Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODOFICERSKA PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W BYDGOSZCZY
1.3.) Oddział zamawiającego: SP PSP
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 090585370
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Glinki 86
1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz
1.5.3.) Kod pocztowy: 85-861
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.7.) Numer telefonu: +48 52 349 84 00
1.5.8.) Numer faksu: +48 52 375 30 77
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@sppsp.bydgoszcz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppsp.bydgoszcz.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2036cb00-826d-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00016506
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-03-11
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00011423/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/148610-2036cb00-826d-11eb-86b1-a64936a8669f3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ ; https://epuap.gov.pl/wps/portal/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Postępowanie, którego dotyczy niniejszy dokument oznaczone jest znakiem: SPT.2370.3.2021.Wykonawcy we wszelkich kontaktach z Zamawiającym powinni powoływać się na ten znak. 2. Forma komunikacji: w postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej przetargi@sppsp.bydgoszcz.pl/.3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostaływ Regulaminie korzystania z miniPortalu (dostępnym pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi) oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej ePUAP (dostępnych pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal/strefa-klienta/regulamin).5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB. 6. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.7. Identyfikator postępowania dla danego postępowania o udzielenie zamówienia dostępny jest na miniPortalu.8. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, wyjaśnień treści oferty (innych niż w części XII SWZ), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia m. in. (BZP, TED lub Numerem postępowania). 9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość komunikowania się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, na adres podany przez nich w złożonej ofercie, 10. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2 adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452), rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415) oraz rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz. U.z 2012 r. poz. 526 z późn. zm).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO” informuję, że:1.1 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz, tel. 52 349 84 90, e-mail: sekretariat@sppsp.bydgoszcz.pl.1.2 W Szkole Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy wyznaczony został Inspektor Ochrony Danych, mail: iod@sppsp.bydgoszcz.pl.1.3 Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. w celu związanym z postępowaniem o udzielenia zamówienia publicznego na dostawę warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy SPT.2370.3.2021.1.4 Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1145 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”.1.5 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.1.6 Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących, jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.1.7 W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.1.8 Posiada Pani/Pan:1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy;3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego); 4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.1.9 Nie przysługuje Pani/Panu:1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. B, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO;3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.2. Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wykonania wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu, w tym obowiązki wynikające z RODO. W związku z powyższym, Wykonawca zobowiązany jest do złożenia w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenia o wypełnienie przez niego obowiązków informacyjnych przewidziany w art. 13 lub art. 14 RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SPT.2370.3.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Botwinka - pęczek 200g. pęczek 150Brokuły (min 0,80kg) szt. 300Buraki ćwikłowe kg. 1400Cebula biała kg. 1100Cebula czerwona kg. 50Czosnek polski szt. 550Kalafior świeży (min 1,2kg) szt. 620Kapusta biała kg. 1300Kapusta młoda (wczesna min 1kg) szt. 600Kapusta czerwona kg. 500Kapusta pekińska (min 1kg) szt. 700Koper zielony - pęczek 100g. pęczek 2600Marchew kg. 1650Ogórki świeże kg. 1800Por kg. 355Sałata rzymska kg. 20Sałata zielona szt. 3000Seler korzeń kg. 630Seler naciowy kg. 10Szczypiorek - pęczek 100g. pęczek 2300Papryka świeża czerwona kg. 1900Papryka świeża zielona kg. 500Papryka świeża żółta kg. 400Pieczarki świeże kg. 2000Pietruszka korzeń kg. 100Pietruszka zielona - natka pęczek 100g. pęczek 2100Pomidory kg 2800Pomidory koktajlowe kg 70Pomidory malinowe kg 100Pietruszka ozdobna (100g) szt. 50Ziemniaki jadalne późne, polskie kg 15000Ziemniaki jadalne wczesne (dostawa od 1 czerwca 2020r.) kg 10000Ogórek kiszony op. (3- 5kg) kg 850
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212200-2 - Warzywa strączkowe suszone, łuskane
03221000-6 - Warzywa
03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221250-3 - Cukinia
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221320-5 - Sałata liściasta
03221410-3 - Kapusta
03221420-6 - Kalafior
03221430-9 - Brokuły
15331142-4 - Kapusta przetworzona
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
2.2 Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna „ Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp.” Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-04-01 do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy zamówień interwencyjnych
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Gruszki świeże kg 1500Jabłka kg 2000Banany kg 1600Brzoskwinie kg 400Kiwi kg 300Mandarynki kg 700Nektarynki kg 600Pomarańcze kg 2700Arbuzy świeże kg 1200Winogrona ciemne kg 25Winogrona jasne kg 25Cytryny kg 250Truskawki kg 150Grejpfruty kg 500Śliwki czerwone kg 20Melony szt 10Granaty szt 10Awokado szt 10Mango szt 10Ananasy kg 35Pigwa kg 2Limonki kg 2Morele kg 10Czereśnie ciemne kg 20Śliwki fioletowe łowickie kg 20Renklody kg 20
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222322-6 - Gruszki
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03222111-4 - Banany
03222112-1 - Ananasy
03222113-8 - Mango
03222117-6 - Awokado
03222118-3 - Owoce kiwi
03222200-5 - Owoce cytrusowe
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222230-4 - Grejpfruty
03222240-7 - Mandarynki
03222250-0 - Limonki
03222313-0 - Truskawki
03222321-9 - Jabłka
03222323-3 - Pigwy
03222330-5 - Owoce pestkowe
03222331-2 - Morele
03222332-9 - Brzoskwinie
03222334-3 - Śliwki
03222341-5 - Winogrona stołowe
15332180-9 - Melony
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna „ Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp.” Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-04-01 do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy zamówień interwencyjnych
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Włoszczyzna mrożona paski opak. 2 - 2,5kg 1500Brokuł mrożony opak. 1,5 - 2,5kg 600Kalafior mrożony opak. 2 - 2,5kg 400Marchew mrożona kostka opak. 2 -2,5kg 500Marchew z groszkiem mrożona opak. 2 - 2,5kg 600Marchew mrożona juniorka opak. 2 - 2,5kg 600Mieszanka warzywna chińska mrożona 2 - 2,5kg 100Mieszanka warzywna mrożona 7 składnikowa 2 - 2,5kg 250Groszek zielony mrożony opak. 2 - 2,5kg 100Fasola szparagowa cięta zielona, żółta mrożona opak. 2 - 2,5kg 450Frytki ziemniaczane karbowane opak. 2 - 5kg 50Mieszanka kompotowa opak. 2 - 2,5kg 600Wiśnia bez pestek op. 2 - 2,5kg 600Rabarbar cięty mrożony opak. 2 - 2,5kg 50Truskawki mrożone opak. 2 - 2,5kg 600Śliwka bez pestek mrożona opak. 2 - 2,5kg 600Jagody mrożone opak. 2 - 2,5kg 100Czarna porzeczka mrożona opak. 2 - 2,5kg 50Szpinak liść mrożony opak. 2 - 2,5kg 200Maliny mrożone opak. 2 - 2,5kg 50Kulki ziemniaczane opak. 2 - 2,5kg 20Szyszka fryfka opak. 2 - 2,5kg 20Ziemniaki ćwiartki opak. 2 - 2,5kg 20Talarki opak. 2 - 2,5kg 20Uszka mix opak. 2 - 2,5kg 20Kurki całe mrożone opak. 2 - 2,5kg 50Lód w kostkach opak. 1 kg 10
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
2.2 Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna „ Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp.” Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-04-01 do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy zamówień interwencyjnych
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Papryka marynowana paski słoik poj. 4250ml /4100g po odcieku min. 2000g. szt. 100Ogórki konserwowe całe w opak. słoik 4250ml /4000g po odcieku min. 2200g. szt. 250Ogórki konserwowe całe w opak. słoik 870g netto po odcieku min. 450g. szt. 32Papryka marynowana ćwiartki słoik 900ml/ 860g netto po odcieku min. 370g. szt. 32Oliwka czarna bez pestek w opak. szkl. 880g/935g netto po odcieku min.400g. szt. 10Oliwka zielona bez pestek w opak. szklanym 900g netto po odcieku min. 450g. szt. 10Szparagi konserwowe całe w opak. słoik 370ml /330g po odcieku min. 205g. szt. 60Szczaw przecier konserwowy słoik masa netto 280g. szt. 120Koncentrat pomidorowy 30% puszka z samootwieraczem masa netto 800g. szt. 300Kukurydza konserwowa puszka 400g netto / po odcieku min. 220g. szt. 500Groszek zielony konserwowy puszka 400g netto po odcieku min.240g. szt. 200Fasolka konserwowa czerwona puszka 400g netto po odcieku min. 220g. szt. 400Ananas konserwowy plastry w syropie puszka 565g netto po odcieku min. 340g. szt. 300Seler konserwowy słoik o poj. 1700ml /1400g po odcieku min. 800g netto. szt. 250Brzoskwinie konserwowe połówki w syropie puszka 850ml/820g netto po odcieku min. 470g. szt. 300Pieczarki marynowane całe słoik 780g/790g netto po odcieku min. 440g. szt. 110Fasola szparagowa konserwowa, cięta puszka 2650ml/2600g netto po odcieku 1500g. szt. 60Dżem truskawkowy wysoko słodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min.35g owoców /100g produktu. szt. 200Dżem porzeczkowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g/owoców/100g produktu. szt. 200Dżem wiśniowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g/owoców/100g produktu. szt. 200Dżem brzoskwiniowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g owoców /100g produktu. szt. 200Marmolada wieloowocowa opak. plast. 1000g netto min. 113g owocu/100g produktu. szt. 90Powidała śliwkowe słoik 610g netto/min 160g owoców/100g produktu. szt. 100Barszcz czerwony koncentrat z buraków ćwikłowych butelka szklana 330ml netto. szt. 50Żurawina konserwowa do mięs min. 49% żurawinyna 100g słoik 314ml/300g netto. szt. 20Żur śląski słoik masa netto 470g. szt. 400Chrzan tarty słoik op.290g netto. szt. 400Słonecznik łuskany opak. 100g. folia hermetycznie zgrzewana. szt. 40Orzechy włoskie opak. 200g folia hermetycznie zgrzewana. szt. 25Rodzynki sułtańskie opak. 500g-750g netto/folia. szt. 15Śliwka kalifornijska w opak 500g-750g netto/foli. szt. 20Susz owocowy w opak. 500g /folia /min. jabłko, gruszka, śliwka. szt. 10Olej roślinny jadalny rzepakowy rafinowany z pierwszego tłoczenia 100% filtrowany na zimno opak. butelka 5 l . szt. 450Sok jabłkowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 100Sok pomarańczowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 100Sok czarna porzeczka 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 100Sok pomidorowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 10Dżem porcyjny różne smaki op.25-27g. szt. 50Miód jednorazowy op. 25-27g. szt. 50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15321000-4 - Soki owocowe
15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania
15332400-8 - Owoce konserwowane
15332410-1 - Owoce suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
2.2 Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna „ Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp.” Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-04-01 do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy zamówień interwencyjnych
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcom nie podlegającym wykluczeniu, których oferta uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8