Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Żytkowicach
1.2.1 Dostawy warzyw i owoców.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Lp. 1 Produkt. Burak ćwikłowy; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 7700,00; Ilość opcjonalna: 3300,00; Kod CPV 03221111-7; Opis: Korzenie buraka czyste, bez uszkodzeń, nieprzemarznięte, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; zabarwienie przekroju – ciemnoczerwone; średnica korzeni do 10 cm. Przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego.
Lp. 2 Produkt. Cebula biała; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 7000,00; Ilość opcjonalna: 3000,00;
Kod CPV 03221113-1; Opis: Cebula czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej niepopękanej. Kształt cebuli kulisty lub lekko spłaszczony, średnica nie mniejsza niż 3 cm, korzenie całkowicie zaschnięte.
Lp. 3 Produkt. Cukinia; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 350,00; Ilość opcjonalna: 150,00;
Kod CPV 03221250-3; Opis:Owoce cukinii ciemnozielone,o wadze do 1,5 kg, długości nie większej niż 30 cm, nieuszkodzone, twarde, smak delikatnie słodki.
Lp. 4 Produkt . Jabłko; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 5600,00; Ilość opcjonalna: 2400,00;
Kod CPV 03222321-9; Opis: Odmiany półsłodkie. Wygląd jabłka: zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nieprzemarznięte, niesparciałe, o miąższu białym lub kremowo białym, jednolitym dla danej odmiany. Owoce muszą być czyste, jędrne, niepopękane, dojrzałe o kształcie zbliżonym do kulistego, gładkie. Dostawa partii produktu musi być jednolita pod względem gramatury i wyglądu. Średnica jabłka mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 5 cm, waga jednej sztuki od 120g do 150g. Jabłka wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego.
Lp. 5 Produkt. Kalafior; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 1050,00; Ilość opcjonalna: 450,00;
Kod CPV 03221420-6; Opis: Róże jednolitego koloru białego lub kremowo białego, nieuszkodzone, świeże bez oznak stłuczeń, w jednej warstwie liści. Waga pojedynczego kalafiora pomiędzy 1 a 1,5 kg . Średnica róży od 15 do 25 cm.
Lp. 6 Produkt. Kapusta biała; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 9100,00; Ilość opcjonalna: 3900,00;
Kod CPV 03221410-3; Opis: Wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe
i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi. Główki jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.
Lp. 7 Produkt. Kapusta czerwona; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 3850; Ilość opcjonalna: 1650,00; Kod CPV 03221410-3; Opis: Wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe
i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi. Główki jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 15 cm.
Lp. 8 Produkt. Kapusta kwaszona; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 2100,00; Ilość opcjonalna: 900,00; Kod CPV 15331142-4; Opis: Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej
z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach – prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny. Wygląd soku - jasnoszary, opalizujący. Zawartość soku – w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 – 1,8% wagi. Zawartość soli kuchennej: 1,2 – 2,5% wagi. Dopuszczalna tolerancja: Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych. Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego w ilości nie większej niż 0,001% wagi. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku (tzw. wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.
Lp. 9 Produkt. Koper; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 35,00; Ilość opcjonalna: 15,00;
Kod CPV 03221000-6; Opis: Młode pędy kopru, świeżo zebrane, koloru zielonego, nieuszkodzone..
Lp. 10 Produkt. Marchew; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 14000,00; Ilość opcjonalna: 6000,00;
Kod CPV 03221112-4; Opis: Marchew bez naci. Korzenie marchwi: zdrowe, czyste, jędrne, nie popękane, bez pobocznych rozgałęzień. Barwa korzeni: jednolita, typowa dla odmiany. Kształt korzenia: stożkowy, gładki o świeżym wyglądzie. Średnica marchwi mierzona w najszerszym przekroju podłużnym od 2 cm. Nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu. Produkt nie może zawierać domieszek innych odmian – musi być zachowana jednolitość odmiany. Produkty powinny być wolne od nadmiernego zawilgocenia.
Lp. 11 Produkt. Ogórek świeży gruntowy; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 770,00; Ilość opcjonalna: 330,00; Kod CPV 03221270-9; Opis: Odmiany jednorodne przy każdej dostawie. Wygląd pojedynczego ogórka: czysty, zdrowy, jędrny, twardy, o długości maksymalnie 20 cm i średnicy 3-5 cm.
Lp. 12 Produkt. Ogórek kiszony; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 700,00; Ilość opcjonalna: 300,00;
Kod CPV 15331000-7; Opis: Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego. Struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach: ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm. Wygląd zalewy – od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.). Zawartość soli kuchennej – 1,5 – 3,0% wagi. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość ( komory nasienne wypełnione nieprawidłowo ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia.
Lp. 13 Produkt. Papryka świeża; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 350,00; Ilość opcjonalna: 150,00;
Kod CPV 03221230-7; Opis: Wygląd papryki: kolor jednolity (czerwony lub żółty), mięsista, świeża, nieuszkodzona, nieprzemarznięta, średnica między 6 a 12 cm, długość co najmniej 10 cm.
Lp. 14 Produkt. Pieczarki; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 35,00; Ilość opcjonalna: 15,00;
Kod CPV 03221260-6; Opis: Średnica kapelusza od 6 do 10 cm, długość trzonu ok. 4 cm. Pieczarki świeże, nieuszkodzone.
Lp. 15 Produkt. Pietruszka; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 3850,00; Ilość opcjonalna: 1650,00; Kod CPV 03221110-0; Opis: Wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; same korzenie bez naci; średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm.
Lp. 16 Produkt. Pomidor gruntowy; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 840,00; Ilość opcjonalna: 360,00; Kod CPV 03221240-0; Opis: Pomidory o kształcie zbliżonym do kulistego, o średnicy podłużnej minimalnie 5 cm, koloru jednolicie czerwonego bez zielonych i żółtych przebarwień, świeże, nieuszkodzone.
Lp. 17 Produkt. Por; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 840,00; Ilość opcjonalna: 360,00;
Kod CPV 03221000-6; Opis: Wygląd: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, prawidłowo wykształcone, proste i ścisłe, o świeżym wyglądzie. Produkt jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm.
Lp. 12 Produkt. Seler; j.m. kg; Ilość gwarantowana: 3850,00; Ilość opcjonalna: 1650,00;
Kod CPV 03221000-6; Opis: Wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym, lub kremowo białym bez pustych komór wewnętrznych, same korzenie bez naci, średnica korzeni od 8 cm. `
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
Pralnia Samoobsługowa Speed Queen
Warszawa (mazowieckie)
Gianmarko.pl Blog o obuwiu
Warszawa (mazowieckie)
Meble Wróblewski - Porady Meblarskie
Sierpc (mazowieckie)
Striptizer Tancerz Erotyczny Striptizer Warszawa Wieczor Panienski
(mazowieckie)
Likwidacja zsypów w blokach mieszkalnych
Warszawa (mazowieckie)
ABC Szamba Betonowe
Wielogóra (mazowieckie)
Michał Matryba MIMAT
Warszawa (mazowieckie)
Ciotka Szczotka
Warszawa (mazowieckie)
OkiemTruckera.pl
Warszawa (mazowieckie)