Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnieniaod Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
1.3.) Oddział zamawiającego: WOTUW
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 830407294
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dąbrowskiego 7
1.5.2.) Miejscowość: Stalowa Wola
1.5.3.) Kod pocztowy: 37-464
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: 15 844-86-16
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: wotuw.organizacja@gmail.com
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wotuw-podkarpackie.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnieniaod Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f3d9d0d3-69fe-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00006041
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-02-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002884/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Przygotowanie i dostawa posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.wotuw-podkarpackie.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://www.wotuw-podkarpackie.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Informacje ogólne1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej. 2) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do formularza do komunikacji. 3) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). 4) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB. 5) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP. 6) Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania na stronie internetowej www.szpitaltbg.pl dla prowadzonego postępowania. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania. 2. Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami (nie dotyczy składania ofert i wniosków) 1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż wskazanych w pkt 2), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: Formularz do komunikacji, dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania - 1/ZP/2021. ). 2) Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, e-mail: wotuw.organizacja@gmail.com 3) Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2 adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania iprzekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 rozporządzenia 2016/679, w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale IX, do upływu terminu na ich wniesienie. 2. W postępowaniu są przetwarzane dane osobowe podlegające ochronie zgodnie z przepisami ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1781) oraz rozporządzenia 2016/679. Dane te mogą dotyczyć w szczególności samego Wykonawcy (osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą), jego pełnomocnika (osoby fizycznej), jak też informacji o osobach, które w swojej ofercie Wykonawca przedkłada celem wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, braku podstaw do wykluczenia z postępowania, jak i potwierdzenia wymogów Zamawiającego dotyczących wykonania przedmiotu zamówienia. 3. W postępowaniu i po zakończeniu postępowania do przetwarzania danych osobowych osób fizycznych stosuje się przepisy ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1781) oraz rozporządzenia 2016/679. 4. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia 2016/679, zamawiający informuje, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zamawiający – Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej WoliAdres: ul. Dąbrowskiego 7, 37-464 Stalowa Wolatelefon 15 844-86-16 e-mail: wotuw.organizacja@gmail.com 2) inspektorem ochrony danych osobowych w Wojewódzkim Ośrodku Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli jest Pan Leszek Klich, tel. 691-050-123, e-mail: lklich@alkor.edu.pl 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego; 4) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 5) posiada Pani/Pan: a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 6) nie przysługuje Pani/Panu: a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. 5. Pozostałe informacje w SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 1/ZP/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie całodziennego wyżywienia w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych, tj.: A) Średnio dziennie 50 osobodni, w tym ok. 8-10 posiłków (codziennie) w jednorazowych opakowaniach (śniadania, obiady, kolacje). Wymóg jednorazowych opakować obowiązuje do momentu ,,zakończenia pandemii" co najmniej do 31 grudnia 2021 r. B) Średnio 5 obiadów dla oddziału dziennego. W sytuacjach zmian liczby łóżek wykonawca dostosowuje ilość w/w asortymentu do aktualnej podanej przez Zamawiającego. Ilość zamawianych posiłków będzie zmienna w zależności od ilości pacjentów. Posiłki muszą uwzględniać specyfikę diet: a) ogólną b) lekkostrawną c) wysokobiałkową d) wątrobową e) wrzodową f) cukrzycową g) jarską 2) Wykonawca zapewnia, iż przygotowanie pożywienia do przewozu, jego załadunek, transport i wyładunek, oraz wydanie posiłków z punktu dystrybucji posiłków do siedziby Zamawiającego odbywać się będzie w warunkach i czasie gwarantującym zachowanie jakości zdrowotnej. 3) Proces produkcji oraz dystrybucji musi odbywać się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemu HACCP. 4) Racje pokarmowe ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają odpowiednie ustawy oraz wykaz norm dziennych racji dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. 5) Wykonawca zapewni dostarczenie posiłku śniadaniowego najpóźniej do godziny 7:15, a posiłku obiadowego do godziny 12:15, Zamawiający dopuszcza dostarczanie kolacji wraz z obiadem, przy zachowaniu wszystkich zasad temperatury i jakości posiłku. 6) Zamawiający zastrzega konieczność raz w tygodniu przygotowania i dostarczenia ciepłego śniadania lub kolacji (zupa mleczna, żurek, parówka na ciepło itp.). 7) W ciągu 5 dni nie może powtórzyć się ta sama potrawa. 8) Wykonawca zapewni napoje do dań głównych w ilości 300 ml na osobę. 9) Wykonawca zapewni na jednego pacjenta zupę w ilości 500ml. 10) Wykonawca zapewni dla diety cukrzycowej chleb żytni razowy. 11) Wykonawca obliczy i przedstawi Zamawiającemu na jego żądanie średnią stawkę za osobodzień z uwzględnieniem w/w diet oraz określi ilość i wartość cenową produktów użytych do przygotowania danego posiłku „wsad do kotła”. 12) Dietetyk Wykonawcy zobowiązuje się dostarczyć wyliczenia wartości odżywczych pod względem jakościowym i ilościowych na 1 osobę /realizowanych jadłospisów. 13) Wykonawca ma obowiązek opracować jadłospisy dekadowe w cyklu 10- dniowym dla diety podstawowej, lekkostrawnej i cukrzycowej i innych z podaniem gramatury i wartości odżywczych i przedstawiać je Zamawiającego. 14) Posiłek całodobowy składa się z: a) śniadania stanowiącego 30% kosztu całodobowego, b) obiadu stanowiącego 50% kosztu całodobowego, c) kolacji stanowiącego 20% kosztu całodobowego. 15) Dodatkowo dla pacjentów z dietą cukrzycową przewiduje się: a) drugie śniadanie, b) podwieczorek, c) jeśli pacjentowi podaje się insulinę to posiłek nocny. 16) W przedstawionych przez Wykonawcę jadłospisach uwzględnione zostaną: a) minimum raz w tygodniu podaż do obiadu ryby i 1 raz w tygodniu potrawy jarskiej lub półmięsnej, b) podaż wędlin różnego gatunku, dla diet chude wysokogatunkowe wędliny drobiowe i wieprzowe, c) nie podawać wędlin niskiej jakości typu, mortadela, baton drobiowy, mielonka itp., d) w dniu, w którym będzie zupa mleczna wykonawca uwzględni również dodatek do pieczywa np. miód, dżem, ser biały, topiony, pasty serowe, jajko itp. w ilości nie mniej niż 50g, e) podaż masła ekstra 82% tł, Zamawiający nie wyraża zgody na stosowanie w posiłkach produktów masłopodobnych i margaryn typu mix, Zamawiający nie dopuszcza podawanie masła w jednym kawałku do porcjowania przez personel wydający posiłki, f) podawanie parówek w których występuje powyżej 70% mięsa nie oddzielonego mechanicznie, g) do śniadania i kolacji produkty warzywne w postaci np. warzyw i owoców sezonowych dostosowanych odpowiednio do diety w ilości nie mniej niż 50g, h) dodatki typu musztarda, chrzan, ketchup, cytryna do herbaty, i) podaż różnorodnych kasz (gryczana, jęczmienna, pęczak, manna, kukurydziana), j) w sezonie wiosenno-letnim (od 1.04 do 30.09) podawanie w przeważającej ilości surówek z surowych warzyw i owoców sezonowych, k) podaż najpóźniej od 20 czerwca ziemniaków młodych, l) minimum 1 raz w miesiącu wskazane alternatywnie takie potrawy jak: gołąbki, pierogi ruskie, kopytka, pierogi leniwe ,naleśniki, m) podaż pieczywa dobrej jakości z aktualnym okresem przydatności do spożycia, n) wymagane jest aby w okresie letnim transport śniadań, II śniadań, podwieczorków i kolacji odbywał się w lodówkach turystycznych (przenośnych) lub w pojemnikach termoizolacyjnych z monitoringiem temperatury. 17) Wykonawca powiadomi ze stosownym wyprzedzeniem o zmianach w planowanych i realizowanych jadłospisach, w przypadkach których wykonawca nie mógł wcześniej przewidzieć. W sytuacjach nagłych nie możliwych do przewidzenia wcześniej, odpowiedzialność za całość żywienia ponosi Wykonawca. 18) Do przygotowywania posiłków należy używać wysokiej jakości naturalnych i świeżych produktów mięsnych, przygotowanych metodą tradycyjną bez używania gotowych produktów jak: mrożone klopsy, kiełbasy wymagające odgrzewania czy mrożone pierogi. Posiłki muszą być świeże i posiadać odpowiednią temperaturę, przygotowywane w dniu dostawy. Zamawiający nie dopuszcza wykonania posiłków z półproduktów oraz potraw z proszku. 19) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców i warunków w jakich są przetwarzane. 20) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu posiłków w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych, tj. np. posiłek niezdatny do spożycia z powodu przeterminowanych produktów (np. pleśń, niewłaściwy kolor), niedogotowanych, zanieczyszczonych itp. na podstawie Protokołu Zwrotu Posiłków według załączonego wzoru. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe w trybie pilnym lub Zamawiający zamówi posiłki u innego Dostawcy na koszt Wykonawcy. 21) W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości ilościowych np. niewłaściwa gramatura potraw, niewłaściwa ilość dostarczonych posiłków lub jakościowych np. niewłaściwa temperatura posiłków, Zamawiający sporządzi Protokół Zwrotu Posiłków, a Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości. 22) Wykonawca będzie odpowiedzialny za: a) higienę produkcji, postępowanie zgodne z przepisami sanitarnymi z naczyniami, sposób wydawania i dystrybucji na oddziały szpitalne, b) za mycie i dezynfekcję wszystkich urządzeń i sprzętu służącego do przewozu, przechowywania posiłków , c) mycie i dezynfekcję termosów, utrzymanie w czystości pojemników, pomieszczeń oraz samochodu do przewożenia posiłków, d) jakościową i ilościową ocenę przygotowywanych posiłków. (Temperatura posiłków będzie kontrolowana wyrywkowo przez Zamawiającego), e) potrawy okolicznościowe z okazji Świat Bożego Narodzenia, Wielkanocnych z uwzględnieniem produktów cukierniczych typu ciasto drożdżowe, biszkoptowe, oraz przestrzeganie dni zwyczajowo przyjętych jako bezmięsne, 23) Wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku bezpośrednio przed ich wydaniem do transportu zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. 24) Wszystkie środki stosowane przez Wykonawcę muszą posiadać stosowne atesty, certyfikaty, świadectwa dopuszczające do używania w placówkach służby zdrowia. Dodatkowo preparaty do dezynfekcji i mycia stosowane w pomieszczeniach przygotowywania i przewożenia posiłków muszą posiadać udokumentowane dopuszczenie do stosowania w kontakcie z żywnością. 25) Do obowiązku Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady stanowią własność Wykonawcy. Brudne pojemniki na posiłki i odpady pokonsumpcyjne będą zabierane codziennie po każdorazowej dostawie posiłków. Wywóz odpadów pokonsumpcyjnych odbywa się na koszt Wykonawcy zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie. 26) Zasady realizacji przedmiotowego zamówienia określa „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 5 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający skorzysta z opcji w przypadku: 1) zrealizowania wartości umowy o udzielenie zamówienia w całości, tj.: w 100%. W takim przypadku opcja będzie polegała na zwiększeniu do 10% zapotrzebowania na przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zamawiającego lub wartości brutto umowy; 2) zrealizowania minimalnej wartości lub wielkości świadczenia stron, wskazanej w umowie o udzielenie zamówienia. W takim przypadku opcja będzie polegała na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla pacjentów Zamawiającego w ilościach wg zapotrzebowania. Zamawiający może korzystać z tej formy opcji do momentu wykorzystania w całości (w 100%) wartości brutto umowy o udzielenie zamówienia. 2. W przypadku wykorzystania opcji określonej w pkt 1.2) Zamawiający może skorzystać z opcji określonej w pkt 1.1) 3. Opcja będzie realizowana na warunkach i zasadach określonych w projekcie umowy. 4. Dodatkowe zasady dotyczące opcji określonej w pkt 1.1): 1) Opcja wejdzie w życie pod warunkiem, złożenia Wykonawcy przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia o skorzystaniu z opcji. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania prawa opcji. Opcja będzie obowiązywała w terminie realizacji zamówienia podstawowego. 2) Wraz z oświadczeniem, Zamawiający złoży Wykonawcy informację o rodzaju i ilości planowanego do zakupu asortymentu. 3) Zmiana postanowień zawartej umowy uwzględniająca opcję nastąpi pisemnie, w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności, na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę i zaakceptowanego przez Zamawiającego nowego formularza cenowego, obejmującego opcję.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4