Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2024/2025"
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoOpole Lubelskie
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2024-07-22
  • ZamawiającyZespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim
  • Data publikacji ogłoszenia2024-07-08
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00400732
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2024/2025"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000880573

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 2

1.5.2.) Miejscowość: Opole Lubelskie

1.5.3.) Kod pocztowy: 24-300

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 818272175

1.5.8.) Numer faksu: +48 818272175

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zszol@o2.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zszopolelubelskie.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2024/2025"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d61e4a29-cb94-4b32-865b-6869c85f78c3

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00400732

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00400623/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2024/2025

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W przedmiotowym postępowaniu Zamawiający dopuszcza możliwość przekazywania sobie przez strony postępowania oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji za pośrednictwem Platformy znajdującej się pod adresem: https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl poprzez kafelek „Wiadomości” kierujący do modułu korespondencji.
2. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wpłyną do Zamawiającego, uważa się za dokumenty złożone w terminie, jeśli ich czytelna treść dotrze do Zamawiającego przed upływem tego terminu. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich wpływu na Platformę.
3. Ogólne zasady korzystania z Platformy:
1) zgłoszenie do postępowania wymaga zalogowania Wykonawcy do Systemu na https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl lub https://oneplace.marketplanet.pl.
2) Wykonawca po wybraniu opcji „Przystąp do postępowania” zostanie przekierowany do strony https://oneplace.marketplanet.pl, gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub do założenia bezpłatnego konta. Wykonawca zakłada konto wykonując kroki procesu rejestracyjnego; podaje adres e-mail, ustanawia hasło, następnie powtarza hasło, wpisuje kod z obrazka, akceptuje regulamin, klika polecenie „Zarejestruj się”.
3) Rejestracja konta następuje poprzez kontakt z numerem telefonu podanym w potwierdzeniu lub jeżeli użytkownik nie skontaktuje się telefonicznie konto zostanie aktywowane w ciągu maksymalnie 6 godzin roboczych.
4) Po założeniu konta Wykonawca ma możliwość złożenia Oferty w postępowaniu. Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami, w szczególności zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy Zakupowej. Za datę przekazania zaświadczeń oraz informacji przyjmuje się datę ich wysłania poprzez kafelek „Wiadomości” kierujący do modułu korespondencji.
4. W zależności od rodzaju podpisu (kwalifikowany podpis elektroniczny, podpis osobisty, podpis zaufany) i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) Wykonawca dołącza do Systemu uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). Wszystkie pliki składane do Zamawiającego za pośrednictwem Systemu muszą zostać podpisane właściwym podpisem poza Systemem (na własnym komputerze Wykonawcy). Złożenie podpisu w ramach potwierdzania składania oferty w Systemie nie stanowi czynności podpisania, któregokolwiek ze składanych przez Wykonawcę plików.
5. Zamawiający określa niezbędne wymagania sprzętowo-aplikacyjne umożliwiające pracę na Platformie Zakupowej tj.:
1) Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
2) Komputer klasy PC lub MAC spełniający wymagania zainstalowanego systemu operacyjnego oraz wymagania używanej przeglądarki internetowej;
3) Zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa w wersji wspieranej przez producenta obsługująca TLS 1.2;
4) Zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.
6. Zamawiający określa dopuszczalne formaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 2 GB (pojedynczy plik): txt, rtf, pdf, xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, tsl, xmlsig, xades, pades, cades, asic, asics, sig, xmlenc, dxf, ath, prd.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „Rozporządzenie”, informuję, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim, ul. Kolejowa 2, 24-300 Opole Lubelski, tel. 81 827 21 75.
2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl
3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4. Dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 ustawy z dnia z dnia 11 września 2019 r.– Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas obowiązywania umowy.
5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia w związku z przepisami ustawy Pzp.
6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 4 ustawy Pzp.
7. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.
8. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do:
- dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania,
- w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów Rozporządzenia służy prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. Osobie, której dane dotyczą nie przysługuje:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e Rozporządzenia prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 Rozporządzenia;
- na podstawie art. 21 Rozporządzenia prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych.
2. W przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 Rozporządzenia, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Administrator może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
3. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 Rozporządzenia, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp.
4. Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 Rozporządzenia, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
5. W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Administratora w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 Rozporządzenia, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Administratora.
6. Od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku gdy wniesienie żądania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 Rozporządzenia, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole i załącznikach do protokołu, Administrator nie udostępnia tych danych zawartych w protokole i w załącznikach do protokołu, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 Rozporządzenia.
7. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16 Rozporządzenia, nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
8. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 Rozporządzenia.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSZ.241.1.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Woda, soki, słodycze"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - woda, soki, słodycze - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15842000-2 - Czekolada i wyroby cukiernicze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15980000-1 - Napoje bezalkoholowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Ryby"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - ryby - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Przyprawy, koncentraty, przeciery i inne produkty spożywcze"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - przyprawy, koncentraty, przeciery i inne produkty spożywcze - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Pieczywa"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - pieczywa - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Nabiał i produkty mleczarskie"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - nabiał i produkty mleczarskie - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Mięso i wędliny"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - mięso i wędliny - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Mięso i wędliny drobiowe"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - mięso i wędliny drobiowe - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Warzywa, owoce, jaja kurze"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - warzywa, owoce, jaja kurze - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Warzywa, owoce mrożone i inne produkty"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - warzywa, owoce mrożone i inne produkty - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Produkty zbożowe"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - produkty zbożowe - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Warzywa i owoce konserwowane, konserwy"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - warzywa i owoce konserwowane, konserwy - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2024/2025.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, Zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
d) zdolności technicznej lub zawodowej;
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykazał się doświadczeniem polegającym na należytym zrealizowaniu dostaw produktów spożywczych łącznej o wartości nie mniejszej niż 10 000 zł brutto.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; powyższy wykaz należy złożyć według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Oferta musi zawierać:
1) Formularz oferty (zgodny z załącznikiem nr 1 do SWZ)
Ofertę składa się z wykorzystaniem formularza oferty. Formularz ofertowy nie podlega uzupełnieniu w kolejnych etapach postępowania.
2) Formularz cenowy dla odpowiednich części zamówienia (zgodny z załącznikami nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i, 2j, 2k do SWZ)
3) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu(zgodne z załącznikiem nr 3 do SZW),
4) Oświadczenie Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia (zgodne z załącznikiem nr 4 do SWZ) – składane tylko w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
5) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby (zgodne z załącznikiem nr 5 do SWZ) – składane tylko w przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby.
6) Oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zgodne z załącznikiem nr 6 do SWZ) – składane tylko w przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby.
7) Pełnomocnictwo – składane tylko w przypadku gdy umocowanie osoby składającej ofertę nie wynika z dokumentów rejestrowych lub w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielnie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do ich reprezentowania albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
2. Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp, jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający żąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
4. Każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dołącza do oferty oświadczenie (zgodne z załącznikiem nr 4 do SWZ), z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy.
5. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia:
1) Warunek udziału w postępowaniu, określony przez Zamawiającego w rozdziale XXIV SWZ, musi być spełniony przez Wykonawców łącznie;
2) Brak podstaw do wykluczenia z postępowania musi zostać wykazany przez każdego z Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w następujących okolicznościach i zakresie:
a) zmiany danych stron umowy (np. siedziby, adresu),
b) w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa dopuszcza się możliwość zmiany tych postanowień umowy, na które zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa ma wpływ (strona wnioskująca o zmianę zobowiązana jest ten wpływ wykazać);
c) w przypadku wprowadzenia przez producenta danego produktu spożywczego innej gramatury tego produktu niż określona w załączonym do umowy formularzu cenowym, dopuszcza się możliwość zmiany w zakresie gramatury produktów spożywczych. W takim przypadku cena jednostkowa danego produktu spożywczego zostanie przeliczona proporcjonalnie do cen podanych w formularzu cenowym, tak by w wyniku zmiany taka sama ilość danego produktu spożywczego miała taką samą cenę, jak przez zmianą. Zmiana ta nie może powodować zwiększenia maksymalnej kwoty wynagrodzenia przysługującego Wykonawcy ponad kwotę wartości przedmiotu umowy brutto.
2. Dopuszcza się inne zmiany umowy, o ile zachodzi co najmniej jedna z okoliczności zawartych w art. 455 ustawy Pzp.
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia określonego w § 4 ust. 1 umowy w przypadku wzrostu cen produktów żywnościowych z przyczyn nieleżących po stronie Wykonawcy. Zmiana cen może dotyczyć tylko umowy w części niezrealizowanej,
4. Zmiany cen jednostkowych, o których mowa w pkt 3 przeprowadza się w oparciu wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany w ostatnim komunikacie Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego poprzedzającym złożenie wniosku o waloryzację, w przypadku gdy wskaźnik wzrośnie lub spadnie o co najmniej 5 punktów procentowych w stosunku do wartości tego wskaźnika w miesiącu zawarcia umowy.
5. W przypadku gdyby wskaźnik, o którym mowa w pkt 4 powyżej, nie był dostępny, zastosowanie znajdą inne, najbardziej zbliżone, wskaźniki publikowane przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego.
6. Zmiany umowy w zakresie wynagrodzenia mogą być dokonane na wniosek zarówno Wykonawcy, jak i Zamawiającego. Warunkiem dokonania ww. zmian umowy jest złożenie pisemnego wniosku przez stronę inicjującą zmianę. Wniosek winien zawierać:
1) opis propozycji zmiany,
2) uzasadnienie zmiany (przyczynę),
3) faktyczną i prawną podstawę zmiany z przywołaniem właściwych postanowień umowy i/lub przepisów ustawy Pzp.
4) wskazanie składników wynagrodzenia, które ulegają zmianie,
5) określenie kosztów wykonania zamówienia przed i po zmianie,
6) kalkulacje kosztów,
7) wskazanie daty, od której zmiana winna nastąpić.
7. W terminie 10 dni roboczych od dnia przekazania wniosku, o którym mowa w pkt 6, Strona, która otrzymała wniosek, przekaże drugiej Stronie informację o zakresie, w jakim zatwierdza wniosek oraz wskaże kwotę, o którą wynagrodzenie należne Wykonawcy ulega zmianie, albo informację o niezatwierdzeniu wniosku wraz z uzasadnieniem. Zamawiający dopuszcza waloryzację wynagrodzenia tylko w przypadku, gdy Wykonawca wykaże faktyczny wpływ zmian wskazanych w pkt 3 na koszt wykonania zamówienia.
8. W przypadku, zgody obu Stron co do zatwierdzenia wniosku o waloryzacje wynagrodzenia, Strony dokonają stosownej zmiany umowy. Zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności i wywołuje skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy. Aneks powinien zostać podpisany w terminie do 30 od dni zatwierdzenia wniosku.
9. Waloryzacja wynagrodzenia odbywa się na następujących zasadach:
a) pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż po upływie 5 miesięcy od daty zawarcia umowy,
b) waloryzacja może być dokonana maksymalnie jeden raz w trakcie obowiązywania umowy,
c) waloryzacji podlega wyłącznie pozostała do wypłaty część wynagrodzenia.
10. Maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza Zamawiający, to łącznie 10% w stosunku do wartości całkowitego wynagrodzenia brutto określonego w § 4 ust. 1 umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-07-22 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: za pośrednictwem platformy https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-07-22 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-08-20

NAJNOWSZE ZLECENIE
Poszukuje ekip lub pracowników - spawaczy
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania18-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Poszukuje ekip lub pracowników - spawaczy. Konstrukcje to bramy, balustrady, panele ogrodzeniowe, furtki. Możliwość rozpoczęcia prac od zaraz. Lokalizacja: woj. lubelskie. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI