Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
W zakres zamówienia wchodzą następujące części/pakiety
Pakiet 1. Dostawa artykułów mleczarskich.
Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załączniku nr 1a
2. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
3. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że
a) w przypadku części 1 – dostawy nabiału dokonywane będą codziennie w tym w soboty z wyjątkiem niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 7.00.
4. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
6. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
7. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
8. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
9. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
15500000-3 - Produkty mleczarskie
Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022. W zakres zamówienia wchodzą następujące części/pakiety Pakiet 2. Dostawa produktów mięsnych.
1. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1 b.
2. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
3. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że
b) w przypadku części 2 – dostawy produktów mięsnych dokonywane będą codziennie w tym w soboty z wyjątkiem niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 9.00.
• Wszystkie wyroby objęte pakietem 2 (każda dostawa) muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą producenta, datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia i nazwą dostarczanego asortymentu,
• Mięso musi być świeże (zakazuje się dostaw produktów rozmrożonych) i odpowiadać wymaganiom norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych oraz spełniać warunki wynikające z Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252, z późn. zm.)
• Mięso ma być dostarczane w porcjach, których wielkość zależy od ilości zamawianej oraz wynika z rozbioru technologicznego półtusz wołowych i wieprzowych. Zapis ten nie dotyczy
4. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
6. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
7. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
8. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
9. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
W zakres zamówienia wchodzą następujące części/pakiety
Pakiet 3. Dostawa wędlin.
2. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1c,
3. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
4. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że
a) w przypadku części 3 – dostawy wędlin dokonywane będą codziennie z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 9.00.
4.1.1. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
4.1.2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
4.1.3. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
4.1.4. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
4.1.5. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
4.1.6. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
Pakiet 4. Dostawa artykułów spożywczych.
2. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1d
2.1.1. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
2.1.2. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
2.1.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
2.1.4. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
2.1.5. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
2.1.6. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
2.1.7. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
W zakres zamówienia wchodzą następujące części/pakiety
Pakiet 5. Dostawa mrożonek i ryb.
2. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1e.
2.1.1. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
2.1.2. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego.
2.1.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
2.1.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
2.1.5. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
2.1.6. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
2.1.7. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
2.1.8. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
Pakiet 6. Dostawa warzyw i owoców.
2. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1f.
2.1.1. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
2.1.2. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że
a) w przypadku części 6 - dostawy warzyw i owoców dokonywane będą codziennie w tym w soboty z wyjątkiem niedziel i świąt będących dniami wolnymi od pracy, a dostawa nastąpi najpóźniej do godziny 7.00. Ziemniaki dostarczane do lipca 2021 r. winny pochodzić ze zbiorów roku 2020, poczynając od lipca 2021 r. ziemniaki winny pochodzić ze zbiorów roku 2021.
2.1.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
2.1.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
2.1.5. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
2.1.6. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
2.1.7. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
2.1.8. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
Pakiet 7. Dostawa pieczywa i ciast.
2. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1g,
2.1.1. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
2.1.2. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że w przypadku części 7 – dostawy pieczywa świeżego dokonywane będą codziennie, w tym w soboty i niedziele, z wyjątkiem świąt będących dniami wolnymi od pracy, dostawa winna nastąpić najpóźniej do godziny 7.00.
2.1.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
2.1.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
2.1.5. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
2.1.6. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
2.1.7. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
2.1.8. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do magazynów Zamawiającego, z możliwością składania ofert częściowych na rok 2022.
W zakres zamówienia wchodzą następujące części/pakiety
Pakiet 8. Dostawa jaj.
2. Opis przedmiotu zamówienia zawierają specyfikacje szczegółowe ujęte odpowiednio dla każdej części (pakietu) zamówienia odpowiednio w załącznikach nr 1h
2.1.1. Wszystkie dostawy będą realizowane cyklicznie, w ciągu 12 miesięcy od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego, dopuszcza się przekazywanie zleceń w formie telefonicznej, e-mailowej i faksem.
2.1.2. Dostawy przedmiotu niniejszej umowy dokonywane będą w terminie najpóźniej 2 dni roboczych od daty przekazania zlecenia przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że
a) w przypadku części 8 - dostawy jaj będą dokonywane wg zleceń Zamawiającego dwa razy w tygodniu, a dostawa nastąpi najpóźniej do godziny 14.00.
2.1.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
2.1.4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać określone artykuły o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.
2.1.5. Wykonawca winien dostarczać produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski.
2.1.6. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zakwestionowany towar nie wpływa na ogólną ilość produktów pozostałych do dostarczenia w ramach trwania umowy.
2.1.7. Ilości wskazane w Formularzu ofertowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu ofertowym, w zależności od potrzeb Zamawiającego, jednak w ilości nie mniejszej niż 50% poszczególnych rodzajów asortymentu. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż 50%, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
2.1.8. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w załączniku nr 3 do SWZ- Projektowane postanowienia umowy.
03142500-3 - Jaja
Hurtownia BHP Elbląg PRABE
Elbląg (warmińsko-mazurskie)
Producent opakowań kartonowych - Prostkey
Prostki (warmińsko-mazurskie)
Montaż konstrukcji pod ogniwa fotowoltaiczne
Giżycko (warmińsko-mazurskie)
Pralnia Olsztyn Czyścioch
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Galanteria metalowa
Łomy (warmińsko-mazurskie)
Wizjery do zakładów karnych
Łomy (warmińsko-mazurskie)
Jubiler Olsztyn Sklep Jubilerski w Olsztynie
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Automatyzacja przedsiębiorst, rozwiązania techniczne
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
USŁUGI ŚLUSARSKO SPAWALNICZE ORAZ USŁUGI POLERSKIE STALI NIERDZEWNEJ
Ostróda (warmińsko-mazurskie)