Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000821091
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 144
1.5.2.) Miejscowość: Sucha
1.5.3.) Kod pocztowy: 89-526
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL618 - Świecki
1.5.7.) Numer telefonu: 52 33 412 25
1.5.8.) Numer faksu: 52 334 11 60
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: os_sucha@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c4821004-4dda-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00284070
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00018878/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawy artykułów stanowiących rodzaj - zboża, ziemniaki, warzywa, owoce, orzechy
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-c4821004-4dda-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za pomoca poczty elektronicznej os_sucha@sw.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty i oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, pod adresem e-mail: os_sucha@sw.gov.pl
8. ID postępowania.
W celu prawidłowego złożenia oferty, wykonawca powinien posługiwać się 32-znakowym Identyfikatorem z miniPortalu. W sytuacji, w której wykonawca składając ofertę przez miniPortal wprowadzi w formularzu ID z Platformy e-Zamówienia, oferta taka nie będzie widoczna na liście złożonych ofert i nie będzie możliwości jej odszyfrowania.
9. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email: os_sucha@sw.gov.pl. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1.1 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144, 89-526 Lubiewo ;
1.2 w sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, kontakt za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: : os_sucha@sw.gov.pl ;
1.3 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywający na Zamawiającym;
1.4 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy PZP;
1.5 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
1.6 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
1.7 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
1.8 Posiada Pan/Pani:
1.8.1 na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
1.8.2 na podstawie art. 16 RODO prawo do żądania sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu i jego załączników;
1.8.3 na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
1.8.4 prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
1.9 nie przysługuje Pani/Panu:
1.9.1 w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
1.9.2 prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
19.3 na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: OSS.2232.64.2021.SZ
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I:
1. Groch suszony – 03212213-6 – 200 kg – groch suchy, łuskany, połówki, ziarna niepomarszczone, gładkie, łuskane z zewnętrznej łupiny, o jednolitej słomkowożółtej barwie, bez przebarwień, bez szkodników, bez zanieczyszczeń, pakowane w opakowania foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o wadze od 0,20kg do 1,00 kg.
2. Warzywa strączkowe suszone – 03212210-5 – 400 kg – fasola biała, sucha, bez przebarwień, o jednolitej białej barwie, ziarna niepomarszczone, gładkie, bez szkodników, bez zanieczyszczeń, pakowane w opakowania foliowe o wadze od 0,20kg do 1,00 kg.
3. Soczewica – 03212211-2 – 100 kg – soczewica czerwona, sucha, bez przebarwień, o jednolitej białej barwie, ziarna niepomarszczone, gładkie, bez szkodników, bez zanieczyszczeń, pakowane w opakowania foliowe o wadze od 0,20kg do 1,00 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212210-5 - Warzywa strączkowe suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2:
1. Ziemniaki – 03212100-1 – 25 000 kg, – świeże, o ładnej skórce, wolne od chorób oraz skaz, nie porośnięte kiełkami, bez objawów nadmiernego zawilgocenia na powierzchni, bez objawów gnicia, niezgnite, bez widocznych obcych zanieczyszczeń, o średnicy powyżej 35 mm, nieuszkodzone, niezaparzone, bez objawów pleśni, bez objawów gnicia, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez zielonej barwy, nie zanieczyszczone grudkami ziemi, kamieniami, nie zanieczyszczone częściami łętów, słomy, chwastów, obłamanych kiełków, o w miarę regularnym kształcie, owalne lub okrągłe, o gładkiej skórce, o płytko osadzonych oczkach. Przeznaczone do konsumpcji przez człowieka. Typ ogólnospożywczy. Pakowane w worki o wadze od 10 do 50 kg.
2. Ziemniaki MŁODE – 03212100-1 – 5000 kg, – świeże, o ładnej skórce, wolne od chorób oraz skaz, nie porośnięte kiełkami, bez objawów nadmiernego zawilgocenia na powierzchni, bez objawów gnicia, niezgnite, bez widocznych obcych zanieczyszczeń, o średnicy powyżej 35 mm, nieuszkodzone, niezaparzone, bez objawów pleśni, bez objawów gnicia, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez zielonej barwy, nie zanieczyszczone grudkami ziemi, kamieniami, nie zanieczyszczone częściami łętów, słomy, chwastów, obłamanych kiełków, o w miarę regularnym kształcie, owalne lub okrągłe, o gładkiej skórce, o płytko osadzonych oczkach. Przeznaczone do konsumpcji przez człowieka. Typ ogólnospożywczy. Pakowane w worki o wadze od 10 do 50 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3:
1. Pomidory – 03221240-0 – 400 kg – pomidory „cherry”,
2. Papryka – 03221230-7 – 500 kg – papryka czerwona,
3. Burak ćwikłowy – 03221111-7 – 2000 kg
4. Cebula – 03221113-1 – 6200 kg – cebula biała,
5. Cebula – 03221113-1 – 200 kg – cebula czerwona,
6. Warzywa – 03221000-6 – 100 kg – czosnek,
7. Kapusta – 03221410-3 – 2 500 kg – kapusta biała,.
8. Kapusta – 03221410-3 – 500 kg – kapusta czerwona,
9. Kapusta – 03221410-3 – 750 kg – kapusta pekińska,.
10. Warzywa liściaste – 03221300-9 – 250 kg – koperek, ś
11. Marchew – 03221112-4 – 4500 kg
12. Ogórki – 03221270-9 – 1900 kg – ogórek szklarniowy,
13. Warzywa liściaste – 03221300-9 – 300 kg – pietruszka nać,
14. Warzywa korzeniowe – 03221110-0 – 100 kg – pietruszka korzeń,
15. Pomidory – 03221240-0 – 5000 kg
16. Warzywa – 03221000-6 – 1 900 kg – por,
17. Warzywa korzeniowe – 03221110-0 –800 kg – seler,
18. Warzywa liściaste – 03221300-9 – 100 kg – szczypiorek,
19. Ogórki – 03221270-9 – 100 kg – ogórek GRUNTOWY,
20. Kalafior – 03221210-6 – 100 kg – kalafior,
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 4:
1. Sałata liściasta – 03221320-5 – 200 kg – sałata masłowa, świeża, cała, brak lub bardzo niewielkie uszkodzenia, posiadające kilka warstw zewnętrznych liści ochronnych, zdrowe, bez objawów gnicia, niezgnite, wolne od oznak chorób, wolne od uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, czyste, oczyszczone z zewnętrznych liści, wolne od zanieczyszczeń, wolne od ziemi i elementów podłoża, dopuszcza się niewielkie zanieczyszczenia ziemią zewnętrznych liści, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięta, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, nieprzemrożona, bez obcych zapachów, z przyciętymi korzeniami, o czystym przecięciu, prawidłowo rozwinięta, zwarta, bez uszkodzeń, o barwie zielonej, bez żółtych liści, o wadze sztuki 0,10kg. Pakowana luźno w kartony.
2. Sałata – 03221310-2 – 20 kg- sałata ozdobna, świeża, cała, brak lub bardzo niewielkie uszkodzenia, posiadające kilka warstw zewnętrznych liści ochronnych, zdrowe, bez objawów gnicia, niezgnite, wolne od oznak chorób, wolne od uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, czyste, oczyszczone z zewnętrznych liści, wolne od zanieczyszczeń, wolne od ziemi i elementów podłoża, dopuszcza się niewielkie zanieczyszczenia ziemią zewnętrznych liści, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięta, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, nieprzemrożona, bez obcych zapachów, z przyciętymi korzeniami, o czystym przecięciu, prawidłowo rozwinięta, zwarta, bez uszkodzeń, o barwie zielonej, liście naturalnie postrzępione, bez żółtych liści, o wadze sztuki 0,10kg. Pakowana luźno w kartony.
3. Sałata – 03221310-2 – 200 kg – sałata lodowa, świeża, cała, brak lub bardzo niewielkie uszkodzenia, posiadające kilka warstw zewnętrznych liści ochronnych, zdrowe, bez objawów gnicia, niezgnite, wolne od oznak chorób, wolne od uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, czyste, oczyszczone z zewnętrznych liści, wolne od zanieczyszczeń, wolne od ziemi i elementów podłoża, dopuszcza się niewielkie zanieczyszczenia ziemią zewnętrznych liści, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięta, bez nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, nieprzemrożona, bez obcych zapachów, z przyciętymi korzeniami, o czystym przecięciu, prawidłowo rozwinięta, zwarta, bez uszkodzeń, krucha, o jednolitej zielonej barwie, o wadze sztuki od 0,20kg do 0,30kg. Pakowana luźno w kartony.
4. Grzyby – 03221210-5 – 500 kg – pieczarki, białe, całe, z odciętą dolną częścią trzonu lub z nieodciętą częścią trzonu, zamknięte lub otwarte, świeże, zdrowe, bez objawów gnicia, niezgnite, niedopuszczalne silne zbrązowienie trzony, czyste, bez widocznych ciał obcych innych niż podłoże, o świeżym wyglądzie, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nieprzemrożone. Dopuszczalne niewielkie wady kształtu, barwy, powierzchniowe plamki bez tendencji do powiększania, niewielkie powierzchniowe odgniecenia. Pakowane w opakowania o wadze od 0,20 kg do 5,00 kg.
5. Warzywa korzeniowe – 03221110-0 – 150 kg – rzodkiewka, świeża, czysta, zdrowa, bez objawów chorób i gnicia, niezgnita, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez uszkodzeń mechanicznych, bez otarć, bez pęknięć, bez odgnieceń, bez widocznych obcych zanieczyszczeń, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, jędrne, bez objawów więdnięcia, dobrze rozwinięte, o średnicy korzenia około 3-4 cm, o czerwonej gładkiej, niepomarszczonej i lekko świecącej skórce i białym miąższu, bez luz z liśćmi, umyte, bez ziemi, nieprzerośnięte, nieprzemrożone. Pakowana w pęczki o wadze od 0,10 kg do 1,00 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 5:
1. Banany – 03222111-4 – 400 kg – żółte, dojrzałe, twarde, w dobrym stanie, bez objawów zgnicia, niezgnite, bez objawów chorób, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, o nienaruszonej szypułce owocostanu, o czystym cięciu, bez zgięć, bez objawów więdnięcia, jędrne, wolne od zniekształceń lub nieprawidłowej krzywizny, bez stłuczeń i otarć, nieprzemrożone, wolne od zawilgocenia powierzchniowego, wolne od obcych zapachów, dopuszczalne delikatne wady kształtu i skórki. Luzem lub w kiściach, pakowane w kartony tekturowe o wadze od 5,00 kg do 15 kg.
2. Cytryny – 03222210-8 – 1300 kg – całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki o wadze od 5,00 kg do 10,00 kg lub w worki lub siatki o wadze od 0,50 kg do 3,00 kg.
3. Jabłka – 03222321-9 – 750 kg – świeże, dobrej jakości, całe, zdrowe, bez objawów chorób i zepsucia, niezgnite, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od śladów ziemi, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez uszkodzeń mechanicznych, bez otarć i obtłuczeń, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrze rozwinięte, jędrne, odpowiednio dojrzałe, nieprzejrzałe, nieprzemrożone, niesparowane. Dopuszczalnie niewielki wady kształtu, barwy, delikatne wady skórki. Pakowane w skrzynki o wadze od 5,00 kg do 20,00 kg lub w woreczki o wadze o d 0,50 kg do 3,00 kg.
4. Pomarańcze – 03222220-1- 300 kg- całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki o wadze od 5,00 kg do 10,00 kg lub w worki lub siatki o wadze od 0,50 kg do 3,00 kg.
5. Brzoskwinie – 03222332-9 – 150 kg - całe, zdrowe, bez objawów gnicia, niezgnite, bez objawów chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez otarć i odgnieceń, nieprzemrożone, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń obcych, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, bez pęknięć i otarć. Dopuszczalne niewielkie wady kształtu, barwy i lekkie otarcia. Pakowane w skrzynki o wadze od 3,00 kg do 10,00 kg lub koszyki o wadze od 0,5kg do 2,00 kg.
6. Owoce kiwi – 03222118-3 – 100 kg - całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki lub koszyki o wadze od 0,50 kg do 2,0 kg .
7. Mandarynki – 03222240-7 – 100 kg – całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki o wadze od 5,00 kg do 10,00 kg lub w worki lub siatki o wadze od 0,50kg do 3,00 kg.
8. Winogrono – 03222340-8 – winogrono białe - 50 kg - całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki o wadze od 0,50 kg do 10,00 kg.
9. Owoce pestkowe – 03222330-5 – 100 kg – nektarynki, całe, zdrowe, bez objawów gnicia, niezgnite, bez objawów chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez otarć i odgnieceń, nieprzemrożone, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń obcych, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, bez pęknięć i otarć. Dopuszczalne niewielkie wady kształtu, barwy i lekkie otarcia. Pakowane w skrzynki o wadze od 3,00 kg do 10,00 kg lub koszyki o wadze od 0,5kg do 2,00 kg.
10. Gruszki- 03222322-6 – 100 kg - całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki o wadze od 1,00 kg do 10,00 kg.
11. Śliwki- 03222322-6 – 100 kg - całe, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez zabliźnionych skaleczeń, bez objawów chorób i gnicia, niezgnite, bez objawów zepsucia, czyste, wolne od widocznych zanieczyszczeń powierzchniowych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, wolne od oznak nadmiernego wysychania, jędrne, nieprzemrożone, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, dobrej jakości, dopuszczalne niewielkie skazy kształtu i skórki. Pakowane w kartony lub skrzynki o wadze od 1,00 kg do 10,00 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222200-5 - Owoce cytrusowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 6:
1. Groch suszony – 03212213-6 – 70 kg – groch suchy, łuskany, połówki, ziarna niepomarszczone, gładkie, łuskane z zewnętrznej łupiny, o jednolitej słomkowożółtej barwie, bez przebarwień, bez szkodników, bez zanieczyszczeń, pakowane w opakowania foliowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o wadze od 0,20kg do 1,00 kg.
2. Warzywa strączkowe suszone – 03212210-5 – 130 kg – fasola biała, sucha, bez przebarwień, o jednolitej białej barwie, ziarna niepomarszczone, gładkie, bez szkodników, bez zanieczyszczeń, pakowane w opakowania foliowe o wadze od 0,20kg do 1,00 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212210-5 - Warzywa strączkowe suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 7:
1. Ziemniaki – 03212100-1 −6000 kg, – świeże, o ładnej skórce, wolne od chorób oraz skaz, nie porośnięte kiełkami, bez objawów nadmiernego zawilgocenia na powierzchni, bez objawów gnicia, niezgnite, bez widocznych obcych zanieczyszczeń, o średnicy powyżej 35 mm, nieuszkodzone, niezaparzone, bez objawów pleśni, bez objawów gnicia, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez zielonej barwy, nie zanieczyszczone grudkami ziemi, kamieniami, nie zanieczyszczone częściami łętów, słomy, chwastów, obłamanych kiełków, o w miarę regularnym kształcie, owalne lub okrągłe, o gładkiej skórce, o płytko osadzonych oczkach. Przeznaczone do konsumpcji przez człowieka. Typ ogólnospożywczy. Pakowane w worki o wadze od 10 do 50 kg.
2. Ziemniaki MŁODE– 03212100-1 – 3000 kg – świeże, o ładnej skórce, wolne od chorób oraz skaz, nie porośnięte kiełkami, bez objawów nadmiernego zawilgocenia na powierzchni, bez objawów gnicia, niezgnite, bez widocznych obcych zanieczyszczeń, o średnicy minimum 28 mm, nieuszkodzone, niezaparzone, bez objawów pleśni, bez objawów gnicia, wolne od uszkodzeń mechanicznych, bez szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez zielonej barwy, nie zanieczyszczone grudkami ziemi, kamieniami, nie zanieczyszczone częściami łętów, słomy, chwastów, obłamanych kiełków, o w miarę regularnym kształcie, owalne lub okrągłe, o gładkiej skórce, o płytko osadzonych oczkach. Przeznaczone do konsumpcji przez człowieka. Typ ogólnospożywczy. Pakowane w worki o wadze od 10 do 50 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 8:
1. Pomidory – 03221240-0 – 5 kg – pomidory „cherry”,
2. Papryka – 03221230-7 – 130 kg – papryka czerwona,
3. Sałata liściasta – 03221320-5 – 120 kg –
4. Sałata – 03221310-2 – 10 kg
5. Grzyby – 03221210-5 – 130 kg
6. Burak ćwikłowy – 03221111-7 – 650 kg
7. Cebula – 03221113-1 – 1 100 kg – cebula biała,
8. Warzywa – 03221000-6 – 15 kg – czosnek,
9. Kapusta – 03221410-3 – 800 kg – kapusta biała
10. Kapusta – 03221410-3 – 300 kg – kapusta czerwona,
11. Kapusta – 03221410-3 – 80 kg – kapusta pekińska,
12. Warzywa liściaste – 03221300-9 – 25 kg – koperek,
13. Marchew – 03221112-4 – 1 200 kg
14. Warzywa liściaste – 03221300-9 – 25 kg – pietruszka nać,
15. Pomidory – 03221240-0 – 350 kg
16. Warzywa – 03221000-6 – 160 kg – por,
17. Warzywa korzeniowe – 03221110-0 – 20 kg – rzodkiewka,
18. Warzywa korzeniowe – 03221110-0 –600 kg – seler,
19. Warzywa liściaste – 03221300-9 – 20 kg – szczypiorek,
20. Ogórki – 03221270-9 – 300 kg – ogórek szklarniowy,
21. Banany – 03222111-4 – 80 kg – żółte,
22. Cytryny – 03222210-8 – 150 kg
23. Jabłka – 03222321-9 – 450 kg
24. Pomarańcze – 03222220-1 – 250 kg
25. Brzoskwinie – 03222332-9 – 10 kg
26. Owoce kiwi – 03222118-3 – 5 kg
27. Mandarynki – 03222240-7 – 15 kg
28. Winogrono – 03222334-3 – 20 kg -
29. Owoce pestkowe – 03222330-5 – 10 kg – nektarynki,
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, tj.:
odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem ust. 2 niniejszego rozdziału;
UWAGA: Dokumenty, o których mowa w pkt 1.2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Formularz ofertowy
Formularz cenowy w zakresie części 1 do 8
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:
1) ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania;
2) zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia;
3) pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, zaś fakt ustanowienia pełnomocnictwa musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;
4) pełnomocnictwo składa się w formie określonej w Rozdziale IX ust. 7 SWZ.
2. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy żądać przedstawienia w określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom pod warunkiem, że posiadają oni uprawnienia do ich wykonania. Wykonanie zamówienia przez podwykonawcę nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia oraz z odpowiedzialności za wykonanie obowiązków wynikających z umowy i obowiązujących przepisów prawa. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania podwykonawców jak za własne.
5. Zamawiający żąda aby Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, podał taką informację w formularzu oferty wraz ze wskazaniem zakresu zamówienia, jaki zamierza powierzyć podwykonawcom oraz nazw podwykonawców, o ile są znane na etapie składania ofert.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 454 i art. 455 ustawy PZP.
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6;
2) zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły zawarte w formularzach cenowych złożonych przez Wykonawcę a stanowiących integralną część umowy.
3. Zamawiający lub wykonawca wnioskując o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.
4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem ust. 5.
5. Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy na podstawie art. 456 PZP oraz jej unieważnienia zgodnie z art. 457 PZP.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-06 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego na miniPortalu.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-06 11:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-05