SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RESKU W OKRESIE...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RESKU W OKRESIE 01.01.2024 - 31.12.2024
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoResko
  • WojewództwoZachodniopomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2023-11-24
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-09
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00485737
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RESKU W OKRESIE 01.01.2024 - 31.12.2024

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ

1.3.) Oddział zamawiającego: DPS

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000293054

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wojska Polskiego 40

1.5.2.) Miejscowość: Resko

1.5.3.) Kod pocztowy: 72-315

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dps@powiatlobeski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://resko.naszdps.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

samorządowa jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RESKU W OKRESIE 01.01.2024 - 31.12.2024

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ff892624-7ee6-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00485737

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00485158/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w resku w okresie 01.01.2024-31.12.2024

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ff892624-7ee6-11ee-a60c-9ec5599dddc1

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja za pośrednictwem Portali e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 8) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z portalu
e-Zamówienia.
Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego,
tj. bezpłatnie rejestrując się lub logując, akceptuje warunki korzystania z systemu, określone w Regulaminie oraz uznaje go za wiążący.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Administratorem danych osobowych względem osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio pozyskał Administrator w trakcie prowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia, dalej jako „Dane Osobowe” jest Dom Pomocy Społecznej w Resku z siedzibą przy ul. Wojska Polskiego 40, 72 – 315 Resko, reprezentowany przez Dyrektora DPS (dalej jako „Administrator”).
Celem przetwarzania Danych Osobowych jest przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych.
Dane Osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016 r., dalej: RODO) w celu związanym z wypełnieniem obowiązku ciążącym na Administratorze w związku
z prowadzeniem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
Dostęp do Danych Osobowych mogą mieć następujący odbiorcy danych:
1) upoważnieni pracownicy Administratora,
2) osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania
w oparciu o art. 19 oraz art. 74 ustawy Pzp,
3) podmioty uprawnione do otrzymania Danych Osobowych na podstawie przepisów prawa, np. organy kontroli lub audytu.
Dane Osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania, po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
Podanie Danych Osobowych bezpośrednio Pana/Pani dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp (wykluczenie wykonawcy lub odrzucenie oferty).
W odniesieniu do Danych Osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
Osoba, której dane dotyczą, może skorzystać wobec Administratora z następujących praw:
1) prawa do żądania dostępu do swoich Danych Osobowych oraz ich sprostowania,
2) prawa do ograniczenia przetwarzania jej danych w sytuacjach i na zasadach wskazanych
3) w art. 18 RODO lub do ich usunięcia zgodnie z art. 17 RODO (prawo do bycia zapomnianym). prawa do wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania jej Danych Osobowych o którym mowa w art. 21 ust. 1 RODO
z przyczyn związanych z jej szczególną sytuacją, o którym mowa w art. 21 ust. 1 RODO.
W sprawach związanych z przetwarzaniem danych oraz realizacją praw przysługujących osobom, których te dane dotyczą, można kontaktować się z Administratorem, kierując korespondencję na adres ul. Wojska Polskiego 40, 72-315 Resko lub z wyznaczonym przez Administratora Inspektorem ochrony danych (IOD).
Kontakt do Inspektora Ochrony Danych Osobowych: tel. 511 448 449 ,
e-mail: iod@powiatlobeski.pl
Osoba, której dane dotyczą ma prawo wnieść skargę na przetwarzanie jej danych osobowych przez Administratora do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (adres ul. Stawki 2,
00-193 Warszawa).
W przypadku, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku Zamawiający może żądać od osoby której dane dotyczą wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.223.2.2023.K.K

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 10

4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa i owoce

4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja świeże

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty mięsno-wędliniarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ziemniaki

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ryby przetworzone i konserwowane, warzywa i owoce mrożone

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15234000-7 - Ryby wędzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przetworzone owoce i warzywa

4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty mleczarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Różne produkty spożywcze

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Ocena ofert zostanie przeprowadzona na odstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny i ich wag punktowych w stosunku do ofert, które nie zostały odrzucone i których Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania.
2) Kryteria oceny ofert:
a) Cena (wartość zamówienia netto) – 80 pkt
b) Termin płatności – 20 pkt
3) Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto wskazaną w Formularzu ofertowym stanowiącym
4) Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty za pomocą systemu punktowego.
5) Przy obliczaniu liczby punktów zostaną zastosowane następujące kryteria:
a) Cena (C)- znaczenie 80%, waga – 0,8 – 80 punktów
Przy czym za cenę oferty należy rozumieć cenę netto za dostarczenie asortymentu wyszczególnioną w Formularzu ofertowym oraz Formularzach asortymentowo-cenowych dot. poszczególnych części. Cena do dwóch miejsc po przecinku. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, czyli 80 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Cn
---------- x 100 x 0,8 = liczba punktów w kryterium C
Cx

gdzie:
Cn – najniższa cena spośród wszystkich oferowanych przez Wykonawców
Cx – cena w badanej ofercie
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
b) Termin płatności (T)- znaczenie 20%, waga - 0,2 – 20 punktów
Kryterium T będzie brany pod uwagę określony przez Wykonawcę na Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik do SWZ, podany w dniach od wystawienia faktury nie krótszy niż 7 dni i nie dłuższy niż 30 dni. Oferta spełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów,
czyli 20 pkt. Pozostałym Wykonawcom przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów, obliczona wg poniższego wzoru:

Tx
---------- x 100 x 0,2 = liczba punktów w kryterium T
Tmax

gdzie:
Tx – termin zapłaty w badanej ofercie podany w dniach
Tmax – najdłuższy termin zapłaty wśród ofert złożonych w postępowaniu
Liczba 100 – mnożnik zastosowany w celu uzyskania ilości punktów w liczbach
6) Jako najkorzystniejsza zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę
punktów – P, zsumowaną z liczby punktów z kryterium ceny – C oraz kryterium terminu płatności – T. Wykonawca może uzyskać maksymalnie 100 punków.

P = C+T

7) Podczas badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Warunki udziału w postepowaniu
1) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach wskazanych w „Rozdziale I pkt. 7 Podstawy wykluczenia”
oraz spełniają określone przez zamawiającego w niniejszej SWZ warunki.
2) Warunki udziału w postępowaniu dotyczą:
a) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie;
b) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów: zamawiający nie określa warunku
w powyższym zakresie;
c) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej: zamawiający nie określa warunku
w powyższym zakresie;
d) Zdolności technicznej lub zawodowej:
- Decyzja / Zaświadczenie / Opinia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością;
- Certyfikat systemu HCCAP wraz z oświadczeniem potwierdzającym, że wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP.
4. Poleganie na zasobach podmiotów trzecich
1) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać na zdolnościach podmiotów trzecich.
2) Wykonawca polegający na w/w zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby zobligowany jest złożyć wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub podmiotowy środek dowodowy potwierdzający dysponowanie przez Wykonawcę niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
3) Zobowiązanie powinno w swej treści zawierać:
a) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby,
b) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego,
c) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu.
4) Zamawiający ocenia, czy udostępniane Wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału
w postępowaniu, a także bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem Wykonawcy.
5) Wykonawca polegający na zasobach podmiotów trzecich składa wraz z ofertą Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia wypełnione i podpisane przez podmiot trzeci.

Podwykonawstwo
1) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Zamawiający nie wprowadza zastrzeżenia konieczności osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
2) Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym
a) części zamówienia , których wykonanie powierza podwykonawcy,
b) nazwę ewentualnego podwykonawcy, jeżeli już ją zna.
3) Ponadto Wykonawca ma obwiązek zawiadamiania Zamawiającego o wszelkich zmianach w odniesieniu do informacji, wskazanych w Formularzu ofertowym, w trakcie realizacji zamówienia, a także przekazuje wymagane informacje na temat nowych podwykonawców, którym w późniejszym okresie zamierza powierzyć realizację przedmiotu zamówienia.
4) Wykonawca wskazujący w Formularzu ofertowym podwykonawcę składa wraz z ofertą Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia podpisane i dotyczące podwykonawcy.
5) Powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy
z odpowiedzialności za należyte wykonanie tego zamówienia.

Podstawy wykluczenia
1) Zamawiający z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza Wykonawcę (z zastrzeżeniem art. 110 ust.2 ustawy Pzp) w przypadku okoliczności wskazanych w:
a) art. 108 ust. 1 ustawy Pzp;
b) art. 7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497 z późn.zm.) oraz w art. 5 k rozporządzenia Rady (UE) nr 833/2014 z dnia 31 lipca 2014 r. dotyczącego środków ograniczających w związku z działaniami Rosji destabilizującymi sytuację na Ukrainie (Dz. Urz. UE nr L 111 z 8.4.2022, str.1).
Oświadczenie składa każdy wykonawca oraz podmioty, na których zdolnościach wykonawca polega.
2) Zamawiający nie wprowadza w postępowaniu dodatkowych podstaw wykluczenia wskazanych art. 109 Ustawy Pzp.
3) Zamawiający ocenia czy podjęte przez Wykonawcę kroki określone w art. 110 ust.2 ustawy Pzp, są wystarczające do wykazania jego rzetelności, uwzględniając wagę
i szczególne okoliczności czynu Wykonawcy. Jeżeli czynności Wykonawcy okażą
się nie wystarczające do wykazania jego rzetelności, Zamawiający wyklucza Wykonawcę.
4) Wykluczenie Wykonawcy następuje na okres, o którym mowa w art.111 ustawy Pzp.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Zamawiający przed wyborem oferty najkorzystniejszej wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym
niż 10 dni, o ile nie zostały złożone wraz z ofertą, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych potwierdzających:
a) Spełnienie warunków udziału w postępowaniu
- Decyzja / Zaświadczenie / Opinia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością;
- Certyfikat systemu HCCAP wraz z oświadczeniem potwierdzającym, że wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP.
b) Brak podstaw wykluczenia:
- oświadczenie wykonawcy dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania zgodnie z art. 125 ust. 1 oraz art. 273 ustawy Pzp z dnia 11 września 2019 r.
- oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 125 ust. 1 ustawy Pzp z dnia 11 września 2019 r.
- w przypadku powzięcia przez Zamawiającego uzasadnionych wątpliwości w zakresie podstaw wykluczenia ma on prawo wezwania Wykonawcy do złożenia dokumentów źródłowych (informacji z Krajowego Rejestru Karnego, Urzędu Skarbowego
czy Zakładu Ubezpieczeń Społecznych)
2) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, podmiotowe środki dowodowe na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia oraz spełnienie warunków udziału w postępowaniu, składa każdy z wykonawców występujących wspólnie.
3) Zamawiający nie wezwie wykonawcy do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych,
w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne o ile wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych środków.
4) W przypadku podmiotu, na którego zdolnościach lub sytuacji wykonawca polega
na zasadach art. 118 ustawy Pzp, wykonawca składa podmiotowe środki dowodowe wymienione powyżej w odniesieniu do każdego z tych podmiotów.
5) Jeżeli wykonawca nie złożył oświadczeń, o których mowa w art. 125 ust.1 Pzp, podmiotowych środków dowodowych, innych dokumentów lub oświadczeń składanych w postępowaniu lub są one niekompletne lub zawierają błędy, zamawiający wezwie wykonawcę odpowiednio do ich złożenia, poprawienia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba, że:
a) Oferta wykonawcy podlega odrzuceniu bez względu na ich złożenie, uzupełnienie
lub poprawienie, lub
b) Zachodzą przesłanki unieważnienia postępowania.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Załączniki zgodne z SWZ

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia
1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W związku
z powyższym Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika, w celu reprezentacji
ich w postępowaniu lub też zawarcia umowy w sprawie przedmiotu zamówienia.
W/w pełnomocnictwo powinno zostać złożone wraz z ofertą.
2) Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia są zobligowani
do złożenia Oświadczeń o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia jak również Oświadczenia na podstawie art. 117 ust 4 określającego, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni Wykonawcy (oświadczenie musi zostać wypełnione również w przypadku spółek cywilnych składających ofertę).

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-24 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e-Zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-27 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-23

NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuje pracy chałupniczej - Resko
  • Lokalizacja zleceniazachodniopomorskie
  • Data dodania25-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Potrzebuje pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI