Zakup i dostawa artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBiałystok
  • WojewództwoPodlaskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2020-07-09
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyZespół Szkolno-Przedszkolny Nr 1 w Białymstoku
  • Data publikacji ogłoszenia2020-07-02
  • Numer ogłoszenia556954-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 556954-N-2020 z dnia 2020-07-02 r.

Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 1 w Białymstoku: Zakup i dostawa artykułów spożywczych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 1 w Białymstoku, krajowy numer identyfikacyjny 20069943600000, ul. ul. Strażacka  25 , 15-687  Białystok, woj. podlaskie, państwo Polska, tel. 85 6531779, 85 6531779 wew. 30, e-mail zsps1@um.bialystok.pl, faks 856 531 779.
Adres strony internetowej (URL): http//sp16.bialystok.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
http//sp16.bialystok.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
http//sp16.bialystok.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
W formie papierowej
Adres:
15-687 Białystok, ul. Strażacka 25

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów spożywczych
Numer referencyjny: ZSP1.260.1.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
maksymalnej liczby części 2
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
2


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być zgodne wagowo z treścią składanego zamówienia. 2. Opisy przedmiotu zamówienia, jego skład surowcowy, technologie wytworzenia bądź jego skład surowcowy podane przez producentów określają wymagania minimalne jakościowo bądź technologicznie i dopuszcza się stosowanie zamienników, które nie obniżą tychże wartości w tym użytkowej i jakościowej dostarczanego asortymentu zamówienia.3. Wskazane bądź sugerujące opisy przedmiotu zamówienia nie stanowią zatem preferencji Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązany jest zatem wykazać, że wykorzystany przez niego asortyment, spełnia minimalne wymagania Zamawiającego. 5. Przedłożone przez Wykonawcę dowody potwierdzające spełnienie warunku określonego w ww. pkt. 4 muszą być jednoznaczne. Zamawiający odrzuci przedłożone dokumenty jeżeli nie będą pozwalały na jednoznaczne spełnienie powyższego obowiązku. 6. Zamawiający przewiduje zamówienie częściowe w trakcie realizacji zamówienia. Podane w załączniku EXCEL ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy. 7. Zamawiający z uwagi na możliwość m.in. uzyskania oszczędności z tytułu absencji osób objętych żywieniem, przewiduje dostawy dodatkowe w zależności od potrzeb, które nie przekroczą 30 % wartości zamówienia podstawowego udzielonego na warunkach niniejszej SIWZ stosownie do postanowień art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy PZP.8. Realizacja dostaw będzie dokonywana sukcesywnie na podstawie zapotrzebowań Zamawiającego w których każdorazowo określony zostanie termin dostawy oraz asortyment zamówienia.9. Przedmiot zamówienia został określony w następujących częściach: Cz. 1 – mięso Cz. 2 – pieczywo Cz. 3 – artykuły suche Cz. 4 – mrożonkiCz. 5 – nabiał Cz. 6 – jajka Cz. 7 – warzywa i owoceCz. 8 – ziemniaki Cz. 9 – ryby Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na maksymalnie 2 z ww. części na podstawie art. 36 aa ust 3 ustawy PZP. W przypadku złożenia oferty na więcej niż 2 części, Zamawiający odrzuci ofertę w trybie art. 89 ust. 1 pkt 2) ustawy PZP.10. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy,2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych,3) ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego,4) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (...),5) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,6) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG,7) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych,8) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności,9) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.11. Warunki dostawy:1) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia przedmiotu zamówienia zgodnego z opisem, własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko.2) realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Zamawiającego w formie pisemnej, elektronicznej (e-mail), telefonicznie lub za pośrednictwem faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostaw oraz w miarę potrzeb inne warunki istotne z punktu widzenia Zamawiającego, 3) jakiekolwiek zawiadomienie przekazywane miedzy stronami w formie pisemnej, elektronicznej lub faxu skutkuje w momencie doręczenia go danej ze stron,4) dostawy określone w częściach o których mowa w ww. ust. 8 będą realizowane w dniach roboczych w godz. 06:00 – 07:30 za wyjątkiem części 7 przedmiotu zamówienia pn.: „warzywa i owoce” i części 1 przedmiotu zamówienia pn „mięso” – realizowane do godz. 06:30, w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, najpóźniej do godz. 15:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach cenowych lub w formie dostawy dodatkowej w dniu złożenia zamówienia,5) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia zamówionego asortymentu pod względem ilościowym i jakościowym również w momencie odbioru towaru. Zamawiający zastrzega dostarczenie asortymentu I gatunku, zgodnego z Systemem Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi.6) Wykonawca zobowiązany jest do znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, z uwzględnieniem wymagań Zamawiającego określonych w opisie przedmiotu zamówienia,7) przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:a) środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi higieny środków spożywczych, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego;b) odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;c) możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez pracowników Zamawiającego w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę;d) uczestnictwa kierowcy lub innej osoby w dostarczeniu towaru, w tym pobraniu prób w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko.12. Zamawiający zastrzega, by termin przydatności do spożycia - jeśli jest możliwy do określenia - nie może przekroczyć połowy czasu przydatności do spożycia określonego przez producenta.13. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami.14. Wykonawca zobowiązuje się przez cały okres związania umowy, posiadania aktualnej polisy ubezpieczeniowej OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej.15. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach – bez stosowania opakowań zastępczych.16. Wykonawca w odniesieniu do producenta uczestniczącego w przedmiotowym postępowaniu przetargowym, zobowiązuje się udostępnić na żądanie Zamawiającego dokumentację z wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.17. W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo 2-krotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Zamawiający. Zamawiający zleci osobom uprawnionym (próbobiorca – rzeczoznawca) pobranie prób i wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zlecanym kierunku i zakresie badań, a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywoływanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Zamawiający. Stwierdzenie niezgodności wyrobu z opisem przedmiotu zamówienia będzie podstawą do wszczęcia procedury reklamacyjnej bądź rozwiązania umowy.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03142500-3
03212100-1
03220000-9
15100000-9
15220000-6
15221000-3
15300000-1
15331100-8
15500000-3
15800000-6
15810000-9


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Tak
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: 7. Zamawiający z uwagi na możliwość m.in. uzyskania oszczędności z tytułu absencji osób objętych żywieniem, przewiduje dostawy dodatkowe w zależności od potrzeb, które nie przekroczą 30 % wartości zamówienia podstawowego udzielonego na warunkach niniejszej SIWZ stosownie do postanowień art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy PZP.
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2021-08-31
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
2021-08-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia.Zamawiajacy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)


Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)




III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Oświadczenia , o których mowa w ww pkt. III.1) Oświadczenia stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ. Ewentualne pełnomocnictwo w przypadku osób niewidniejących w dokumencie rejestracyjnym
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Oświadczenia , o których mowa w ww pkt. III.1) Oświadczenia stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ. Ewentualne pełnomocnictwo w przypadku osób niewidniejących w dokumencie rejestracyjnym
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach, gdy: 1) nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, której nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie jest to zawinione przez Strony, 2) niezbędna i konieczna jest zmiana terminu wykonania umowy ze względu na zaistnienie okoliczności lub zdarzeń uniemożliwiających realizację umowy w wyznaczonym terminie, których nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie są one zawinione przez Strony, w szczególności zmian w harmonogramie roku szkolnego, 3) zmiany miejsca dostawy ze względu na zmiany organizacyjne po stronie Zamawiającego,4) zmiany danych teleadresowych Zamawiającego lub Wykonawcy, 5) zmiany rachunku bankowego Wykonawcy,w zakresie ceny umownej: 6) ceny jednostkowe towarów mogą być waloryzowane nie częściej niż co kwartał, a podstawą waloryzacji będzie faktyczny wzrost cen za ubiegły kwartał zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszanych przez Prezesa GUS. Waloryzacja przysługuje Wykonawcy w sytuacji jeżeli podany wzrost cen w kwartale osiągnie co najmniej 3%. Zmiany cen w/w mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-07-09, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Mięso
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filet z indyka świeży, w kawałku - bez chrząstekFilet z kurczaka świeży w kawałku - bez chrząstekKiełbasa podwawelska wieprzowa / mięso nie mniej niż 85%/Porcje rosołowe z kurczakaŁopatka wieprzowa b/s, b/k, b/t, nie mielona, mięsień, odbłonionaParówki drobiowe / zawartość mięsa minimum 85 g na 100 g gotowego produktu/Podudzia z kurczaków świeże - duże ok. 150g dla 1 sztSchab wieprzowy extra b/k,b/w,b/ok.. kl. 1Szynka wieprzowa extra b/k,b/s, b/t w kawałku mięsień - odbłonionaUdziec z indyka bez skóry , bez kości, świeżyWĘDLINA: Kiełbasa drobiowa podsuszana, typu "krakowska sucha z indyka (nie mniej niż 104 g mięsa na 100g produktu) WĘDLINA: Kiełbasa podsuszana, typu "krakowska sucha" lub "żywiecka podsuszana, wieprzowa (nie mniej niż 104 g mięsa na 100g produktu) WĘDLINA: Polędwica wieprzowa podwędzana (nie mniej niż 104g mięsa na 100 g produktu, bez konserwantów) w kawałkuWĘDLINA drobiowa typu "rolada drobiowa z kurczaka, gotowana" lub "filet wędzony z indyka" (nie mniej niż 85% mięsa, bez konserwantów), w kawałkuWĘDLINA: Szynka gotowana wieprzowa, nie mielona (nie mniej niż 85% mięsa, bez konserwantów) w kawałkuKiełbasa biała surowa (nie mniej niż 85% mięsa, nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu)Karkówka extra b/k,b/s, b/t w kawałku mięsień - odbłonionaUdziec z kurczaka b/k w kawałku gat 1 ok.100g dla 1 szt
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:bułka grahamka 70 g - 80 gbułka drożdżowa z nadzieniem - różne rodzaje 70g - 80 g / nie więcej niż 15g cukru na 100 produkti i nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu/bułka pszenna wrocławska od 48 gbułka tarta - pszennabułka z ziarnami z mąki pszennej lub mieszanej 70g - 80 gchałka zdobna / nie więcej niż 15g cukru na 100 produkti i nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu/chleb pszenny graham - krojonychleb wieloziarnisty na zakwasie - krojonychleb żytni razowy razowy na zakwasie - krojonypaluch pszenny ze słonecznikiem 60g - 80 gpaluszek z cynamonem / nie więcej niż 15g cukru na 100 produkti i nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu/pączek z dżemem i cukrem pudrem 50g - 60 g
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: artykuły suche
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bazylia suszona - opakowania PET do 0,60 kgCukier kryształ opakowania po 1 kgCynamon mielony "PET" opakowania do 0,60 kgCzekolada gorzka o zawartości minimum 70 % miazgi kakaowej tabliczki po 100 gCzosnek suszony granulowany "PET" - opakowania do 0,60 kgDrożdże piekarnicze świeże -opakowania po 100 gDżem niskosłodzony różne smaki(truskawka, malina, czarna porzeczka / 100 g produktu wytworzone minimum z 40 g owoców/ - 280gHerbata czarna liściasta opakowania po 100 gHerbata owocowa ekspresowa (różne smaki) saszetki po 2gKakao naturalne o obniżonej zawrtości tłuszczu(zawartość tłuszczu kakaowego 10,5%) - opakowania do 0,20 kgKasza gryczana prażona opakownia do 5 kgKasza jęczmienna 1 kg (różnej grubości) opakowania do 1 kgKasza kukurydziana pakowana po 0,5 kgKasza Kuskus pełne ziarno /opakowania minimum 1 kg/Kasza manna 1 kgKawa typu " INKA" 150 g ( zboża jęczmień, żyto minimum 72%)Ketchup /minimum 150 g pomidorów na 100 g produktu -bez konserwantów i polepszaczy smaku/ opakowania PET do 1 kgKoncentrat pomidorowy 30 % słoiki do 1 litraLubczyk suszony PET opakowania do 0,60kgMajeranek otarty suszony 'PET" - opakowania do 0,60 kgMakaron kokardki z mąki semoliny 100% pszenica durumMakaron świderki z mąki semoliny 100% pszenica durumMakaron muszelka drobna z mąki semoliny 100% pszenica durumMakaron pene /pióra/ z mąki semoliny 100% pszenica durumMakaron spaghettii z mąki semoliny 100% pszenica durum Mąka pszenna typ 480 - 500 opakowania po 1 kgMąka ziemniaczana opakowania po 1 kgMieszanka przypraw do drobiu bez konserwantów,soli i polepszaczy smaku, bez glutaminianu soduMieszanka przypraw do mięsa wieprzowego bez konserwantów,soli i polepszaczy smaku , bez glutaminianu sodu - opakowania PET do 0,60 kgMieszanka przypraw do ryb bez konserwantów,soli i polepszaczy smaku, bez glutaminianu sodu - opakowania PET do 0,60 kgMiód naturalny wielokwiatowy - słoiki 1 kg - 1,30 kg / z krajów Unii Europejskiej/Morele suszone - bez pestki /bez dodatku cukru/ - opakowania 100 gOcet winny jabłkowy, biały - butelki do 1 lOlej roślinny, rzepakowy z pierwszego tłoczenia (olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%;) - butelki do 1 lOlej słonecznikowy pierwszego tloczenia 1lPapryka słodka opakowania PET do 0,60 kgPieprz cytrynowy"pet" opakowania PET do 0,60 kgPieprz naturalny czarny mielony "Pet" opakowania PET do 0,60 kgPieprz ziołowy - opakowania PET do 0,60 kg Płatki jęczmienne 500 g /nie błyskawiczne/Płatki owsiane górskie 500g /nie błyskawiczne/Płatki śniadaniowe smakowe: kakao, miód, cynamon / nie więcej niż 15g cukru na 100 produktu, nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu i nie więcej niż 040g sodu na 100g produktu/ opakowania do 2 kgProszek do pieczenia opakowania po około 30gPrzecier pomidorowy (w przypadku którego zużyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego do spożycia) kartoniki po 0,50 lRodzynki suszone /bez dodatku cukru/ gat.I opakowania 100 gRyż biały długoziarnisty opakowania 1 kgRyż brązowy opakowania 1kg- 5 kgSok owocowy, owocowo-warzywny - różne smaki bez dodatku cukru, konserwantów i sztucznych barwników - kartoniki po 200 ml ze słomkąSól morska gruboziarnista /bez antyzbrylacza/ - opakowania do 1 kgŚliwka węgierka suszona - bez pestki /bez dodatku cukru/ - opakowania 100 gWAFLE ZBOŻOWE opakowania od 100 gZakwas barszczu białego - bez konserwantów, polepszaczy smaku i sztucznych barwników - butelki do 1 litraZiarno sezamu opakowania do 1 kgZiarno słonecznika łuskanego opakowania do 1 kgZiele angielskie "pet" opakowania do 1 kgPłatki śniadaniowe - kukurydziane naturalne / nie więcej niż 15g cukru na 100 produktu, nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu i nie więcej niż 040g sodu na 100g produktu/ - opakowania do 2 kgChrupki kukurydziane naturalne / nie więcej niż 15g cukru na 100 produktu, nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu i nie więcej niż 040g sodu na 100g produktu/ - opakowania do 2 kgPłatki ryżowe /nie błyskawiczne/ opakowania do 1 kgZacierka makaronowa opakowania do 1 kgKasza bulgur opakowanie od 1kg do 5 kgBaton musli 35gLiśc laurowy opakowania do 0,30 kgCzubryca czerwona suszona bez dodatku soli, cukru opakowanie do1kgCzubryca zielona suszona bez dodatku soli, cukru opakowanie do1kgPomidor suszony z czosnkiem i bazylią opakowanie do 1kgPrzyprawa uniwersalna do zup i sosów-suszone warzywa w różnych proporcjach:marchew,pasternak,cebula,pietruszka,por,lubczyk,kukurydza,kurkuma,bez glutaminianu sodu, nie więcej jak 60%soli- opakowania do 1 kgMus warzywno-owocowy(zawartość cukru 13,5g w 100g produktu) opakowanie tubka ok 100gMieszanka bakaliowa typu studencka- min 3 składniki (orzechy rodzynki)opakowanie 100g
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: mrożonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bukiet warzyw /marchew plastry faliste, kalafior, brokuł/ opakowania po 2,50 kgFasolka szparagowa żółta - mrożona, kl. 1 - opakowania po 2.5 kgGroszek zielony mrożony, kl.1 - opakowania po 2.50 kgMalina cała, mrożona, gat. 1 - opakowania po 2,5 kgMarchew kostka gat. 1 - 2,5 kg mrożonaMieszanka warzywna 7 - składnikowa mrożona (bez ziemniaków) kl 1 opakowania po - 2,5 kgBrokuł różyczki mrożony kl 1 opakowania po - 2,5 kgMieszanka kompotowa wieloskładnikowa, mrożona, kl. 1/bez jabłek, owoce drylowane/ - opakowania po 2,5 kgPorzeczka czarna mrożona kl. 1 opakowania po 2.50 kgPorzeczka czerwona mrożona kl. 1 opakowania po 2.50 kgSzpinak siekany mrożony kl. 1 / brykiet/ - opakowania po 2.50 kgŚliwka węgierka bez pestek, mrożona, kl. 1 - opakowania po 2.50 kgTruskawka cała gat. 1 / bez szypułek/ opakowania po 2,5 kgWiśnia bez pestwk, mrożona, kl.1 - opakowania po 2.50 kg"Włoszczyzna cięta mrożona – paski, /3- składnikowa:marchew, seler, pietruszka/ opakowania po 2,5 kg/""Włoszczyzna cięta, mrożona – paski, / 4- składnikowa:/marchew, seler, pietruszka, por/ - opakowania po 2.50 kg"Marchew BABY - mrożona /opakowania po 2,50 kg/Mango mrożone - kostka /opakowania minimum 1 kg/Ananas kostka - mrożone /opakowania minimum 1 kg/Brzoskwinia mrożona - kostka /opakowania minimum 1 kg/Kalafior różyczki mrożony opakowania po 2,5 kgJagoda leśna mrożona opakowania po 2,5 kgKartacze mrożone z farszem z mielonego mięsa wieprzowego
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: nabiał
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jogurt naturalny /mleko, mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowe/, / bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru / - typu grecki, tłuszcz do 10 %, opakowania od 400 mlMasło - extra ( nie mniej niż 82% tłuszczu), kostka 200 gMleko spożywcze świeże tłuszcz 3.20 % - 1l - butelka /pasteryzowane w niskiej temperaturze i poddane procesowi mikrofiltracji - niehomogenizowane/Mleko o obniżonej zawartości laktozy 2 % tłuszczu UHTSer biały półtłusty, krajankaSer żółty dojrzewający, twardy, typu Gouda /bez konserwantów i sztucznych barwników/Ser mozzarella / ser parzony niedojrzewający, skład: mleko, sól, kultury bakterii/"Śmietana 18 % tłuszczu / bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru /, opakowania od 360 ml"
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jaja świeże, 3- chów klatkowy, klasa A, rozmiar L
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: warzywa i owoce
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Banan (średnie ok. 150 g) gat. IBotwina gat. I /IV - VI/BurakCebula biała gat.1Cytryna gat.1CzosnekGroch łuskany połówkiGruszka gat. 1 (średnie ok. 150 g)Jabłko gat. 1 /średnie około 150 g/KalafiorBrokuł świeży gat.1Kapusta młoda /V - VI/Kapusta białaKapusta czerwonaKapusta kiszonaKiwi duże gat 1 (około 100g)Koperek Mandarynka gat 1, słodkie, bezpestkoweMarchewMarchew młoda /IV - VI/Natka pietruszki pęczekNektarynka /VI, VII, IX/Ogórek kiszony - surowiec po odciekuOgórek świeżyPapryka gat. 1Pieczarka gat. 1Pomarańcze średnie gat.1 (ok. 150 g) /sezon Pomidor gat. 1PorRzodkiew japońska / sopel lodu/RzodkiewkaSałata lodowaSałata masłowaSoczewica czerwonaSzczypiorekTruskawki (sezon wiosenny VI)Ananas świeżyFasola sucha drobnaKapusta pekińskaWinogrona różoweBrzoskwinie /VI - IX/Śliwki deserowe /IX - X/Arbuz / sezon VI - IX/Cebula czerwona gat. 1Seler korzeń gat. 1Ciecierzyca gat.1Morela świeża gat.1Ogórek małosolny sezon(V-VI)Borowka amerykańska gat.1 opakowanie 125g
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: ziemniaki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ziemniak jadalny odmiana białaZiemniaki młode (sezon wiosenny V-VII)
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filet z miruny SHP kl.I( nie więcej niż 4 % glazury) ze skórą - nie mniejszy niż 170 g,bez łuski, bez ości, produkcja morskaFilet z morszczuka b/s kl.I- nie więcej niż 4$ glazury, wielkość fileta min 120gMakrela wędzona tuszka gat 1Łosoś mrożony filet Vacum min 1,5kgFilet z dorsza atlantyckiego /Gadus morhua/ - SHP ( nie więcej niż 5 % glazury) ze skórą, wielkość minimum 240g produkcja morska
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15220000-6, 15221000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię pręt żebrowany fi 10 i fi 12 w gar. A III N B500B po 50 t - Kolno
  • Lokalizacja zleceniapodlaskie
  • Data dodania27-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię pręt żebrowany fi 10 i fi 12 w gar. A III N B500B po 50 t. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI