Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby
Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego
im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA POLICEALNA - MEDYCZNE STUDIUM ZAWODOWE IM. JANUSZA KORCZAKA W ŁUKOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000290239
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Adama Antoniego Kryńskiego 10
1.5.2.) Miejscowość: Łuków
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-400
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski
1.5.7.) Numer telefonu: 25 798 3131
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@mszlukow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.mszlukow.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Oświatowa jednostka organizacyjna Samorządu Województwa Lubelskiego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby
Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego
im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6dfb1f00-dcfe-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00104105
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-07-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00103426/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://mszlukow.bip.lubelskie.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miedzy Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu strony https://mszlukow.bip.lubelskie.pl; mini portalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal, skrzynka ePUAP: /MSZLukow/domyslna oraz poczty elektronicznej sekretariat@mszlukow.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Ofertę, oświadczenia, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt. Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (czyli opatrzone podpisem kwalifikowanym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miedzy Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu mini portalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal, skrzynka ePUAP: /MSZLukow/domyslna oraz poczty elektronicznej sekretariat@mszlukow.pl .
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)2016/679z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz.UEL119
z 04.05.2016, str.1),dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Policealna – Medyczne Studium Zawodowe im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12
2) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 lit. b,c,e RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. Zakup
i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;
3) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art.8 oraz art. 96 ust. 3ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.– Prawo zamówień publicznych Dz.U.z 2017r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp” oraz na podstawie prawa powszechnie obowiązującego
4) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust.1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
5) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym
z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art.22 RODO;
7) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art.16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18ust. 2 RODO**;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
8) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6ust. 1lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP-MSZ.I.251.1.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 9
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 1 jest zakup i sukcesywna dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz różnych produktów spożywczych i produktów suszonych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 1
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15811000-6 - Pieczywo
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 2 jest zakup i sukcesywna dostawa nabiału, margaryn i podobnych produktów oraz produktów mleczarskich w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 2;
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15431000-8 - Margaryna i podobne produkty
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15510000-6 - Mleko i śmietana
15530000-2 - Masło
15542000-9 - Ser świeży
15544000-3 - Ser twardy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 3 jest zakup i sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin i produktów mięsnych i wieprzowych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 3;
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111100-0 - Wołowina
15113000-3 - Wieprzowina
15131130-5 - Wędliny
15131400-9 - Produkty wieprzowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 4 jest zakup i sukcesywna dostawa mięsa drobiowego, wędlin i produktów drobiowych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 4
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 5 jest zakup i sukcesywna dostawa warzyw, owoców, orzechów, przetworów owocowo – warzywnych, kiszonek i produktów rolnictwa i ogrodnictwa w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 5
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
03221000-6 - Warzywa
03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 6 jest zakup i sukcesywna dostawa ziemniaków, owoców i orzechów w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 6
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 7 jest zakup i sukcesywna dostawa mrożonych warzyw, owoców i podobnych produktów w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 7;
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 8 jest zakup i sukcesywna dostawa świeżych, wędzonych i mrożonych ryb, filetów i pozostałych mięs rybi przetworów rybnych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 8
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03311000-2 - Ryby
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15234000-7 - Ryby wędzone
15243000-3 - Przetwory z ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia w zakresie części 9 jest zakup i sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych i suszonych, w tym przetworzonych owoców i warzyw, olejów i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych, produktów przemiału ziaren, skrobi i produktów skrobiowych, cukru i produktów pokrewnych, miodu, kakao, czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, herbaty i podobnych produktów, octów, sosów, mieszanek przypraw, mąki, gotowych musztard, ziół i przypraw korzennych i wód mineralnych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 9
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15831600-8 - Miód
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda
15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne
15882000-4 - Produkty dietetyczne
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 P.z.p. oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.