Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole Publiczne ,,Chatka Puchatka" w Lubiczu Górnym
1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole Publiczne ,,Chatka Puchatka " w Lubiczu Górnym
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340853096
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Piaskowa 2
1.5.2.) Miejscowość: Lubicz Górny
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-162
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: puchatek@lubicz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bip.puchatek.lubicz.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ca00c669-fde1-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00244356
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://www.bip.lubicz.pl/przetargi.php
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, konkursie, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w Pzp, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz.344). Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza komunikacji. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopi dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP. Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (tj. opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Obowiązki informacyjne Wykonawcy wynikające z RODO.
Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wypełnienia obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te Wykonawca bezpośrednio pozyskał (będą to w szczególności osoby fizyczne: skierowane do realizacji zamówienia, podwykonawcy, podmioty trzecie, pełnomocnicy, członkowie organów zarządzających). Obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO nie będzie miał zastosowania, gdy i w zakresie, w jakim osoba fizyczna, której dane dotyczą, dysponuje już tymi informacjami (art. 13 ust. 4 RODO).Ponadto Wykonawca zobowiązany jest wypełnić obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazuje Zamawiającemu i których dane pośrednio pozyskał, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z włączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.W celu zapewnienia, że Wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem Wykonawcy w postępowaniu, Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do złożenia oświadczenia o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO. Wzór stosownego oświadczenia został przewidziany w formularzu oferty, stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Uprawnienia związane z przetwarzaniem danych osobowych. a) posiada Pani/Pan:- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych. Skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu z postępowania oraz jego załączników;- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO. Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego;- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; b) nie przysługuje Pani/Panu:- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: P.P.253.21.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 1 przewidziana została dostawa PIECZYWA.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 2 przewidziana została dostawa JAJEK.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 3 przewidziana została dostawa WARZYW.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 4 przewidziana została dostawa OWOCÓW.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 5 przewidziana została dostawa MIĘSA I WĘDLIN WIEPRZOWYCH.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15113000-3 - Wieprzowina
15130000-8 - Produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 6 przewidziana została dostawa MIĘSA I WĘDLIN DROBIOWYCH.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15130000-8 - Produkty mięsne
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 7 przewidziana została dostawa MIĘSA WOŁOWEGO.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 8 przewidziana została dostawa PRODUKTÓW MROŻONYCH (warzywa, ryby).
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 9 przewidziana została dostawa PRODUKTÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH (m.in. cukier, mąka, kasza, ryż, kawa zbożowa, miód, kakao).
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 10 przewidziana została dostawa NABIAŁU.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03143000-5 - Produkty mieszanej gospodarki rolnej
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego „Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym w roku 2022/2023.
2) Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście części (Zadań). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dowolną ilość części (Zadań). Wykonawca uzyska zamówienie na te części (Zadań), w zakresie których uzyska największą ilość punktów, w obowiązujących w postępowaniu kryteriach oceny ofert.
3) W ramach Zadania nr 11 przewidziana została dostawa WODY ŹRÓDLANEJ.
4) Szczegółowy opis przedmiotu wszystkich części określono w Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik nr 5 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje możliwość udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 23.500,00 zł. netto
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: za ofertę najkorzystniejszą (w ramach wszystkich części zamówienia) uznana zostanie oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
Lit. Kryterium Waga Liczba punktów
a) Cena (C) 100% 100
Razem: 100,00
opis stosowanych kryteriów oraz sposób oceny ofert:
zasady przyznawania punktów w kryterium „cena” (C):
Cena - oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Cena wskazana w formularzu oferty oceniana będzie w następujący sposób:
Cpkt = (najniższa cena występująca w ofertach )/(cena wskazana w rozpatrywanej ofercie) x 100
Cpkt - liczba punktów za kryterium „cena”
Maksymalna liczba punktów - 100 pkt
wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Maksymalna łączna suma punktów we wskazanych wyżej kryteriach - 100.
za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta Wykonawcy niepodlegającego wykluczeniu, która nie podlega odrzuceniu oraz która uzyska największą liczbę zsumowanych punktów w ramach ustalonych ww. kryteriów oceny ofert;
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
a) Zdolność techniczna
O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał w sposób należyty:
• co najmniej dwa zamówienia polegające na wykonaniu dostaw których przedmiotem był zakup i dostawa żywności
b) Zdolność zawodowa:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Poza oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp Zamawiający nie będzie wymagał od wykonawców składania podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu i potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Poza oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp Zamawiający nie będzie wymagał od wykonawców składania podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu i potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie wymaga składania przedmiotowych środków dowodowych.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Nie dotyczy.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje następujące przypadki, w których Strony mogą dokonać zmiany niniejszej umowy oraz zakres zmian:`
a. przyczynienie się Zamawiającego do opóźnienia rozpoczęcia wykonania świadczenia Wykonawcy – zmiana poprzez przesunięcie terminu wykonywania świadczenia Wykonawcy stosownie do rozmiarów przyczynienia się Zamawiającego do opóźnienia;
b. wystąpienie okoliczności siły wyższej, takich jak w szczególności: pożar, powódź, niszczące działanie wiatru, gradobicie, uderzenie pioruna, upadek statku powietrznego, które to okoliczności wpłynęły na wykonanie świadczenia Wykonawcy
c. zmiana poprzez obniżenie ceny płaconej przez Zamawiającego niezależnie od przyczyny;
d. zmiana poprzez wydłużenie terminów płatności ceny przez Zamawiającego;
e. zmiana poprzez wymianę/zamianę/zmianę dostarczanych towarów na towary wyższej jakości, o wyższych parametrach jakościowych, o dłuższych terminach przydatności do wykorzystania lub o dodatkowych zastosowaniach – przy zachowaniu zgodności nowych towarów z SWZ
f. dokonana przez producenta zmiana wielkości opakowań jednostkowych – zmiana poprzez dopuszczenie innych opakowań przy utrzymaniu lub obniżeniu ceny w przeliczeniu na jednostkę masy lub objętości;
g. gdy nastąpiła zmiana producenta lub producent zakończył produkcję, albo skończyła się lub znacznie ograniczyła dostępność produktu zaoferowanego przez Wykonawcę i zachodzi konieczność zastąpienia produktu innym, pod warunkiem, że spełnia wymagania określone przez Zamawiającego w SWZ;
h. gdy zostanie wyprodukowana nowsza wersja produktu i z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest możliwe dostarczenie wskazanych w ofercie komponentów, Zamawiający dopuszcza zmianę tych komponentów na spełniające warunki opisane w SWZ,
i. zmiany doprecyzowujące treść umowy, jeżeli potrzeba ich wprowadzenia wynika z rozbieżności lub niejasności w umowie, których nie można usunąć w inny sposób, a zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej postanowień,
j. Strony mogą dokonać zmiany wysokości wynagrodzenia należnego Wykonawcy w formie pisemnego aneksu, każdorazowo w przypadku wystąpienia jednej z następujących okoliczności:
1) zmiany stawki podatku od towarów i usług,
2) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
3) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne,
4) zmiany zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych
- na zasadach i w sposób określonych we WZORZE UMOWY stanowiącym załącznik do Specyfikacji Warunków Zamówienia, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania umowy przez Wykonawcę.
Zamawiający przewiduje również waloryzację wynagrodzenia wykonawcy na zasadach i w sposób określonych we WZORZE UMOWY stanowiącym załącznik do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-07-18 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Urząd Gminy Lubicz, Lubicz Dolny, ul. Toruńska 21, 87-162 Lubicz
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-07-18 14:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-08-01
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
Część 7 : Tak
Część 8 : Tak
Część 9 : Tak
Część 10 : Tak
Część 11 : Tak
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. Zamawiający zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty.
2. Zamawiający może zawrzeć umowę w sprawie zamówienia publicznego przed upływem terminu, o którym mowa w ust. 1, jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia prowadzonym w trybie podstawowym złożono tylko jedną ofertę.
3. W przypadku wyboru oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
4. Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.
5. Na dzień zawarcia umowy Wykonawca dostarczy Zamawiającemu ważną (aktualną) decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitamej/Weterynaryjnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia zgodnych z procedurami HACCP. W przypadku nie przedłożenia przez wykonawcę wymaganych w ust.l SWZ dokumentów, umowa nie zostanie zawarta z winy wykonawcy. Dodatkowo Zamawiający będzie uprawniony do dochodzenia odszkodowania na zasadach ogólnych (za szkodę spowodowaną uchylaniem się od zawarcia umowy). W przypadku zaistnienia sytuacji, o której mowa w zdaniu poprzednim zgodnie z art. 139 ust 3 ustawy Pzp Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty spośród ofert pozostałych