Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup warzyw i owoców dla jednostek organizacyjnych powiatu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiat Chełmski
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 110198221
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Plac Niepodległości 1
1.5.2.) Miejscowość: Chełm
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-100
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.7.) Numer telefonu: 82 562 75 01
1.5.8.) Numer faksu: 82 562 75 10
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@powiatchelmski.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://spchelm.bip.lubelskie.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup warzyw i owoców dla jednostek organizacyjnych powiatu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b0ecacaf-ad7d-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00046716
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004216/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.8 Zakup warzyw i owoców dla jednostek organizacyjnych powiatu
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zamowienia.powiatchelmski.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://zamowienia.powiatchelmski.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z art. 61 ust. 1 ustawy, komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem bezpłatnej Platformy Zamówień Publicznych ZETOPZP, dostępnej pod adresem: https://zamowienia.powiatchelmski.pl. Wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują za pośrednictwem Platformy Zamówień Publicznych ZETOPZP: https://zamowienia.powiatchelmski.pl. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi założyć konto na Platformie Zamówień publicznych ZETOPZP: https://zamowienia.powiatchelmski.pl/#/authentication/register, gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub założenia bezpłatnego konta.Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, tj. bezpłatnie rejestrując się lub logując, w przypadku posiadania konta na Platformie Zamówień Publicznych ZETOPZP, akceptuje warunki korzystania z Platformy, określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej https://zamowienia.powiatchelmski.pl/#/help oraz uznaje go za wiążący.Zamawiający, zgodnie z art. 67 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 z późn. zm.) określa następujące wymagania techniczne i organizacyjne sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przy wykorzystaniu Platformy Zakupowej, tj.:a)stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;b)Komputer klasy PC lub MAC, o następującej konfiguracji: pamięć min 2GB Ram, procesor Intel IV 2GHZ, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 10, Mac Os x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje;c)zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa najlepiej najnowszej dostępnej wersji obsługująca TLS 1.2 z wyjątkiem Internet Explorer;d)włączona obsługa JavaScript;e)zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.;f)podłączony lub wbudowany do komputera czytnik karty kryptograficznej wydanej przez wystawcę certyfikatu używanego przez Wykonawcę.Zamawiający zgodnie z §11 ust. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2452 z późn. zm.) podaje następujące informacje na temat specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych:a)dopuszczalne formaty przesyłanych danych, tj. plików o wielkości do 100 MB w formatach: .doc, .pdf, .zip, .docx, .xls, .xlsx, .rar, .7zip, .jpg, .jpeg, .png, .txt, .tiff, .xades, .sig.b)informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych: - plik załączony przez Wykonawcę na Platformie Zamówień Publicznych ZETOPZP i zapisany, widoczny jest w Systemie, jako zaszyfrowany – format kodowania UTF8. Możliwość otworzenia pliku dostępna jest dopiero po odszyfrowaniu przez Zamawiającego po upływie terminu składania ofert;Zasady składania ofert oraz dokumentów składanych wraz z ofertą oraz wymagania techniczne i organizacyjne ich wysyłania opisane zostały w Instrukcji użytkownika Wykonawca zobowiązany jest zapoznać się z ww. Instrukcją i postępować wg zasad w niej wskazanych. Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia w szczególności składając ofertę akceptuje zasady korzystania z platformy wskazane w Instrukcji użytkownika i SWZ.Oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg czasu platformy Microsoft Azure, który jest synchronizowany ze znacznikiem czasu UTC.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://zamowienia.powiatchelmski.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: -Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;-w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z wyznaczonym Inspektorem Ochrony Danych poprzez email: IODO@zeto.lublin.pl.-dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.: „Zakup warzyw i owoców dla jednostek organizacyjnych powiatu” prowadzonym w trybie podstawowym;-odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”; -dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia w sposób gwarantujący jego nienaruszalność, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;-obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; -w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;-Wykonawca posiada:*na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;*na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;*na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; *prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO;-Wykonawcy nie przysługuje:*w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;*prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;*na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. *Wykonawcy przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pana/Pani danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: OG.272.1.13.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 5
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Chojnie Nowym Pierwszym, w ramach którego należy zrealizować sukcesywną dostawę warzyw i owoców.Arbuz do 200kg, banan do 30kg, botwina do 20 kg, brokuł do 67 szt., burak ćwikłowy do 600 kg, cebula do 400 kg, cebula czerwona do 25 kg, cukinia do 50 kg, cytryna do 50 kg, czosnek do 15 kg, fasola biała do 50 kg, fasola szparagowa do 100 kg, groch łupany do 15 kg, jabłka do 1500kg, kalafior do 50 szt., kapusta biała do 400 kg, kapusta czerwona do 100 kg, kapusta kiszona do 400 kg kapusta pekińska do 50 kg, koper do 400 pęczków, mandarynka do 50 kg, marchew do 900 kg, natka pietruszki do 400 pęczków, ogórek kiszony do 200 kg, ogórek zielony do 100 kg, papryka do 120 kg, pieczarka do 200 kg, pietruszka korzeń do 180 kg, pomarańcze do 60 kg, pomidor do 660 kg, por do 40 kg, rzepa czarna do 20 kg, rzodkiewka do 200 pęczków, sałata do 267 szt., sałata lodowa do 75 szt., seler korzeń do 200 kg, szczypior do 150 pęczków, truskawka do 50 kg, wiśnie do 50 kg, ziemniaki do 4500 kg, ziemniaki młode do 105 kg. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową. Minimalna realizacja ilościowa to 80% przedmiotu zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi, nie mogą one przekroczyć 10% ilości danej pozycji asortymentowej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03212213-6 - Groch suszony
03212220-8 - Jadalne nasiona roślin strączkowych
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221120-3 - Warzywa bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221320-5 - Sałata liściasta
03221400-0 - Warzywa kapustne
03221410-3 - Kapusta
03222110-7 - Owoce tropikalne
03222111-4 - Banany
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222240-7 - Mandarynki
03222313-0 - Truskawki
03222321-9 - Jabłka
03222330-5 - Owoce pestkowe
15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Kaniem, w ramach którego należy zrealizować sukcesywną dostawę warzyw i owoców.Arbuz do 20 kg, banan do 300 kg, botwina do 10 kg, brokuł do 50 szt., brzoskwinia do 20 kg, burak ćwikłowy do 150 kg, cebula do 200 kg, cebula czerwona do 10 kg, chrzan do 3 kg, cukinia do 10 kg, cytryna do 30 kg, czosnek do 3 kg, fasola biała do 10 kg, fasola szparagowa do 30 kg, groch łupany do 10 kg, gruszka do 50 kg, imbir do 1 kg, jabłka do 700 kg, kalafior do 50 szt., kapusta biała do 50 kg, kapusta czerwona do 10 kg, kapusta kiszona do 150 kg, kapusta pekińska do 75 kg, kiwi do 10 kg, koper do 20 pęczków, mandarynka do 50 kg, marchew do 350 kg, natka pietruszki do 30 pęczków, nektarynka do 20 kg, ogórek kiszony do 70 kg, ogórek zielony do 30 kg, papryka do 20 kg, pieczarka do 20kg, pietruszka korzeń do 20 kg, pomarańcze do 100 kg, pomidor do 200 kg, por do 20 kg, porzeczka czarna do 10 kg, rzepa do 5 kg, rzepa czarna do 5 kg, rzodkiewka do 50 pęczków, sałata do 150 szt., sałata lodowa do 10 szt., seler korzeń do 20 kg, szczypior do 30 pęczków, śliwki do 10 kg, truskawka do 20 kg, winogrona do 10 kg, wiśnie do 10 kg, ziemniaki do 2500 kg, ziemniaki młode do 200kg.Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową. Minimalna realizacja ilościowa to 80% przedmiotu zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi, nie mogą one przekroczyć 10% ilości danej pozycji asortymentowej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03212213-6 - Groch suszony
03212220-8 - Jadalne nasiona roślin strączkowych
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221120-3 - Warzywa bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221320-5 - Sałata liściasta
03221400-0 - Warzywa kapustne
03221410-3 - Kapusta
03222111-4 - Banany
03222118-3 - Owoce kiwi
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222240-7 - Mandarynki
03222313-0 - Truskawki
03222321-9 - Jabłka
03222322-6 - Gruszki
03222330-5 - Owoce pestkowe
03222332-9 - Brzoskwinie
03222341-5 - Winogrona stołowe
15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Nowinach, w ramach którego należy zrealizować sukcesywną dostawę warzyw i owoców.Arbuz do 620 kg, banan do 1300 kg, burak ćwikłowy do 1100 kg, cebula do 1000 kg, chrzan do 8 kg, cytryna do 250 kg, czosnek do 26 kg, fasola biała do 280 kg, groch łupany do 120 kg, gruszka do 2200 kg, imbir do 1 kg, jabłka do 12300kg, kapusta biała do 4000 kg, kapusta czerwona do 500 kg, kapusta kiszona do 700 kg, kapusta pekińska do 800 kg, koper do 100 pęczków, mandarynka do 400 kg, marchew do 2300 kg, ogórek kiszony do 560 kg, ogórek zielony do 1000 kg, papryka do 90 kg, pieczarka do 72 kg, pietruszka korzeń do 750 kg, pomarańcze do 500 kg, pomidor do 1000kg, por do 300 kg, rzodkiewka do 480 pęczków, sałata do 1200 szt., seler korzeń do 680 kg, szczypior do 120 pęczków, truskawka do 550 kg, ziemniaki do 20000 kg, ziemniaki młode do 2000 kg.Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową. Minimalna realizacja ilościowa to 80% przedmiotu zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi, nie mogą one przekroczyć 10% ilości danej pozycji asortymentowej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03212213-6 - Groch suszony
03212220-8 - Jadalne nasiona roślin strączkowych
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221120-3 - Warzywa bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221320-5 - Sałata liściasta
03221400-0 - Warzywa kapustne
03221410-3 - Kapusta
03222111-4 - Banany
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222240-7 - Mandarynki
03222313-0 - Truskawki
03222321-9 - Jabłka
03222322-6 - Gruszki
15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup warzyw i owoców dla Domu Dziecka w Siedliszczu, w ramach którego należy zrealizować sukcesywną dostawę warzyw i owoców.Arbuz do 72 kg, banan do 160 kg, brzoskwinia do 8 kg, burak ćwikłowy do 160 kg, cebula do 120 kg, cytryna do 40 kg, fasola biała do 64 kg, groch łupany do 20 kg, gruszka do 12 kg, jabłka do 640 kg, kapusta biała do 64 kg, kapusta czerwona do 48 kg, kapusta kiszona do 320 kg, kapusta pekińska do 104 kg, kiwi do 24 kg, koper do 184 pęczków, mandarynka do 128 kg, marchew do 200 kg, nektarynka do 16 kg, ogórek kiszony do 144 kg, ogórek zielony do 176 kg, papryka do 104 kg, pieczarka do 40 kg, pietruszka korzeń do 96 kg, pietruszka natka do 32 pęczków, pomarańcze do 40 kg, pomidor do 328 kg, por do 4 kg, rzodkiewka do 256 pęczków, sałata do 240 szt., sałata lodowa do 12 szt., seler korzeń do 8 kg, szczypior do 184 pęczków, truskawka do 8 kg, winogrona do 16 kg, ziemniaki do 2960 kg.Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową. Minimalna realizacja ilościowa to 80% przedmiotu zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi, nie mogą one przekroczyć 10% ilości danej pozycji asortymentowej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03212213-6 - Groch suszony
03212220-8 - Jadalne nasiona roślin strączkowych
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221120-3 - Warzywa bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221320-5 - Sałata liściasta
03221400-0 - Warzywa kapustne
03221410-3 - Kapusta
03222111-4 - Banany
03222118-3 - Owoce kiwi
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222240-7 - Mandarynki
03222313-0 - Truskawki
03222321-9 - Jabłka
03222322-6 - Gruszki
03222330-5 - Owoce pestkowe
03222332-9 - Brzoskwinie
03222341-5 - Winogrona stołowe
15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-03-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans kryteriów: "cena" i "termin realizacji zamówienia"4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup warzyw i owoców dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Dorohusku, w ramach którego należy zrealizować sukcesywną dostawę warzyw i owoców.Banan do 97 kg, burak ćwikłowy do 109 kg, cebula do 103 kg, cytryna do 2 kg, fasola biała do 18 kg, gruszka do 32kg, jabłka do 210 kg, kapusta biała do 144 kg, kapusta czerwona do 5 kg, kapusta kiszona do 44 kg, kapusta pekińska do 38 kg, mandarynka do 21 kg, marchew do 233 kg, ogórek kiszony do 27 kg, ogórek zielony do 6 kg, papryka do 32 kg, pieczarka do 12 kg, pietruszka korzeń do 58 kg, pomarańcze do 5kg, pomidor do 41 kg, por do 3 kg, porzeczka czarna do 40 kg, rzepa do10 kg, rzodkiewka do 14 pęczków, sałata do 10 szt., seler korzeń do 20 kg, szczypior do 20 pęczków, śliwki do 14 kg, truskawka do 35 kg, ziemniaki do 1608 kg.Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową. Minimalna realizacja ilościowa to 80% przedmiotu zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi, nie mogą one przekroczyć 10% ilości danej pozycji asortymentowej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków