Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWierzchosławice
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-12-29
  • ZamawiającyGmina Wierzchosławice
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-21
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00325894
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Wierzchosławice

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 851660996

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: -

1.5.2.) Miejscowość: Wierzchosławice

1.5.3.) Kod pocztowy: 33-122

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski

1.5.7.) Numer telefonu: (14) 631-90-31

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@wierzchoslawice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wierzchoslawice.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6bd73c1c-6261-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00325894

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004306/06/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://bip.malopolska.pl/ugwierzchoslawice,m,342224,2021.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania,
ePUAP: https://epuap.gov.pl/wps/portal (odbiorca: Urząd Gminy Wierzchosławice)
oraz pocztę elektroniczną: zp@wierzchoslawice.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej, Odbiorcą musi być: Urząd Gminy Wierzchosławice. 2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz „Formularza do komunikacji”. 3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). Przed przystąpieniem do składania oferty, Wykonawca jest zobowiązany zapoznać się z ww. Instrukcjami. 4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularz do komunikacji” wynosi 150 MB. 5. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP. 6. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania na własnej stronie internetowej. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania. 7. Zamawiający dopuszcza następujące formaty przesyłanych danych: .doc, .docx, .odt, .pdf, lub inny ogólnodostępny i bezpłatny format danych. Pliki z danymi mogą również zostać skompresowane za pomocą programu do kompresji plików, jednakże Zamawiający musi mieć możliwość rozpakowania plików za pomocą programów dopuszczalnych rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacje znajdują się w Specyfikacji Warunków Zamówienia

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacje znajdują się w Specyfikacji Warunków Zamówienia

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: IRGDOŚ.271.1.14.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa artykułów mleczarskich do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów mleczarskich do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. jogurt naturalny 2% 400g - 2300 szt., jogurt grecki 9% 400 g - 500 szt., jogurt naturalny wiadro 5 kg - 50 szt., jogurt naturalny bez laktozy - 100 szt., jogurt pitny - 8020 szt., masło - 2700 szt., mleko UHT 2% - 4800 szt., mleko bez laktozy - 140 szt., ser edamski - 35 kg, ser gouda - 35 kg, serek mozzarella kulka - 150 szt., ser Mozzarella wiórki - 40 kg, ser gouda wiórki - 20 kg, ser feta - 150 szt., ser topiony - 300 szt., serek naturalny homogenizowany - smakowy - 3800 szt., śmietana 18% - 1500 szt., śmietana 12% - 800 szt., śmietana 30% - 200 l, śmietana 36% - 300 l, twaróg półtłusty - 350 kg, serek maskarpone - 150 szt. napój owsiany - 100 szt., serek na sernik wiaderko - 450 szt.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00÷10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15530000-2 - Masło

15540000-5 - Produkty serowarskie

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa mięsa wieprzowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100 lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. Kark wp b/k kl. 1 - 120 kg, schab wp b/k - 160 kg, słonina bez skóry - 9 kg, szynka surowa wp z/k bez skóry i biodrówki kl. 1 - 235 kg, żeberka wp paski, trójkąty - 65 kg.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa mięsa drobiowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100 lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa drobiowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. udko z kurczaka - 200 kg, kurczak świeży - 435 kg, filet z kurczaka b/s i b/k - 250 kg, porcja rosołowa - 435 kg, porcja rosołowa z kaczki - 135 kg, filet z indyka b/s i b/k - 200 kg.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa mięsa wołowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wołowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. antrykot wołowy b/k - 17 kg, rostbef wołowy b/k kl. 1 - 17 kg.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa wędlin drobiowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100 lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin drobiowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. kurczak z Bobrownik - 35 kg, indyk gotowany - 14 kg.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa wędlin wieprzowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin wieprzowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. boczek wędzony parzony - 27 kg, szynka wędzona parzona z Lubinki - 27 kg, kiełbasa wiejska z Lubinki - 14 kg, kiełbasa zwyczajna - 84 kg, parówki z szynki - 54 kg, sopocka tradycyjna - 27 kg.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa produktów zbożowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów zbożowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. kasza jaglana - 220 kg, kasza gryczana - 20 kg, kasza kuskus - 150 kg, kasza jęczmienna - 190 kg, kasza manna - 80 kg, kasza pęczak - 120 kg, makaron - 650 kg, makaron-różne kształty - 270 kg, mąka pszenna - 1000 kg, mąka ziemniaczana - 90 kg, płatki zbożowe - 150 szt., ryż paraboliczny - 200 kg, ryż biały długoziarnisty, brązowy - 400 kg, kasza kukurydziana - 8 kg.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00 ÷ 10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Dostawa pozostałych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach"

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pozostałych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach tj. ananas w syropie - 50 szt., żurek na wodzie źródlanej - 400 szt., bazylia - 140 szt., brzoskwinie w syropie - 50 szt., chrzan tarty - 100 szt., cukier kryształ - 710 kg, cukier puder - 200 szt., curry - 80 szt., cynamon - 60 szt., czekolada - 150 szt., czosnek granulowany - 70 szt., wanilia - 60 szt., dżem niskosłodzony - 60 szt., fasola biała i czerwona w puszcze - 100 szt., groszek zielony konserwowy - 70 szt., groszek ptysiowy 800g - 100 szt., herbata expressowa, owocowa - 140 szt., mus owocowy - 3211 szt., kakao naturalne - 23 kg, kawa bezkofeinowa - 100 szt., ketchup 480g - 210 szt., kminek mielony - 100 szt., kminek cały - 30 szt, koncentrat pomidorowy I - 300 szt., koncentrat pomidorowy II - 150 szt., kukurydza konserwowa - 110 szt., liść laurowy - 70 szt., majeranek suszony - 120 szt., majonez - 230 szt., miód - 35 szt., morele suszone - 100 szt., musztarda 50 szt., ocet - 20 szt., ogórki konserwowe - 150 szt., olej roślinny - 350 l, olej roślinny z ziołami i warzywami - 50 szt., oliwa z oliwek - 25 szt., oregano - 40 szt., papryka słodka mielona czerwona - 300 szt., Pasta pesto - 100 szt., pieprz czarny mielony - 15 kg, płatki czekoladowe - kulki - 350 szt., płatki migdałowe - 100 szt., pomidory krojone bez skórki - 40 szt., przyprawa Vegeta - 45 kg, przyprawa do mięs i do kurczaka - 5 kg, rodzynki, żurawina - 140 szt., sałatka z czerwonej kapusty - 240 szt., seler konserwowy - 150 szt., słonecznik łuskany - 5 kg, sezam - 50 szt., sól kamienna jodowana - 300 kg, śliwka kalifornijska - 10 kg, wafle ryżowe - 180 szt., wiórki kokosowe - 10 kg, woda mineralna - 2000 szt., ziele angielskie - 124 szt., zioła prowansalskie - 70 szt., pektyna - 20 kg, chrupki kukurydziane - 350 szt., mleczko kokosowe - 50 szt., powidło śliwkowe - 520 szt.

Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00 ÷ 10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).

Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97 na własny koszt. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie oceniał oferty na zadania według następującego
kryterium:
a) cena oferty brutto - 60 %
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40 %
Punkty przyznawane za ww. kryteria będą liczone następująco:
a) cena oferty brutto - 60% - max do 60 pkt.
Liczba punktów = ( Cmin/Cof ) * 100 * waga
gdzie:
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena podana w ofercie
- waga procentowa dla kryterium „cena oferty brutto = 60%
b) czas rozpatrzenia reklamacji - 40% - max do 40 pkt.
Czas rozpatrzenia reklamacji przedmiotu umowy posiadającego wady i wymiany go na wolny od wad.
Zgłoszenia dotyczące reklamacji dokonywane będą drogą telefoniczną, a następnie potwierdzane emailem.
W czas rozpatrzenia reklamacji nie wlicza się sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
Opis przyznawania punktów:
- powyżej 24 godzin - 0 pkt
- do 24 godzin - 10 pkt
- do 5 godzin - 20 pkt
- do 3 godzin - 30 pkt
- do 2 godzin - 40 pkt
Po dokonaniu oceny punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów
uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Oferta złożona przez spółkę cywilną traktowana jest jako oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp składa każdy z Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, w zakresie: 1) urzędowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT), jeżeli zmiana stawki podatku od towarów i usług (VAT) powodować będzie zwiększenie lub zmniejszenie należnego wynagrodzenia Wykonawcy z umowy, (kosztów umowy po stronie Wykonawcy), Zamawiający dopuszcza zwiększenie lub zmniejszenie wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku naliczonego przez Wykonawcę; 2) zmiany nazwy, adresu, formy organizacyjno - prawnej itp. którejkolwiek ze stron; 3) sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nieodnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona. 2. Zmiana umowy na wniosek Wykonawcy wymaga wykazania okoliczności uprawniających do dokonania tej zmiany. 3. Wszelkie zmiany postanowień zawartej Umowy mogą nastąpić wyłącznie na piśmie pod rygorem nieważności tych zmian.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-29 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-29 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-27

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Postępowanie zostało przygotowane i jest przeprowadzone na wniosek i w porozumieniu Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach zgodnie z Uchwałą XXIX/186/2016 Rady Gminy Wierzchosławice z dnia 30 grudnia 2016 r. w sprawie organizacji wspólnej obsługi finansowo-księgowej, administracyjnej i organizacyjnej dla samorządowych jednostek budżetowych Gminy Wierzchosławice wraz z późniejszymi zmianami.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę futra, zszycie na rękawy i szycie peleryny futrzanej ze sztucznego futra - Kraków
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania24-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę futra, zszycie na rękawy i szycie peleryny futrzanej ze sztucznego futra.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI