Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
sprzedaż i dostawa owoców i warzyw
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Sprzedaż i dostawa owoców i warzyw
Przedmiot zamówienia realizowany będzie sukcesywnie, partiami - wg zapotrzebowania Zamawiającego od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
Szczegółowy wykaz asortymentu znajduje się w Załączniku nr 1 w formularzu cenowym.
Dostawy realizowane będą w Placówkach Opiekuńczo - Wychowawczej nr 1 i 2 w Nowym Sączu ul. Łącznik 20 i Placówce Opiekuńczo - Wychowawczej nr 3 w Trzycierzu , Trzycierz 95.
Artykuły żywnościowe objęte dostawą muszą spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania w momencie dostawy aktualnych dokumentów potwierdzających spełnienie wymogów sanitarno-epidemiologicznych i prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia.
Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania określone w Dz.U. z 2016 r. poz. 1154) w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży)
Pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczoną żywnością do miejsca wskazanego przez Zamawiającego muszą posiadać aktualne (Określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach) orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
Transport do siedziby Zamawiającego realizowany będzie środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.
Produkty muszą być dostarczone w opakowaniach/pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji. Nie może wykazywać oznak uszkodzenia, nieświeżości i zepsucia.
Każde zrealizowane bieżące zamówienie będzie podlegać odbiorowi przez Zamawiającego w miejscu dostawy. Odbiór bieżący dostawy żywności będzie dokonywany przez osoby będące przedstawicielami Zamawiającego w oparciu o złożone bieżące zamówienie.
Przez odbiór poszczególnych dostaw należy rozumieć pisemne potwierdzenie zgodności dostarczonych artykułów żywnościowych z fakturą lub dokumentem SWZ na dokumentach specyfikacji wykonanej dostawy. Etykiety na produktach powinny być czytelne i umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczania się, oraz zawierać nazwę produktu, skład surowcowy, wartość energetyczną, klasę jakości, termin przydatności do spożycia/minimalnej trwałości, a jeżeli przepisy tego wymagają – temperaturę przechowywania, także numer partii.
w ramach kryterium kosztu - rachunek kosztów cyklu życia zgodnie z art. 245 ustawy
w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
Ser, sery, ser premium, sery premium
Barlinek (małopolskie)
Cristal Cosmetics Laboratory
Kraków (małopolskie)
Detektyw warszawa, agencja detektywistyczna
Warszawa (małopolskie)
Producent dmuchańców z atestem, dmuchane zjeżdżalnie producent
Kraków (małopolskie)
Smacznie Zdrowo Kolorowo
Kraków (małopolskie)
Perfumy nalewane
Chechło (małopolskie)
Dom Korkowy Sp. z o.o.
Kraków (małopolskie)
Gomi - Ciekły Azot, Suchy lód, Gazy techniczne
Limanowa (małopolskie)
Utylizacja odpadów
Trzeciewnica (małopolskie)