ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2022 R.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2022 R.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoElbląg
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-09-28
  • Zamawiający21 Wojskowy Oddział Gospodarczy
  • Data publikacji ogłoszenia2021-09-20
  • Numer ogłoszenianull
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2022 R.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 281385396

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kwiatkowskiego 15

1.5.2.) Miejscowość: Elbląg

1.5.3.) Kod pocztowy: 82-300

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 21wog@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://21wog.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH W 2022 R.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3c493a08-161c-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00185885

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://www.platformazakupowa.pl/pn/21wog

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://www.platformazakupowa.pl/pn/21wog

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej opisane zostały w Regulaminie Internetowej Platformy zakupowej, dostępnym pod adresem https://platformazakupowa.pl/strona/1-regulamin
oraz Instrukcji dla Wykonawców dostępnej pod adresem https://drive.google.com/file/d/1Kd1DttbBeiNWt4q4slS4t76lZVKPbkyD/view.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:

 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu, ul. Kwiatkowskiego 15, 82-300 Elbląg, e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
 Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować w sprawach związanych z danymi osobowymi pod adresem e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „zakup
i dostawy produktów mleczarskich w 2022 r.” nr postępowania 11/SZP/2021;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania.
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest
art. 6 ust. 1 lit. c RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): j.w.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 21WOG-SZP.2712.13.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem niniejszego zamówienia jest: zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2022 r. – Garnizon Elbląg.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1, 2a i 4 do SWZ.
Miejsca dostaw: Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Elbląg, ul. Królewiecka 169/130, ul. Łęczycka 10-12,
ILOŚCI MINIMALNE:
Lp. - Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia - J.m. - Ilość :
1. Mleko w proszku pełne kg 10
2. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 10
3. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1660
4. Mleko zsiadłe kg 10
5. Śmietana 12% tł. kg 70
6. Śmietana 18% tł. kg 400
7. Śmietana kremowa 30% tł. kg 30
8. Jogurt naturalny kg 160
9. Jogurt owocowy kg 160
10. Jogurt owocowy ze zbożami kg 70
11. Deser mleczny z owocami kg 70
12. Deser mleczny z czekoladą kg 70
13. Deser jogurty kg 70
14. Serek homogenizowany naturalny kg 70
15. Serek homogenizowany waniliowy kg 270
16. Serek twarogowy kg 10
17. Serek naturalny do smarowania kg 50
18. Serek mascarpone kg 10
19. Kefir kg 30
20. Ser twarogowy półtłusty kg 70
21. Ser twarogowy ziarnisty kg 200
22. Ser typu fromage kg 30
23. Ser edamski pełnotłusty kg 200
24. Ser gouda pełnotłusty kg 200
25. Ser salami pełnotłusty kg 200
26. Ser camembert kg 30
27. Ser topiony z szynką kg 70
28. Ser topiony z papryką kg 70
29. Ser topiony pełnotłusty kg 70
30. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 200
31. Ser wędzony kg 200
32. Ser typu mozzarella kg 30
33. Ser feta kg 30
34. Ser parmezan kg 10
35. Ser pleśniowy lazur kg 10
36. Masło ekstra jednoporcjowe kg 500
37. Masło ekstra kg 20
Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji. Szczegółowe ILOŚCI MAKSYMALNE zostały określone w Opisie Przedmiotu Zamówienia i Formularzu Cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15511700-0 - Mleko w proszku

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15511100-4 - Mleko pasteryzowane

15511210-8 - Mleko UHT

15512000-0 - Śmietana

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15542100-0 - Ser twarogowy

15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery

15544000-3 - Ser twardy

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych

15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji. Opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SWZ. Jeżeli dla pozycji asortymentowej ilość minimalna i maksymalna stanowią taką samą wielkość oznacza to, że dla danej pozycji asortymentowej Zamawiający nie stosuje prawa opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty dla ilości minimalnych- 60%
2) Przyjęty do realizacji wariant dostaw - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie wyliczona według wzoru:
P = K1 + K2
K1 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych”
K2 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw”

3. W kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto dla ilości minimalnych
Liczba punktów = --------------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto dla ilości minimalnych oferty badanej

W kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw” oferta uzyska:
• 40 pkt za WARIANT I - dostawa 4 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 20 pkt za WARIANT II - dostawa 3 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 0 pkt za WARIANT III - dostawa 2 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);

Wykonawca spośród przedstawionych wariantów wybiera jeden wariant dostaw i stosowną informację zaznacza w tabeli (odpowiednio do części zamówienia) w pkt 4 formularza ofertowego (załącznik nr 2 do SWZ).
UWAGA:
1) Za dzień roboczy Zamawiający przyjmuje dni od poniedziałku do piątku
2) W przypadku braku zaznaczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym żadnego przyjętego do realizacji wariantu dostaw, Zamawiający uzna, że Wykonawca zadeklarował WARIANT III, w związku z tym otrzyma 0 pkt.
3) Dostawy do magazynów Zamawiającego w godz. 8:00-13:00, w piątek 8:00-12:00.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przyjęty do realizacji wariant dostaw

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem niniejszego zamówienia jest: zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2022 r.– Garnizon Braniewo;
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1, 2a i 4 do SWZ.
Miejsca dostaw: Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Braniewo ul. Sikorskiego 41,
ILOŚCI MINIMALNE:
Lp. - Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia - J.m. - Ilość:
1. Mleko w proszku pełne kg 10
2. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 10
3. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1600
4. Mleko zsiadłe kg 25
5. Śmietana 12% tł. kg 130
6. Śmietana 18% tł. kg 300
7. Śmietana kremowa 30% tł. kg 100
8. Jogurt naturalny kg 160
9. Jogurt owocowy kg 300
10. Jogurt owocowy ze zbożami kg 70
11. Deser mleczny z owocami kg 30
12. Deser mleczny z czekoladą kg 30
13. Deser jogurty kg 20
14. Serek homogenizowany naturalny kg 200
15. Serek homogenizowany waniliowy kg 270
16. Serek twarogowy kg 100
17. Serek naturalny do smarowania kg 70
18. Serek mascarpone kg 10
19. Kefir kg 70
20. Ser twarogowy półtłusty kg 70
21. Ser twarogowy ziarnisty kg 130
22. Ser typu fromage kg 30
23. Ser edamski pełnotłusty kg 230
24. Ser gouda pełnotłusty kg 230
25. Ser salami pełnotłusty kg 230
26. Ser camembert kg 50
27. Ser topiony z szynką kg 230
28. Ser topiony z papryką kg 230
29. Ser topiony pełnotłusty kg 230
30. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 270
31. Ser wędzony kg 130
32. Ser typu mozzarella kg 15
33. Ser feta kg 10
34. Ser parmezan kg 10
35. Ser pleśniowy lazur kg 10
36. Masło ekstra jednoporcjowe kg 500
37. Masło ekstra kg 30
Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji.
Szczegółowe ILOŚCI MAKSYMALNE zostały określone w Opisie Przedmiotu Zamówienia i Formularzu Cenowym.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15511700-0 - Mleko w proszku

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15511100-4 - Mleko pasteryzowane

15511210-8 - Mleko UHT

15512000-0 - Śmietana

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15542100-0 - Ser twarogowy

15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery

15544000-3 - Ser twardy

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych

15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji. Opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SWZ. Jeżeli dla pozycji asortymentowej ilość minimalna i maksymalna stanowią taką samą wielkość oznacza to, że dla danej pozycji asortymentowej Zamawiający nie stosuje prawa opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty dla ilości minimalnych- 60%
2) Przyjęty do realizacji wariant dostaw - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie wyliczona według wzoru:
P = K1 + K2
K1 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych”
K2 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw”

3. W kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto dla ilości minimalnych
Liczba punktów = --------------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto dla ilości minimalnych oferty badanej

W kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw” oferta uzyska:
• 40 pkt za WARIANT I - dostawa 4 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 20 pkt za WARIANT II - dostawa 3 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 0 pkt za WARIANT III - dostawa 2 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);

Wykonawca spośród przedstawionych wariantów wybiera jeden wariant dostaw i stosowną informację zaznacza w tabeli (odpowiednio do części zamówienia) w pkt 4 formularza ofertowego (załącznik nr 2 do SWZ).
UWAGA:
1) Za dzień roboczy Zamawiający przyjmuje dni od poniedziałku do piątku
2) W przypadku braku zaznaczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym żadnego przyjętego do realizacji wariantu dostaw, Zamawiający uzna, że Wykonawca zadeklarował WARIANT III, w związku z tym otrzyma 0 pkt.
3) Dostawy do magazynów Zamawiającego w godz. 8:00-13:00, w piątek 8:00-12:00.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przyjęty do realizacji wariant dostaw

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem niniejszego zamówienia jest: zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2022 r.– Garnizon Bartoszyce;
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1, 2a i 4
do SWZ.
Miejsca dostaw: Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Bartoszyce ul. Wojska Polskiego 4
ILOŚCI MINIMALNE:
Lp. - Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia - J.m. - Ilość:
1. Mleko w proszku pełne kg 10
2. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 10
3. Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1 000
4. Mleko zsiadłe kg 20
5. Śmietana 12% tł. kg 100
6. Śmietana 18% tł. kg 300
7. Śmietana kremowa 30% tł. kg 80
8. Jogurt naturalny kg 140
9. Jogurt owocowy kg 270
10. Jogurt owocowy ze zbożami kg 70
11. Deser mleczny z owocami kg 20
12. Deser mleczny z czekoladą kg 20
13. Deser jogurty kg 20
14. Serek homogenizowany naturalny kg 200
15. Serek homogenizowany waniliowy kg 200
16. Serek twarogowy kg 70
17. Serek naturalny do smarowania kg 140
18. Serek mascarpone kg 10
19. Kefir kg 70
20. Ser twarogowy półtłusty kg 50
21. Ser twarogowy ziarnisty kg 70
22. Ser typu fromage kg 30
23. Ser edamski pełnotłusty kg 130
24. Ser gouda pełnotłusty kg 130
25. Ser salami pełnotłusty kg 160
26. Ser camembert kg 60
27. Ser topiony z szynką kg 160
28. Ser topiony z papryką kg 160
29. Ser topiony pełnotłusty kg 130
30. Ser topiony tłusty plasterkowany kg 130
31. Ser wędzony kg 100
32. Ser typu mozzarella kg 10
33. Ser feta kg 10
34. Ser parmezan kg 5
35. Ser pleśniowy lazur kg 5
36. Masło ekstra jednoporcjowe kg 400
37. Masło ekstra kg 20
Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji.
Szczegółowe ILOŚCI MAKSYMALNE zostały określone w Opisie Przedmiotu Zamówienia i Formularzu Cenowym.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15511700-0 - Mleko w proszku

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15511100-4 - Mleko pasteryzowane

15511210-8 - Mleko UHT

15512000-0 - Śmietana

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15542100-0 - Ser twarogowy

15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery

15544000-3 - Ser twardy

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych

15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji. Opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SWZ. Jeżeli dla pozycji asortymentowej ilość minimalna i maksymalna stanowią taką samą wielkość oznacza to, że dla danej pozycji asortymentowej Zamawiający nie stosuje prawa opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty dla ilości minimalnych- 60%
2) Przyjęty do realizacji wariant dostaw - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie wyliczona według wzoru:
P = K1 + K2
K1 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych”
K2 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw”

3. W kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto dla ilości minimalnych
Liczba punktów = --------------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto dla ilości minimalnych oferty badanej

W kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw” oferta uzyska:
• 40 pkt za WARIANT I - dostawa 4 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 20 pkt za WARIANT II - dostawa 3 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 0 pkt za WARIANT III - dostawa 2 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);

Wykonawca spośród przedstawionych wariantów wybiera jeden wariant dostaw i stosowną informację zaznacza w tabeli (odpowiednio do części zamówienia) w pkt 4 formularza ofertowego (załącznik nr 2 do SWZ).
UWAGA:
1) Za dzień roboczy Zamawiający przyjmuje dni od poniedziałku do piątku
2) W przypadku braku zaznaczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym żadnego przyjętego do realizacji wariantu dostaw, Zamawiający uzna, że Wykonawca zadeklarował WARIANT III, w związku z tym otrzyma 0 pkt.
3) Dostawy do magazynów Zamawiającego w godz. 8:00-13:00, w piątek 8:00-12:00.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przyjęty do realizacji wariant dostaw

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem niniejszego zamówienia jest: zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2022 r.– Garnizon Morąg;
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1, 2a i 4
do SWZ.
Miejsca dostaw: Grupa Zabezpieczenia 21 WOG Morąg al. Wojska Polskiego 33:
ILOŚCI MINIMALNE:
Lp. - Wyszczególnienie przedmiotu zamówienia - J.m. - Ilość:
Mleko w proszku pełne kg 10
Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. l 10
Mleko spożywcze UHT 2% tł. l 1 000
Mleko zsiadłe kg 20
Śmietana 12% tł. kg 100
Śmietana 18% tł. kg 300
Śmietana kremowa 30% tł. kg 80
Jogurt naturalny kg 130
Jogurt owocowy kg 270
Jogurt owocowy ze zbożami kg 60
Deser mleczny z owocami kg 10
Deser mleczny z czekoladą kg 10
Deser jogurty kg 10
Serek homogenizowany naturalny kg 200
Serek homogenizowany waniliowy kg 200
Serek twarogowy kg 70
Serek naturalny do smarowania kg 70
Serek mascarpone kg 10
Kefir kg 70
Ser twarogowy półtłusty kg 50
Ser twarogowy ziarnisty kg 70
Ser typu fromage kg 30
Ser edamski pełnotłusty kg 130
Ser gouda pełnotłusty kg 130
Ser salami pełnotłusty kg 170
Ser camembert kg 60
Ser topiony z szynką kg 170
Ser topiony z papryką kg 170
Ser topiony pełnotłusty kg 130
Ser topiony tłusty plasterkowany kg 130
Ser wędzony kg 100
Ser typu mozzarella kg 10
Ser feta kg 10
Ser parmezan kg 5
Ser pleśniowy lazur kg 5
Masło ekstra jednoporcjowe kg 400
Masło ekstra kg 20
Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji.
Szczegółowe ILOŚCI MAKSYMALNE zostały określone w Opisie Przedmiotu Zamówienia i Formularzu Cenowym.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15511700-0 - Mleko w proszku

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15511100-4 - Mleko pasteryzowane

15511210-8 - Mleko UHT

15512000-0 - Śmietana

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15542100-0 - Ser twarogowy

15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery

15544000-3 - Ser twardy

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych

15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamówienie realizowane będzie z wykorzystaniem prawa opcji. Opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SWZ. Jeżeli dla pozycji asortymentowej ilość minimalna i maksymalna stanowią taką samą wielkość oznacza to, że dla danej pozycji asortymentowej Zamawiający nie stosuje prawa opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty dla ilości minimalnych- 60%
2) Przyjęty do realizacji wariant dostaw - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie wyliczona według wzoru:
P = K1 + K2
K1 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych”
K2 – liczba punktów uzyskana przez daną ofertę w kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw”

3. W kryterium „Cena brutto oferty dla ilości minimalnych” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto dla ilości minimalnych
Liczba punktów = --------------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto dla ilości minimalnych oferty badanej

W kryterium „Przyjęty do realizacji wariant dostaw” oferta uzyska:
• 40 pkt za WARIANT I - dostawa 4 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 20 pkt za WARIANT II - dostawa 3 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);
• 0 pkt za WARIANT III - dostawa 2 razy w tygodniu w dni robocze
(oraz dodatkowo, w wyjątkowych sytuacjach, w każdy inny dzień wskazany przez Zamawiającego);

Wykonawca spośród przedstawionych wariantów wybiera jeden wariant dostaw i stosowną informację zaznacza w tabeli (odpowiednio do części zamówienia) w pkt 4 formularza ofertowego (załącznik nr 2 do SWZ).
UWAGA:
1) Za dzień roboczy Zamawiający przyjmuje dni od poniedziałku do piątku
2) W przypadku braku zaznaczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym żadnego przyjętego do realizacji wariantu dostaw, Zamawiający uzna, że Wykonawca zadeklarował WARIANT III, w związku z tym otrzyma 0 pkt.
3) Dostawy do magazynów Zamawiającego w godz. 8:00-13:00, w piątek 8:00-12:00.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przyjęty do realizacji wariant dostaw

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej ewidencji
i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestracji lub ewidencji; lub Zamawiający nie wezwie, jeśli uzyska je za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych w szczególności rejestrów publicznych;
2) jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w ust. 1 ppkt 1), dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że:
a) nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej
w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury. Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem.
3) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 3 ppkt 2), zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy. Dokument powinien być wystawiony odpowiednio jak w terminie wskazanym w pkt 1 ppkt 2).

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

Przystępując do postępowania Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości:
a) dla części zamówienia nr 1 – 700,00 PLN;
b) dla części zamówienia nr 2 – 800,00 PLN;
c) dla części zamówienia nr 3 – 600,00 PLN;
d) dla części zamówienia nr 4 – 550,00 PLN.

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie, o którym mowa w art 125 ust. 1 ustawy Pzp potwierdzającego brak podstaw wykluczenia na podstawie art. 108 ust. 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt 4), 5). 7) ustawy Pzp - składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian postanowień umowy dotyczące:
1) zmiany ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień w wyjątkowych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, (w szczególności zmiany stanów osobowych, restrukturyzacji Sił Zbrojnych, zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy). Wartością końcową umowy będzie wówczas wartość faktycznie zrealizowanych dostaw, z zastrzeżeniem, że wartość umowy nie może być mniejsza od kwoty określonej w § 2 ust. 4 wzoru umowy i nie przekroczy kwoty określonej w § 2 ust. 2 wzoru umowy (odpowiednio od części zamówienia).
2) zmiany w ilości środków spożywczych dostarczanych do wskazanego miejsca odbioru (zmniejszenie lub zwiększenie), zmianę danego środka spożywczego dla wskazanego miejsca odbioru na inny, który nie był przewidziany dla tego miejsca, lecz jest objęty umową, O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę, z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian, a Wykonawca zobowiązany jest do przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian – nie później niż do 10 każdego następnego miesiąca Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje w tym zakresie aneks do umowy.
3) zmiany wysokości wynagrodzenia w sytuacji, gdy nastąpi urzędowa zmiana stawki podatku VAT.
4) zmiana sposobu spełniania świadczeń w sytuacji, gdy nastąpi zmiana przepisów prawnych mających wpływ na wykonanie przedmiotu zamówienia.
5) wystąpi konieczność zmiany umowy na podstawie art. 455 ustawy PzP.
6) Zamawiający przewiduje zmiany umowy wynikające z art. 15r Ustawy
z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-09-28 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/21wog

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-09-28 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-10-27

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Wymagany termin wykonania zamówienia:
• dla części zamówienia nr 1 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej
niż od dnia 02.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.;
• dla części zamówienia nr 2 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej
niż od dnia 02.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.;
• dla części zamówienia nr 3 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej
niż od dnia 02.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.;
• dla części zamówienia nr 4 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej
niż od dnia 02.01.2022 r. do dnia 31.12.2022 r.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię różne elementy metalowe - Elbląg
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania08-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam, Kupię: - ceownik 50 hutniczy - 24t. - płaskownik 200 x10, 110x8 , 120x8 24t. - rury bez szwu 133x 5 i 121 x 8 - 24t. - blachę 6mm 1500x3000 St235 - 10-20t. - profil rurę 100x100 x 4 - 24t. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI