Dostawa artykułów mleczarskich dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej oraz...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów mleczarskich dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSucha
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2022-03-03
  • ZamawiającyOśrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
  • Data publikacji ogłoszenia2022-02-21
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00062973
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów mleczarskich dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000821091

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 144

1.5.2.) Miejscowość: Sucha

1.5.3.) Kod pocztowy: 89-526

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL618 - Świecki

1.5.7.) Numer telefonu: 52 33 412 25

1.5.8.) Numer faksu: 52 334 11 60

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: os_sucha@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów mleczarskich dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b54cc9aa-92ef-11ec-9bc1-c2db95d08897

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00062973

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: miniportal.uzp.gov.pl , https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za pomocą poczty elektronicznej os_sucha@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty i oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, pod adresem e-mail: os_sucha@sw.gov.pl
8. ID postępowania.
W celu prawidłowego złożenia oferty, wykonawca powinien posługiwać się 32-znakowym Identyfikatorem z miniPortalu. W sytuacji, w której wykonawca składając ofertę przez miniPortal wprowadzi w formularzu ID z Platformy e-Zamówienia, oferta taka nie będzie widoczna na liście złożonych ofert i nie będzie możliwości jej odszyfrowania.
9. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email: os_sucha@sw.gov.pl. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1.1 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144, 89-526 Lubiewo ;
1.2 w sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, kontakt za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: : os_sucha@sw.gov.pl ;
1.3 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywający na Zamawiającym;
1.4 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy PZP;
1.5 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
1.6 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
1.7 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
1.8 Posiada Pan/Pani:
1.8.1 na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
1.8.2 na podstawie art. 16 RODO prawo do żądania sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu i jego załączników;
1.8.3 na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
1.8.4 prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
1.9 nie przysługuje Pani/Panu:
1.9.1 w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
1.9.2 prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
19.3 na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: OSS.2232.54.2022.SZ

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Mleko UHT 1,5% ‒ 15511210-8 w ilości 500 l, świeże, w pierwszym gatunku, bez obcych smaków i zapachów, poddawane działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 1,5%, rozlewane w kartony o pojemności 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2. Mleko UHT 3,2% ‒ 15511210-8 w ilości 1000 l, świeże, w pierwszym gatunku, bez obcych smaków i zapachów, poddawane działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 3,2%, rozlewane w kartony o pojemności 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
3. Mleko smakowe – 15511210-8 w ilości 200 l, ciecz jednorodna o barwie od jasno- do ciemnobrązowej lub żółtej lub różowej, dopuszcza się niewielką sedymentację cząstek kakao, nie dopuszcza się postoju śmietanki, smak i zapach: właściwy dla mleka pasteryzowanego, o posmaku czekolady lub wanilii lub truskawki, zawartość tłuszczu ok. 1,5%, opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności ok. 250 ml, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
4. Śmietana ukwaszona ‒ 15512000-0 w ilości 300 l, świeża, w pierwszym gatunku, o gęstej, jednolitej konsystencji, bez oddzielonej serwatki, o śmietankowym, lekko kwaskowatym smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana homogenizacji i utrwaleniu termicznemu, o zawartości tłuszczu 18%, pakowana w kubki plastikowe przeznaczone do kontaktu z tego typu produktami, o gramaturze od 0,150 kg do 0,500 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
5. Śmietanka 12% ‒ 15512000-0 w ilości 600 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez kłaczków ściętego sernika, bez postoju serwatki, o barwie jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 12%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 1litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
6. Śmietanka 18% ‒ 15512000-0 w ilości 200 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez kłaczków ściętego sernika, bez postoju serwatki, o barwie jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 18%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 1litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
7. Śmietanka do kawy w płynie – 15512000-0 w ilości 750 l, jednorazowa, pakowana hermetycznie w pojemniczki plastikowe przeznaczone do przechowywania tego typu produktów o pojemności od 0,010 l do 0,030 l, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
8. Śmietana tłusta 30% ‒ 15512200-2 w ilości 600 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez postoju serwatki, barwy jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 30%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,500 litra, do 1 litra z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
9. Śmietana tłusta 36% ‒ 15512200-2 w ilości 400 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez postoju serwatki, barwy jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 36%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,500 litra do 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Jogurt bez dodatków substancji smakowych ‒ 15551310-1 w ilości 300 kg, świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, naturalny, bez dodatków substancji smakowych, bez obcych smaków i zapachów, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych (pitny) ‒ 15551320-4 w ilości 400 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, wielosmakowy, bez obcych zapachów i smaków, przeznaczony do picia, pakowany w odpowiednią butelkę, kartonik lub kubek, o gramaturze od 0,200kg do 0,300 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
3. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 350 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku truskawkowym, wiśniowym lub brzoskwiniowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
4. Serek homogenizowany − 15542100-0 w ilości 300 kg, serek homogenizowany, wyprodukowany z mleka krowiego, kwasowo-podpuszczkowy, otrzymany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego za pomocą czystych kultur bakterii, wyprodukowany z twarogu i śmietanki, bez obcych smaków i zapachów, wielosmakowy o lekko kwaśnym posmaku, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100kg do 0,300 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
5. Desery ‒ 15833100-7 w ilości 250 kg, deser z bitą śmietaną, świeży, w pierwszym gatunku, o konsystencji puddingu, zawartość tłuszczu ok. 2%, o smaku waniliowym lub czekoladowy, pakowany w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
6. Desery – 15833100-7 w ilości 150 kg, kaszka manna na mleku, świeża, w pierwszym gatunku, otrzymywana z wysokiej jakości mleka, kaszy manny oraz aromatu waniliowego lub owoców, pakowana w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
7. Desery – 15833100-7 w ilości 200 kg, deser mleczny z ryżem, świeży, w pierwszym gatunku, z dodatkiem sosu o smaku waniliowym lub czekoladowym lub owocowym, pakowany w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
8. Bita śmietana w sprayu – 15512900-9 w ilości 200 kg, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, o zawartości tłuszczu min. 17,7g/100g, w pojemnikach pod ciśnieniem o pojemności od 250g, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Masło ‒ 15530000-2 w ilości 2000 kg, wyprodukowane z mleka krowiego, o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, naturalne, bez obcych smaków i zapachów, świeże, w pierwszym gatunku, pełnowartościowe, o wadze jednostkowej 0,200 kg, pakowane w kartony o masie od 10 kg do 20 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy.
2. Masło ‒ 15530000-2 w ilości 100 kg, wyprodukowane z mleka krowiego, o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, naturalne, bez obcych smaków i zapachów, świeże, w pierwszym gatunku, pełnowartościowe, o wadze jednostkowej 20 g, pakowane w kartony o masie od 2 kg do 5 kg., z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ser feta ‒ 15542300-2 w ilości 300 kg, ser solankowy, półmiękki, wyprodukowany z mleka krowiego, w kształcie kostki, z opływem wydzielającej się serwatki, o lekko kruchym miąższu koloru białego, o słonym, delikatnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, świeży, w pierwszym gatunku, w opakowaniach kartonowych o gramaturze 0,20 kg do 0,50 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2. Ser z przerostami pleśni – 15543100-7 w ilości 200 kg, ser pleśniowy, wyprodukowany z mleka krowiego, z dodatkiem wyselekcjonowanych pleśni i zakwasów, pakowany w folię aluminiową laminowaną, w pudełku kartonowym o gramaturze od 0,100 kg do 0,150 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
3. Ser typu mozzarella ‒ 15542200-1 w ilości 200 kg, ser miękki, tłusty, podpuszczkowy, niedojrzewający, wytworzony z parzonego mleka krowiego, o łagodnym śmietankowym smaku, o miękkim miąższu, struktura przypominająca wyciągnięte nitki, w kształcie kulki zanurzonej w serwatce, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, pakowany w opakowania foliowe, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
4. Ser topiony w plastrach – 15542200-1 w ilości 500 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, w formie foliowanych plastrów, opakowanie jednostkowe o gramaturze od 0,130 kg do 0,20 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
5. Ser topiony – 15542200-1 w ilości 500 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, o nazwie sera naturalnego, z którego dany serek został wyprodukowany lub śmietankowy, bez dodatków smakowych, świeży, w pierwszym gatunku, w kształcie prostokąta, o wadze jednostkowej 0,100 kg, opakowany w folię przeznaczoną do pakowania tego typu produktów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
6. Ser topiony krążki – 15542200-1 w ilości 500 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, sztuka w kształcie trójkąta o wadze od 0,015 kg do 0,025 kg, opakowanie zbiorcze w formie tekturowego krążka o wadze 0,140 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
7. Ser mascarpone – 15542200-1 w ilości 100 kg, ser śmietankowo-kremowy, z mleka krowiego, świeży, w pierwszym gatunku, o prawidłowym smaku i zapachu, pakowany w pojemniki przeznaczone do pakowania tego rodzaju produktów o wadze od 0,25 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
8. Twarożek typu wiejski – 15542100-0 w ilości 800 kg, twarożek ziarnisty, wyprodukowany z mleka krowiego, zanurzony w słodkiej śmietance, świeży w pierwszym gatunku, pakowany w pojemnik przeznaczony do tego typu produktów, o gramaturze od 0,150 kg do 0,250kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
9. Ser twarogowy w plastrach – 15542100-0 w ilości 500 kg, serek typu "Capressi" w plastrach, wyprodukowany z pełnowartościowych białek serwatkowych, o smaku śmietankowym lub z dodatkiem papryki lub ziół, świeży w pierwszym gatunku, pakowany w tacki zamknięte hermetycznie, o gramaturze 0,150 kg z terminem przydatności do spożycia nie krótszym 14 dni od daty dostawy.
10. Ser twarogowy ‒ 15542100-0 w ilości 600 kg, półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, o gramaturze od 0,20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
11. Ser twarogowy – 15542100-0 w ilości 100 kg, półtłusty, świeży, mielony, w pierwszym gatunku, pakowany we wiaderko, o gramaturze od 0,50 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
12. Ser twarogowy śmietankowy − 15545022-0 w ilości 50 kg, serek twarogowy, wyprodukowany z mleka krowiego, z dodatkiem tłuszczów roślinnych, o lekko kwaśnym, delikatnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, czysty, kremowy, naturalny, w opakowaniach jednostkowych od 0,100kg do 0,300 kg, w opakowaniach plastikowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
13. Serek twarogowo-kanapkowy – 15545000-0 w ilości 200 kg, serek twarogowy, kremowy, homogenizowany, wyprodukowany z mleka krowiego, świeży w pierwszym gatunku, o smaku naturalnym lub z dodatkiem substancji smakowych, pakowany w odpowiedni pojemnik o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
14. Serek typu fromage – 15545000-0 w ilości 300 kg, serek twarogowy, struktura i konsystencja jednolita, zwarta, porowata, bez grudek, widoczne cząstki użytych dodatków, o barwie naturalnej, białej lub charakterystycznej dla użytych dodatków smakowych, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, ser formowany w kostkę, pakowany w papier pergaminowy, folię z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną, o gramaturze od 0,080 kg do 0,150 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ser twardy typu "salami" ‒ 15544000-3 w ilości 800 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym śmietankowym, lekko pikantnym i lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, w kolorze jasnożółtym, z nielicznymi niewielkimi dziurkami, bez dodatków smakowych, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o kształcie walca o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2. Ser twardy z przyprawami – 15544000-3 w ilości 600 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o łagodnym śmietankowym lekko pikantnym smaku, w kolorze jasnożółtym, z nielicznymi niewielkimi dziurkami, z dodatkiem ziół, o zawartości tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach w kształcie sześcianów lub walca o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
3. Ser twardy wędzony ‒ 15544000-3 w ilości 500 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym śmietankowym , lekko pikantnym smaku, o zawartości tłuszczu od 40-50%, z wyraźnym posmakiem wędzenia, z licznymi niewielkimi dziurkami, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, blok w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześciennych bloków, o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
4. Ser żółty typu holenderskiego mazdamer – 15544000-3 w ilości 300 kg, wyprodukowany z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający, w smaku słodki i orzechowy, z delikatną, żółtą skórką, w przekroju widoczne duże dziury, zawierający około 45% tłuszczu, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, blok w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześciennych bloków, o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
5. Ser żółty typu holenderskiego edamski – 15544000-3 w ilości 300 kg, ser podpuszczkowy, dojrzewający, tłusty, na bazie receptury sera Edammer, wyprodukowany z mleka krowiego, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, blok w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześciennych bloków, o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
6. Ser twardy typu "gouda" ‒ 15544000-3 w ilości 1200 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym śmietankowym, lekko pikantnym i lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, w kolorze jasnożółtym, z licznymi niewielkimi dziurkami, bez dodatków smakowych, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześcianów o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
7. Ser twardy z dziurami ‒ 15544000-3 w ilości 600 kg, ser twardy typu szwajcarskiego, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o dużych, równomiernie rozmieszczonych dziurach, o łagodnym, lekko, słodkim smaku i intensywnym aromacie, bez obcych smaków i zapachów, bez dodatków smakowych, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o kształcie sześcianów o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
8. Ser twardy typu angielskiego cheddar – 15544000-3 w ilości 300 kg, ser twardy, dojrzewający, o wyrazistym smaku i aromacie, charakteryzujący się gładką konsystencją oraz pomarańczową barwą, zawierający min. 50% tłuszczy, wyprodukowany z mleka krowiego, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, blok w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześciennych bloków, o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
9. Produkty serowarskie – 15540000-5 w ilości 400 kg, analog sera, twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, o smaku lekko pikantnym, wyprodukowany z mleka krowiego i tłuszczów roślinnych, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0,50 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Mleko UHT 3,2% ‒ 15511210-8 w ilości 450 l, świeże, w pierwszym gatunku, bez obcych smaków i zapachów, poddawane działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 3,2%, rozlewane w kartony o pojemności 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.

2. Śmietana chuda 18%‒ 15512000-0 w ilości 150 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez kłaczków ściętego sernika, bez postoju serwatki, o barwie jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 18%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 0,500 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
3. Śmietana tłusta 30% ‒ 15512200-2 w ilości 120 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez postoju serwatki, barwy jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 30%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 0,500 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
4. Śmietana chuda 10% – 15512200-1 – w ilości 50 l. Świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, poddawana ultra wysokiej temperaturze, o zawartości tłuszczu 10 %, rozlewana w pojemniki o pojemności 10 ml, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Jogurt bez dodatków substancji smakowych ‒ 15551310-1 w ilości 1 kg, świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, naturalny, bez dodatków substancji smakowych, bez obcych smaków i zapachów, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 60 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku truskawkowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
3. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 60 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku brzoskwiniowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
4. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 60 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku wiśniowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Masło ‒ 15530000-2 w ilości 300 kg, wyprodukowane z mleka krowiego, o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, naturalne, bez obcych smaków i zapachów, świeże, w pierwszym gatunku, pełnowartościowe, o wadze jednostkowej 0,200 kg, pakowane w kartony o masie od 5 kg do 10 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ser feta ‒ 15542300-2 w ilości 50 kg, ser solankowy, półmiękki, wyprodukowany z mleka krowiego, w kształcie kostki, z opływem wydzielającej się serwatki, o lekko kruchym miąższu koloru białego, o słonym, delikatnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, świeży, w pierwszym gatunku, w opakowaniach kartonowych o gramaturze 0,20 kg do 0,50 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2. Ser miękki ‒ 15542200-1 w ilości 5 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, sztuka w kształcie prostokąta lub kostki o wadze 0,100 kg , z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy
3. Ser miękki ‒ 15542200-1 w ilości 40 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, sztuka w kształcie trójkąta o wadze od 0,015 kg do 0,025 kg, opakowanie zbiorcze w formie tekturowego krążka o wadze 0,150 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy
4. Ser miękki ‒ 15542200-1 w ilości 2 kg, ser miękki, tłusty typu mozarella, podpuszczkowy, dojrzewający, wyrabiany z pasteryzowanego mleka krowiego, z parzonej masy serowej w postaci spłaszczonej kulki zanurzonej w zalewie solankowej, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, pakowany w opakowania foliowe, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,500 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
5. Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery ‒ 15543000-6 w ilości 2 kg, ser miękki, podpuszczkowy, dojrzewający typu brie, wytwarzany z mleka krowiego, o delikatnej woni pleśni oraz dymu, posiada białą, aksamitną skórkę i biało-żółty miąższ o intensywnym smaku, wytwarzany w postaci okrągłych bloczków o średnicy 32,5-40 cm o lekko pieczarkowym zapachu, z dodatkiem grzybów rodzaju Penicilinum candidum, pakowany w papier i kartonik, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,300 kg, świeży, w pierwszym gatunku, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
6. Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery ‒ 15543000-6 w ilości 2 kg, ser miękki, podpuszczkowy, dojrzewający typu camembert, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, o delikatnej woni pleśni oraz dymu, posiada białą, aksamitną skórkę i miękki, elastyczny miąższ, smak delikatny, łagodny, serowo-pieczarkowy, formowany w krążki o masie od 0,150 kg do 0,300 kg, z dodatkiem grzybów rodzaju Penicilinum camemberti, pakowany w papier i kartonik, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,300 kg, świeży, w pierwszym gatunku, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ser twarogowy ‒ 15542100-0 w ilości 250 kg, półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, o gramaturze od 0,20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2. Ser twarogowy ‒ 15542100-0 w ilości 5 kg, puszysty serek twarogowy typu almette o różny smakach, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowaniach kartonowych o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 90 kg, ser twardy typu edamski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o smaku bardzo łagodnym, lekko słonym i pikantnym, o zawartości tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci spłaszczonych kręgów o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 110 kg, ser twardy typu salami, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o aromatycznym, łagodnym i lekko pikantnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, pokryty parafinową otoczką, w blokach o kształcie walców o wadze od 0,5kg do 2kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
3. Ser twardy – 15544000-3 w ilości 80 kg, ser twardy typu gouda, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, cechuje się wyrazistym zapachem, o zawartości tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci spłaszczonych kręgów o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
4. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 110 kg, ser twardy typu morski podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, łagodny, delikatny lekko pikantny smak oraz elastyczny miąższ usiany niewielkimi oczkami o nieregularnym kształcie, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
5. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 70 kg, ser twardy typu podlaski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, posiada charakterystyczne „dziury w serze”, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
6. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 70 kg, ser twardy typu królewski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, posiada charakterystyczne „dziury w serze”, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
7. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 30 kg, ser twardy typu tylżycki, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, szwajcarsko-holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
8. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 20 kg ser twardy typu książęcy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
9. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 5 kg ser twardy typu łyński, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, szwajcarsko- holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy
10. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 50 kg ser twardy typu mazur , podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, szwajcarsko- holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy
11. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 5 kg, ser żółty mazdamer, typ holenderski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci walca lub bloku o wadze od 0,5kg do 1,5kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
12. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 15 kg, ser twardy wędzony typu rolada ustrzycka, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, wzbogacony naturalnym aromatem żółtych serów w dymie z naturalnego drewna, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci walca o wadze od 0,5kg do 1,5kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium
Waga [%] -Punkty

Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia

Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60% = 60 pkt
C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty

Jakość
(Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% = 40 pkt.
W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.

RAZEM ────────────────────

Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, tj.:
1.2 w zakresie braku podstaw wykluczenia:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem ust. 2 niniejszego rozdziału;
w przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia ww. dokument składa każdy z tych Wykonawców;
2) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, to zgodnie z § 4 ust 1 pkt 3 lit. b rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. poz. 2415), zamiast odpisu albo informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
UWAGA: Dokumenty, o których mowa w pkt 1.2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Formularz ofertowy
Formularz cenowy w zakresie części od 1 do 11

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:
1) ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania;
2) zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia;
3) pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, zaś fakt ustanowienia pełnomocnictwa musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;
4) pełnomocnictwo składa się w formie określonej w Rozdziale IX ust. 7 SWZ.
2. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy żądać przedstawienia w określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom pod warunkiem, że posiadają oni uprawnienia do ich wykonania. Wykonanie zamówienia przez podwykonawcę nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia oraz z odpowiedzialności za wykonanie obowiązków wynikających z umowy i obowiązujących przepisów prawa. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania podwykonawców jak za własne.
5. Zamawiający żąda aby Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, podał taką informację w formularzu oferty wraz ze wskazaniem zakresu zamówienia, jaki zamierza powierzyć podwykonawcom oraz nazw podwykonawców, o ile są znane na etapie składania ofert.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 454 i art. 455 ustawy PZP.
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6;
2) cen artykułów w formularzach cenowych złożonych przez Wykonawcę o kwotę nie większą niż wynikającą z zastosowania wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez Prezesa GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1;
2) zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły zawarte w formularzach cenowych złożonych przez Wykonawcę a stanowiących integralną część umowy.
3. Zamawiający lub wykonawca wnioskując o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.
4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu,
z zastrzeżeniem ust. 5.
5. Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie ust. 2 pkt 2 nie może następować częściej niż raz
na kwartał.
6. Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy na podstawie art. 456 PZP oraz jej unieważnienia zgodnie z art. 457 PZP.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-03 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-03 11:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-04-01

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę szycie poduszek z zamkiem - Białe Błota
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania08-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę szycie poduszek z zamkiem. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawy różnych artkułów spożywczych, olejów, tłuszczów i ryb.
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawy produktów mleczarskich
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI