Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa cateringu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: WARSZAWSKIE CENTRUM INTEGRACJI "INTEGRACYJNA WARSZAWA"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 386636718
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Zofii Nałkowskiej 11
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 01-886
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp.wci@um.warszawa.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: integracyjnawarszawa.bip.um.warszawa.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa cateringu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d47f243d-6ae1-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00006307
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-02-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00006143/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa cateringu
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Tak
2.12.) Rodzaj wykonawców, którzy mogą ubiegać się o udzielenie zamówienia:
art. 94 ust. 1 pkt 1) ustawy
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Tak
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
integracyjnawarszawa.bip.um.warszawa.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP. 1. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu. 2. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB. Zamawiający dopuszcza w szczególności następujący format przesyłanych plików: .doc, .docx, .pdf. 3. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych, wniosków, zawiadomień, oraz innych oświadczeń lub dokumentów, w tym elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.4. Zaszyfrowanie oferty dokonuje się za pośrednictwem miniPortalu po wejściu w szczegóły danego postępowania. Identyfikator postępowania dostępny jest w dokumencie „Szczegóły postępowania”. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami będzie prowadzona za pomocą środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w ust. 1. Korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załącznik do oferty) przekazywana jest w formie elektronicznej za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz udostępnionego na miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl (formularz do komunikacji) a także za pośrednictwem poczty elektronicznej Zamawiającego: zp.wci@um.warszawa.pl UWAGA:Wykonawca składa ofertę wraz z załącznikami do oferty wyłącznie za pośrednictwem formularza do komunikacji „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty”, dostępnego na ePUAP i udostępnionego także na miniPortalu.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl,
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Tak
3.9.) Sposób dostępu do narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych: 2. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, wnioski, o których mowa w art. 371 ust. 3 ustawy, oferty, prace konkursowe, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, podmiotowe środki dowodowe, w tym oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy, oraz zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy, zwane dalej „zobowiązaniem podmiotu udostępniającego zasoby”, przedmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwo, dokumenty, o których mowa w art. 94 ust. 2 ustawy, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2020 r. poz. 346, 568, 695, 1517 i 2320), z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych.3. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż określone w ust. 1, przekazywane w postępowaniu lub w konkursie, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne lub jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, 1) miniPortalu: https://miniportal.uzp.gov.pl, 2) ePUAPu: https://epuap.gov.pl/wps/portal, 3) poczty elektronicznej: : zp.wci@um.warszawa.pl
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 3. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, w związku z art. 19 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający informuje, że: 1) administratorem danych osobowych ujawnionych celem przeprowadzenia niniejszego postępowania jest Warszawskie Centrum Integracji „Integracyjna Warszawa”, z siedzibą w Warszawie (01-886), ul. Z. Nałkowskiej 11, zwane w dalszej części obowiązku informacyjnego „Centrum”,2) Centrum powołało inspektora ochrony danych, z którym można się skontaktować poprzez email, pisząc na adres e-mail: iod.wci@um.warszawa.pl 3) dane osobowe, podane Centrum przez Wykonawcę przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO – w celu przeprowadzenia postępowania ws. udzielenia zamówienia publicznego, zgodnie z przepisami ustawy Pzp. Po zakończeniu postępowania, dane osobowe będą przechowywane w celach archiwalnych, przez okres 5 lat, zgodnie z ustawą o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach, z zastrzeżeniem protokołu z postępowania, którego okres przechowywania przez Zamawiającego określa art. 78 ust. 1 ustawy Pzp (4 lata po zakończeniu postępowania).4) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania na podstawie art. 18 oraz art. 72 ust. 1 ustawy Pzp, a także ustawy o dostępie do informacji publicznej,6) obowiązek podania danych osobowych jest związany z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia; konsekwencją niepodania określonych danych jest brak możliwości wybrania oferty,7) w odniesieniu do danych osobowych podanych przez Wykonawcę, decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,8) osoba, której dane podano w postępowaniu posiada:a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych jej dotyczących, z tym zastrzeżeniem, że w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku Centrum może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu: - sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (art.18 ust. 6 ustawy Pzp),- sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia. (art. 78 ust. 1 ustawy Pzp),b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, z tym zastrzeżeniem, że:- skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą (art. 18 ust. 6 ustawy Pzp)o którym mowa w art. 16 RODO nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników (art. 19 ust. 2 ustawy Pzp),c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora danych osobowych ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO. d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych jej dotyczących narusza przepisy RODO,9) osobie, której dane podano w postępowaniu nie przysługuje:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b i d RODO prawo do usunięcia danych osobowych,− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,gdyż podstawą prawną przetwarzania jego danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: P/01/WCI/Catering/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa świadczona na rzecz Warszawskiego Centrum Integracji „Integracyjna Warszawa” dla dwóch odrębnych miejsc tymczasowego schronienia przy ul. Kaczorowej 39 oraz przy ul. Myśliborskiej 53.2. Usługa obejmuje maksymalnie 55 080 zestawów cateringowych oraz maksymalnie 91 860 szt. torebek herbaty i 1 836 kg cukru. Zestaw cateringowy składa się z ciepłego posiłku na kolację dostarczanego od poniedziałku do soboty i zimnego posiłku na niedzielną kolację dostarczanego w sobotę oraz suchego prowiantu na śniadanie dostarczanego od poniedziałku do soboty. 3. Usługa cateringowa będzie świadczona dla dwóch lokalizacji w Warszawie znajdujących się przy ul. Kaczorowej 39, oraz przy ul. Myśliborskiej 53.4. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia do lokalizacji przy ul. Kaczorowej 39, następujących ilości posiłków w ilości dziennej i łącznie w całym okresie obowiązywania Umowy:1) do 95 ciepłych posiłków na kolację dziennie, tj. do 25 365 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość ciepłych posiłków w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 126 0822) do 95 zimnych posiłków na kolację w niedzielę, tj. 3 705 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość zimnych posiłków na kolację w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 1 8523) do 95 porcji suchego prowiantu na śniadanie dziennie, tj. do 29 070 porcji prowiantu łącznie, przy czym minimalna łączna ilość porcji suchego prowiantu w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 14 535.4) dostarczenia 1 kompletu ciepłego napoju dziennie obejmującego do 150 torebek herbaty i do 3 kg cukru, tj. do 306 kompletów ciepłego napoju łącznie (tj. maksymalnie 45 900 torebek herbaty i 918 kg cukru łącznie), przy czym w ramach 1 kompletu nie może być mniej niż 75 torebek herbaty i 1,5 kg cukru. 5. Wykonawca w ramach niniejszej Umowy zobowiązuje się do dostarczenia posiłków do lokalizacji przy ul. Myśliborskiej 53 w ilości dziennej i łącznie w całym okresie obowiązywania Umowy:1) do 80 ciepłych posiłków na kolację dziennie, tj. do 21 360 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość ciepłych posiłków w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 10 680. 2) do 80 zimnych posiłków na kolację w niedzielę, tj. 3 120 posiłków łącznie, przy czym minimalna łączna ilość zimnych posiłków na kolację w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 1 560.3) do 80 porcji suchego prowiantu na śniadanie dziennie, tj. do 24 480 porcji prowiantu łącznie, przy czym minimalna łączna ilość porcji suchego prowiantu w całym okresie Umowy nie może być niższa niż 12 240.4) dostarczenia 1 kompletu ciepłego napoju dziennie obejmującego do 160 torebek herbaty i do 3 kg cukru, tj. do 306 kompletów ciepłego napoju łącznie (tj. maksymalnie 48 960 torebek herbaty i 918 kg cukru), przy czym w ramach 1 kompletu nie może być mniej niż 80 torebek herbaty i 1,5 kg cukru. 6. Posiłki dostarczane będą do lokalizacji przy ul. Kaczorowej 39 w pojemniku zbiorczym termoizolacyjnym zgodnie z wymaganiami i ilościami podanymi w załączniku nr 8 do SWZ. Wraz z posiłkami dostarczana będzie instrukcja serwisowa-ile plastrów/łyżek/kromek itp. przysługuje na jedną osobę. Wykonawca udostępni Zamawiającemu na czas trwania umowy wózek bemarowy 3 komorowy do podgrzewania posiłków. Dla lokalizacji przy ul. Myśliborskiej będą posiłki dostarczane w jednorazowych opakowaniach biodegradowalnych wyporcjowanych na 1 osobę, wraz z jednorazowymi sztućcami (biodegradowalnymi) zgodnie z wymaganiami i ilościami podanymi w załączniku nr 6 do SWZ.7. Na potrzeby niniejszej specyfikacji, jako ciepły posiłek Zamawiający rozumie posiłek dostarczony w pojemniku zbiorczym termoizolacyjnym gwarantującym odpowiednio wysoką temperaturę min. 63 stopni C dla dań gorących, min. 75 stopni C dla zupy – bez konieczności podgrzewania i poniżej 10 stopni C dla dań zimnych. 8. Wykonawca zapewnia sprzęt do pomiaru temperatury posiłków.9. Wykonawca zapewnienia warnik do przygotowania herbaty o pojemności minimalnej 20 litrów;10. Wykonawca dostarczy wodę lub inne napoje w opakowaniach wielokrotnego użytku lub w butelkach zwrotnych;11. Wykonawca zobowiązuje się do wykorzystywania materiałów, które pochodzą lub podlegają procesowi recyklingu;12.Wykonawca zobowiązuje się nie używać jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych.13. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie na koszt Wykonawcy w godzinach wskazanych przez Zamawiającego.14 .Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz przygotowanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 15.Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego zabrania brudnych pojemników termoizolacyjnych oraz pozostałych resztek żywieniowych.16.Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia z poszanowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) oraz przepisach wykonawczych wydanych na podstawie ww. ustawy.17. Lokal/e, w którym/ch będą przygotowywane posiłki, powinny spełniać wszystkie wymagania stawiane w tym zakresie zakładom zbiorowego żywienia przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. 18. Wykonawca dysponował będzie osobą/ami zapewniającymi przygotowanie i dostarczenie posiłków w sposób zgodny z zasadami praktyki higienicznej, posiadającym/i określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. 19. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 6 do SWZ. 20. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków. 21. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Dla spełnienia wymogu zgodności oferty z zapisami SWZ, wymagane jest zaoferowanie pełnego zakresu usługi. 22. Zamawiający informuje, że nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-11-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) cena oferty brutto - znaczenie – 60% 2) doświadczenie osób przygotowujących posiłki - 40%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia4.3.5.) Nazwa kryterium: doświadczenie osób przygotowujących posiłki
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 10