Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 82 im. Budowniczych Wrocławia z podziałem na części.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 82 im.Budowniczych Wrocławia
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000693240
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Blacharska 13
1.5.2.) Miejscowość: Wrocław
1.5.3.) Kod pocztowy: 53-206
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL514 - Miasto Wrocław
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat.sp082@wroclawskaedukacja.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: sp82wroclaw.edupage.org
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 82 im. Budowniczych Wrocławia z podziałem na części.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e873ed67-984c-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00029830
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.miniportal.uzp.gov.pl, www.sp82wroclaw.edupage.org/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 17. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się̨ przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej18. Wykonawca zamierzający wziąć́ udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać́ konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”. 19. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń́ oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). 20. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB. 21. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień́, dokumentów elektronicznych, oświadczeń́ lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń́ oraz innych informacji przyjmuje się̨ datę̨ ich przekazania na ePUAP. 22. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać́ również̇ na Liście
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: www.miniportal.uzp.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwanym dalej „RODO”, Zamawiający informuje Wykonawców, o tym że (a na podstawie art. 13 i/lub 14 RODO - Wykonawcy odpowiednio, względem osób wskazanych w wykazie osób oraz Podwykonawcy/Podmiot trzeci odpowiednio, względem osób wskazanych w wykazie osób: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 82 we Wrocławiu z inspektorem ochrony danych można się skontaktować inspektor@coreconsulting.pl lub CORE Consulting sp. z o.o. ul. Z. Krasińskiego 16, 60-830 Poznań. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 3 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 74 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego); − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/TP/01/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy pieczywa do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.1 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Pieczywo", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-04-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy do Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy mięsa do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.2 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Mięso", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-04-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy do Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.3 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Artykuły spożywcze", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-04-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy do Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy wyrobów gotowych garmażeryjnych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.4 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Wyroby gotowe", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ)
4.2.6.) Główny kod CPV: 44400000-4 - Różne produkty gotowe i elementy z nimi związane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-04-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy do Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy produktów zbożowych i mącznych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.5 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Produkty zbożowe i mączne", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15613300-1 - Produkty zbożowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-04-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy do Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy produktów mrożonych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.6 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Mrożonki", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ) Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-04-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godzina dostawy do Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:1) „Cena” – C;2) „Godzina dostawy do Zamawiającego” – G.4. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru: gdzie:P – łączna liczba punktówP = C + G5. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie łącznej ceny ofertowej brutto określonej przez Wykonawcę w „Formularzu Wyceny Oferty” .6. Ocena punktowa w kryterium „Godzina dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanej godzinie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.7. Ocena punktowa w kryterium „Czas dostawy do Zamawiającego” zostanie dokonana na podstawie oświadczenia Wykonawcy o oferowanym czasie dostawy na przedmiot zamówienia, zawartego w treści Formularza Ofertowego stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.7 do SWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Warzywa i owoce świeże", stanowiącym załącznik do SWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 5 do SWZ) Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.Warzywa i owoce mają być I klasy jakości świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność warzyw i owoców do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni. Produkty całe, zdrowe; nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia; czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych; wolne od szkodników; wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; bez obcych zapachów i/lub smaków; dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe. Opakowanie musi zawierać: nazwa i adres pakującego i wysyłającego; nazwa produktu (jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz); nazwa odmiany i typu handlowego w zależności od produktu; kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna; klasa jakości; wielkość (jeśli sortowano według wielkości). Ponadto stopień rozwoju i jakość produktów powinny być takie, aby mogły wytrzymać transport i manipulacje, oraz dotrzeć do miejsca przeznaczenia zachowując zadowalającą jakość.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa