Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Gminnej Stołówki w Brzeznej oraz Filii Gminnej Stołówki w Podegrodziu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA PODEGRODZIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 491892593
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 248
1.5.2.) Miejscowość: Podegrodzie
1.5.3.) Kod pocztowy: 33-386
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL218 - Nowosądecki
1.5.7.) Numer telefonu: (018) 445-90-33
1.5.8.) Numer faksu: (018) 448-49-51
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: gmina@podegrodzie.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.podegrodzie.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Gminna Stołówka w Brzeznej
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 734-34-56-306
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Brzezna 245
1.11.4.) Miejscowość: Brzezna
1.11.5.) Kod pocztowy: 33-386
1.11.6.) Województwo: małopolskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL218 - Nowosądecki
1.11.9.) Numer telefonu: tel. 505-558-654
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: stolowka.brzezna@gmail.com
1.11.12.) Adres strony internetowej: http://www.podegrodzie.pl/
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Gminnej Stołówki w Brzeznej oraz Filii Gminnej Stołówki w Podegrodziu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-63b4b68c-a811-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00042953
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://bip.malopolska.pl/ugpodegrodzie3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 14.1. W postępowaniu o udzieleniezamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortaluhttps://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej:gmina@podegrodzie.pl, przetargi@podegrodzie.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zgodnie z zapisami SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający wymaga złożenia oferty w postaci katalogu elektronicznego
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 31. Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych przez Zamawiającego Zgodnie z art. 13 ust.1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Wójt Gminy Podegrodzie z siedzibą w Urzędzie Gminy, adres 33-386 Podegrodzie 248, tel. 18 445-90-33, e-mail: gmina@podegrodzie.pl, strona internetowa: www.podegrodzie.pl BIP: https://bip.malopolska.pl/ugpodegrodzie, inspektor ochrony danych osobowych w Gminie Podegrodzie dostępny pod adresem e-mail: iodo@podegrodzie.pl,(Pełnomocnik) oraz Kierownik Gminnej Stołówki w Brzeznej, Brzezna 245, 33-386 Podegrodzie, e-mail do korespondencji: stolowka.brzezna@gmail.com, tel. 505-558-654 (Zamawiający), inspektor ochrony danych osobowych w Gminie Podegrodzie dostępny pod adresem e-mail: iodo@podegrodzie.pl (Pełnomocnik)oraz w Gminnej Stołówce w Brzeznej jest Pani Renata Żabecka - Chowaniec dostępna pod adresem e-mail: stolowka.brzezna@gmail.com, tel. 505-558-654 (Zamawiający), Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego: „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Gminnej Stołówki w Brzeznej oraz Filii Gminnej Stołówki w Podegrodziu” prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DIN-ZA.271.1.3.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I zakup i dostawa:a) wody mineralnej.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II zakup i dostawa:a) przypraw.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331425-2 - Przecier pomidorowy
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15831000-2 - Cukier
15871100-5 - Ocet i substytuty octu
15871200-6 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych
15871230-5 - Ketchup
15871250-1 - Musztarda
15871260-4 - Sosy
15871270-7 - Mieszanki przypraw
15871273-8 - Majonez
15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne
15872200-3 - Przyprawy korzenne
15872300-4 - Zioła
15872400-5 - Sól
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 23.1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
23.1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III zakup i dostawa:a) produktów przemiału ziarna.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15614100-6 - Ryż długoziarnisty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15612000-1 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty
15613311-1 - Płatki kukurydziane
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 122 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV zakup i dostawa:a) różnych artykułów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15332400-8 - Owoce konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15332290-3 - Dżemy
15841000-5 - Kakao
15864100-3 - Herbata w torebkach
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część V zakup i dostawa:a) dodatków deserowych.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
15321000-4 - Soki owocowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VI zakup i dostawa:a) mięsa, wędlin, drobiu i jego przetworów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112000-6 - Drób
15112100-7 - Świeży drób
15112120-3 - Indyki
15112130-6 - Kurczęta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VII zakup i dostawa:a) ryb, mrożonek.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15211000-0 - Filety rybne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331000-7 - Warzywa przetworzone
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VIII zakup i dostawa:a) warzyw, owoców, kiszonek.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03221000-6 - Warzywa
03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221400-0 - Warzywa kapustne
03222110-7 - Owoce tropikalne
03222320-2 - Jabłka, gruszki i pigwy
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IX zakup i dostawa:a) jaj.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część X zakup i dostawa:a) wyrobów ciastkarskich i ciast, pieczywa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
15811100-7 - Chleb
15811400-0 - Bułeczki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część XI zakup i dostawa:a) nabiału i jego przetworów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15530000-2 - Masło
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1) Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8) ustawy polegających na powtórzeniu podobnych dostaw w ilości do 20% wartości zamówienia podstawowego. Zamówienie zostanie udzielone na warunkach tożsamych z warunkami zamówienia podstawowego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 123 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: b) Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) Czas reakcji na reklamację
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
a) Cena (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 60 % b) Termin płatności faktur – w dniach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %c) Czas reakcji na reklamację – w godzinach (dla każdej z części zamówienia odrębnie) – 20 %4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10