IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Tak
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
16.12.2020, godzina:
13:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 dni (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Różne produkty spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:batonik zbożowy 35g,baton z gorzkiej czekolady 66g,barscz biały 66g, bazylia 10g, budyń 60g, biszkopty 150g, budyń 60g, chrzan 270g, cukier kg, cukier puder 400g, ciasteczka lubisie 0g, ćwikła z chrzanem 300g, czosnek granulowany 20g, cynamon mielony 15g, dżem truskawkowy 450g, galaretka 71g, herbata 100szt, herbata owocowa 20szt, herbatniki maślane 200g, kakao rozpuszczalne 300g, kasza jaglana 4x10, kasza bulgur 4x100, kasza jęczmienna 4x100, kasza manna, kasza kukurydziana400g,kawa zbożowa 150g , kisiel 77g, kminek 20g, koncentrat buraczany 300ml, koncentrat pomidorowy 900g, krakersy mini 100g, krem czekoladowy 600g, kwasek cytrynowy 20g, liść laurowy 6g, lubczyk 10g, majonez 900g, majeranek 8g, makarony różne 400g,500g,250g, mąka pszenna kg, mleczna kanapka 28g, mieszanka warzyw suszonych 100g, miód 900ml, musli 5 ziaren 300g, marmolada wieloowocowa 600g, musztarda stołowa 900g, ocet balsamiczny,ocet spirytusowy, olej rzepakowy,oliwki zielone drylowane 230g, oliwa z oliwek 1l, oregano 10g, papryka słodka i ostra 20g, pieprz mielony naturalny i ziołowy 20g, płatki ryżowe 250g, platki owsiane 400g, płatki kółeczka miodowe 1000g, płatki śniadaniowe 1000g i 250g, płatki czekoladowe 500g, pierniki z nadzieniem 200g, przyprawa do zup w plynie 960g, rodzynki 100g, ryż kg, ryż 4x100g, ryż brązowy 4x100g, smalec 200g, soczewica czerwona 35g, soczki owocowe iwarzywne 200ml, syrop owocowy 420ml, sos cztery sery 44g, sól morska 350g, spód do pizzy świeży 400g, tńczyk w sosie własnym 170g, woda niegazowana 330ml, wafle ryżowe 130g, wafelek mleczny 50g, ziele angielskie 15g, ziała do drobiu 15g, zioła do sałatek 10g, zioła prowansalskie 10g, żurawina 100g
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Produkty zwierzęce, mięso i podroby mięsne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:boczek wędzony,karkówka wieprzowa, kiełbasa schabowa, kiełbasa szynkowa, kości od schabu, kości schabowe wędzone, mięso mielone, łopatka wieprzowa, pasztet z pieca, parówka cielęca, rostbef wołowy, schab b/k, szynka domowa, szynka wieprzowa surowa,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15100000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Wyroby piekarskie i ciastkarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:bułka mleczna 80g, bułka z orkiszem 80g, bułka kukurydziana 60g, bułka kielecka 500g, bułka tarta kg, bułka z dynią 50g, bułka grahamka 90g, chleb kukurydziany 400g, chleb razowy 500g, chleb mazowiecki 600g, chleb zdrovit 600g, paluch z ziarnami 80g, chleb słonecznikowy 600g, chleb tostowy 500g, chleb żytni 600g, ciasto drożdżowe 400g, drożdżówki 8g, chleb owsiany 400g, pączki 80g, rogal z nadzieniem 80g,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15810000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Produkty mleczarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:batonik twarogowy 40g, jogurt b/c 0% 250g, jogurt pitny 250g, jogurt 7 zbóż 150g, jogurt z owsianka 150g, jogurt typgrecki 125g, kefir naturalny 375g, masło 82% tł. 202g, mleko 2%, mleczko smakowe 200ml, paluszki serowe 21g, ser żółty kg, ser żółty krojony 150g, serek śmietankowy plastry 150g, serek kanapkowy 150g, serek szkolny miau-mu 150g, serek topiony plastry 130g, śmietana 30% 330g, śmietana 18% 400g, twaróg półtłusty kg, serek ziarnisty 200g, serek darek 150g, ser mozzarella 125g, ser feta kostki 270g, ser salami wędzony kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15500000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Świeży drób |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:filet z kurczaka, filet z indyka, kiełbasa drobiowa, kości drobiowe, kości z kaczki, kurczak cały, parówki drobiowe pasztet drobiowy pieczony, skrzydło indycze, szynka drobiowa, udko z kurczaka/podudzie i udziec/
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15112100-7
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Dania gotowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:gołąbki z ryżem i mięsem, kluski śląskie świeże, kopytka świeże, krokiety z kapustą i mięsem świeże, naleśniki z serem świeże, pierogi ruskie świeże, pierogi z kaszą świeże, pierogi z kapustą i mięsem świeże, pierogi z serem świeże, pierogi z owocami świeże, podkłady naleśnikowe świeże, pyzy z mięsem świeże, uszka z mięsem igrzybami świeże, uszka z mięsem świeże.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15894300-4
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Owoce, warzywa i produkty podobne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Arbuz, banan, biała rzodkiew, brokuły świeże, brzoskwinia, burak ćwikłowy, cebula, cytryna, czosnek polski, fasola "piękny jaś, grapefruit, cukinia, groch łuskany, gruszka, jabłka, jaja kl.L, kalafior swieży, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta kiszona, kapusta pekińska, kiwi, koper świeży, natka pietruszki, kukurydza kolba, limonka, maliny, mandarynka, marchew, melon, morele, nektarynki, ogórek świeży, ogórek kiszony, papryka czerwona, pieczarki, pietruszka korzeń, pomarańcza, pomidor koktajlowy, pomidor swieży, por, rukola 100g, roszponka 80g, rzodkiewka, sałata lodowa, sałata zielona, seler korzeń, seler naciowy, szpinak świeży 200g, szczypiorek, truskawki, śliwka, ziemniaki, winogrono
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15300000-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Warzywa mrożone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:brokuły mrożone, borówka mrożona, fasolka szparagowa zielona mrożona, fasolka szparagowa żółta mrożona, frytki ziemniaczane mrożone, groszek zielony, kalafior mrożony, kukurydza luzem mrożona, maliny mrożone, marchewka mini mrożona, marchewka z groszkiem, mieszanka owocowa/kompotowa/mrożona/, porzeczka mrożona, szpinak krojony mrożony, truskawka mrożona, ziemniaki ćwiartki do pieczenia, warzywa na patelnię mrożone, zupa jaryznowa/mieszanka warzywna mrożona,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15331170-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
Ryby przetworzone i konserwowane |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filet b/s z miruny, filet ze skórą z miruny 100-200g, kostka z miruny/nie mielona/, filety panierowane "EXCELENT", łosoś mrożony
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 7
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 04.01.2021
data zakończenia: 31.07.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
0,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: