I. 1) NAZWA I ADRES:
Przedszkole w Stęszewie, krajowy numer identyfikacyjny
63003275900000, ul.
Janusza Korczaka
2
,
62-060
Stęszew, woj.
wielkopolskie, państwo
Polska, tel.
618134345, e-mail
przedszkole@przedszkole-steszew.pl, faks
.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://bip.steszew.pl/index.php?id=40
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemnie
Adres:
Przedszkole w Stęszewie ul. Janusza Korczaka 2, 62-060 Stęszew
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy lub umowy ramowej w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności:1) zmiany zostały przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu lub specyfikacji istotnych warunków zamówienia w postaci jednoznacznych postanowień umownych, które określają ich zakres, w szczególności możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia wykonawcy, i charakter oraz warunki wprowadzenia zmian;2) zmiany dotyczą realizacji dodatkowych dostaw, usług lub robót budowlanych od dotychczasowego wykonawcy, nieobjętych zamówień podstawowym, o ile stały się niezbędne i zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) zmiana wykonawcy nie może zostać dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, w szczególności dotyczących zamienności lub interoperacyjności sprzętu, usług lub instalacji, zamówionych w ramach zamówienia podstawowego; b) zmiana wykonawcy spowodowałaby istotną niedogodność lub znaczne zwiększenie kosztów dla zamawiającego; c) wartość każdej kolejnej zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie lub umowie ramowej;3) zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) konieczność zmiany umowy lub umowy ramowej spowodowana jest okolicznościami, których zamawiający działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć; b) wartość zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie lub umowie ramowej;4) wykonawcę, któremu zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy wykonawca: a) na podstawie postanowień umownych, o których mowa w pkt 1; b) w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy; c) w wyniku przejęcia przez zamawiającego zobowiązań wykonawcy wzglądem jego podwykonawców;5) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie w przypadku zamówień na usługi lub dostawy albo, w przypadku zamówień na roboty budowlane – jest mniejsza od 15% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie.18.3. Zamawiający przewiduje zmiany postanowień umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru oferty, z zastrzeżeniem, że zmiana umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą obydwu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności, jeżeli służyć będzie należytemu wykonaniu umowy.18.4. Zmiana umowy w formie pisemnej pod rygorem nieważności może mieć miejsce w następujących przypadkach / okolicznościach:1) w sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a nie powstałych z winy Zamawiającego ani Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza możliwość niezrealizowania pełnego zakresu dostaw wraz z odpowiednim zmniejszeniem wynagrodzenie umownego2) zmiana Wykonawcy realizacji zamówienia publicznego w przypadku gdy Wykonawca z którym została zawarta umowa wykaże i wyjaśni, że nie jest w stanie zrealizować zamówienia zgodnie z umową. Umowa może być wtedy zawarta z innym Wykonawcą na tych samych warunkach. Nowy Wykonawca musi wykazać spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz kryteriów oceny ofert określonych w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ w zakresie nie mniejszym niż dotychczasowy Wykonawca. Nowy Wykonawca musi także wykazać brak podstaw do wykluczenia w zakresie określonym w ogłoszeniu o zamówieniu lub w SIWZ. Nowy Wykonawca odpowiada solidarnie z dotychczasowym Wykonawcą za zakres umowy dotychczas zrealizowany;3) zmiany w zakresie płatności i wynagrodzenia - zmiany terminów płatności wynikające z wszelkich uzasadnionych (koniecznych) zmian wprowadzanych do umowy;4) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy;5) zmiana obowiązującej stawki VAT - wartość należnego wynagrodzenia zostanie skorygowana o wartość należnego podatku poprzez dodanie do wartości netto wartości należnego podatku VAT, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa;6) w przypadku niezawinionych przez Wykonawcę okoliczności powodujących opóźnienie w wykonaniu dostawy Zamawiający może odstąpić od naliczania kar umownych.7) W skutek wystąpienia okoliczności niezależnych od stron umowy związanych z koniecznością zmiany okresu realizacji umowy.8) Jeżeli wystąpiły okoliczności, których przy dołożeniu należytej staranności strony na dzień podpisania umowy przewidzieć nie mogły i wynikają one ze zmian przepisów prawa, które nastąpiły w czasie realizacji lub wystąpieniem zdarzenia związanego z siłą wyższą.9) w przypadku wzrostu zapotrzebowania Zamawiającego, w związku ze wzrostem ilości wydawanych posiłków spowodowanych zwiększeniem ilości dzieci, Zamawiający dopuszcza możliwość zmian w umowie w zakresie wzrostu wartości przedmiotu zamówienia o wartość zwiększonego zapotrzebowania10) Warunkiem zmiany umowy będzie udokumentowany lub odpowiednio uzasadniony wniosek, a zmiana może nastąpić w przypadku, gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia, a druga Strona umowy wyrazi zgodę.11) W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy zgodnie z art. 145 ustawy Prawo zamówień publicznych.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2020-10-26, godzina:
10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Różne produkty spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Jogurt owocowy 150 g z dużymi kawałkami owoców ( nie mniej niż 9% owoców i żywymi kulturami bakterii) szt 35002 Serek homoginizowany o smaku waniliowym 140g szt 503 Śmietana 12% 500 ml szt 304 Jogurt naturalny 500 g szt 2005 Kasza pęczak kg 1506 Kefir naturalny 400ml szt 507 Masło 250 g( nie mniej niż 82% tłuszczu) szt 25008 Śmietana kremówka 30% 500 ml szt 5009 Śmietana ukwaszona 12% 400 ml szt 10010 olej rzepakowy 100% z pierwszego tłoczenia -5L litr 25011 Miód naturalny nektarowy, wielokwiatowy 1,4 kg szt 6012 Podpłomyki szt 15013 Chrupki kukurydziane 150 g szt 13014 Groch łuskany 500 g kg 5015 Fasola sucha 500 g kg 3016 Mąka wrocławska typ 500 kg 65017 Mąka ziemniaczana kg 1018 Mąka kukurydziana kg 2019 Mąka pełnoziarnista kg 3020 Kasza jęczmienna kg 2021 Kaszka manna 1 kg kg 6022 Kasza jaglana kg 2023 Makaron świderki pszenny, pełnoziarnisty 400 g szt. 35024 Makaron świderki 400 g szt 15025 Makaron nitki typ Zbyszko szt 10026 Makaron pełnoziarnisty szt 20027 Kasza gryczana kg 2028 Ryż biały długozirnisty 1 kg kg 18029 Płatki kukurydziane pełnoziarniste 600 g szt 30030 Płatki owsiane kg 3031 Cukier trzcinowy 500g kg 45032 Cukier zwykły biały kg 3033 Cukier puder 400 g kg 2034 Cukier waniliowy 32g szt 15035 Proszek do pieczenia 36g szt 15036 Cynamon mielony 20g szt 2037 Czosnek granulowany 25g szt 15038 Liść laurowy 6g szt 1539 Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek 1l szt 2040 Majeranek 100 g szt 1041 Papryka słodka sypka 20 g szt 15042 Pieprz mielony 100g szt 2043 Przyprwa do kurczaka 40g szt 3044 Przyprawa do mięś 20g szt 7045 Sół himalajska 0,35 g kg 10046 Sól zwykła kg 5047 Otręby pszenne szt 3048 Ziele angielskie 6g szt 1549 Ananas w puszcze w plastrach 580ml szt 2050 Fasola czerwona w puszce 400 g szt 2051 Kukurydza w puszcze 400 g szt 3052 Budyń 60 g szt 25053 Kisiel 77 g szt 40054 Zacierka makaronowa szt 20055 Soczewica czerwona szt 2056 Soczewica zielona kg 2057 Sezam mielony kg 558 Ryż brązowy szt 2059 Cukier brązowy kg 2060 Dżem brzoskwiniowy 100%-100g owoców na 100g produktu, zagęszczony sokiem jabłkowym, bez konserwantów 235g szt 2061 Dżem czarna porzeczka 100%-100g owoców na 100g produktu, zagęszczony sokiem jabłkowym, bez konserwantów 235g szt 5062 Dżem truskawkowy 100%-owoców na 100g produktu, zagęszczony sokiem jabłkowym, bez konserwantów 235g szt 45063 Powidła śliwkowe, zawartość śliwek nie mniej niż 195g/100 g produktu , pasteryzowane 300g szt 15064 Kakao ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% tłuszczu szt 20065 Rodzynki szt 3066 Koncentrat barszczu czerwonego o zawartości zagęszczonego soku z buraków, nie mniej niż 59,2% 300ml szt 3067 Ketchup łagodny, zawartość pomidorów nie mniej 198g/100g produktu, pasteryzowany, bez konserwantów 1l szt 33068 Koncentrat pomidorowy 28-30% pasteryzowany 950g szt 10069 Koncentrat pomidorowy 28-30% pasteryzowany 200g szt 7070 Zakwas do żurku 500 ml szt 7071 Herbata czarna, aromatyzowana 100 szt/paczka z esencją wycisnietą ze świeżych listków, saszetki jednorazowe szt 5072 Wafle w czekoladzie XXL typu:Grześki szt 120073 Morele szt 2074 Galaretka owocowa 75 g szt 15075 Kawa Inka 150 g szt 12076 Żurawina 150 g szt 2077 Sok Jabłkowy 100%2 L szt 120078 Daktyle 100g szt 2079 Sok pomarańczowy 100% 2l szt 110080 Soczki kartonik 100%200 ml szt 795081 Serek waniliowy typu : Danio szt 200082 "Sok z warzyw i owoców częściowo z soku zagęszczonego ( nie mniej niż 40%)przecierowy, pasteryzowany 0,9l o smakach:- Marchew-jabłko-banan-Marchew-jabłko-truskawka-Marchew - malina-jabłko-Marchew-jabłko-pomarańcza-Marchew-jabłko-brzoskwinia" szt 180083 Ser zółty Gouda lub Salami szt 10084 Ser twarogowy półtłusty, pakowany próżniowo, zawartoś tłuszczu 3,5g/100g produktu, nie mielony kg 5085 Ser śmietankowy wiaderko 1 kg kg 40086 Ser kanapkowy śmietankowy 36% sera twarogowego 150g kg 20087 Twarożek domowy naturalny 200g szt 2088 Ser Feta 270g szt 2189 Serek puszysty twarogowy 150 g tłuszczu/100g produktu, 20g szt 23090 Ser waniliowy wiaderko 1 kg szt 3091 Ser wiejski 5g tłuszczu/100g produktu, naturalny, 200g kg 5092 Mleko UHT 2% karton 1l szt 700093 Drożdże 100g szt 8094 Ciasteczka owsiane 1kg szt 5095 Zioła prowansalskie 20g szt 3096 Lubczyk szt 1097 Bazylia szt 3098 Oregano szt 3099 Wafle ryżowe szt 400100 Wafle ryżowo-zbożowe szt 190101 Wafle przekładane-śmietankowe kg 70102 Mus jabłokowy, pasteryzowany 95% jabłek 1l szt 130103 Ciastka z cukrem kg 10104 Brzoskwinie w puszce 850g szt 100105 Woda niegazowana 6l szt 500106 Woda niegazowana 0,33l szt 500107 Cukierki owocowe kg 50108 Lizaki serduszka-pakowane 100szt szt 10109 Ser Almette 150g szt 200110 Herbata owcowa 20 szt. szt. 100111 Pestki słonecznika 100g szt. 20112 Biszkopty 120g szt. 500113 Ciastka Herbatniki 16g szt. 3500114 Płatki jaglane 250g szt. 100115 Przyprawa do piernika szt. 20116 Cytrynka w płynie 200 ml szt. 20117 Mus owocowy - warzywny Dawton szt. 5500118 Cisateczka zbożowe Sante 300g szt. 1000119 Jogurt naturalny Zott 180 g szt. 1000120 Bakalland 100% Natury szt. 550121 Lajkonik Wypiekarnia Bajgle / Paluchy szt. 500122 Baton FRUPP szt. 550123 Crisp Natural szt. 600124 Sok Czarna Porzeczka 100% szt. 692125 Kasza Bulgur kg. 40
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15320000-7, 15332200-6, 15551000-5, 15612000-1, 15400000-2, 15800000-6, 15500000-3, 15610000-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Warzywa, owoce, kiszonki, ryby wędzone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Buraki czerwone kg 602 Cebula kg 53 Kapusta biała szt. 804 Kapusta biała kg 105 Kapusta pekińska szt. 106 Marchew kg 1007 Ogórki kwaszone kg 2308 Ogórki zielone kg 1409 Papryka czerwona kg 3010 Pieczarki kg 2011 Pietruszka korzeń kg 2012 Pomidory kg 10013 Seler kg 2014 Kapusta pekińsks kg 4015 Surówka wiejska kg 1016 Surówka z kapusty pekińskiej kg 1017 Surowka żydowska kg 1018 Koper pęczek 30019 Natka pietruszki pęczek 30020 Por szt. 2021 Rzodkiewka pęczek 10022 Sałata szt. 35023 Szczypiorek pęczek 15024 Banany kg 180025 Brzoskwinie kg 15026 Jabłka kg 150027 Mandarynki kg 50028 Nektarynki kg 18029 Pomarańcza kg 5030 Gruszki kg 50031 Śliwki kg 1532 Por kg 533 Fasolka szparagowa żółta świeża kg 3034 Arbuz kg 6035 Szparagi świeże kg 1036 Kalafior świeży szt. 1537 Brokuł świeży szt. 1538 Cytryna kg 16039 Kapusta czerwona szt. 1540 Makrela wędzona kg 3041 Kapusta młoda biała szt. 4042 Ziemniaki kg 3043 Ogórki małosolne kg 2544 Ogórki konserwowe w słoiku szt. 1045 Dynia kg 3046 Mięta szt. 5047 Cukinia kg 6048 Maliny kg 6049 Borówka kg 6050 Kiełki szt. 5051 Chrzan szt. 2052 Pomidor koktajlowy kg 5053 Kapusta kwaszona kg 25054 Truskawki świeże kg 12055 Winogrono kg 7056 Kiwi kg 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03220000-9, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Jaja, drób |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Jaja szt 100002 Filet drobiowy kg 3003 Porcja rosołowa kg 1504 Udko z kurczaka kg 2005 Udko z kurczaka trybowane kg 2006 Wątróbka kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Mrożonki owocowo-warzywne i produkty podobne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Groszek zielony 2,5 kg kg 502 Fasolka szparagowa żólta 2,5 kg w całości kg 1503 Fasolka szparagowa zielona 2,5 kg cięta lub w całości kg 1004 Barszcz ukraiński2,5 kg skład: burak kostka, kapsta biała, marchew kostka, pomidor kostka, fasola szparagowa zielona, cebula, seler kostka kg 1505 Brokuł 2,5 kg kg 3006 Bukiet warzyw 2,5 kg skład: marchew 50%, kalafior 25%, brokuł 25% kg 3007 Kalafior 2,5 kg kg 3008 Marchew z groszkiem 2,5 kg kg 1509 Marchew kostka 2 kg kg 15010 Mieszka 7 składników 2,5 kg skład:kalafior 25%, marchew 20%, fasolka szparagowa 15%, brukselka 15%, brokuł 15%, cebula 5%, seler 5% kg 30011 Szpinak mrożony liściasty 2,5 kg kg 10012 Truskawki mrożona 2,5 kg kg 20013 Włoszczyzna paski 2,5 kg kg 40014 Zupa pieczarkowa 2,5 kg skład: pieczarki plastry 32%, ziemniaki kostka 32%, marchew kostka 18%, seler kostka 16%, brokuł 2% kg 30015 Malina cała 2,5 kg kg 5016 Malina grys 2,5 % kg 5017 Porzeczka czarna 2,5 % kg 2018 Porzeczka czerwona 2,,5 % kg 2019 Marchewka mini kg 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15330000-0, 15331170-9, 15332100-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Pieczywo, wyroby ciastkarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Bułka 60 g szt 5002 Bułka tarta kg 503 Kawiorek 350 g szt. 25004 Chleb kornel 500 g szt 15005 Chleb zwykły 500 g szt 21006 Rogal mleczny szt 3307 Drożdżówka francuska 100 g szt 1508 Drożdżówka z serem 100 g szt. 1509 Drożdżówka z owocem szt 55010 Bułka mleczna szt 40011 Bułka mini szt. 40012 Bułka grahamka szt 40013 Chleb 7 ziaren szt. 30014 Ciastka owsiane kg 15015 Placek jogurtowy kg 15016 Pączki szt 650
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Ziemniaki |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ziemniaki kg 50002 Cebula kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1, 03221100-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Produkty zwierzęce, mięso, produkty mięsne, wędliny |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Biodrówka kg 1902 Łopatka b/k kg 503 Mięso od szynki kg 1504 Schab b/k kg 1505 Mielone z łopatki kg 1906 Karkówka b/k kg 1007 Frankfuterki kg 1008 Frankfuterki pieczone kg 609 Kiełbasa biała delikatesowa kg 1510 Kiełbasa krakowska sucha kg 5011 Polędwica z indyka kg 1512 Kiełbasa śląska drobiowa kg 1513 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 10014 Kiełbasa szynkowa kg 3015 Kiełbasa królewiecka kg 3016 Ligawa wołowa kg 1317 Kiełbasa zwyczajna kg 3018 Kiełbaski piastowskie kg 1519 Łopatka z przyprwami kg 1520 Mielonka królewiecka kg 3021 Parówka dziecięca kg 20022 Parówka drobiowa kg 1723 Pasztet wędzony kg 1724 Wątrobianka kg 4025 Płat parzony kg 5026 Polędwica drobiowa kg 1227 Polędwica sopocka kg 2028 Schab z przyprwami kg 3029 Szynka dębowa kg 6030 Szynka drobiowa kg 1531 Szynka gotowana kg 1032 Szynka konserwowa kg 6033 Szynka wiejska kg 1034 Schab konserwowy kg 1035 Smalec domowy 400 g szt. 3036 Schab smyka kg 837 Kiełbaski szwajcarskie kg 9038 Szynka Smyka kg 1739 Wołowina b/k kg 5040 Kiełbaski z szynki Smyka kg 160
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2, 15131000-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Ryby mrożone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Filet z dorsza glazura kg 2502 Filet z soli glazura do 5 % kg 503 Filet z tilapii glazura do 5% kg 504 Filet zapiekany z serem kg 2505 Filet z morszczuka glazura 0% -5% kg 506 Filet z miruny glazura 0%-%% kg 2807 Filet z mintaja glazura do 5% kg 508 Paluszki rybne z fileta kg 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-01-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Najniższa cena |
60,00 |
Czas dostawy od momentu zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: