Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoOleśnica
  • WojewództwoDolnośląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2020-12-15
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyPrzedszkole Nr 4
  • Data publikacji ogłoszenia2020-12-07
  • Numer ogłoszenia763046-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 763046-N-2020 z dnia 07.12.2020 r.

Przedszkole Nr 4: Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 4, krajowy numer identyfikacyjny 93011371500000, ul. ul. Kazimierza Wielkiego  4 , 56-400  Oleśnica, woj. dolnośląskie, państwo Polska, tel. 71 314 29 13, e-mail przedszkole4olesnica@op.pl, faks 71 314 29 13.
Adres strony internetowej (URL): https://p4.zosolesnica.pl/
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
https://p4_olesnica.bip.gov.pl/zamowienia-publiczne/

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
https://p4_olesnica.bip.gov.pl/zamowienia-publiczne/

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Wymagane jest składanie ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
Adres:
ul. Kazimierza Wielkiego 4, 56-400 Oleśnica, Przedszkole nr 4

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostawaartykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy przy podziale na następujące części: 1) Część1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie 2) Część 2 – warzywa i owoce świeże i kiszonki 3)Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 4) Część 4 – Produkty mleczarskie 5) Część 5 –Ryby przetworzone i konserwowane 6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki 7) Część 7– Jajka 8) Część 8 – Makarony 100% pszenicy durum, ryż paraboliczny 9) Część 9 – Przyprawy 10)Część 10 – Płatki i artykuły wielozbożowe 11) Część 11 – Pozostałe różne produkty spożywcze 12) Część12 – Soki naturalne, tłoczone na zimno 13) Część 13 – Mleko modyfikowane Szczegółowy opisprzedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 31.12.2021

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)

Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)



Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniuzamawiający będzie żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub zcentralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisudo rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytoriumRzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b)dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania,potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości -wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.),podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w ust. 11 pkt. a (b)SIWZ zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzieleniezamówienia, podmiotów trzecich udostępniających zasoby
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione doreprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierającyceny jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej,potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane wsposób pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami wstopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunekłączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdyWykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunkówudziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnychwykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przezwykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału innego podmiotuprzy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawcapolega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacjizawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolnościdotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są dozałączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich wpostępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy wsprawie zamówienia publicznego 5. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisujepełnomocnik, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przezosoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. 6. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyćna sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3)ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach,Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia oświadczenia wykonawcy o przynależności albo brakuprzynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg załącznika nr 4 do SIWZ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Wskazano we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 15.12.2020, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćbułka długa weka szt. 200,00bułka kajzerka 40g szt. 2000,00bułka mammamija/ orkiszowa/z dynią/grahamka 40g szt. 2000,00bułka maślana/rogal maślany szt. 500,00bułka słodka szt. 750,00bułka tarta 0,5kg szt. 50,00chleb rozmaitości/gryczany 400/500g szt. 600,00chleb orkiszowy/graham/wieloziarnisty 400g-500g szt. 600,00pączek szt. 170,00grzanki 200/250 g szt. 50,00drożdże 100g szt. 50,00chałka szt. 150,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: warzywa i owoce świeże i kiszonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćarbuz kg 150,00awokado szt 50,00banan kg 800,00brokuły świeże szt. 70,00brukselka kg 15,00buraki kg 200,00cebula kg 50,00cukinia kg 30,00cytryny kg 90,00czosnek świeży szt. 60,00dynia kg 50,00fasola Jaś średni 500g op 30fasola szparagowa kg 20,00groch łuskany 500g op 20gruszka kg 160,00jabłka kg 1000,00kalafior świeży szt. 70,00kalarepa szt. 50,00kapusta biała kg 100,00kapusta czerw kg 50,00kapusta kiszona kg 200,00kapusta młoda szt. 50,00kapusta pekińska kg 40,00kapusta włoska kg 10,00kiełki różne rodzaje 250g szt. 50,00kiwi szt. 150,00koperek szt. 300,00mandarynka kg 150,00marchew kg 500,00natka pietruszki szt. 250,00nektarynka kg 200,00ogórek świeży kg 250,00ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka/ogórek z beczki kg 200,00papryka świeża mix kg 150,00pieczarki kg 60,00pietruszka kg 150,00pomarańcza kg 100,00pomidor kg 200,00pora szt. 100,00rzodkiewka szt. 350,00sałata lodowa szt. 20,00sałata masłowa szt. 200,00seler kg 180,00soczewica 500g op 20szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 40szczypior szt. 350,00winogron ciemny/jasny kg 100,00brzoskwinia kg 100,00ziemniaki kg 3000,00ziemniaki młode do końca sierpnia kg 1000,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćfilet z indyka(mięso) kg 50,00filet z kurczaka ( mięso) kg 180,00karczek mięso b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany szt. 200,00wędliny drobiowe z kurczaka i indyka kg 150,00kiełbasa śląska kg 100,00kurczak cały swieży kg 50,00łopatka mieso b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 170,00polędwica wieprzowa kg 36,00parówka z szynki zaw. Mięsa pow. 97% i z fileta indyka/opakowanie szt. 300,00schab mięso b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 50,00wędliny wieprzowe schab/szynka/kiełbasa kanapkowa kg 150,00porcja z kaczki kg 15,00szyje z indyka kg 20,00szynka kulka mięso b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 50,00udko z kurczaka kg 150,00boczek wędzony kg 10,00wołowina bez kości kg 50,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o którym mowa w par.5 ust. 1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Produkty mleczarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćjogurt naturalny 370g szt. 1500,00masło 82% tłuszczu 200g szt. 1300,00mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 4000,00serek homogenizowany 150g szt. 1000,00ser biały półtłusty kg 400,00ser żółty w plastrach zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 100,00aktimelki do picia szt 1000,00śmietana 18% szt. 800,00 kefir 400ml szt 200,00maślanka owocowa 1 l szt 200,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o której mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Ryby przetworzone i konserwowane
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćmiruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 150,00dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 150,00makrela wędzona kg 50,00tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 300,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o której mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćbrokuły 2,5kg szt. 10,00fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 7,00marchewka z groszkiem 2,5 kg szt. 20,00marchew mini 2,5 mini szt. 15,00mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) 2,5 kg szt. 10,00miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 20,00barszcz ukraiński z fasolką 2,5 kg szt. 10,00mieszanki warzywna na patelnę 450g szt. 100,00mieszanka kompotowa 2,5 kg szt. 70,00truskawki 2,5 kg szt. 30,00jagody 2,5 kg szt. 10,00wiśnia 2,5 kg szt 30,00czarna porzeczka 2,5 kg szt. 10,00maliny 2,5 kg szt. 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o której mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Jajka
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćjajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 8000,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Makarony 100% pszenicy durum, ryż paraboliczny
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćmakaron świderki duże 3kg - op 30,00makaron świderki pełnoziarnisty 5 kg op 10,00makaron łazanki 3kg op 10,00makaron spaghetti 3kg op 5,00makaron rurki 3kg op 5,00makaron nitki 3kg op 8,00makaron kolanko małe 3kg op 8,00makaron muszelki 3kg op 5,00ryz paraboliczny 5kg op 30,00ryż brązowy 5 kg op 10,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji o którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: Przyprawy
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćpieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 0,5 kg op 5czosnek granulowany, 100% 0,5kg op 5papryka mielona słodka, 100%, 0,5kg op 5pieprz ziołowy 0,6kg op 5bazylia otarta 300g op 3majeranek otarty 250 g op 5ziele angielskie 500g op 2kurkuma 420g op 2imbir mielony 250g op 2curry 900g op 1oregano suszone 120g op 3liść laurowy 100g op 2zioła prowansalskie 200g op 5
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: Płatki i artykuły wielozbożowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćciastka owsiano-owocowe bez cukru (4 szt) szt. 2000chrupki kukurydziane smakowe 15g szt 1000chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt 1000płatki orkiszowe błyskawiczne 400g szt 50płatki żytnie błyskawiczne 400g szt 50płatki ryżowe błyskawiczne 400g szt 50płatki owsiane górskie błyskawiczne 400g szt 120płatki jaglane pełnoziarniste 400 g szt. 50płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt. 100płatki wielozbożowe miodowe i czekoladowe zaw. Cukru poniżej 29g/100g produktu szt 200wafle ryżowe wypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego 15g szt. 1000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 11 Nazwa: Pozostałe różne produkty spożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 50biszkopty bezcukrowe 100g szt. 500brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 50cukier biały 1kg kg 400cukier puder 0,5kg szt. 10cukier waniliowy 32g szt. 50cynamon 20g jakość Q szt. 20dżem 100% owoców, bez dod. Cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 200fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 30groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 60herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 50herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 800kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 70kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 50kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 50kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 80kasza pęczak 500g szt. 50kasza jaglana kg kg 10kasza bulgar 400 g szt 50kasza kus kus- 350 g szt 50kawa inka - 72% zboża- prażone szt. 40ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 50kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 30mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 80maka orkiszowa kg 30maka razowa/ graham typ 1800 kg 30mąka tortowa TYP 450 kg 300miód pszczeli naturalny 1l kg 50musztarda sarepska w słoiku 180g szt. 20olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 200oliwa z oliwek 1l,1000ml,z Vit E min 17mg,kwasy nasycone-14g,jednonienasycone 69g,wielonienasycone 9g szt. 20orzechy włoskie 200g szt. 80płatki migdałowe 50g szt 50pomidory w puszce, krojone, powyżej 60%pomidorów,420 ml,tłuszcz 0,cukry 3,1g/100,sól 0,4g/100 szt 50przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 50rodzynki 200g szt 80złote siemie lniane kg 5suchary szt 50soczek wielowocowy w kartoniku 200ml, bez sub.konserwujących wzbogacony wit.C i żelazem szt. 1200sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 100wiórki kokosowe 100g szt 50czekolada szt 50śliwka suszona 100g szt 50żurawina suszona 150g szt. 50żurek 0,5l w szklanej butelce szt 60
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 0,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 12 Nazwa: Soki naturalne, tłoczone na zimno
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćsok tłoczony na zimno, naturalnie mętny i pasteryzowany.mix smaków 5l szt 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 13 Nazwa: Mleko modyfikowane
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Nazwa i opis przedmiotu zamówienia Jm Planowana ilośćmleko modyfikowane 4 BEBIKO 800g z zaw. Wit. A,C,D,E lub równoważne op 70
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
termin dostawy 20,00
termin płatności 10,00
czas realizacji reklamacji którym mowa w par.5 ust.1 wzoru umowy 10,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię 1500 m2 siatki zbrojeniowej 6mm 5mx2m15 oczko 15x15 - Oborniki Śląskie
  • Lokalizacja zleceniadolnośląskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię 1500 m2 siatki zbrojeniowej 6mm 5mx2m15 oczko 15x15. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI