Dostawy artykułów spożywczych, produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz Oddziału...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów spożywczych, produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKule
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-12-09
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-01
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00294160
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy artykułów spożywczych, produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz
Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000675181

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kule 2

1.5.2.) Miejscowość: Kule

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-110

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_kule@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy artykułów spożywczych, produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz
Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4f096f08-528c-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00294160

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00020015/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.7 Dostawy artykułów spożywczych, produktów mącznych do COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ ,
https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za pomocą poczty elektronicznej zp_kule@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W
postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa
się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu
https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej
przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym
pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego,
akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje
się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i
wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych
środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w
postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
7. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń
składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki.
Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email:
zp_kule@sw.gov.pl . Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w
rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i
przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00186489/01 z dnia 2021-09-21
2021-09-21 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U.
z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020
r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich
może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: COS-DKW.2232.19.2021.TM

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy artykułów spożywczych dla COSSW w Kulach
l.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość
1 Groch łuskany połówki kg 80
2 Orzechy włoskie łuskane kg 6
3 Fasola biała „Jaś” kg 60
4 Rodzynki kg 10
5 Ogórek kiszony kg 300
6 Kapusta kiszona kg 600
7 Minikolby kukurydzy kg 10
8 Przecier ogórkowy kg 40
9 Szczaw konserwowy kg 40
10 Koncentrat buraczany l 20
11 Seler konserwowy łagodny kg 50
12 Pieczarki marynowane kg 10
13 Pieczarki krojone kg 30
14 Papryka konserwowa kg 150
15 Chrzan tarty kg 40
16 Pomidory krojone kg 30
17 Koncentrat pomidorowy kg 200
18 Groszek konserwowy kg 150
19 Fasola konserwowa czerwona kg 30
20 Kukurydza konserwowa kg 150
21 Ogórek konserwowy kg 300
22 Żurawina mięsa kg 10
23 Dżem niskosłodzony kg 50
24 Dżem wysokosłodzony kg 150
25 Ananas w syropie kg 80
26 Brzoskwinie w syropie kg 40
27 Śliwki suszone kalifornijskie kg 30
28 Olej l 500
29 Oliwa z oliwek l 5
30 Mąka pszenna kg 500
31 Kasza jęczmienna kg 150
32 Kasza manna kg 40
33 Kasza gryczana kg 80
34 Płatki – musli kg 5
35 Płatki czekoladowe kg 20
36 Płatki kukurydziane kg 20
37 Płatki z miodem kg 20
38 Ryż biały kg 250
39 Mąka ziemniaczana kg 100
40 Kwasek cytrynowy kg 4
41 Bułka tarta kg 200
42 Groszek ptysiowy kg 20
43 Paluszki solone kg 10
44 Grzanki kg 15
45 Cukier kg 800
46 Miód porcjowany kg 150
47 Napój kakaowy kg 15
48 Czekolada mleczna kg 200
49 Krem czekoladowy kg 80
50 Wafelek w czekoladzie kg 150
51 Makaron gruby kg 200
52 Makaron nitki kg 40
53 Zacierki kg 30
54 Makaron ryżowy kg 40
55 Makaron lasagne kg 60
56 Kawa rozpuszczalna kg 20
57 Kawa naturalna kg 10
58 Herbata expresowa kg 100
59 Herbata expresowa owocowa kg 10
60 Liść laurowy kg 1
61 Majeranek kg 4
62 Papryka mielona słodka kg 3
63 Ziele angielskie kg 3
64 Tymianek kg 1
65 Ocet l 50
66 Ketchup kg 300
67 Musztarda delikatesowa stołowa kg 100
68 Przyprawa do potraw typu "Wegeta" kg 40
69 Przyprawa do mięsa kg 10
70 Przyprawa do karczku kg 10
71 Przyprawa do wołowiny kg 5
72 Delikata do ryb kg 10
73 Delikata do kurczaka kg 20
74 Przyprawa do zup w płynie uniwersalna l 100
75 Przyprawa do potraw poddawanych obróbce term. Typu "Jarzynka" kg 30
76 Przyprawa gyros kg 1
77 Przyprawa curry kg 1
78 Czosnek granulowany kg 3
79 Przyprawa do potraw typu "Kucharek" kg 30
80 Majonez dekoracyjny l 300
81 Gałka muszkatołowa kg 1
82 Cynamon kg 1
83 Pieprz czarny mielony kg 15
84 Pieprz ziołowy kg 3
85 Pieprz kolorowy ziarnisty kg 1
86 Zioła prowansalskie kg 1
87 Bazylia kg 2
88 Sól kg 150
89 Sól czosnkowa kg 3
90 Żelatyna spożywcza kg 10
91 Żurek w płynie l 150
92 Proszek do pieczenia kg 1
93 Cukier waniliowy kg 1
94 Pasztet drobiowy kg 100
95 Konserwa mięsna kg 100
96 Sos tomato pronto kg 15
97 Sok owocowy l 600
98 Sok pomarańczowy l 2000
99 Sok jabłkowy l 500
100 Naturalna woda mineralna gazowana/niegazowana l 5000
101 Naturalna woda mineralna gazowana/niegazowana l 16000
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212213-6 - Groch suszony

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15331000-7 - Warzywa przetworzone

15331110-1 - Przetworzone warzywa korzeniowe

15332290-3 - Dżemy

15411100-3 - Olej roślinny

15612100-2 - Mąka pszenna

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15831200-4 - Cukier biały

15851100-9 - Makaron niegotowany

15861000-1 - Kawa

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C;
2) „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru ” – W;
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W – punkty uzyskane w kryterium „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru”,
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany/uzupełnienia towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas powyżej 24 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy artykułów spożywczych dla COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
l.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość
1 Groch łuskany połówki kg 120
2 Fasola biała "Jaś" kg 200
3 Rodzynki kg 20
4 Pasztet drobiowy kg 140
5 Konserwa mięsna kg 100
6 Ogórek kiszony kg 400
7 Przecier ogórkowy kg 50
8 Szczaw konserwowy kg 50
9 Koncentrat buraczany l 25
10 Seler konserwowy łagodny kg 30
11 Pieczarki marynowane kg 40
12 Kapusta kiszona kg 700
13 Groszek konserwowy kg 40
14 Kukurydza konserwowa kg 55
15 Chrzan tarty kg 25
16 Pomidory krojone bez skórki kg 70
17 Koncentrat pomidorowy kg 200
18 Fasola konserwowa czerwona kg 60
19 Ogórek konserwowy kg 900
20 Papryka konserwowa kg 900
21 Sałatka szwedzka kg 150
22 Sałatka wielowarzywna kg 150
23 Sałatka obiadowa kg 150
24 Kapusta czerwona konserwowa kg 150
25 Sałatka z buraczków kg 150
26 Ćwikła z chrzanem kg 90
27 Jabłka prażone kg 70
28 Galaretka kg 30
29 Dżem niskosłodzony kg 470
30 Ananas w syropie kg 140
31 Brzoskwinie w syropie kg 120
32 Śliwki suszone kalifornijskie kg 20
33 Olej l 550
34 Budyń kg 25
35 Ryż paraboliczny kg 150
36 Ryż biały kg 70
37 Mąka pszenna kg 200
38 Kasza jęczmienna pęczak kg 80
39 Kasza jęczmienna kg 25
40 Kasza gryczana kg 80
41 Płatki czekoladowe kg 120
42 Płatki kukurydziane kg 120
43 Mąka ziemniaczana kg 80
44 Żelatyna spożywcza kg 10
45 Kwasek cytrynowy kg 2
46 Groszek ptysiowy kg 35
47 Rogal z nadzieniem kg 65
48 Grzanki kg 65
49 Cukier waniliowy kg 2
50 Cukier kg 1500
51 Miód porcjowany kg 15
52 Napój kakaowy kg 7
53 Krem czekoladowy kg 15
54 Wafelek w czekoladzie kg 70
55 Baton czekoladowy z karmelem kg 70
56 Makaron pióra kg 90
57 Makaron nitki kg 110
58 Makaron świderki kg 120
59 Makaron wstęgi kg 90
60 Makaron kokardki kg 120
61 Zacierki kg 11
62 Kawa rozpuszczalna kg 15
63 Kawa naturalna kg 1
64 Herbata expresowa kg 110
65 Herbata expresowa owocowa kg 3
66 Liść laurowy kg 2
67 Majeranek kg 4
68 Papryka słodka kg 3
69 Papryka ostra kg 2
70 Ziele angielskie kg 2
71 Przyprawa curry kg 4
72 Kurkuma kg 1
73 Ocet l 30
74 Ketchup kg 200
75 Musztarda delikatesowa stołowa kg 90
76 Przyprawa warzywna do potraw kg 60
77 Delikata do ryb kg 1
78 Delikata do kurczaka kg 4
79 Przyprawa do karczku kg 3
80 Przyprawa do wołowiny kg 2
81 Majonez dekoracyjny l 330
82 Gałka muszkatołowa kg 1
83 Cynamon kg 2
84 Pieprz czarny mielony kg 5
85 Pieprz czarny ziarnisty kg 5
86 Pieprz ziołowy kg 5
87 Pieprz kolorowy ziarnisty kg 3
88 Tymianek kg 1
89 Rozmaryn kg 1
90 Zioła prowansalskie kg 1
91 Bazylia kg 0
92 Oregano kg 0
93 Sól kg 240
94 Imbir kg 1
95 Żurek w płynie l 200
96 Przyprawa do zup ,sosów i sałatek kg 200
97 Sosy sałatkowe kg 10
98 Sos z zielonym pieprzem kg 7
99 Sos do makaronu Carbonara kg 3
100 Sos do makaronu Bolognese kg 10
101 Barszcz biały kg 25
102 Zupa pieczarkowa kg 10
103 Zupa brokułowa kg 10
104 Zupa cebulowa kg 10
105 Krem z borowików kg 10
106 Bulion drobiowy kg 18
107 Bulion wołowy kg 18
108 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,50 litra litr 600
109 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra litr 15000
110 Napoje owocowe litr 250
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5a do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212213-6 - Groch suszony

15331142-4 - Kapusta przetworzona

15332400-8 - Owoce konserwowane

15842220-0 - Batony czekoladowe

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15872400-5 - Sól

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15891000-0 - Zupy i buliony

15891400-4 - Zupy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C;
2) „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru ” – W;
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W – punkty uzyskane w kryterium „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru”,
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany/uzupełnienia towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas powyżej 24 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

dostawy produktów mącznych dla COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
l.p. Nazwa artykułu j.m. Ilość
1 Pierogi z serem kg 230
2 Pierogi z mięsem kg 230
3 Kopytka kg 80
4 Krokiety kg 200
5 Naleśniki z owocami kg 230
6 Naleśniki z serem kg 350
7 Kluski śląskie kg 140
8 Kartacze z mięsem kg 40
9 Pyzy z mięsem kg 220
10 Knedle kg 65
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5b do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C;
2) „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru ” – W;
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W – punkty uzyskane w kryterium „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru”,
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany/uzupełnienia towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas powyżej 24 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w
wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków
dowodowych,
w zakresie braku podstaw wykluczenia:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o
Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu
potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, wystawione
nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Formularz ofertowy.
Formularz cenowy w zakresie części 1 do 3.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:
1) ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie
zobowiązania;
2) zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o
udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w
sprawie zamówienia;
3) pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną,
zaś fakt ustanowienia pełnomocnictwa musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;
2. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana jako
najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy żądać przedstawienia w
określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych
części zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Informacje w tym zakresie zostały opisane w załączniku nr 4 do SWZ Projekt umowy par. 11.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-09 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem formularza do złożenia , zmiany wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-09 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-11

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę stali narzędziowej i konstrukcyjnej - Mazańcowice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę stali narzędziowej i konstrukcyjnej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI