Dostawy artykułów spożywczych, konserw, wędlin, oraz mięsa i drobiu do Zakładu Karnego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów spożywczych, konserw, wędlin, oraz mięsa i drobiu do Zakładu Karnego w Żytkowicach
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGarbatka-Letnisko
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2021-07-07
  • ZamawiającyZAKŁAD KARNY W ŻYTKOWICACH
  • Data publikacji ogłoszenia2021-06-30
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00100293
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy artykułów spożywczych, konserw, wędlin, oraz mięsa i drobiu do Zakładu Karnego w Żytkowicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W ŻYTKOWICACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001038200

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Żytkowice 1

1.5.2.) Miejscowość: Garbatka-Letnisko

1.5.3.) Kod pocztowy: 26-930

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski

1.5.7.) Numer telefonu: 48 666 10 00

1.5.8.) Numer faksu: 48 61 46 030

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_zytkowice@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy artykułów spożywczych, konserw, wędlin, oraz mięsa i drobiu do Zakładu Karnego w Żytkowicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-45de3595-d99f-11eb-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00100293

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00016425/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawy artykułów spożywczych

1.2.2 Dostawy mięsa, wędlin i drobiu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/zk_zytkowice

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/zk_zytkowice

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których Zamawiajacy będzie komunikował się z Wykonawcami zawarte są w rozdziale XVI SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informację odnośnie RODO zawarte są w rozdziale XXXVIII SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informację odnośnie RODO zawarte są w rozdziale XXXVIII SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.1.1.2021.DB

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ I: Dostawy artykułów spożywczych

1 barszcz biały w proszku kg, ilość gwarantowana: 28, ilość opcjonalna: 12 15891900-0 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
2. bulion w kostce drobiowy kg, ilość gwarantowana: 17,5, ilość opcjonalna: 7,5 15891500-5 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
3. chrzan tarty kg, ilość gwarantowana: 52,5, ilość opcjonalna: 22,5 15871000-4 opakowanie jednostkowe: słoiki szklane maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
4. cukier kg, ilość gwarantowana: 770, ilość opcjonalna: 330
15831000-2 opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
5. cynamon kg, ilość gwarantowana: 3,5, ilość opcjonalna: 1,5
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
6. czosnek granulowany kg, ilość gwarantowana: 7, ilość opcjonalna: 3
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
7. fasola biała Kg, ilość gwarantowana: 420, ilość opcjonalna: 180
15331131-4 opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
8. filet śledziowy w zalewie Kg, ilość gwarantowana: 42, ilość opcjonalna: 18
15241200-1 w zalewie octowej, opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
9. groch łupany kg, ilość gwarantowana: 420, ilość opcjonalna: 180
15331133-8 opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
10. groszek konserwowy kg, ilość gwarantowana: 105, ilość opcjonalna: 45
15331400-1 opakowanie jednostkowe maks. 3 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
11. herbata granulowana kg, ilość gwarantowana: 42, ilość opcjonalna: 18
15863200-7 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
12. kasza gryczana kg, ilość gwarantowana: 175, ilość opcjonalna: 75
15613300-1 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
13. kasza jęczmienna kg, ilość gwarantowana: 1400, ilość opcjonalna:
600 15613300-1 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
14 .kasza manna kg, ilość gwarantowana: 210, ilość opcjonalna:
90
15613300-1 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
15. kawa zbożowa kg, ilość gwarantowana: 210, ilość opcjonalna:
90 15862000-8 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
16. ketchup kg, ilość gwarantowana: 52,50, ilość opcjonalna: 22,50
15871230-5 opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
17. koncentrat pomidorowy kg, ilość gwarantowana: 560, ilość opcjonalna:
240 15331427-6 opakowanie jednostkowe maks. 2 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
18. kotlet rybny mrożony kg, ilość gwarantowana: 490, ilość opcjonalna: 210
15229000-9 termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy,
19. kotlety sojowe kg, ilość gwarantowana: 140, ilość opcjonalna:
60
15800000-6 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
20. kukurydza konserwowa kg, ilość gwarantowana: 105, ilość opcjonalna: 45
15331400-1 opakowanie jednostkowe maks. 3 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
21. leczo pieczarkowe kg, ilość gwarantowana: 315, ilość opcjonalna:
135 15894300-4 opakowanie jednostkowe 1 kg: słoiki szklane, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
22. liść laurowy kg, ilość gwarantowana: 14, ilość opcjonalna:
6
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
23. majeranek kg, ilość gwarantowana: 14, ilość opcjonalna:
6
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
24. majonez kg, ilość gwarantowana: 91, ilość opcjonalna:
39
15871273-8 opakowanie jednostkowe maks. 2 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
25. makaron kg, ilość gwarantowana: 1890, ilość opcjonalna:
810 15851100-9 opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
26. marmolada wieloowocowa kg, ilość gwarantowana: 1050, ilość opcjonalna:
450 15332230-5 opakowanie jednostkowe maksymalnie 15 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
27. mąka pszenna typ 550 kg, ilość gwarantowana: 490, ilość opcjonalna:
210 15612100-2 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
28. mąka ziemniaczana kg, ilość gwarantowana: 245, ilość opcjonalna:
105 15623000-1 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
29. musztarda kg, ilość gwarantowana: 105, ilość opcjonalna:
45 15871250-1 opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
30. ocet l, ilość gwarantowana: 70, ilość opcjonalna:
30 15871100-5 ocet spirytusowy, opakowanie jednostkowe maks. 1 l, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
31. olej roślinny l, ilość gwarantowana: 175, ilość opcjonalna:
75 15411200-4 opakowanie jednostkowe maks. 5 l, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
32. papryka konserwowa kg, ilość gwarantowana: 140, ilość opcjonalna:
60 15331400-1 opakowanie jednostkowe: słoik szklany maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
33. papryka ostra (przyprawa) kg, ilość gwarantowana: 14, ilość opcjonalna: 6
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
34. pieprz czarny mielony kg, ilość gwarantowana: 14, ilość opcjonalna:
6
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
35. pieprz ziołowy kg, ilość gwarantowana: 14, ilość opcjonalna: 6
15870000-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
36. płatki kukurydziane kg, ilość gwarantowana: 56 , ilość opcjonalna: 24 15613311-1 opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
37. płatki owsiane kg, ilość gwarantowana: 210, ilość opcjonalna: 90 15613380-5 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
38. przyprawa do bigosu kg, ilość gwarantowana: 7, ilość opcjonalna: 3
15871270-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
39. przyprawa do kurczaka Kg, ilość gwarantowana: 7, ilość opcjonalna: 3
15871270-7 termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
40. przyprawa do zup w płynie l, ilość gwarantowana: 122,50, ilość opcjonalna: 52,50 15871270-7 opakowanie jednostkowe: butelka z tworzywa sztucznego o pojemności maks. 2 litry, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
41. przyprawa warzywna sypka kg, ilość gwarantowana: 122,50, ilość opcjonalna: 52,50
15871270-7 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
42. ryż długoziarnisty kg, ilość gwarantowana: 1750, ilość opcjonalna: 750 15611000-4 opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
43. sałatka z kapusty konserwowej kg, ilość gwarantowana: 210, ilość opcjonalna: 90
15331400-1 opakowanie jednostkowe maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
44. Sól Kg, ilość gwarantowana: 350, ilość opcjonalna: 150 15872400-5 opakowanie jednostkowe maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
45. suchary Kg, ilość gwarantowana: 17,50, ilość opcjonalna: 7,50 15821150-5 opakowanie jednostkowe maks. 0,5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
46. woda butelkowana op. 0,5 l l, ilość gwarantowana: 280, ilość opcjonalna: 120 15981000-8 mineralna bądź źródlana, opakowanie jednostkowe: 0,5 l. termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy
47. ziele angielskie kg, ilość gwarantowana: 14, ilość opjconalna: 6 15870000-7 całe ziarna, nie zmielone, suszone, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
48. zupa w proszku pieczarkowa kg, ilość gwarantowana: 56, ilość opcjonalna: 24 15891900-0 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
49. zupa w proszku porowa kg, ilość gwarantowana: 21 , ilość opcjonalna: 9 15891900-0 opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy
50. woda butelkowana op. 1,5 l l, ilość gwarantowana: 560, ilość opcjonalna: 240 15981000-8 mineralna, opakowanie jednostkowe: 1,5 l. termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy
51. wafle ryżowe bezglutenowe kg, ilość gwarantowana: 35, ilość opcjonalna: 15
15614000-5 Opakowanie jednostkowe 100-130 g

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851100-9 - Makaron niegotowany

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331131-4 - Fasola przetworzona

15611000-4 - Ryż łuskany

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówienia opcjonalnego w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone
2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ NR II: Dostawy konserw

Lp. Produkt j.m. Ilość gwarantowana Ilość opcjonalna Kod CPV Opis
1 konserwa wieprzowa kg, ilość gwarantowana: 770, ilość opcjonalna: 330 15131000-5 opakowanie jednostkowe 300-330g; puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy
2 paprykarz kg, ilość gwarantowana: 700, ilość opcjonalna: 300 15243000-3 opakowanie jednostkowe maks. 350 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,
3 pasztecik drobiowy kg, ilość gwarantowana: 420,, ilość opcjonalna:
180 15131310-1 opakowanie jednostkowe ok. 130 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,
4 szprot w oleju kg, ilość gwarantowana: 245, , ilość opcjonalna: 105 15241000-9 opakowanie jednostkowe 300-330 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,
5 szprot w pomidorach kg, ilość gwarantowana: 280, ilość opcjonalna: 120 15241000-9 opakowanie jednostkowe 300-330 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15241000-9 - Ryby w folii lub puszkowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówieni opcjonalnego przedmiotu zamówienia w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone
2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lp Produkt j.m. Ilość gwarantowana Ilość opcjonalna
1 baleron kg 77 33
3 kaszanka Kg 700 300
4 kiełbasa biała parzona kg 140 60
5 kiełbasa drobiowa kg 140 60
6 kiełbasa krakowska kg 140 60
7 kiełbasa mortadela wieprzowa kg 560 240
8 kiełbasa parówkowa kg 350 150
9 kiełbasa staropolska kg 154 66
10 kiełbasa szynkowa kg 126 54
11 kiełbasa zwyczajna kg 1120 480
12 kiełbaski debreczyńskie kg 154 66
13 luncheon kg 490 210
14 mielonka drobiowa kg 490 210
15 mielonka konserwowa kg 490 210
16 mielonka tłuszczowa kg 490 210
17 mielonka tyrolska kg 280 120
18 mortadela drobiowa kg 350 150
19 pachwina wędzona kg 175 75
20 parówki cienkie kg 420 180
21 parówki drobiowe kg 210 90
22 pasztet drobiowy kg 154 66
23 pasztet mięsny kg
490
210
24 pasztetowa kg 490 210
25 pieczeń rzymska kg 490 210
26 podgardle wędzone kg 210 90
27 polędwica drobiowa kg 126 54
28 przysmak śniadaniowy kg 525 225
29 rolada drobiowa kg 175 75
30 salceson chłopski kg 315 135
31 salceson czarny kg 315 135
32 smalec kg 210 90
33 szynka drobiowa kg 126 54
34 szynka mielona kg 126 54
35 szynka miodowa kg 140 60
36 szynka z łopatki kg 77 33
37 szynka konserwowa kg 77 33

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówieni opcjonalnego przedmiotu zamówienia w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone
2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

L.p. Produkt j.m. Ilość gwrantowana Ilość opcjonalna
1 mięso garmażeryjne wieprzowe kg 210 90
2 mięso wieprzowe kl. 2A kg 245 105
3 mięso wołowe kl. 2 kg 140 60
4 schab wieprzowy bez kości kg 112 48
5 serca wieprzowe kg 140 60
6 słonina kg 175 75
7 wątroba wieprzowa kg 420 180
8 wieprzowina mrożona kl. 2A kg 560 240
9 wołowina mrożona kl. 2 kg 140 60
1 korpusy z kurczaka kg 245 105
2 kurczaki kg 140 60
3 piersi z kurczaka kg 84 36
4 skrzydła z kurczaka kg 315 135
5 uda z kurczaka kg 840 360
6 serca drobiowe kg 245 105
7 żołądki drobiowe kg 245 105

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówieni opcjonalnego przedmiotu zamówienia w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone
2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają poniższe warunki udziału w postępowaniu:
1) Wykonawca spełni warunek zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, jeżeli:
Wykonawca spełni warunek jeżeli figuruje w odpowiednim rejestrze zawodowym lub handlowym;
2) Wykonawca spełni warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, jeżeli:
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;
3) Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej, jeżeli wykaże, że:
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;
4) Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej jeżeli wykaże, że:
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów,
w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy
w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ
na realizację zamówienia.
4. Informacja dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich
w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty;
2) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w ust. 1 składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu;
3) wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty dostawy wykonają poszczególni wykonawcy;
4) oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
5. Podwykonawstwo.
1) wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom);
2) zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia;
3) zamawiający wymaga, aby w przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcom, wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał (o ile są mu wiadome na tym etapie) nazwy (firmy) tych podwykonawców.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenia dotyczące braku podstaw do wykluczenia z postępowania - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ;

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Cena na poszczególny asortyment wymieniony w § 1 ust. 1 umowy może ulec zmianie w przypadku zmiany obowiązującej w dniu podpisania umowy stawki podatku VAT. Zmiana ceny wymaga formy pisemnej w postaci aneksu do umowy podpisanego przez Wykonawcę i Zamawiającego, dokonana zostanie na wniosek Wykonawcy. Zmiana dotyczy różnicy w stawce podatku VAT.
2. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy – podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawiającego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-07-07 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: htttps://platformazakupowa.pl/pn/zk_zytkowice

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-07 10:10

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-08-04

2021-06-30 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę zmniejszenie obrączki ślubnej- Mińsk Mazowiecki
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania06-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę zmniejszenie obrączki ślubnej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI