Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoStalowa Wola
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-02-19
  • ZamawiającyWojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
  • Data publikacji ogłoszenia2021-02-09
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00006041
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnieniaod Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli

1.3.) Oddział zamawiającego: WOTUW

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 830407294

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Dąbrowskiego 7

1.5.2.) Miejscowość: Stalowa Wola

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-464

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.7.) Numer telefonu: 15 844-86-16

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: wotuw.organizacja@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wotuw-podkarpackie.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnieniaod Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f3d9d0d3-69fe-11eb-86b1-a64936a8669f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00006041

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-02-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002884/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Przygotowanie i dostawa posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

www.wotuw-podkarpackie.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://www.wotuw-podkarpackie.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Informacje ogólne1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej. 2) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do formularza do komunikacji. 3) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). 4) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB. 5) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP. 6) Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania na stronie internetowej www.szpitaltbg.pl dla prowadzonego postępowania. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania. 2. Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami (nie dotyczy składania ofert i wniosków) 1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż wskazanych w pkt 2), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: Formularz do komunikacji, dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania - 1/ZP/2021. ). 2) Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, e-mail: wotuw.organizacja@gmail.com 3) Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2 adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania iprzekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 rozporządzenia 2016/679, w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale IX, do upływu terminu na ich wniesienie. 2. W postępowaniu są przetwarzane dane osobowe podlegające ochronie zgodnie z przepisami ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1781) oraz rozporządzenia 2016/679. Dane te mogą dotyczyć w szczególności samego Wykonawcy (osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą), jego pełnomocnika (osoby fizycznej), jak też informacji o osobach, które w swojej ofercie Wykonawca przedkłada celem wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, braku podstaw do wykluczenia z postępowania, jak i potwierdzenia wymogów Zamawiającego dotyczących wykonania przedmiotu zamówienia. 3. W postępowaniu i po zakończeniu postępowania do przetwarzania danych osobowych osób fizycznych stosuje się przepisy ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1781) oraz rozporządzenia 2016/679. 4. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia 2016/679, zamawiający informuje, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zamawiający – Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej WoliAdres: ul. Dąbrowskiego 7, 37-464 Stalowa Wolatelefon 15 844-86-16 e-mail: wotuw.organizacja@gmail.com 2) inspektorem ochrony danych osobowych w Wojewódzkim Ośrodku Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli jest Pan Leszek Klich, tel. 691-050-123, e-mail: lklich@alkor.edu.pl 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego; 4) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 5) posiada Pani/Pan: a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 6) nie przysługuje Pani/Panu: a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. 5. Pozostałe informacje w SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 1/ZP/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie całodziennego wyżywienia w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych, tj.: A) Średnio dziennie 50 osobodni, w tym ok. 8-10 posiłków (codziennie) w jednorazowych opakowaniach (śniadania, obiady, kolacje). Wymóg jednorazowych opakować obowiązuje do momentu ,,zakończenia pandemii" co najmniej do 31 grudnia 2021 r. B) Średnio 5 obiadów dla oddziału dziennego. W sytuacjach zmian liczby łóżek wykonawca dostosowuje ilość w/w asortymentu do aktualnej podanej przez Zamawiającego. Ilość zamawianych posiłków będzie zmienna w zależności od ilości pacjentów. Posiłki muszą uwzględniać specyfikę diet: a) ogólną b) lekkostrawną c) wysokobiałkową d) wątrobową e) wrzodową f) cukrzycową g) jarską 2) Wykonawca zapewnia, iż przygotowanie pożywienia do przewozu, jego załadunek, transport i wyładunek, oraz wydanie posiłków z punktu dystrybucji posiłków do siedziby Zamawiającego odbywać się będzie w warunkach i czasie gwarantującym zachowanie jakości zdrowotnej. 3) Proces produkcji oraz dystrybucji musi odbywać się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemu HACCP. 4) Racje pokarmowe ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają odpowiednie ustawy oraz wykaz norm dziennych racji dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. 5) Wykonawca zapewni dostarczenie posiłku śniadaniowego najpóźniej do godziny 7:15, a posiłku obiadowego do godziny 12:15, Zamawiający dopuszcza dostarczanie kolacji wraz z obiadem, przy zachowaniu wszystkich zasad temperatury i jakości posiłku. 6) Zamawiający zastrzega konieczność raz w tygodniu przygotowania i dostarczenia ciepłego śniadania lub kolacji (zupa mleczna, żurek, parówka na ciepło itp.). 7) W ciągu 5 dni nie może powtórzyć się ta sama potrawa. 8) Wykonawca zapewni napoje do dań głównych w ilości 300 ml na osobę. 9) Wykonawca zapewni na jednego pacjenta zupę w ilości 500ml. 10) Wykonawca zapewni dla diety cukrzycowej chleb żytni razowy. 11) Wykonawca obliczy i przedstawi Zamawiającemu na jego żądanie średnią stawkę za osobodzień z uwzględnieniem w/w diet oraz określi ilość i wartość cenową produktów użytych do przygotowania danego posiłku „wsad do kotła”. 12) Dietetyk Wykonawcy zobowiązuje się dostarczyć wyliczenia wartości odżywczych pod względem jakościowym i ilościowych na 1 osobę /realizowanych jadłospisów. 13) Wykonawca ma obowiązek opracować jadłospisy dekadowe w cyklu 10- dniowym dla diety podstawowej, lekkostrawnej i cukrzycowej i innych z podaniem gramatury i wartości odżywczych i przedstawiać je Zamawiającego. 14) Posiłek całodobowy składa się z: a) śniadania stanowiącego 30% kosztu całodobowego, b) obiadu stanowiącego 50% kosztu całodobowego, c) kolacji stanowiącego 20% kosztu całodobowego. 15) Dodatkowo dla pacjentów z dietą cukrzycową przewiduje się: a) drugie śniadanie, b) podwieczorek, c) jeśli pacjentowi podaje się insulinę to posiłek nocny. 16) W przedstawionych przez Wykonawcę jadłospisach uwzględnione zostaną: a) minimum raz w tygodniu podaż do obiadu ryby i 1 raz w tygodniu potrawy jarskiej lub półmięsnej, b) podaż wędlin różnego gatunku, dla diet chude wysokogatunkowe wędliny drobiowe i wieprzowe, c) nie podawać wędlin niskiej jakości typu, mortadela, baton drobiowy, mielonka itp., d) w dniu, w którym będzie zupa mleczna wykonawca uwzględni również dodatek do pieczywa np. miód, dżem, ser biały, topiony, pasty serowe, jajko itp. w ilości nie mniej niż 50g, e) podaż masła ekstra 82% tł, Zamawiający nie wyraża zgody na stosowanie w posiłkach produktów masłopodobnych i margaryn typu mix, Zamawiający nie dopuszcza podawanie masła w jednym kawałku do porcjowania przez personel wydający posiłki, f) podawanie parówek w których występuje powyżej 70% mięsa nie oddzielonego mechanicznie, g) do śniadania i kolacji produkty warzywne w postaci np. warzyw i owoców sezonowych dostosowanych odpowiednio do diety w ilości nie mniej niż 50g, h) dodatki typu musztarda, chrzan, ketchup, cytryna do herbaty, i) podaż różnorodnych kasz (gryczana, jęczmienna, pęczak, manna, kukurydziana), j) w sezonie wiosenno-letnim (od 1.04 do 30.09) podawanie w przeważającej ilości surówek z surowych warzyw i owoców sezonowych, k) podaż najpóźniej od 20 czerwca ziemniaków młodych, l) minimum 1 raz w miesiącu wskazane alternatywnie takie potrawy jak: gołąbki, pierogi ruskie, kopytka, pierogi leniwe ,naleśniki, m) podaż pieczywa dobrej jakości z aktualnym okresem przydatności do spożycia, n) wymagane jest aby w okresie letnim transport śniadań, II śniadań, podwieczorków i kolacji odbywał się w lodówkach turystycznych (przenośnych) lub w pojemnikach termoizolacyjnych z monitoringiem temperatury. 17) Wykonawca powiadomi ze stosownym wyprzedzeniem o zmianach w planowanych i realizowanych jadłospisach, w przypadkach których wykonawca nie mógł wcześniej przewidzieć. W sytuacjach nagłych nie możliwych do przewidzenia wcześniej, odpowiedzialność za całość żywienia ponosi Wykonawca. 18) Do przygotowywania posiłków należy używać wysokiej jakości naturalnych i świeżych produktów mięsnych, przygotowanych metodą tradycyjną bez używania gotowych produktów jak: mrożone klopsy, kiełbasy wymagające odgrzewania czy mrożone pierogi. Posiłki muszą być świeże i posiadać odpowiednią temperaturę, przygotowywane w dniu dostawy. Zamawiający nie dopuszcza wykonania posiłków z półproduktów oraz potraw z proszku. 19) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców i warunków w jakich są przetwarzane. 20) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu posiłków w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych, tj. np. posiłek niezdatny do spożycia z powodu przeterminowanych produktów (np. pleśń, niewłaściwy kolor), niedogotowanych, zanieczyszczonych itp. na podstawie Protokołu Zwrotu Posiłków według załączonego wzoru. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe w trybie pilnym lub Zamawiający zamówi posiłki u innego Dostawcy na koszt Wykonawcy. 21) W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości ilościowych np. niewłaściwa gramatura potraw, niewłaściwa ilość dostarczonych posiłków lub jakościowych np. niewłaściwa temperatura posiłków, Zamawiający sporządzi Protokół Zwrotu Posiłków, a Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości. 22) Wykonawca będzie odpowiedzialny za: a) higienę produkcji, postępowanie zgodne z przepisami sanitarnymi z naczyniami, sposób wydawania i dystrybucji na oddziały szpitalne, b) za mycie i dezynfekcję wszystkich urządzeń i sprzętu służącego do przewozu, przechowywania posiłków , c) mycie i dezynfekcję termosów, utrzymanie w czystości pojemników, pomieszczeń oraz samochodu do przewożenia posiłków, d) jakościową i ilościową ocenę przygotowywanych posiłków. (Temperatura posiłków będzie kontrolowana wyrywkowo przez Zamawiającego), e) potrawy okolicznościowe z okazji Świat Bożego Narodzenia, Wielkanocnych z uwzględnieniem produktów cukierniczych typu ciasto drożdżowe, biszkoptowe, oraz przestrzeganie dni zwyczajowo przyjętych jako bezmięsne, 23) Wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku bezpośrednio przed ich wydaniem do transportu zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. 24) Wszystkie środki stosowane przez Wykonawcę muszą posiadać stosowne atesty, certyfikaty, świadectwa dopuszczające do używania w placówkach służby zdrowia. Dodatkowo preparaty do dezynfekcji i mycia stosowane w pomieszczeniach przygotowywania i przewożenia posiłków muszą posiadać udokumentowane dopuszczenie do stosowania w kontakcie z żywnością. 25) Do obowiązku Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady stanowią własność Wykonawcy. Brudne pojemniki na posiłki i odpady pokonsumpcyjne będą zabierane codziennie po każdorazowej dostawie posiłków. Wywóz odpadów pokonsumpcyjnych odbywa się na koszt Wykonawcy zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie. 26) Zasady realizacji przedmiotowego zamówienia określa „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 5 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający skorzysta z opcji w przypadku: 1) zrealizowania wartości umowy o udzielenie zamówienia w całości, tj.: w 100%. W takim przypadku opcja będzie polegała na zwiększeniu do 10% zapotrzebowania na przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zamawiającego lub wartości brutto umowy; 2) zrealizowania minimalnej wartości lub wielkości świadczenia stron, wskazanej w umowie o udzielenie zamówienia. W takim przypadku opcja będzie polegała na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla pacjentów Zamawiającego w ilościach wg zapotrzebowania. Zamawiający może korzystać z tej formy opcji do momentu wykorzystania w całości (w 100%) wartości brutto umowy o udzielenie zamówienia. 2. W przypadku wykorzystania opcji określonej w pkt 1.2) Zamawiający może skorzystać z opcji określonej w pkt 1.1) 3. Opcja będzie realizowana na warunkach i zasadach określonych w projekcie umowy. 4. Dodatkowe zasady dotyczące opcji określonej w pkt 1.1): 1) Opcja wejdzie w życie pod warunkiem, złożenia Wykonawcy przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia o skorzystaniu z opcji. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania prawa opcji. Opcja będzie obowiązywała w terminie realizacji zamówienia podstawowego. 2) Wraz z oświadczeniem, Zamawiający złoży Wykonawcy informację o rodzaju i ilości planowanego do zakupu asortymentu. 3) Zmiana postanowień zawartej umowy uwzględniająca opcję nastąpi pisemnie, w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności, na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę i zaakceptowanego przez Zamawiającego nowego formularza cenowego, obejmującego opcję.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1) Warunki udziału w postępowaniu mogą dotyczyć: A) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. B) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi: a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli prowadzonej przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej; b) aktualną decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w sprawie zatwierdzenia zakładu prowadzącego działalność związana z produkcją i obrotem żywnością w zakresie przygotowania posiłków od surowca do gotowej potrawy oraz świadczenia usług dla odbiorców zewnętrznych C) sytuacji ekonomicznej i finansowej;Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi dokument potwierdzający, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia obejmującej między innymi zdarzenia losowe i zatrucia z minimalną sumą gwarancyjną ubezpieczenia o wartości co najmniej 500 000 zł brutto. D) Zdolności technicznej lub zawodowej;Zamawiający uzna za spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca przedstawi wykaz co najmniej jedną wykonaną lub wykonywaną w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, usługi żywienia zbiorowego, polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków w systemie żywienia zbiorowego z zachowaniem diet wymaganych przez podmiot na rzecz którego była lub jest wykonywana usługa, świadczona nieprzerwanie przez okres minimum 12 miesięcy, o wartości rocznej, co najmniej 250 000,00 zł;oraz 1 dowód określający, czy ta usługa została wykonana lub jest wykonywana należycie. 2) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych, o których mowa w pkt. 2) z zastrzeżeniem pkt 3). 2) W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z zasadami określonymi w pkt 1) Zamawiający żąda: a) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 Ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; 3) Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli: może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskazał w oświadczeniu , o którym mowa w pkt 1.1) dane umożliwiające dostęp do tych środków.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych, 2) W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z zasadami określonymi w pkt 1): a) dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, zamawiający żąda: odpowiedniego zezwolenia, licencji, koncesji lub potwierdzenia wpisu do rejestru działalności regulowanej, jeżeli ich posiadanie jest niezbędne do świadczenia określonych usług w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania – według opisu określonego w pkt XXI.2. lit B SWZ, b) dotyczących sytuacji ekonomicznej lub finansowej zamawiający żąda:dokumentów potwierdzających, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia – według opisu określonego w pkt XXI..2 lit. C SWZ, c) dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej żąda:wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy – zgodnie z Załącznikiem nr 4 do SWZ – według opisu określonego w pkt XXI.2 lit D SWZ.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Dokumenty składane wraz z ofertą:Ofertę należy sporządzić zgodnie z wzorem Formularza ofertowego stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ. Do oferty należy załączyć: 1) Wypełniony i podpisany Formularz Oferty – załącznik nr 1 do SWZ. 2) Wypełnione i podpisane Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu – załącznik nr 2 do SWZ. 3) Wypełnione i podpisane Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu– załącznik nr 3 do SWZ. 4) Pełnomocnictwo w przypadku gdy osoba lub osoby podpisujące ofertę działają na podstawie pełnomocnictwa i/lub pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy/Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Forma pełnomocnictwa została określona w pkt IX.6 niniejszej części. 5) Zobowiązanie podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji przedmiotowego zamówienia – jeżeli dotyczy.2. Wykonawca posiadający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej 1) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast: A) odpisu albo informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, o których mowa w pkt 2.3) lit. a) – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury. 2) Dokumenty, o których mowa w pkt 1 powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesięcy przed ich złożeniem. 3) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 1, lub gdy dokumenty te nie odnoszą się do wszystkich przypadków, o których mowa w art. 108 ust. 1 pkt 1, 2 i 4, art. 109 ust. 1 pkt 1, 2 lit. a i b oraz pkt 3 Ustawy, zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy. Przepis pkt 2 stosuje się.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Forma prawna Wykonawcy, w przypadku składania oferty wspólnej: 1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zgodnie z art. 58 ust. 2 Ustawy. 3. Pełnomocnikiem może być jeden z Wykonawców działających wspólnie lub osoba trzecia (np. pracownik jednego z Wykonawców); 4. Jeżeli pełnomocnikiem pozostałych Wykonawców jest Wykonawca będący osobą prawną to może on działać zgodnie z ujawnionymi w dokumentach rejestrowych zasadami reprezentacji; 5. Pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej, powinno być w formie elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym osób upoważnionych do reprezentowania Wykonawców oraz zostać przekazane w ofercie wspólnej Wykonawców. 6. Pełnomocnik, o którym mowa powyżej, pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję itp. Wszelkie oświadczenia pełnomocnika Zamawiający uzna za wiążące dla wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną. 7. Nie dopuszcza się uczestniczenia któregokolwiek z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia w więcej niż jednej grupie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Niedopuszczalnym jest również złożenie przez któregokolwiek z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia, równocześnie oferty indywidualnej oraz w ramach grupy Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 8. Wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak Wykonawcy składający ofertę wspólną. 9. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia brak podstaw wykluczenia z postępowania powinien wykazać każdy z Wykonawców . 10. Co najmniej jeden z Wykonawców występujących wspólnie, albo kilku z nich łącznie winni spełniać warunki udziału w postępowaniu. 11. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, zapisy określone w pkt XXIII.1.3) SWZ obowiązują. 12. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zostanie wybrana, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

I. Zmiana cen 1. Wartość brutto asortymentu nie wzrośnie przez okres obowiązywania umowy, z zastrzeżeniem ust. 2 – 3. 2. W przypadku zmiany stawki VAT zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto, cena netto pozostanie niezmienna. 3. Zmiany cen, o których mowa wyżej, mogą nastąpić od daty wejścia w życie stosownych przepisów prawa. Na dokonanie zmiany cen, o których mowa w ust. 2 musi być sporządzony i podpisany przez obie strony aneks. 4. Obniżenie cen może nastąpić bez uzasadnienia w każdym czasie, ale nie wymaga aneksu do umowy. 5. Zgodnie z art. 436 pkt 4 lit. b Ustawy, Zamawiający przewiduje zmiany wynagrodzenia należnego Wykonawcy, w przypadku zmiany: 1) stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego 2) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, 3) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne. 4) zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych.- jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. 6. Zgodnie z art. 439 ust. 1 i 2 Ustawy, wynagrodzenie Wykonawcy może ulec zmianie w przypadku zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z poniższymi zasadami: 1) poziom zmiany kosztów, uprawniający strony umowy do żądania zmiany wynagrodzenia: 10%; 2) początkowy termin ustalenia zmiany wynagrodzenia: początek drugiego okresu 12 miesięcy obowiązywania umowy; 3) jako podstawę do ustalenia zmiany wynagrodzenia przyjmuje się średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem ogłaszany w komunikacie Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego za okres, w którym przypada początek pierwszego12 miesięcznego okresu obowiązywania umowy, 4) jako zmianę kosztów, o której mowa w pkt 1), przyjmuje się zmianę procentową, określoną zgodnie z następującą regułą:Zm=(CPI1/100-1)*100%gdzie: ZmCPI – zmiana kosztów,CPI1 – średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za rok, w którym przypada data początkowa pierwszego roku obowiązywania umowy, 5) zmiana kosztów (obniżenie lub wzrost) powyżej progu określonego w pkt 1) uprawnia strony do zmiany wynagrodzenia Wykonawcy zgodnie z następującą regułą:ZmW=0,25*ZmCPIgdzie:ZmW – zmiana wynagrodzenia WykonawcyZmCPI – zmiana kosztów 6) Maksymalna dopuszczalna wartość zmiany wynagrodzenia w efekcie zastosowania postanowień o zasadach wprowadzania zmian wysokości wynagrodzenia wynosi 5% wynagrodzenia określonego w § 7 Projektu umowy stanowiący Załącznik nr 5 do SWZ.II. Pozostały zakres zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcyokreśla Projekt umowy stanowiący Załącznik nr 5 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-02-19 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli ul. Dąbrowskiego 7 37-464 Stalowa Wola

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-02-19 09:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-03-20

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Opis kryteriów oceny ofert 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium: Cena brutto 100 %Punkty za kryterium dla n – tego Wykonawcy będą obliczane wg wzoru: C min P cn = ……………………………….. x 100 pkt C ngdzie: 1% = 1 pkt ( P c n ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy;( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert;( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie; 2. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w kryterium wynosi 100 pkt. 3. Zamawiający wybierze spośród ważnych ofert ofertę z najwyższą liczbą punktów. 4. Ze względu na specyfikę zamówienia zamawiający określił w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia, tj: 1) Zamawiający wymaga, aby usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli, stanowiące przedmiot zamówienia spełniały wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.). Ustawa w/w zgodnie z art 1 ust.2 określa: A) wymagania zdrowotne żywności - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniach Unii Europejskiej; B) wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny:a) żywności - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), zwanym dalej "rozporządzeniem nr 852/2004",b) materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniu (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004, str. 4), zwanym dalej "rozporządzeniem nr 1935/2004"; C) właściwość organów w zakresie przeprowadzania urzędowych kontroli żywności na zasadach określonych w rozporządzeniu (WE) nr 882/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt (Dz. Urz. UE L 191 z 30.04.2004, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 200), zwanym dalej "rozporządzeniem nr 882/2004"; D) wymagania dotyczące przeprowadzania urzędowych kontroli żywności - w zakresie nieuregulowanym w rozporządzeniu nr 882/2004. Ustawa zgodnie z art. 1 ust 3 reguluje również: A) zasady sprzedaży, reklamy i promocji środków spożywczych, B) wymagania w zakresie żywienia dzieci i młodzieży w ramach żywienia zbiorowego- w przedszkolach, innych formach wychowania przedszkolnego, szkołach, z wyłączeniem szkół dla dorosłych, branżowych szkół II stopnia oraz szkół policealnych, a także w placówkach systemu oświaty, o których mowa w art. 2 pkt 3, 7 i 8 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. - Prawo oświatowe (Dz. U. z 2020 r. poz. 910 i 1378), zwanych dalej "jednostkami systemu oświaty". 2) Pozostałe wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia, zostały określone w SWZ.
2021-02-09 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę świadczenia usługi cateringowej - Kulno
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania03-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę świadczenia usługi cateringowej (śniadania, obiady, napoje). Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI