Dostawa wędlin, mięsa i podrobów mięsnych dla Szpitala Bielańskiego w Warszawie

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa wędlin, mięsa i podrobów mięsnych dla Szpitala Bielańskiego w Warszawie ZP-16/2021.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWarszawa
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2021-03-24
  • ZamawiającySzpital Bielański im. Ks. J. Popiełuszki Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
  • Data publikacji ogłoszenia2021-03-16
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00018511
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa wędlin, mięsa i podrobów mięsnych dla Szpitala Bielańskiego w Warszawie ZP-16/2021.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szpital Bielański im. Ks. J. Popiełuszki Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 012298697

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Cegłowska 80

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 01-809

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: piotr.bela@bielanski.med.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.bielanski.med.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa wędlin, mięsa i podrobów mięsnych dla Szpitala Bielańskiego w Warszawie ZP-16/2021.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f908f945-865c-11eb-86b1-a64936a8669f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00018511

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-03-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://szpitalbielanski.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu oudzieleniezamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogąelektroniczną przyużyciu Platformy Zakupowej Marketplanet OnePlace naportaluhttps://szpitalbielanski.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencjielektronicznejprzekazywanej przy użyciu platformy, opisane zostały w Instrukcji dla wykonawcy podadresem:https://szpitalbielanski.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet w zakładce: Regulacje iproceduryprocesu akupowego/Deklaracja dostępności. 2. Wykonawca przystępując do niniejszegopostępowaniao udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z portaluMarketplanet OnePlace,określone w Instrukcji dla wykonawcy oraz zobowiązuje się korzystając zportalu MarketplanetOnePlace przestrzegać postanowień tej instrukcji. 3. Maksymalny rozmiar plikówprzesyłanych zapośrednictwem dedykowanych formularzy do złożenia i wycofania oferty orazkomunikacji wynosi: 100MB. 4. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w postacielektronicznej w formatach danychzgodnych z katalogiem formatów wskazanych w załączniku nr 2 doRozporządzenia Rady Ministrów zdnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ramlnteroperacyjności, minimalnych wymagań dlarejestrów publicznych i wymiany informacji w postacielektronicznej oraz minimalnych wymagań dlasystemów teleinformatycznych (Dz. U. z 2017 r., poz.2247), szczególności: .pdf, .docx, .rtf, .xps lubodt i opatrzona kwalifikowanym podpisemelektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisemosobistym.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Szanując Państwa prywatność oraz dbając o to,abyPaństwo wiedzieli kto i w jaki sposób przetwarza Państwa dane osobowe, poniżejprzedstawiaminformacje, które pomogą Państwu to ustalić. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osóbfizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takichdanychorazuchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalejRODO,informuję, iż:1. Administratorem jest Szpital Bielański im. Ks. Jerzego PopiełuszkiSamodzielnyPubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Warszawie (01-809), ul. Cegłowska 80.2. DanekontaktoweInspektor Ochrony Danych:W Szpitalu Bielańskim im. Ks. JerzegoPopiełuszkiSamodzielnymPublicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Warszawie (01-809), ul.Cegłowska 80został wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, dane kontaktowe: nr telefonu: 22 56-90-432, adrespoczty elektronicznej: iod@bielanski.med.pl.3. Cele przetwarzania danych osobowych: Daneosobowesą zbierane w celuniezbędnym dla udostępniania dokumentacji dotyczącej prowadzeniapostępowań oudzielenie zamówień publicznych, w związku z postępowaniem o udzielenie zamówieniapublicznego/dane identyfikujące postępowanie, np. nazwa, numer/ prowadzonym w trybiepodstawowym, napodstawieart. 275 pkt 1 ustawy Pzp;4. Podstawa prawna przetwarzania danychosobowych:Przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego naAdministratorze(podstawa prawna z art. 6 ust. 1 lit. c RODO) Przetwarzanie danych osobowychdotyczących wyrokówskazujących i naruszeńprawa (podstawa prawna z art. 10 RODO) Ustawa z dnia11 września 2019 r.Prawo zamówień publicznych oraz wydane na jej podstawie akty wykonawcze.5.Informacje oodbiorcach danych osobowych: Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych są osoby lubpodmioty,którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74ustawy zdnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych. Ponadto odbiorcami danychzawartych wdokumentach postępowania mogą być podmioty, z którymi administrator zawarł umowylubporozumienie na korzystanie z udostępnianych przez nie systemów informatycznych, przy czymzakresprzekazanych danych tym odbiorcom ograniczony jest do możliwości zapoznania się z tymidanymi wzwiązku ze świadczeniem usług wsparcia technicznego i usuwaniem awarii. Odbiorcówtychobowiązuje klauzula zachowania poufności pozyskanych w takich okolicznościach wszelkichdanych, wtym danych osobowych.6. Okres, przez który dane osobowe będą przechowywane: Daneosobowe sąprzechowywane, zgodniez art. 78 ust. 1 i 4 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawozamówieńpublicznych, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, ajeżeliczas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwaniaumowy.7.Uprawnienia z art. 15-21 RODO:Przysługują Pani/Panu następujące uprawnienia:− prawodostępu doswoich danychosobowych oraz otrzymania ich kopii;− prawo do sprostowania swoichdanychosobowych ;− prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych,zwyjątkiem sytuacji określonych w przepisach prawa; 8. Prawo do wniesienia skargi:Ma Pan/Paniprawowniesienia skargido Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan,iżprzetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez Administratora narusza przepisyRODO.9.Obowiązek podania danych Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym.Konsekwencjeniepodania określonych danych wynikają z ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawozamówieńpublicznych.10. Informacje o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji Pani/Pana dane niebędąprzetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym w oparciu o profilowanie.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacja o ograniczeniach w realizacji praw określonychwart. 15, 16 i 18 rozporządzenia 2016/679 (ogólne rozporządzenie o ochroniedanych)Zamawiającyinformuje, iż w związku z:1) art. 75 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawozamówień publicznych:- wprzypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzaneprzez zamawiającego, zuprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1–3 rozporządzenia 2016/679,zamawiający może żądać odosoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji,mających na celu sprecyzowanienazwy lub daty zakończonego postępowania o udzieleniezamówienia;2) art. 19 ust. 2 i 3 i art. 74 ust. 3ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówieńpublicznych:- skorzystanie przez osobę, którejdane osobowe dotyczą, z uprawnienia do sprostowanialub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianąwyniku postępowania o udzielenie zamówieniaani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówieniapublicznego w zakresie niezgodnym z ustawą;-w postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenieżądania ograniczenia przetwarzania, o którymmowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nieogranicza przetwarzania danych osobowych doczasu zakończenia tego postępowania;- w przypadku,gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, októrym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679,spowoduje ograniczenie przetwarzania danychosobowych zawartych w protokole postępowania lubzałącznikach do tego protokołu, od dniazakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba, że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18ust. 2 rozporządzenia 2016/679.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP-16/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

pakiet 1 mięso drobiowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 15 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

pakiet 2 mięso wołowe, wieprzowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 15 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

pakiet 3 wędliny i podroby drobiowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 15 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: jakość

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

pakiet 4 wędliny i podroby wieprzowe/wołowe

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 15 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: jakość

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

3) następujące przedmiotowe środki dowodowe: a) zaświadczenie wydane przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225).b) materiały producenta opisujące oferowane produkty – dotyczy pakietu 3 i 4 – z wskazaniem pakietu i pozycji, asortymentu którego dokument dotyczy.c) próbki produktów, zgodnie z wymaganiami określonymi w załączniku nr 5 do SWZ – dotyczy pakietu nr 3 i 4.UWAGA! Próbki posłużą ocenie w ramach przyjętego w postępowaniu kryterium „jakość” (w zakresie pakietów nr 3 i 4). Próbki nie podlegają uzupełnieniu, zgodnie z zasadą wskazaną w rozdz. 5 (zgodnie z art. 107 ust. 3 Pzp).Brak próbek, ich niekompletność lub złożenie po terminie składania ofert spowoduje nie przyznania punktacji w ramach kryterium oceny ofert. Próbki winny być dostarczone najpóźniej do ostatecznego terminu składania ofert (Zamawiający zaleca dostarczenie próbek w dniu składania ofert, nie wcześniej jednak niż 1 dzień przed terminem składania ofert, ze względu na specyfikę produktów oraz konieczność zapewnienia przez Zamawiającego odpowiednich warunków).Próbki zaoferowanego asortymentu winny być dostarczone bezpośrednio pod adres Zamawiającego, tj.:Szpital Bielańskiul. Cegłowska 80, 01-809 WarszawaMagazyn Działu Żywienia(poziom -1, tel. 22 5690298, 22 5690384, 22 5690262)

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

3) następujące przedmiotowe środki dowodowe: a) zaświadczenie wydane przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225).b) materiały producenta opisujące oferowane produkty – dotyczy pakietu 3 i 4 – z wskazaniem pakietu i pozycji, asortymentu którego dokument dotyczy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-03-24 10:30

8.2.) Miejsce składania ofert: https://szpitalbielanski.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-03-24 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-04-22

2021-03-16 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam skupu plastiku - Kobyłka
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania20-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Dzień dobry Posiadam 2 tony plastiku hdpe i ldpe. Plastik jest spakowany w worki i kartony, pochodzi z działalności produkcyjnej. Bardzo proszę o informację czy są Państwo zainteresowani skupem, odbiorem plastiku z Kobyłki (pod warszawą) oraz przybliżoną cenę.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI