Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Pomoc Społeczna Dom Pomocy Społecznej
Zamówienia publicznego
Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy.
1.2.1 Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 1- Dostawa produktów zwierzęcych, mięso i produkty mięsne
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 2- Dostawa owoców i warzyw
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 3- Dostawa mleka i artykułów mleczarskich
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 4- Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko-ciastkarskich
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 5 – Dostawa ryb przetworzonych i konserwowych
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 6 – Dostawa różnych artykułów spożywczych
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostaw artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy zgodnie z warunkami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.
3. Ewentualne wskazanie w dokumentach zamówienia stanowiących opis przedmiotu zamówienia nazw własnych, znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi- nie ma na celu naruszenie art. 16 Pzp. oraz art. 99 ust 4. Pzp ale w szczególności służy realizacji art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 Pzp. Zawarte opisy w SWZ mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, technologicznych, wydajnościowych czy funkcjonalnych Zamawiającego. Zgodnie z art. 99 ust 5 i ust. 6 Pzp. Zamawiający wykazuje, że Wykonawca może zaoferować przedmiot zamówienia określonym opisem zawartym w dokumentach zamówienia lub równoważnym.
4. Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz warunkami określonymi w SWZ.
5. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne.
6. Wykonawca zobowiązuje się do należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu i ponoszenia odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru.
7. Dostarczany towar musi posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. Na opakowaniu zewnętrznym logo i nazwę producenta i opis zamówienia.
8. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko do siedziby Zamawiającego oraz złoży w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego.
9. Ilości wskazane w opisie przedmiotu są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania podanych ilości, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
10. Zamawiający może dokonać zmian asortymentowych w obrębie części lub pomiędzy częściami w ramach limitu finansowego.
11. Dostawa w ramach niniejszego postępowania została podzielona na 7 części:
Część 7- Dostawa produktów dietetycznych
Art. 109 ust. 1 pkt 4