Dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoDęblin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
  • Termin składania wniosków2023-12-08
  • ZamawiającyLotnicza Akademia Wojskowa
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-30
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00523804
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Lotnicza Akademia Wojskowa

1.3.) Oddział zamawiającego: Lotnicza Akademia Wojskowa

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 060059216

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Dywizjonu 303 nr 35

1.5.2.) Miejscowość: Dęblin

1.5.3.) Kod pocztowy: 08-521

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.7.) Numer telefonu: 261 517 451

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: j.krzewinska@law.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.wojsko-polskie.pl/law/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-02050c71-8f68-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00523804

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://zamowienia.law.mil.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://zamowienia.law.mil.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: zgodnie z zapisami SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): zgodnie z zapisami SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): zgodnie z zapisami SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: Zp/tp/172/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych zgodnie z zał. nr 1 do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15851000-8 - Produkty mączne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający informuje, że w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego przewiduje możliwość jednokrotnego wznowienia zamówienia na kolejne 12 miesięcy na zasadach określonych we wzorze umowy.

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium i jego znaczeniem: „Cena” – 60%. „Jakość”- 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakosć

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Zamawiający wyznacza warunek w powyższym zakresie.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada:
Aktualną decyzję administracyjną właściwego miejscowo Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów
lub
Aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej
lub
Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zdolność techniczna lub zawodowa.
Zamawiający wyznacza warunek w powyższym zakresie.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada:
minimum 2 samochody dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną/Weterynaryjną do transportu żywności w warunkach chłodniczych.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: zgodnie z SWZ

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: zgodnie z SWZ

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP lub Protokół kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjne, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną opinię opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP.Wykonawca dołączy próbki artykułów z oryginalną etykietą lub kartą produktu zawierającą takie informacje jak: nazwa, składniki w wymienionych niżej pozycjach w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość: • poz. 1. Kapusta faszerowana gołąbki, • poz. 2. Kopytka, • poz. 3. Kluski śląskie, • poz. 10. Pierogi z soczewicą i mięsem, • poz. 14. Pierogi z kaszą i pieczarkami, • poz. 18. Naleśniki z serem, • poz. 23. Pierogi ruskie, • poz. 24. Uszka z mięsem. Do oceny należy przedłożyć próbkę:  opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram badanego artykułu żywnościowego lub 150 - 200 gramów badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku,  do każdego produktu powinna być dołączona metryczka (etykieta) nazwą produktu, składem i pozycją z formularza wypełnionego przez Wykonawcę np. poz. 23 - pierogi ruskie. Niedopuszczalne jest stosowanie do produkcji półproduktów tzw. miksów. Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do oceny jakości i testowania, spowoduje ich zużycie i zniszczenie. Komisja, dokonując oceny jakości i zgodności weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatkę, protokół oraz zrobi fotografie dostarczonego asortymentu. Próbki należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Dywizjonu 303 nr 35 (Rektorat — Pałac Jabłonowskich) kancelaria jawna – pok. nr 116 w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych — „PRÓBKI” w dniu 07.12.2023 r. do godziny 12:00”. UWAGA: Próbki stanowią część oferty i będą podstawą do oceny oferty w kryterium jakość. W związku z tym próbka nie podlega uzupełnieniu zgodnie z treścią art. 107 ust. 3 ustawy Pzp. Próbki wymagane są w celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego – w zakresie wymagań minimalnych, o których mowa w kryterium oceny ofert „Jakość”; próbki będą również służyły Zamawiającemu do przyznania punktów ofercie w kryterium „Jakość” opisanym w pkt. 21 niniejszej SWZ. Oceny punktowej w kryterium „Jakość” dokonana Komisja przetargowa poprzez wydzielony ze swojego składu pięcioosobowy Zespół degustacyjny. Szczegółowy tryb pracy Zespołu degustacyjnego oraz zasady dokonywania oceny jakości przedstawionych przez Wykonawców artykułów żywnościowych określa załącznik nr 7 do SWZ. Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktów będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c) ustawy Pzp w zw. art. 107 ust. 3 ustawy Pzp, ponieważ próbki są objęte kryteriami oceny oferty. Dostarczenie próbek niespełniających wymagań z SWZ będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP lub Protokół kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjne, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną opinię opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP.Wykonawca dołączy próbki artykułów z oryginalną etykietą lub kartą produktu zawierającą takie informacje jak: nazwa, składniki w wymienionych niżej pozycjach w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość: • poz. 1. Kapusta faszerowana gołąbki, • poz. 2. Kopytka, • poz. 3. Kluski śląskie, • poz. 10. Pierogi z soczewicą i mięsem, • poz. 14. Pierogi z kaszą i pieczarkami, • poz. 18. Naleśniki z serem, • poz. 23. Pierogi ruskie, • poz. 24. Uszka z mięsem. Do oceny należy przedłożyć próbkę:  opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram badanego artykułu żywnościowego lub 150 - 200 gramów badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku,  do każdego produktu powinna być dołączona metryczka (etykieta) nazwą produktu, składem i pozycją z formularza wypełnionego przez Wykonawcę np. poz. 23 - pierogi ruskie. Niedopuszczalne jest stosowanie do produkcji półproduktów tzw. miksów. Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do oceny jakości i testowania, spowoduje ich zużycie i zniszczenie. Komisja, dokonując oceny jakości i zgodności weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatkę, protokół oraz zrobi fotografie dostarczonego asortymentu. Próbki należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Dywizjonu 303 nr 35 (Rektorat — Pałac Jabłonowskich) kancelaria jawna – pok. nr 116 w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „dostawy świeżych wyrobów garmażeryjnych schłodzonych — „PRÓBKI” w dniu 07.12.2023 r. do godziny 12:00”. UWAGA: Próbki stanowią część oferty i będą podstawą do oceny oferty w kryterium jakość. W związku z tym próbka nie podlega uzupełnieniu zgodnie z treścią art. 107 ust. 3 ustawy Pzp. Próbki wymagane są w celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego – w zakresie wymagań minimalnych, o których mowa w kryterium oceny ofert „Jakość”; próbki będą również służyły Zamawiającemu do przyznania punktów ofercie w kryterium „Jakość” opisanym w pkt. 21 niniejszej SWZ. Oceny punktowej w kryterium „Jakość” dokonana Komisja przetargowa poprzez wydzielony ze swojego składu pięcioosobowy Zespół degustacyjny. Szczegółowy tryb pracy Zespołu degustacyjnego oraz zasady dokonywania oceny jakości przedstawionych przez Wykonawców artykułów żywnościowych określa załącznik nr 7 do SWZ. Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktów będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c) ustawy Pzp w zw. art. 107 ust. 3 ustawy Pzp, ponieważ próbki są objęte kryteriami oceny oferty. Dostarczenie próbek niespełniających wymagań z SWZ będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

zgodnie z SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

zgodnie ze wzorem umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-08 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://zamowienia.law.mil.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-08 12:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-06

NAJNOWSZE ZLECENIE
Poszukuję odpadów materiałów z blachy nierdzewki kwasówki - Lublin
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Poszukuję odpadów materiałów z blachy nierdzewki kwasówki - gat 304 430. Grubość 4 lub 5 mm. Odpady ażury nie pełne arkusze szlif/surowe. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI