Dostawa żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Smołdzinie w okresie od 01.09.2022...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Smołdzinie w okresie od 01.09.2022 do 31.07.2023
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSmołdzino
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2022-08-08
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W SMOŁDZINIE
  • Data publikacji ogłoszenia2022-08-01
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00285208
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Smołdzinie w okresie od 01.09.2022 do 31.07.2023

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W SMOŁDZINIE

1.3.) Oddział zamawiającego: ZSP

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 771554678

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: BOHATERÓW WARSZAWY 48

1.5.2.) Miejscowość: Smołdzino

1.5.3.) Kod pocztowy: 76-214

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski

1.5.7.) Numer telefonu: 598117321

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@smoldzino.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://smoldzino.edu.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Smołdzinie w okresie od 01.09.2022 do 31.07.2023

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-63877392-115f-11ed-8c68-c68bc3dc99bc

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00285208

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00007616/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://bip.zsp.smoldzino.com.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W celu prawidłowego złożenia oferty
czy wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu wykonawcy powinni się posługiwać 32 znakowym Identyfikatorem z
miniPortalu i to właśnie ten identyfikator jest ważny. W sytuacji, w której Wykonawca składając ofertę przez miniPortal, wprowadzi w
formularzu ID z Platformy e-Zamówienia, oferta taka nie będzie widoczna na liście złożonych ofert i nie będzie możliwości na jej
odszyfrowanie.
5. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z
miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego
regulaminu.
6. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania
oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Administratorem Pani/Pana danych jest Zespół Szkolno-Przedszkolny w Smołdzinie
reprezentowany przez Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Smołdzinie z siedzibą przy ul. Bohaterów Warszawy 48, w
Smołdzinie (kod pocztowy 76-214). Przedstawicielem administratora danych jest Inspektor Ochrony Danych Piotr Szumko tel.
604403496 mail: pszumko@mainsoft.pl
2. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu dopełnienia obowiązków określonych w art. 6 ust. 1 lit. e) RODO.
3. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także
prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym
momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj. Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie przepisów prawa przez okres niezbędny do realizacji celów
przetwarzania wskazanych w pkt. 2, lecz nie krócej niż okres wskazany w przepisach o archiwizacji lub innych przepisach prawa.
5. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko
instytucje upoważnione z mocy prawa.
6. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.
7. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowe

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSP.48.26.5.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 1005006,00

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 1005000,00 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Owoce i warzywa
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Produkt
nie może być zgniły, zwiędnięty, nie może posiadać oznaki nalotu pleśni:
a. Owoce i warzywa
b. Soki owocowe 100%
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument
identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy art. spożywczych do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny
koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów spożywczych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego znajdującego się przy Zespole
Szkolno-Przedszkolnym w Smołdzinie ul. Boh. Warszawy 48, 76-214 Smołdzino.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby
Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą
być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z
żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po
uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub e-mailem.
Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu

4.2.5.) Wartość części: 50360 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-07-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował kryterium oceny:
Kryteria oceny ofert
1) Cena oferty – 60%
Kryterium 1: Cena C – waga punktowa 60 pkt
Kryterium 2: Termin dostawy D - waga punktowa 40 pkt
Ocenie w oparciu o ww. kryteria oceny ofert poddawane są wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
W trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
P = C + D
Suma punktów (P) stanowiąca sumę „Ceny oferty” C i „Termin dostawy ” D wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa oferowana cena spośród wszystkich ofert
C „Cena oferty”=------------------------------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena oferowana badanej oferty
2) Termin dostawy D 40%
Termin dostawy do godz. 9:00 - 0 pkt
termin dostawy do godz. 8:30 – 10 pkt
termin dostawy do godz. 8:00 – 20 pkt
termin dostawy do godz. 7:30 – 30 pkt
termin dostawy do godz. 7:15 – 40 pkt
Przyjmuje się, że 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów dla każdej z części z osobna.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która
uzyska największą liczbę punktów.
2. Jeżeli nie będzie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawią taką samą cenę, Zamawiający wezwie Wykonawców którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wymaganiom przedstawionym w Ustawie oraz w
SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy, mający odpowiedni termin przydatności do spożycia, jednak nie
mniejszy niż pięć dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Do każdego opakowania powinna być
dostarczona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę
producenta oraz adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.
a. Mięso – młode sztuki, produkt świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych
lub jednostkowych)
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych)
pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie
właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument
identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np. : sznurki, folie, siatki, plomby.

4.2.5.) Wartość części: 3716650 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-07-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: . Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wymaganiom przedstawionym w Ustawie oraz w
SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy, mający odpowiedni termin przydatności do spożycia, jednak nie
mniejszy niż pięć dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Do każdego opakowania powinna być
dostarczona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę
producenta oraz adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.
a. Mięso – młode sztuki, produkt świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych
lub jednostkowych)
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych)
pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie
właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument
identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np. : sznurki, folie, siatki, plomby.

4.2.5.) Wartość części: 17480,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-07-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował kryterium oceny:
Kryteria oceny ofert
1) Cena oferty – 60%
Kryterium 1: Cena C – waga punktowa 60 pkt
Kryterium 2: Termin dostawy D - waga punktowa 40 pkt
Ocenie w oparciu o ww. kryteria oceny ofert poddawane są wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
W trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
P = C + D
Suma punktów (P) stanowiąca sumę „Ceny oferty” C i „Termin dostawy ” D wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa oferowana cena spośród wszystkich ofert
C „Cena oferty”=------------------------------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena oferowana badanej oferty
2) Termin dostawy D 40%
Termin dostawy do godz. 9:00 - 0 pkt
termin dostawy do godz. 8:30 – 10 pkt
termin dostawy do godz. 8:00 – 20 pkt
termin dostawy do godz. 7:30 – 30 pkt
termin dostawy do godz. 7:15 – 40 pkt
Przyjmuje się, że 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów dla każdej z części z osobna.
Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która
uzyska największą liczbę punktów.
2. Jeżeli nie będzie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawią taką samą cenę,
Zamawiający wezwie Wykonawców którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert
dodatkowych.. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wymaganiom przedstawionym w Ustawie oraz w
SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki , o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy
1) nie podlegają wykluczeniu na podstawie zapisów Część II pkt 2 niniejszej SWZ w zakresie podstaw wykluczenia
2) spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu w zakresie:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
( Zamawiający nie precyzuje tego warunku)
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej , o ile wynika to z odrębnych przepisów
odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne
przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; Dotyczy również wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających o
zamówienie, jak również w odniesieniu do podmiotów udostępniających zasoby.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
( Zamawiający nie precyzuje tego warunku)
d) zdolności technicznej lub zawodowej
W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej
lub zawodowej zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych:
( Zamawiający nie precyzuje tego warunku)

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) w
celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamiast podmiotowych środków dowodowych,
Zamawiający żąda oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1
ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania sporządzone zgodnie z wzorem załącznika nr 4 do SWZ, Uwaga:
Oświadczenie składane przez wykonawcę jedynie na żądanie zamawiającego
3. Informacja dla Wykonawców, którzy będą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia:
1). Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do
reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2). W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w Części III ust. 1
pkt 4 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) w celu potwierdzenia
braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamiast podmiotowych środków dowodowych, Zamawiający żąda
oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie
podstaw wykluczenia z postępowania sporządzone zgodnie z wzorem załącznika nr 4 do SWZ, Uwaga: Oświadczenie składane
przez wykonawcę jedynie na żądanie zamawiającego

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

W zakresie wykazu przedmiotowych środków dowodowych Dokumenty świadczące o równoważności produktów (tylko w
przypadku zaproponowania produktów równoważnych) W przypadku zaoferowania produktów równoważnych. Wykonawca
zobowiązany jest dołączyć do oferty przedmiotowe środki dowodowe tj. dokumenty potwierdzające równoważność z
produktem wymaganym przez zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby dokumenty były wydane przez podmiot
uprawniony do kontroli jakości, niezależny od producenta oferowanego materiału wykonawcy składającego ofertę, importera
lub dystrybutora produktu równoważnego, bądź wydane przez producenta będących w posiadaniu Zamawiającego, które
potwierdzą jakość oferowanych produktów równoważnych oraz możliwość zastosowania ich w miejsce wymaganych przez
Zamawiającego.
7) Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz wnioskiem o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo odpowiednio wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby
do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny przedmiotowy
środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych
podmiotów i dodatkowo oświadczenie podmiotu trzeciego według wzoru załącznik nr 2 SWZ.
8) wypełniony załącznik nr 1 do umowy - szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu umowy dla każdej części z osobna.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1). Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2). W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w Części
III ust. 1 pkt 4 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Niedopuszczalne jest pod rygorem nieważności wprowadzanie takich zmian i postanowień, które byłyby niekorzystne dla
Zamawiającego, jeżeli przy ich uwzględnieniu należałoby zmienić treść oferty, na podstawie której dokonano wyboru
Wykonawcy z wyjątkiem zmian:
1) ustawowej stawki podatku VAT;
2) zmian ilościowych w ramach asortymentu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-08-08 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-08-08 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuje pracy chałupniczej - Pruszcz Gdański
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Potrzebuje pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI