ogórek zielony 03221270-9 Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg. kg 180016 Ogórek małosolny 03221270-9 Ogórki poddane procesowi kiszenia w okresie 3-5 dni od zakiszenia w wiaderkach plastikowych do 3 kg kg 12017 Koperek 03221300-9 Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach, o wadze ok. 20 g pęczek 70018 Pietruszka natka 03221300-9 Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze 20 g pęczek 50019 Por zielony 03221300-9 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. kg 130020 Por młody 03221300-9 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w pęczkach po 10 szt. minim. średnica 1,5 cm. szt. 20021 Szczypiorek 03221300-9 Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze do 20 g. pęczek 50022 Botwinka 03221300-9 Buraki czerwone z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników, pakowany w pęczki po 10 szt , 1 pęczek nie mniej niż 0,5 kg. pęczek 2023 Sałata masłowa 03221310-2 Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty 200g. szt. 200024 Kapusta biała głowiasta 03221410-3 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg. kg 70025 Kapusta młoda 03221410-3 Kapusta młoda w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta, bez zewnętrznych liści. Średnica kapusty min.18cm. szt. 40026 Kapusta czerwona głowiasta 03221410-3 Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. kg 40027 Kapusta pekińska 03221410-3 Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg. kg 50028 Kalafior 03221420-6 Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników i ich pozostałości, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści . Średnica kalafiora min. 16 cm. szt. 12029 Banany 03222111-4 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości. kg 36030 Cytryny 03222210-8 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany. kg 60031 Pomarańcze 03222220-1 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany. kg 9032 Mandarynki 03222240-7 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni. kg 2033 Truskawki 03222313-0 Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania.Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany. kg 1034 Jabłka deserowe 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia min. i pow. 65 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nieuszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste. kg 12035 Jabłka 03222321-9 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia, średnica min. 60 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nieuszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu. kg 35036 Gruszki 03222322-6 Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych odrdzewionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany. kg 9037 Nektarynki 03222330-5 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki. kg 8038 Brzoskwinia 03222332-9 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy. kg 3039 Arbuz 03222330-5 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste wolne od szkodników, jędrne, dostatecznie dojrzałe, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane kg 10040 Śliwki 03222334-3 Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 1041 Winogrona 03222340-8 Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany. kg 10
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03110000-5, 03221111-7, 03221113-1, 03221120-3, 03221410-3, 03221300-9, 03221112-4, 03221270-9, 03221230-7, 03221110-0, 03221240-0, 03221310-2, 03221212-5, 03221260-6, 03221400-0, 03221420-6, 03212100-1, 03221270-9, 03222111-4, 03222210-8, 03222321-9, 03222118-3, 03222340-7, 03222220-1, 03222340-8, 03222230-4, 03222313-0, 03222332-9, 03222330-5, 03222322-6, 03222333-6, 03222334-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 50,00
Opust 40,00
Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Ruda Śląska
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania04-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI