Dostawa mleka i jego przetworów

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa mleka i jego przetworów
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoCiechocinek
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2021-10-19
  • Zamawiający22 WOJSKOWY SZPITAL UZDROWISKOWO-REHABILITACYJNY SPZOZ
  • Data publikacji ogłoszenia2021-10-11
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00227963
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
dostawa mleka i jego przetworów

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 22 WOJSKOWY SZPITAL UZDROWISKOWO-REHABILITACYJNY SPZOZ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 910514039

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wojska Polskiego 5

1.5.2.) Miejscowość: Ciechocinek

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-720

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: d.zdunowska@22wszur.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.22wszur.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

dostawa mleka i jego przetworów

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-848dc3a8-2a86-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00227963

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-11

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003473/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

2.2.1 Dostawa mleka i przetworów mlecznych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

www.22wszur.pl www.miniportal.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.22wszur.pl, www.miniportal.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W
niniejszym postępowaniu komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się za pomocą
środków komunikacji elektronicznej.
2.Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu musi posiadać konto na ePUAP.
3.Komunikacja między zamawiającym a wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia,
wnioski,zawiadomienia oraz informacje przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem:a)
miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/ oraz ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal w celu złożenia
oferty wraz z dokumentami składanymi wraz z ofertą,b) poczty elektronicznej: email:
d.zdunowska@22wszur.pl w pozostałych przypadkach (np. zadawanie pytań, składanie wyjaśnień, itd
.4.Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej
przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym
pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.
Oferta
oraz załączone do niej dokumenty i oświadczenia składane elektronicznie muszą zostać podpisane
kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 21/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

dostawa mleka i jego przetworów

4.2.6.) Główny kod CPV: 15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W przypadku niewyczerpania w całości środków wynikających z zawartej Umowy, w okresie jej
obowiązywania Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji polegające na wydłużeniu terminu
wykonania umowy do czasu wykorzystania wszystkich środków, nie dłużej jednak niż dwa
miesiące od dnia zakończenia jej obowiązywania. Wykonawca nie może odmówić wykonania
umowy w zakresie objętym opcją, o ile zamawiający złoży przed upływem terminu
obowiązywania umowy oświadczenia o skorzystaniu z tego prawa. Realizacja umowy w terminie
opcjonalnym będzie odbywała się w zakresie asortymentowym i na podstawie cen
jednostkowych wskazanych w ofercie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

pakiet II

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W przypadku niewyczerpania w całości środków wynikających z zawartej Umowy, w okresie jej
obowiązywania Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji polegające na wydłużeniu terminu
wykonania umowy do czasu wykorzystania wszystkich środków, nie dłużej jednak niż dwa
miesiące od dnia zakończenia jej obowiązywania. Wykonawca nie może odmówić wykonania
umowy w zakresie objętym opcją, o ile zamawiający złoży przed upływem terminu
obowiązywania umowy oświadczenia o skorzystaniu z tego prawa. Realizacja umowy w terminie
opcjonalnym będzie odbywała się w zakresie asortymentowym i na podstawie cen
jednostkowych wskazanych w ofercie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1) Wykonawca spełni warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności
gospodarczej lub zawodowej, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt. 2 ustawy, jeżeli wykaże że
posiada koncesję, zezwolenie, licencje w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia, w
szczególności:
aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie
zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania
zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach
pochodzenia zwierzęcego (tj. Dz. U. z 2020, poz. 1753), lub właściwego organu Państwowej
Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania
warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność
pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego,
nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.l pkt 2
ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 poz.
2021) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra
Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i
zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających
urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730, z późn.
zm.).
2) Wykonawca spełni warunek dotyczący zdolności ekonomicznej lub finansowej, o którym
mowa w art. 112 ust. 2 pkt. 3 ustawy, jeżeli wykaże że jest ubezpieczony od odpowiedzialności
cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę
gwarancyjną minimum 200.000zł

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej
samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i
konsumentów (Dz.U. z 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę,
ofertę częściową, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z
dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie
od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej
2) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie
zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie
wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem podatków lub
opłat wraz z zaświadczeniem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że
odpowiednio przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
albo przed upływem terminu składania ofert Wykonawca dokonał płatności należnych podatków lub
opłat wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych
należności;
3) zaświadczenie albo innego dokumentu właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu
Ubezpieczeń Społecznych lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki terenowej
Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z
opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy,
wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo innym
dokumentem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed
upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo przed upływem
terminu składania ofert Wykonawca dokonał płatności należnych składek na ubezpieczenia społeczne
lub zdrowotne wraz odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych
należności;
4) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o
Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3
miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od
odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
na sumę gwarancyjną minimum 200 000,00 zł.
2) aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie
zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów,
zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego
(tj. Dz. U. z 2020, poz. 1753), lub właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie
zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które
produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do
obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji
Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.l pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie
żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 poz. 2021) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów
zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29.05.2007 r., w sprawie wzorów dokumentów
dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu
żywność podlegających urzędowej kontroli PIS (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730, z późn. zm.).

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

dokumenty potwierdzające wdrożenie systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP
wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z
siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo
zaświadczenia właściwego organu Państwowej inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji
Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP,

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

dokumenty potwierdzające wdrożenie systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP
wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z
siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo
zaświadczenia właściwego organu Państwowej inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji
Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP,

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

formularz cenowy

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

określone w projekcie umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-10-19 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-10-19 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-11-15

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię blachę 115mm 2000x2000 lub 2000x4000 S355 - Lisi Ogon
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię blachę 115mm 2000x2000 lub 2000x4000 S355. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI