Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
˜Przygotowanie i wydanie posiłków w placówkach oświatowych w Gminie Kolbudy-usługi społeczne
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ˜Gmina Kolbudy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: ˜REGON 191674983
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ˜ul. Staromłyńska 1
1.5.2.) Miejscowość: ˜Kolbudy
1.5.3.) Kod pocztowy: ˜83-050
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański
1.5.7.) Numer telefonu: ˜+48586910520(21)
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ˜sekretariat@kolbudy.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ˜www.kolbudy.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
˜Przygotowanie i wydanie posiłków w placówkach oświatowych w Gminie Kolbudy-usługi społeczne
2.4.) Identyfikator postępowania: ˜ocds-148610-082f4b1d-cd10-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00082427
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-14
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: ˜2021/BZP 00000700/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.6 Przygotowanie i wydanie posiłków w placówkach oświatowych w Gminie Kolbudy-usługa społeczna
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
˜https://www.kolbudy.pl/gospodarka/zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-przetargach3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ˜https://miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: ˜W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal.Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji. Skrzynka podawcza ESP Urzędu Gminy Kolbudy: /6oe33f9rpc/skrytkaW korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP lub ID postępowania lub numerem referencyjnym postępowania). Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych Formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust.1 p.z.p., podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP lub ID postępowania).Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów za pomocą poczty elektronicznej na adres email: adam.laskowski@ug.kolbudy.pl, katarzyna.elwart@ug.kolbudy.pl . W/w forma komunikacji nie dotyczy składania ofert. Dokumenty te winny być podpisane w formie elektronicznej (podpis kwalifikowany), podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania. Zgodnie z art. 63 ust. 2 Ustawy PZP1 ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (podpis kwalifikowany) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.Wykonawca może zwrócić się do zamawiającego z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ. Może to zrobić za pomocą formularzy do komunikacji ePuap- skrzynka ESP Urzędu Gminy Kolbudy: /6oe33f9rpc/skrytka lub mailem na adres jak powyżej.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ˜1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej zwanego „RODO”, Zamawiający informuje, że:- administratorem danych osobowych jest Zamawiający, który prowadzi operacje przetwarzania danych osobowych;- inspektorem danych osobowych u administratora jest mgr Marcin Lazarowski, e-mail: marcin.lazarowski@ug.kolbudy.pl , tel. kont. 530-072-074;- dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;- odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust. 1 oraz art. 74 ustawy Pzp;- dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;- obowiązek podania przez Wykonawcę określonych danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego - konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;- w odniesieniu do danych osobowych, decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;Każdy Wykonawca zainteresowany niniejszym postępowaniem (złożeniem oferty) musi wypełniać obowiązki informacyjne przewidziane w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): ˜- osoba zainteresowana posiada prawo: dostępu do swoich danych osobowych (art. 15 RODO), do sprostowania danych osobowych (art. 16 RODO), żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (art. 18 RODO), do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, że przetwarzanie danych osobowych jej dotyczących narusza przepisy RODO;- osobie zainteresowanej nie przysługuje prawo: do usunięcia danych osobowych (w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO), prawo do przenoszenia danych osobowych (o którym mowa w art. 20 RODO), sprzeciwu (wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO) - art. 21 RODO;Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ˜IR.271.7.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Tak
4.1.12.) Maksymalna liczna części, jaka może zostać udzielona jednemu wykonawcy: 1
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydaniu zimnych i gorących posiłków w placówkach oświatowych w gminie Kolbudy w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych szczegółowo z dyrektorami szkół i przedszkoli w terminie od dnia 1 września 2021r. do 31.08.2022r. Część II. Zespół Kształcenia i Wychowania w Kolbudach ul. Wybickiego 33, 83-050 Kolbudy – 90 szt. obiadówSzkoła Filialna w Buszkowach ul. Leśna Góra 7, 83-050 Kolbudy – 33 szt. obiadów, 23 szt. śniadań, II śniadania, 10 szt. podwieczorku,Zespół Kształcenia i Wychowania w Bielkówku, ul. Gregorkiewicza 11, 83-050 Kolbudy – 112 szt. obiadów, 25 szt. śniadań, II śniadania, 15 szt. podwieczorku,Zespół Kształcenia i Wychowania w Lublewie, ul. Szkolna 5, 83-050 Kolbudy – 96 szt. obiadów, 27 szt. śniadań, II śniadania, 15 szt. podwieczorku,Szkoła Podstawowa w Pręgowie, ul. Bukowskiego 3, 83-050 Kolbudy – 77 szt. obiadów,
4.2.6.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Cena brutto (C)– 60%Sposób oceny ofert dla kryterium – cena: Pod uwagę przy ocenie będzie brany oferowany zryczałtowany koszt realizacji usługi przygotowania i wydawania posiłków w placówkach oświatowych w gminie Kolbudy.Liczba punktów za kryterium cenowe liczona będzie według następującego wzoru: cena najtańszej oferty Liczba pkt oferty badanej = ------------------------------------ x 60 cena badanej oferty2. Doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków dla szkół (bądź w żywieniu zbiorowym) – 40%Ocenie podlega doświadczenie wg poniższej punktacji: - za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie czterech i więcej zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 40 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie trzech zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 25 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie dwóch zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 15 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie minimum jednego zamówienia polegającego na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400. 00 zł brutto) – 0 pktW przypadku umów zawieranych na dłuższe okresy czasu Zamawiający będzie uznawał ilość zamówień odpowiadających okresowi pełnych 9 miesięcy danej umowy przekraczającej wartość kwoty 400.000 zł np. umowa na 20 miesięcy o wartości powyżej 800.000 zł będzie traktowana przez Zamawiającego jako realizacja 2 zamówień, umowa na 11 miesięcy o wartości powyżej 400.000 zł jako jedno zamówienie, umowa na 20 miesięcy ale o wartości 500.000 zł jako jedno zamówienie. Realizowane w trakcie zamówienia będą uznawane pod warunkiem, że są realizowane co najmniej 9 pełnych miesięcy a ich wartość przekracza 400.000 zł. Wykonawca w załączniku nr do SWZ winien w w/w sposób rozpisać ewentualne umowy potwierdzające fakt posiadania stosownego doświadczenia. Zamawiający zastrzega możliwość zwrócenia się do Wykonawcy o wyjaśnienia w tym zakresie i potwierdzenia powyższego. Skutki prawne podania danych niezgodnych ze stanem faktycznym, w tym odrzucenie oferty ponosić będzie Wykonawca, na którym ciąży obowiązek rzetelnego udokumentowania podania danych punktowanym w przedmiotowym kryterium.W ramach kryterium cenowego, każda oferta otrzymać może maksymalnie 60 punktów. W ramach kryterium - doświadczenie każda oferta otrzymać może maksymalnie 40 punktów.S= C+DSuma uzyskanych punktów = liczba punktów w kategorii cena + liczba punktów w kategorii doświadczenie W sytuacji gdy Wykonawca w swojej ofercie nie wpisze liczby doświadczenia, uznane to będzie, że takiego nie posiada i otrzyma 0 pkt.Każda oferta otrzyma odpowiednią liczbę punktów stanowiącą sumę punktów wyliczoną za oba kryteria oceny ofert. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Maksymalnie każda oferta może uzyskać 100 punktów. Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza tj. taka która uzyska najwyższą liczbę punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Doświadczenie w pracy zwiazanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Cena brutto (C)– 60%Sposób oceny ofert dla kryterium – cena: Pod uwagę przy ocenie będzie brany oferowany zryczałtowany koszt realizacji usługi przygotowania i wydawania posiłków w placówkach oświatowych w gminie Kolbudy.Liczba punktów za kryterium cenowe liczona będzie według następującego wzoru: cena najtańszej oferty Liczba pkt oferty badanej = ------------------------------------ x 60 cena badanej oferty2. Doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków dla szkół (bądź w żywieniu zbiorowym) – 40%Ocenie podlega doświadczenie wg poniższej punktacji: - za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie czterech i więcej zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 40 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie trzech zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 25 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie dwóch zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 15 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie minimum jednego zamówienia polegającego na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400. 00 zł brutto) – 0 pktW przypadku umów zawieranych na dłuższe okresy czasu Zamawiający będzie uznawał ilość zamówień odpowiadających okresowi pełnych 9 miesięcy danej umowy przekraczającej wartość kwoty 400.000 zł np. umowa na 20 miesięcy o wartości powyżej 800.000 zł będzie traktowana przez Zamawiającego jako realizacja 2 zamówień, umowa na 11 miesięcy o wartości powyżej 400.000 zł jako jedno zamówienie, umowa na 20 miesięcy ale o wartości 500.000 zł jako jedno zamówienie. Realizowane w trakcie zamówienia będą uznawane pod warunkiem, że są realizowane co najmniej 9 pełnych miesięcy a ich wartość przekracza 400.000 zł. Wykonawca w załączniku nr do SWZ winien w w/w sposób rozpisać ewentualne umowy potwierdzające fakt posiadania stosownego doświadczenia. Zamawiający zastrzega możliwość zwrócenia się do Wykonawcy o wyjaśnienia w tym zakresie i potwierdzenia powyższego. Skutki prawne podania danych niezgodnych ze stanem faktycznym, w tym odrzucenie oferty ponosić będzie Wykonawca, na którym ciąży obowiązek rzetelnego udokumentowania podania danych punktowanym w przedmiotowym kryterium.W ramach kryterium cenowego, każda oferta otrzymać może maksymalnie 60 punktów. W ramach kryterium - doświadczenie każda oferta otrzymać może maksymalnie 40 punktów.S= C+DSuma uzyskanych punktów = liczba punktów w kategorii cena + liczba punktów w kategorii doświadczenie W sytuacji gdy Wykonawca w swojej ofercie nie wpisze liczby doświadczenia, uznane to będzie, że takiego nie posiada i otrzyma 0 pkt.Każda oferta otrzyma odpowiednią liczbę punktów stanowiącą sumę punktów wyliczoną za oba kryteria oceny ofert. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Maksymalnie każda oferta może uzyskać 100 punktów. Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza tj. taka która uzyska najwyższą liczbę punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydaniu zimnych i gorących posiłków w placówkach oświatowych w gminie Kolbudy w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych szczegółowo z dyrektorami szkół i przedszkoli w terminie od dnia 1 września 2021r. do 31.08.2022r. Przedszkole w Kowalach, Plac Św. Kingi 1 80-180 Kowale, - 40 szt. obiadów, 40 szt. śniadań, II śniadania, 30 szt. podwieczorku oraz ul. Apollina 1, 80 – 180 Kowale 91 szt. obiadów, 91 szt. śniadań, II śniadania, 87 szt. podwieczorkuSzkoła Podstawowa w Kowalach, ul. Apollina 7, 80-180 Kowale - 600 szt. obiadów
4.2.6.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜1. Cena brutto (C)– 60%Sposób oceny ofert dla kryterium – cena: Pod uwagę przy ocenie będzie brany oferowany zryczałtowany koszt realizacji usługi przygotowania i wydawania posiłków w placówkach oświatowych w gminie Kolbudy.Liczba punktów za kryterium cenowe liczona będzie według następującego wzoru: cena najtańszej oferty Liczba pkt oferty badanej = ------------------------------------ x 60 cena badanej oferty2. Doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków dla szkół (bądź w żywieniu zbiorowym) – 40%Ocenie podlega doświadczenie wg poniższej punktacji: - za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie czterech i więcej zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 40 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie trzech zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 25 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie dwóch zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 15 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie minimum jednego zamówienia polegającego na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400. 00 zł brutto) – 0 pktW przypadku umów zawieranych na dłuższe okresy czasu Zamawiający będzie uznawał ilość zamówień odpowiadających okresowi pełnych 9 miesięcy danej umowy przekraczającej wartość kwoty 400.000 zł np. umowa na 20 miesięcy o wartości powyżej 800.000 zł będzie traktowana przez Zamawiającego jako realizacja 2 zamówień, umowa na 11 miesięcy o wartości powyżej 400.000 zł jako jedno zamówienie, umowa na 20 miesięcy ale o wartości 500.000 zł jako jedno zamówienie. Realizowane w trakcie zamówienia będą uznawane pod warunkiem, że są realizowane co najmniej 9 pełnych miesięcy a ich wartość przekracza 400.000 zł. Wykonawca w załączniku nr do SWZ winien w w/w sposób rozpisać ewentualne umowy potwierdzające fakt posiadania stosownego doświadczenia. Zamawiający zastrzega możliwość zwrócenia się do Wykonawcy o wyjaśnienia w tym zakresie i potwierdzenia powyższego. Skutki prawne podania danych niezgodnych ze stanem faktycznym, w tym odrzucenie oferty ponosić będzie Wykonawca, na którym ciąży obowiązek rzetelnego udokumentowania podania danych punktowanym w przedmiotowym kryterium.W ramach kryterium cenowego, każda oferta otrzymać może maksymalnie 60 punktów. W ramach kryterium - doświadczenie każda oferta otrzymać może maksymalnie 40 punktów.S= C+DSuma uzyskanych punktów = liczba punktów w kategorii cena + liczba punktów w kategorii doświadczenie W sytuacji gdy Wykonawca w swojej ofercie nie wpisze liczby doświadczenia, uznane to będzie, że takiego nie posiada i otrzyma 0 pkt.Każda oferta otrzyma odpowiednią liczbę punktów stanowiącą sumę punktów wyliczoną za oba kryteria oceny ofert. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Maksymalnie każda oferta może uzyskać 100 punktów. Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza tj. taka która uzyska najwyższą liczbę punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Doświadczenie w pracy zwiazanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜1. Cena brutto (C)– 60%Sposób oceny ofert dla kryterium – cena: Pod uwagę przy ocenie będzie brany oferowany zryczałtowany koszt realizacji usługi przygotowania i wydawania posiłków w placówkach oświatowych w gminie Kolbudy.Liczba punktów za kryterium cenowe liczona będzie według następującego wzoru: cena najtańszej oferty Liczba pkt oferty badanej = ------------------------------------ x 60 cena badanej oferty2. Doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków dla szkół (bądź w żywieniu zbiorowym) – 40%Ocenie podlega doświadczenie wg poniższej punktacji: - za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie czterech i więcej zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 40 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie trzech zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 25 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie dwóch zamówień w ciągu ostatnich pięciu lat od terminu składania ofert polegających na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400.000 zł brutto) – 15 pkt- za doświadczenie w pracy związanej z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków (wykonanie minimum jednego zamówienia polegającego na świadczeniu przez okres co najmniej okres 9 pełnych miesięcy usługi przygotowywania i wydawania posiłków dla szkół bądź w żywieniu zbiorowym o wartości minimum 400. 00 zł brutto) – 0 pktW przypadku umów zawieranych na dłuższe okresy czasu Zamawiający będzie uznawał ilość zamówień odpowiadających okresowi pełnych 9 miesięcy danej umowy przekraczającej wartość kwoty 400.000 zł np. umowa na 20 miesięcy o wartości powyżej 800.000 zł będzie traktowana przez Zamawiającego jako realizacja 2 zamówień, umowa na 11 miesięcy o wartości powyżej 400.000 zł jako jedno zamówienie, umowa na 20 miesięcy ale o wartości 500.000 zł jako jedno zamówienie. Realizowane w trakcie zamówienia będą uznawane pod warunkiem, że są realizowane co najmniej 9 pełnych miesięcy a ich wartość przekracza 400.000 zł. Wykonawca w załączniku nr do SWZ winien w w/w sposób rozpisać ewentualne umowy potwierdzające fakt posiadania stosownego doświadczenia. Zamawiający zastrzega możliwość zwrócenia się do Wykonawcy o wyjaśnienia w tym zakresie i potwierdzenia powyższego. Skutki prawne podania danych niezgodnych ze stanem faktycznym, w tym odrzucenie oferty ponosić będzie Wykonawca, na którym ciąży obowiązek rzetelnego udokumentowania podania danych punktowanym w przedmiotowym kryterium.W ramach kryterium cenowego, każda oferta otrzymać może maksymalnie 60 punktów. W ramach kryterium - doświadczenie każda oferta otrzymać może maksymalnie 40 punktów.S= C+DSuma uzyskanych punktów = liczba punktów w kategorii cena + liczba punktów w kategorii doświadczenie W sytuacji gdy Wykonawca w swojej ofercie nie wpisze liczby doświadczenia, uznane to będzie, że takiego nie posiada i otrzyma 0 pkt.Każda oferta otrzyma odpowiednią liczbę punktów stanowiącą sumę punktów wyliczoną za oba kryteria oceny ofert. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Maksymalnie każda oferta może uzyskać 100 punktów. Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza tj. taka która uzyska najwyższą liczbę punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4