Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych w Poznaniu
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPoznań
  • WojewództwoWielkopolskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-10-29
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyUniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Data publikacji ogłoszenia2020-10-20
  • Numer ogłoszenia599553-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 599553-N-2020 z dnia 2020-10-20 r.

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu: Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych w Poznaniu
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Tak

Nazwa projektu lub programu
Postępowanie prowadzone jest w ramach projektu pn.: „Wsparcie dla szkolenia doradców” w ramach działania „Usługi doradcze, usługi z zakresu zarządzania gospodarstwem rolnym i usługi z zakresu zastępstw” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w celu kompleksowej organizacji i przeprowadzenia bezpłatnych studiów podyplomowych z zakresu nauk rolniczych dla doradców rolniczych na kierunkach: Rolnictwo ekologiczne, Rolnictwo i Ekonomika gospodarstwa rolnego.
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, krajowy numer identyfikacyjny 18440000000000, ul. ul. Wojska Polskiego  28 , 60-637  Poznań, woj. wielkopolskie, państwo Polska, tel. 61 8487043, , e-mail zampub@up.poznan.pl, , faks 61 8955043.
Adres strony internetowej (URL): www.up.poznan.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Uczelnia wyższa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.up.poznan.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.up.poznan.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemny
Adres:
Dział Zamówień Publicznych, pokój 407, IV piętro, budynek Collegium Maximum Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 28 60-637 Poznań

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych w Poznaniu
Numer referencyjny: AZ-262-86/2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest usługa hotelarsko-gastronomiczna wraz z zapewnieniem sal konferencyjnych/szkoleniowych, dla celów realizacji studiów podyplomowych w ramach poddziałania 2.3 „Wsparcie dla szkolenia doradców” w ramach działania „Usługi doradcze, usługi z zakresu zarządzania gospodarstwem rolnym i usługi z zakresu zastępstw” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w celu kompleksowej organizacji i przeprowadzenia bezpłatnych studiów podyplomowych z zakresu nauk rolniczych dla doradców rolniczych na kierunkach:1. Rolnictwo ekologiczne (makroregion składający się z województw: dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, lubuskiego, opolskiego, pomorskiego, wielkopolskiego oraz zachodniopomorskiego) dla 40 doradców;2. Rolnictwo (makroregion składający się z województw: dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, lubuskiego, opolskiego, pomorskiego, wielkopolskiego oraz zachodniopomorskiego) dla 40 doradców;3. Ekonomika gospodarstwa rolnego (makroregion składający się z województw: dolnośląskiego, lubuskiego, wielkopolskiego oraz zachodniopomorskiego) dla 20 doradców;Miejsce realizacji zamówienia i liczba uczestników:Poznań, 100 osób uczestników Zamówienie będzie realizowane w formie maksymalnie 10 zjazdów piątkowo-sobotnio-niedzielnych. Zjazd Datasemestr I 1 13-15 listopada 2020 2 04-06 grudnia 2020 3 08-10 stycznia 2021 4 22-24 stycznia 2021 5 12-14 lutego 2021semestr II 6 26-28 lutego 2021 7 12-14 marca 2021 8 26-28 marca 2021 9 16-18 kwietnia 2021 10 07-09 maja 2021Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminów i liczby zjazdów oraz liczby dni trwania zjazdu, a także wynikających z tego terminów realizacji zamówienia. W takim przypadku strony dokonają zmiany terminów wykonania umowy.Zakwaterowanie:Zakwaterowanie uczestników studiów podyplomowych w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym oraz dostępem do Internetu. Przewidywana liczba noclegów nie więcej niż dla 100 uczestników. Cena noclegu każdorazowo obejmuje śniadanie.Wyżywienie realizowane wg schematu:• piątek (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa, kolacja – dotyczy osób korzystających z noclegu);• sobota (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa, kolacja – dotyczy osób korzystających z noclegu);• niedziela (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa);Wyżywienie dla wszystkich uczestników studiów podyplomowych realizowane w zależności od potrzeb w każdym dniu studiów podyplomowych. Dodatkowo wykonawca zabezpieczy wyżywienie dla Wykładowców [w tym zespołu projektowego] w liczbie nie większej niż dla 10 osób w zależności od zgłaszanych potrzeb.W każdym dniu szkolenia: zupa, drugie danie mięsne lub ryba – do wyboru dla uczestników, deser, sok lub woda mineralna, a w przypadku korzystania z noclegu również śniadanie i kolacja• Śniadanie w formie tzw. „szwedzkiego stołu”,• 2x każdego dnia przerwa kawowo-herbaciana z nieograniczonym dostępem do świeżo parzonej kawy (sypanej, rozpuszczalnej), herbaty ekspresowej (czarnej, zielonej, i owocowej do wyboru), cukru białego, słodzik, cytryny krojonej w plasterki, mleka minimum 2,5%, śmietanki do kawy, wody mineralnej butelkowanej, gazowanej i niegazowanej w ilości po 500 ml każdej z wymienionych na osobę, soków 100%: jabłkowego, pomarańczowego, grejpfrutowego; kruchych ciasteczek, w co najmniej 5 rodzajach, słonych paluszków, krakersów, serwisu gastronomicznego oraz owoców),• Obiad w odrębnej sali, dostosowanej do liczby uczestników studiów podyplomowych w tym wykładowców, umożliwiającej podanie obiadu w formie zasiadanej, w formie wyporcjowanych posiłków składających się z: - zupy (w ilości co najmniej 300 ml na osobę),- dania głównego: jedna potrawa mięsna lub rybna (minimum 200 g na osobę) i jeden dodatek skrobiowy (minimum 200 g na osobę) spośród: ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu oraz sosu do dodatków skrobiowych, - surówki – w dwóch rodzajach (co najmniej 100 g na osobę) - kompotu lub wody (w ilości minimum 250 ml na osobę) - deseru w postaci ciasta;• Kolacja w formie tzw. „szwedzkiego bufetu”, zawierającej ciepły posiłek i przystawki oraz ciepłe i zimne napojeOsoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem, muszą posiadać aktualne badania lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością). Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności.• Informacje dodatkowe: o zapewnienie możliwości wyboru wersji wegetariańskiej w zakresie wszystkich podawanych posiłków, jeżeli wśród uczestników znajdują się osoby praktykujące tego rodzaju dietę,o zapewnienie serwisu gastronomicznego do wszystkich posiłków i serwisu kawowego, obejmującego przygotowanie i sprzątanie, obsługę kelnerską, zastawę ceramiczną,o terminowe przygotowanie posiłków,o zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu i podawaniu posiłków,o przygotowanie urozmaiconych posiłków, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia (każdego dnia zajęć inne menu), przygotowanych ze świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił sale konferencyjne/szkoleniowe dla poszczególnych kierunków studiów podyplomowych:1. Kierunek Ekonomika Gospodarstwa Rolnego – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 20 osób;2. Kierunek Rolnictwo:- terminy zjazdów semestr I:[zjazd 1] 13-15.11.2020 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,[zjazd 2] 04-06.12.2020 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,[zjazd 3] 08-10.01.2021, w tym:8 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],9 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób]10 stycznia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,[zjazd 4] 22-24.01.2021, w tym:;22 i 23 stycznia – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,24 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],[zjazd 5] 12-14.02.2021, w tym:12 lutego: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],13 lutego: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],14 lutego - sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,terminy zjazdów semestr II:[zjazd 6] 26-28.02.2021 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,[zjazd 7] 12-14.03.2021, w tym:12 marca: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],13 i 14 marca – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,[zjazd 8] 26-27.03.2021, w tym:26 marca: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],27 marca – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób[zjazd 9] 16-17.04.2021, w tym:16 kwietnia – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób17 kwietnia – bez sal: zajęcia terenowe [żywienie na zewnątrz musi być podane, tj. w gospodarstwie rolnym][zjazd 10] 07-09.05.2021, w tym:7 maja: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],8 maja – bez sal: zajęcia terenowe [żywienie na zewnątrz musi być podane, tj. w gospodarstwie rolnym]9 maja - sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób3. Kierunek Rolnictwo ekologiczne:- terminy zjazdów semestr I:[zjazd 1] 13-15.11.2020, w tym:13 listopada: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,14 i 15 listopada: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],[zjazd 2] 04-06.12.2020, w tym:4 grudnia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,5-6 grudnia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 3] 08-10.01.2021, w tym:8 stycznia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,9-10 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 4] 22-24.01.2021, w tym:;22 stycznia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,23-24 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 5] 12-14.02.2021, w tym:12-13 lutego: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],14 lutego: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, lub dwie sale konferencyjne/szkoleniowe na 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zapas – brak zajęć zaplanowanych]terminy zjazdów semestr II:[zjazd 6] 26-28.02.2021 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,[zjazd 7] 12-14.03.2021, w tym:12 i 13 marca: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób,14 marca – dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 8] 26-28.03.2021 - dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],[zjazd 9] 16-17.04.2021, w tym:16 i 17 kwietnia – jedna sala konferencyjna/szkoleniowa dla 20 osób [druga grupa ma zajęcia terenowe – gospodarstwo rolne]18 kwietnia – dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób],[zjazd 10] 07-09.05.2021, w tym:7-8 maja – jedna sala konferencyjna/szkoleniowa dla 20 osób [druga grupa ma zajęcia terenowe – gospodarstwo rolne]9 maja: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osóbZamawiający zastrzega sobie możliwość skrócenia danego terminu zjazdu, np. z trzech do dwóch dni, lub wydłużenia danego terminu zjazdu, np. z trzech do czterech dni. O tym fakcie Zamawiający poinformuje Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem. Wymagania:• wykonawca musi spełniać warunki dostosowane do wytycznych dla funkcjonowania hoteli, sal konferencyjnych oraz restauracji w trakcie epidemii COVID-19 w Polsce wydanymi przez stosowne instytucje,• sale wykładowe, noclegi oraz posiłki zorganizowane w jednym obiekcie lub w bliskiej odległości od siebie (do 100 metrów),• obiekt dostosowany dla osób niepełnosprawnych,• sale wyposażone w stoły (ławki), w sprzęt audiowizualny i inny niezbędny dla przeprowadzenia zajęć dydaktycznych,• darmowy parking dla studentów studiów podyplomowych oraz wykładowców jest jednym z kryteriów oceny ofert,• lokalizacja umożliwiająca dojazd środkami komunikacji publicznej, w czasie nie dłuższym niż 30 minut z Dworca Głównego w Poznaniu, jest jednym z kryteriów oceny ofert,• udostępnienie bez kosztów Zamawiającego pomieszczenia spełniającego rolę pokoju biurowego z dostępem do Internetu w trakcie trwania zjazdów na studiach podyplomowych.Odstąpienie od umowy (bez kary umownej) jeśli zajęcia dydaktyczne odbywać się będą w całości lub w części w formie zdalnej – na podstawie decyzji Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu lub władz zwierzchnich lub Zamawiającego.(Płatność następować będzie za faktycznie zrealizowane noclegi, wydane posiłki i wykorzystane sale.)

II.5) Główny kod CPV: 55110000-4
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
55120000-7
55312000-0
55300000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2021-09-30

II.9) Informacje dodatkowe: Semestr I 1 13-15 listopada 2020 2 04-06 grudnia 2020 3 08-10 stycznia 2021 4 22-24 stycznia 2021 5 12-14 lutego 2021Semestr II 6 26-28 lutego 2021 7 12-14 marca 2021 8 26-28 marca 2021 9 16-18 kwietnia 2021 10 07-09 maja 2021
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia dodatkowych wymagań w zakresie opisu spełnienia tego warunku udziału w postępowaniu.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca przedstawi wykaz usług wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty, miejsca wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, z załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne dokumenty. Zamawiający uzna wymóg za spełniony, jeśli Wykonawca będzie posiadał doświadczenie w wykonaniu co najmniej dwóch usług polegających na zapewnieniu zakwaterowania, wyżywienia i wynajmu sal konferencyjnych o wartości nie mniejszej niż 25.000,00 zł brutto każda. Zamawiający wymaga, aby poszczególne elementy przedmiotu zamówienia realizowane były łącznie tj. w ramach jednej umowy/jednego zamówienia.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)

Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)




III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. Jeżeli wykonawca powołuje się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia – przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu.6.1. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu, o którym mowa powyżej (tj. Odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 6.2. Dokumenty, o których mowa w zdaniu poprzedzającym w pkt. 6.1 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.3. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 6.1, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument winien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski.Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ), o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz wykonanych usług, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług (zgodnie z zapisami Rozdziału 6 pkt 6.1 ppkt 2c SIWZ) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz, których usługi zostały wykonane oraz z załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – zgodnie z załącznikiem nr 5 Aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wypełniony formularz oferty – wg załącznika nr 1Kalkulacja cenowa – załącznik nr 2PełnomocnictwoPełnomocnictwo do podpisania oferty. Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w przypadku, gdy oferta jest podpisana przez osobę nie upoważnioną do reprezentacji wykonawcy. W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego jeżeli oferta nie jest podpisana przez wszystkich Wykonawców występujących wspólnie.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
odległość od Dworca Głównego w Poznaniu do miejsca realizacji 10,00
Zagwarantowanie bezpłatnych 50 miejsc parkingowych na terenie obiektu 10,00
standard zakwaterowania 10,00
Lokalizacja sal konferencyjnych/szkoleniowych, zakwaterowania i wyżywienia w jednym obiekcie 10,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
wg wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
wg wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-10-29, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:  administratorem danych osobowych przekazywanych przez Wykonawców jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 38/42 60-627 Poznań inspektorem ochrony danych osobowych w Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu jest Pan Tomasz Napierała tomasz.napierala@up.poznan.pl tel. 61 848-7799 uzyskane dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego w przedmiocie: świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych w Poznaniu (nr postępowania AZ-262-86/2020) prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego zgodnie z art. 39 ustawy Pzp. odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”;  dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; podanie przez Wykonawcę danych osobowych jest dobrowolne, lecz równocześnie jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;  w odniesieniu do danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; Wykonawcy oraz osoby, których dane osobowe zostały podane w związku z postępowaniem posiadają:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych **;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Wykonawcom oraz osobom, których dane osobowe zostały podane w związku z postępowaniem:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. ______________________* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowaniao udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam łowiska, gdzie można złowić płocie albo karasie- Poznań
  • Lokalizacja zleceniawielkopolskie
  • Data dodania19-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam łowiska, gdzie można złowić płocie albo karasie. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI