Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 109 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 810200960
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Piotra Skargi 9-11
1.5.2.) Miejscowość: Szczecin
1.5.3.) Kod pocztowy: 70-965
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL424 - Miasto Szczecin
1.5.7.) Numer telefonu: 261455982
1.5.8.) Numer faksu: 261455982
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@109szpital.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.109szpital.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa żywności do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ef1b765d-dd6d-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00104111
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-07-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003381/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.9 Dostawa żywności
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/109szpital3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: platformazakupowa.pl/pn/109szpital.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Zamawiający, zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 31 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020r. poz. 2452), określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę na platformazakupowa.pl, tj.:
a) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
b) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
c) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10 0.,
d) włączona obsługa JavaScript,
e) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
f) Szyfrowanie na platformazakupowa.pl odbywa się za pomocą protokołu TLS 1.3.
g) Oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
Zalecenia
Formaty plików wykorzystywanych przez wykonawców powinny być zgodne z “OBWIESZCZENIEM PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych”.
1) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf
2) W celu ewentualnej kompresji danych Zamawiający rekomenduje wykorzystanie jednego z formatów:
a) .zip
b) .7Z
3) Wśród formatów powszechnych a NIE występujących w rozporządzeniu występują: .rar .gif .bmp .numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie.
4) Zamawiający zwraca uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi max 10MB, oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej do składania podpisu osobistego, który wynosi max 5MB.
5) Ze względu na niskie ryzyko naruszenia integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu, zamawiający zaleca, w miarę możliwości, przekonwertowanie plików składających się na ofertę na format .pdf i opatrzenie ich podpisem kwalifikowanym PAdES.
6) Pliki w innych formatach niż PDF zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.
7) Podczas podpisywania plików zaleca się stosowanie algorytmu skrótu SHA2 zamiast SHA1.
8) Jeśli wykonawca pakuje dokumenty np. w plik ZIP zalecamy wcześniejsze podpisanie każdego ze skompresowanych plików.
9) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie podpisu z kwalifikowanym znacznikiem czasu.
10) Zamawiający zaleca aby nie wprowadzać jakichkolwiek zmian w plikach po podpisaniu ich podpisem kwalifikowanym. Może to skutkować naruszeniem integralności plików co równoważne będzie z koniecznością odrzucenia oferty w postępowaniu
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja dotycząca realizacji obowiązków wynikających z art. 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. (RODO).
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 109 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ przy ul. Piotra Skargi 9-11, 70-965 Szczecin.
Inspektor Ochrony Danych dostępny jest pod telefonem nr 261 455 573 lub adresem email: iodo@109szpital.pl.
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w związku z właściwymi przepisami ustawy Prawo zamówień publicznych (uPzp) i aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania oraz jego rozstrzygnięcia, jak również zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego i jego archiwizacji.
Administrator przekazuje Pani/Pana dane osobowe odbiorcom w ramach świadczenia usług na administrowanie i serwisowanie systemami informatycznymi oraz obsługę poczty i platformy zakupowej oraz organom publicznym z wyjątkiem organów, które mogą otrzymywać dane osobowe w ramach konkretnego postępowania. Ponadto, z uwagi na jawność postępowania, dane przekazywane będą wszystkim zainteresowanym, przy uwzględnieniu ograniczeń wskazanych w Upup.
W przypadku postępowań o udzielenie zamówienia publicznego Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez 5 lat. Natomiast umowy cywilno-prawne wraz z dokumentacją dotyczącą ich realizacji, niezależnie od trybu w jakim zostały zawarte, przechowywane będą przez 10 lat. Okres przechowywania liczony jest od 1 stycznia roku następnego od daty zakończenia sprawy.
Uwzględniając ograniczenia wynikające z uPzp, przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do swoich danych, w tym otrzymania kopii, ich sprostowania lub uzupełnienia, ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Dane nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
Obowiązek podania przez Panią/Pana swoich danych osobowych wynika z uPzp i aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Konsekwencje niepodania danych wskazane są w wymienionej ustawie.
Ponadto informuję, że:
• w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO (prawo dostępu do swoich danych i otrzymania ich kopii), wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu;
• skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 RODO nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą;
• w postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: RPoZP 19/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 10
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty drobiarskie
1. kurczak św tusze klasa I kg 200
2. udziec z kurczaka 1 szt 180 - 200g kg 900
3. filet św z piersi indyka kg 80
4. filet św z piersi kurczaka kg 1700
5. szynka delikatesowa (minimum 70%mięsa) kg 250
6. pasztet drobiowy kg 15
7. polędwica drobiowa (minimum 70%mięsa) kg 300
8. parówki drobiowe ( minimum 80% mięsa) 1szt 50g kg 100
9. kiełbasa biała drobiowa parzona 1 szt 100g kg 250
10. kiełbasa jałowcowa drobiowa kg 10
11. kiełbasa śląska drobiowa 1szt 80-100g kg 120
12. blok szynkowy drobiowy (minimum 70%mięsa) kg 220
13. filet z indyka wędzony (minimum 70%mięsa) kg 250
14. kiełbasa szynka drobiowa (minimum 70%mięsa) kg 50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. jaja I klasy 55-63g (średnie ,,M" ) szt 18000
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso i wyroby mięsne
1. Łopatka wołowa bez kości kg 300
2. Wołowina zrazowa kg 150
3. Łopatka wieprzowa bez kości kg 400
4. Karkówka wieprzowa bez kości kg 240
5. Schab bez kości kg 750
6. Boczek wędzony bez kości kg 80
7. Kiełbasa rawska- minimum 70% mięsa kg 200
8. Kiełbasa żywiecka minimum 70% mięsa kg 120
9. Kiełbasa śląska 1szt 80-100g kg 240
10. Kiełbasa polska parzona kg 20
11. Baleron- minimum 70% mięsa kg 30
12. Szynka wieprzowa wędzona gotowana - minimum 70% mięsa kg 700
13. Polędwica sopocka- minimum 70% mięsa kg 700
14. Kaszanka cienka kg 50
15. Pasztetowa kg 40
16. Pasztet mięsny zapiekany kg 30
17. Wątroba wieprzowa kg 150
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa, owoce mrożone i wyroby garmażeryjne
1. szpinak mrożony a- 2,5 - 10kg kg 650
2. brukselka mrożona a 2,5 – 10kg kg 120
3. marchew mrożona a- 2,5 – 10kg kg 320
4. leczo kg 60
5. marchewka cała mrożona a - 2,5 – 10kg kg 80
6. marchew z groszkiem mrożona a - 2,5 - 10kg kg 60
7. brokuł a- 2,5 – 10kg kg 280
8. włoszczyzna a- 2,5 – 10kg kg 400
9. czarna porzeczka mrożona a - 2,5 – 10kg kg 450
10. truskawki mrożone a- 2,5 – 10kg kg 100
11. kalafior mrożony a- 2,5 - 10kg kg 320
12. pierogi ruskie kg 100
13. pierogi z serem kg 50
14. fasolka mrożona a- 2,5 – 10kg kg 250
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mleko i przetwory mleczne
1. kefir a-1L l 450
2. kefir a-02L l 350
3. mleko 3,2% tłuszczu a-1l w kartonie l 150
4. mleko w proszku pełne a-20-25kg kg 1300
5. serek fromage-a-80g kg 160
6. jogurt naturalny a-150g kg 1800
7. serek wiejski lub grani a-150g kg 840
8. ser topiony plastry a-20g kg 110
9. serek naturalny kg 30
10. serek homogenizowany naturalny a-150g kg 100
11. śmietana 30% tłuszczu a-5l l 480
12. masło zwykłe porcjowane a-10g kg 880
13. masło roślinne a - 500g kg 100
14. margaryna zwykła kg 90
15. ser twardy łagodny kg 380
16. ser topiony,,zegarki" a-140g kg 140
17. twaróg półtłusty luzem kg 680
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo
1. bułki kajzerki / montowe/ grahamki a - 0,05 kg kg 240
2. chleb zwykły 0,6 kg krojony pakowany w woreczkach kg 6900
3. bułka pszenna wrocławska 0,4kg krojona ( w woreczkach) kg 800
4. rogale wyborowe a - 0,08 kg kg 90
5. bułka tarta luzem kg 120
6. sucharki pszenne bez cukru pakowane kg 21
7. pączki, drożdżówki szt 4000
8. pieczywo cukiernicze do wyboru:ciasto keks, sernik, jabłecznik, babka piskowa, ciasto drożdżowe, rolada kg 300
9. chleb żytni razowy 0,4 kg krojony ( w woreczkach) kg 3000
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ryby i przetwory z ryb
1. Filet z morszczuka mrożony bez skóry a - 6,5 kg kg 180
2. Filet z miruny mrożony ze skórą a - 6,5 kg kg 100
3. Filet z mintaja mrożony bez skóry a - 5 kg kg 50
4. Filet z karpia mrożony ze skórą a - 5 kg kg 15
5. Płaty śledziowe solone (majtasy) a - 4kg kg 60
6. makrela ala kipers kg 60
7. makrela wędzona kg 60
8. Kostka z soli a - 5kg kg 100
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty sypkie, delikatesowe, przyprawy, woda mineralna
1. pieczywo chrupkie bezglutenowe a - 0,10 - 0,20kg kg 5
2. mąka pszenna typ 550a - 5 kg kg 900
3. makaron razowy a-5-10kg kg 100
4. makaron a-5-10kg świderki, kolanka, rurki, łazanki kg 500
5. kasza jęczmienna a-5 - 10kg kg 400
6. kasza manna a-5-10kg kg 220
7. kasza kukurydziana a - 1kg kg 30
8. płatki owsiane a-5-10kg kg 180
9. groch a-5- 10kg kg 150
10. soczewica kg 50
11. fasola a-5 - 10kg kg 150
12. ryż brązowy a-5 - 10 kg kg 100
13. ryż a-5 - 10kg kg 550
14. mąka ziemniaczana a - 1kg kg 4
15. olej a-1,0-1,5l l 450
16. majonez a-0,5-1,0 l min 70% l 79
17. cukier a-5 - 10kg kg 1500
18. herbata granulowana a - 0,10kg kg 50
19. kawa zbożowa inka a - 0,5kg kg 90
20. koncentrat pomidorowy a-1,0-4,0kg kg 280
21. grzyby suszone a - 1,0kg kg 10
22. kukurydza konserwowa-0,4-0,5kg kg 88
23. dżem porcjowany a - 0,025kg kg 260
24. ogórki konserwowe a - 0,9kg kg 3,6
25. musztarda a-0,50 -1,0 kg kg 20
26. musztarda porcjowana a - 0,01 - 0,02 kg kg 15
27. ketchup porcjowany a - 0,02 - 0,03kg (na 100g keczupu min 100g pomidora) kg 40
28. chrzan konserwowy a-0,2-0,5 kg kg 50
29. barszcz biały a-0,1-1kg kg 12
30. sól jadalna a - 10kg kg 380
31. ocet a-0,5l l 90
32. żelatyna wieprzowa zwykła a - 0,1 - 0,5kg kg 6
33. przyprawa warzywna a - 5kg minimum 15,5% warzyw suszonych kolor jasnożółty kg 230
34. soki owocowe a-0,20 l l 200
35. sok pomarańczowy a - 1L l 10
36. majeranek suszony a - 0,10 - 0,20kg kg 3
37. ziele angielskie a-0,1-1 kg kg 1
38. kwasek cytrynowy a-0,1-1,0 kg kg 20
39. liść laurowy a - 0,1 – 0,2kg kg 0,5
40. papryka mielona a-0.1-1kg kg 4
41. pieprz naturalny czarny mielony a-0,1-1,0kg kg 5
42. czosnek granulowany a - 0,1 - 0,2g kg 2
43. rodzynki a-0,1-1,0 kg kg 1,2
44. sok pomidorowy 0,33l l 133
45. miód naturalny porcjowany a - 0,025 - kg kg 75
46. syrop owocowy ( malina, porzeczka, truskawka) a - 3 - 5L 0,10L syropu =1L napoju ( 1: 10 ) l 260
47. woda mineralna niegazowana a - 0,5L l 900
48. woda mineralna niegazowana a - 1,5l l 3600
49. woda mineralna gazowana a - 1,5l l 3600
50. lubczyk suszony a - 0,25kg kg 1,2
51. bazylia suszona a - 0,10kg kg 0,5
52. pieprz biały mielony a - 0,10 - 0,20kg kg 1
53. pieprz czarny ziarnisty a - 0,10kg kg 1,2
54. oliwki konserwowe kg 1
55. kakao a - 0,20 - 0,25kg kg 30
56. groszek konserwowy a - 0,22 - 0,3 kg ( bez odcieku) z klipsem kg 60
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
41110000-3 - Woda pitna
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa świeże, przetwory warzywne, jabłka
1. buraki czerwone świeże kg 1600
2. marchew świeża kg 2050
3. cebula świeża kg 350
4. pietruszka świeża kg 400
5. pora świeża kg 200
6. seler świeży kg 950
7. kapusta czerwona świeża kg 90
8. kapusta biała świeża kg 350
9. czarna rzepa świeża kg 30
10. ogórki kiszone kg 300
11. kapusta kiszona kg 220
12. jabłka świeże -150g /1 szt kg 990
13. banany kg 400
14. mandarynki kg 200
15. gruszki -150g /1 szt kg 140
16. kapusta pekińska kg 55
17. czosnek świeży kg 4
18. sałata zielona świeża kg 170
19. ogórki świeże kg 225
20. pomidory kg 750
21. rzodkiewka bez liści kg 120
22. pieczarki kg 100
23. koperek kg 35
24. papryka czerwona kg 55
25. szczypior kg 25
26. cukinia kg 50
27. nać pietruszki kg 25
28. papryka świeża czerwona kg 50
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03110000-5 - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
03222321-9 - Jabłka
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. ziemniaki jadalne średnie - jeden kaliber kg 12200
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena brutto – 100 % dla każdego zadania oddzielnie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
w zakresie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, czyli posiadają:- decyzję miejscowo właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii, która dopuszcza Wykonawcę do produkcji/obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego - dotyczy zadań 1,2,3, 5 i 7.
- decyzje/pozwolenie wydane przez powiatową stację sanitarno-epidemiologiczną , który dopuszcza wykonawcę do produkcji/obrotu produktów pochodzenia roślinnego – dotyczy zadań 4,5,6,8,9 i 10
- dokumenty potwierdzające wdrożenie i stosowanie systemu HACCP w procesie produkcji i obrotu żywnością w zakresie wyspecyfikowanym w SWZ – takie jak: certyfikat systemu HACCP, kopia protokołu SANEPID lub oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu w firmie systemu HACCP. Jeżeli Wykonawca nie jest producentem obowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia od producenta spełniającego takie wymagania (dostarczy dokumenty potwierdzające wdrożenie systemu HACCP przez producenta).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Decyzję/ pozwolenie miejscowo właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii, która dopuszcza Wykonawcę do produkcji/obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego - dotyczy zadań 1,2,3, 5 i 7.
2) Decyzje /pozwolenie wydane przez powiatową stację sanitarno-epidemiologiczną , który dopuszcza wykonawcę do produkcji/obrotu produktów pochodzenia roślinnego - dotyczy zadań 4,5,6,8,9 i 10
3) Dokumenty potwierdzające wdrożenie i stosowanie systemu HACCP w procesie produkcji i obrotu żywnością w zakresie wyspecyfikowanym w SWZ – takie jak: certyfikat systemu HACCP, kopia protokołu SANEPID lub oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu w firmie systemu HACCP. Jeżeli Wykonawca nie jest producentem obowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia od producenta spełniającego takie wymagania (dostarczy dokumenty potwierdzające wdrożenie systemu HACCP przez producenta).
4) Jeżeli Wykonawca posiada - zobowiązany jest dołączyć do oferty zezwolenie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej na zaopatrywanie wojska w środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego lub stosowny protokół z kontroli stanu sanitarnego sporządzony przez Wojskowego Inspektora Weterynaryjnego. W przypadku braku stosownych zezwoleń Zamawiający w przeciągu 7 dni od podpisania umowy wystąpi do Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej o objęcie kontrolą
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) W przypadku dokonywania czynności związanych ze złożeniem wymaganych dokumentów przez osobę nie wymienioną w dokumencie rejestracyjnym Wykonawcy do oferty dołączyć należy stosowne pełnomocnictwo w formie oryginału dokumentu elektronicznego podpisanego kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Pełnomocnictwo powinno być opatrzone datą wystawienia, określać termin jego obowiązywania i zakres umocowania;SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenia z pkt. 2) SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia.2) Oświadczenie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia z art. 117 ust. 4 – załącznik nr 5 do SWZ.
3). W przypadku złożenia oferty wspólnej Zamawiający może żądać umowę konsorcjum, zawierającą, co najmniej:
• zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację przedmiotu zamówienia,
• określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,
• czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia .