Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Dostawy ziemniaków |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ziemniaki jadalne, klasa I, dostawy całoroczne – w tym ziemniaki młode w okresie od 15 czerwca do 15 sierpnia, ziemniaki jadalne, krajowe lub importowane, czyste, suche, odpowiednio dojrzałe, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, jednoodmianowe, odmiany uniwersalne, prawidłowo wykształcone, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku, bulwy o regularnym kształcie regularnym owalnookrągłym, typowym dla danej odmiany, oczka płytkie, skórka gładka, o dobry smaku, o miąższu średnio zwartym, nierozsypującym się i niezmieniającym koloru po ugotowaniu, bez uszkodzeń mechanicznych, o średnicy min. 6 cm, ziemniaki młode - średnica min. 4 cm max. 8 cm, opakowanie jednorazowe 10 – 30 kg: PN-75/R-74450, PN-75/R-74453 - 65 000 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Łączna cena ofertowa brutto |
60,00 |
Termin płatności |
20,00 |
Czas wymiany wadliwego towaru |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Dostawy warzyw i owoców |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Buraki ćwikłowe świeże, krajowe, dostawy całoroczne, klasa I; buraki ćwikłowe świeże, krajowe lub importowane, bez liści, czyste, suche, odpowiednio dojrzałe, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, jednoodmianowe, prawidłowo wykształcone, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku, bulwy o regularnym kształcie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o średnicy od 5 cm do 9 cm, opakowanie jednorazowe 15 – 30 kg, PN-72/R-75360 - 6 000 kg. 2.Marchew świeża, krajowa lub importowana, dostawy całoroczne, klasa I; marchew świeża, krajowa lub importowana, bez naci, zdrowa, czysta, sucha, myta, bez naci, odpowiednio dojrzała, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny, bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, prawidłowo wykształcona, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o regularnym kształcie, średnicy od 3 cm do 4 cm mierzone w najszerszym miejscu, długości do 10 cm do 20 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg.,PN-84/R-75358 - 19 000 kg. 3.Cebula świeża, krajowa, dostawy całoroczne, klasa I; cebula świeża, krajowa lub importowana, bez szczypioru, zdrowa, czysta, sucha, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, wystarczająco sucha, pokryta suchą łuską, wystarczająco rozwinięta, zwarta i jędrna, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w pozostałym okresie bez szczypioru, o średnicy od 5 cm do 8 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 15 kg. PN-87/R-75357 - 8 000 kg. 4.Pomidor świeży, krajowy lub importowany, klasa I, dostawy realizowane od początku umowy do 31 grudnia oraz od 1 kwietnia do końca umowy, pomidor świeży, krajowa lub importowana, z gruntu lub szklarniowy, zdrowy, czysty, dobrej jakości, o średnicy min. 5 cm, o maks. wadze jednej sztuki 130g, odpowiednio dojrzałe, bez objawów zwiędnięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez uszkodzeń mechanicznych, odgnieceń, pęknięć, o jednolitym zabarwieniu miąższu, dostawy w opakowaniach od 15 kg. PN-91/R-75368 - 1 600 kg. 5.Ogórek świeży, krajowy lub importowany, klasa I, dostawy realizowane od początku umowy do 31 grudnia oraz od 1 kwietnia do końca umowy, ogórek świeży, krajowy lub importowany, z gruntu lub szklarniowy, suchy, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, zdrowy, czysty, bez objawów zwiędnięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o regularnym kształcie, prosty, ogórek rosnący pod osłonami o wadze od 250g i długości od 25 cm, ogórek gruntowy o wadze od 80g do 130g, opakowanie jednorazowe do 15 kg. PN -85/R- 75359 - 2 000 kg. 6.Sałata masłowa, krajowa lub importowana, klasa I, dostawy realizowane od początku umowy do 31 grudnia oraz od 1 kwietnia do końca umowy, sałata świeża, krajowa lub importowana, z gruntu lub szklarniowa, czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, cała, bez żadnych ubytków, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchni, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięta, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, o masie główki od 150g do 300g, opakowanie do 15 kg. PN-R-75522:1996 - 300 kg. 7.Kapusta biała, klasa I, krajowe lub importowane – w tym kapusta młoda od 1 maja do 31 sierpnia; kapusta głowiasta biała, krajowa lub importowana, zdrowa, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, główki przycięte na poziomi najniższego liścia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, główki o wadze od 1,2 kg do 3 kg, kapusta młoda – o wadze od 0,8kg do 1,2 kg, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 20 kg. PN-72/R-75362 - 1 200 kg. 8.Kalafior świeży, krajowy lub importowany klasa I, dostawy od 1 maj do 31 października; kalafior świeży, zdrowy, bez uszkodzeń i ubytków, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie , bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, o barwie białej, kremowej lub kości słoniowej, wolny od takich uszkodzeń jak plamy, przerośnięcia róży listkami, odgniecenia, bez liści, o średnicy min. 15 cm, w opakowaniu do 15 kg. - PN-72/R-75361 - 900 kg. 9.Jabłka, krajowe lub importowane, klasa I, dostawy całoroczne ; jabłka słodko winne, miękkie, suche, soczyste, zdrowe, czyste, dojrzałe, bez objawów zepsucia lub innych zmian, wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o regularnym kształcie, o wadze jednej sztuki od 130g do 170g, opakowanie – skrzynka od 10kg do 20kg, PN-84/R -75024 - 7 000 kg. 10.Pietruszka korzeń, krajowa, klasa I, dostawy całoroczne; pietruszka, zdrowa, czysta, sucha, myta i wysuszona, bez naci, odpowiednio dojrzała, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez ordzawień skórki, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu pędów kwiatostanowych, bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, prawidłowo wykształcona, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki, na przekroju: biała lub biało kremowa, o regularnym kształcie, średnicy od 2 cm do 4 cm mierzone w najszerszym miejscu, długości do 10 cm do 20 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg. PN-R-75370 - 7 000 kg. 11.Seler korzeń, krajowe lub importowane klasa I, dostawy całoroczne; seler czysty, zdrowy, czysty, suchy, myty i wysuszony, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez ordzawień skórki, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu pędów kwiatostanowych, prawidłowo wykształcony, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, korzeń prawidłowo wykształcony, na przekroju: biały lub biało kremowy, o regularnym kształcie, średnicy od 10 cm do 15 cm, w okresie od 1 lipca do 15 sierpnia dopuszczalny seler z nacią o średnicy korzenia od 7 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg. PN-72/9137-24 - 8 000 kg. 12.Por, krajowy lub importowany, klasa I, dostawy całoroczne; por czysty, zdrowy, suchy, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, o świeżym wyglądzie, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu w pęd nasienny, prawidłowo wykształcony, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o dobrej jakości część biała pora powinna stanowić co najmniej połowę długości całkowitej pora, średnicy od 4 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg., PN-91/R-75368 - 6 000 kg. 13.Kapusta czerwona, krajowe lub importowane, klasa I, dostawy całoroczne; kapusta głowiasta czerwona, zdrowa, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, główki przycięte na poziomi najniższego liścia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, główki o wadze od 0,8kg do 1,2 kg, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 20 kg. PN-72/R-75362 - 500 kg. 14.Kapusta pekińska, krajowa lub importowana, klasa I, dostawy całoroczne; zdrowa, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, prawidłowo wykształcona, główki przycięte na poziomi najniższego liścia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, główki o wadze od 0,8kg do 1,2 kg, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 20 kg. PN-72/R-75362 - 800 kg. 15.Koper zielony, świeży, krajowy lub importowany, klasa I, dostawy realizowane od początku umowy do 31 grudnia oraz od 1 maja do końca umowy, świeży, czysty, z korzeniem, nie wyrośnięty, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam, pożółkłych i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięty, opakowanie do 1 kg, - 150 kg. 16.Gruszki, krajowe lub importowane, klasa I, dostawy całoroczne; gruszki słodkie, dojrzałe, soczyste, suche, zdrowe, czyste, dojrzałe, bez objawów zepsucia lub innych zmian, wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o wadze jednej sztuki od 130g do 170g, opakowanie – skrzynka od 10kg do 20kg, PN-73/R-75025 - 250 kg. 17.Truskawki, krajowe lub importowane, klasa I, dostawy od 1 czerwca do 30 lipca; truskawki świeże , zdrowe, czyste, dojrzałe, nieodgniecione, bez oznak pleśni lub zgnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez plami ziemi, o świeżym wyglądzie nie myte, owoc suchy, bez innych zapachów i smaków, kształt typowy dla danej odmiany, z szypułkami, bez uszkodzeń o średnicy min 2 cm, opakowanie skrzynka do 10 kg. PN-R-75535 - 200 kg. 18.Papryka świeża, krajowe lub importowane, klasa I, dostawy całorocznie; papryka świeża, zdrowa bez uszkodzeń, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, kolorowa w proporcjach 1/3 zielona, 1/3 czerwona, 1/3 żółta, opakowanie jednorazowe do 10 kg, PN-R-75528:1996 - 250 kg. 19.Botwina świeża, krajowa lub importowana, klasa I, dostawy realizowane od początku umowy do 31 grudnia oraz od 1 kwietnia do końca umowy,; cała, zdrowa , czysta, o świeżym wyglądzie, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, wystarczająco rozwinięta i odpowiednio dojrzała, bez żółtawych, zdrewniałych liści, jednolita pod względem pochodzenia i odmiany, średnica korzenia od 3 cm do 5 cm, w opakowaniu jednorazowym do 5 kg PN-72/R-75360 - 300 kg. 20.Brzoskwinie świeże, krajowe lub importowane, klasa I, dostawy od 15 sierpnia do 15 października; całe, zdrowe, bez objawów gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i/lub smaków, dobrej jakości, posiadające cechy charakterystyczne dla danej odmiany, miąższ całkowicie zdrowy, soczysty, słodki, średnica brzoskwini od 7cm do 8 cm, opakowanie – skrzynka do 15 kg, PN-R-75526:1996 - 100 kg. 21.Fasolka szparagowa świeża, krajowa lub importowana, klasa I, dostawy od 15 lipca do 15 października; świeża, jędrna, czysta – bez objawów gnicia i śladów pleśni, młoda i delikatna, wolna od szkodników, wolna od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, sucha – pozbawiona wilgoci zewnętrznej, bezwłóknista, bez przezroczystej skórki, jeżeli występują nasiona to powinny być małe i miękkie, bez obcych zapachów, w opakowaniu jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości, grubość strąków do 1 cm, dostarczana w opakowaniach do 15 kg, PN-77/R-75762 - 300 kg. 22.Brokuł, krajowy lub importowany, klasa I, dostawy realizowane od początku umowy do 31 grudnia oraz od 1 czerwca do końca umowy,; całe, zdrowe, bez objawów zepsucia lub innych zmiana, czyste, o świeżym wyglądzie, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolne od obcych zapachów i smaków, posiadające cechy charakterystyczne dla danej odmiany, jędrne i zwarte, wolne od wad takich jak plamy lub ślady zmarznięcia, pąki róży muszą być zupełnie zamknięte, łodyga musi być wystarczająco miękka i niezdrewniała, bez iści wyrastających ponad różę, o wadze 1 szt. - od 400g do 600g - 200 kg. 23.Szczypior, krajowy lub importowany, dostawy od 1 marca do 31 października, klasa I; świeży, czysty, z cebulą charakterystyczną dla odmian z przeznaczeniem na szczypior, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam, pożółkłych i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięty, nie wyrośnięty, w opakowaniu do 10 kg - 300 kg. 24.Cukinia, krajowa lub importowana, dostawy od 15 czerwca do 31 października, klasa I; świeża, czysta, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięta, nie wyrośnięty, skórka miękka, łatwa do obrania, w opakowaniu do 10 kg, PN-R-75541 - 300 kg. 25.Dynia, krajowa lub importowana, dostawy od 1 sierpnia do 31 października, klasa I; świeża, czysta, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięty, nie wyrośnięta, skórka miękka, łatwa do obrania, w opakowaniu do 10 kg - 400 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03200000-3, 03221111-7, 03221112-4, 03221113-1, 03221240-0, 03221270-9, 03221310-2, 03221310-2, 03221410-3, 03221420-6, 03222321-9, 03221110-0, 03221300-9, 03222322-6, 03222313-0, 03221230-7, 03222332-9, 03221212-5, 03221430-9, 03221113-1, 03221250-3, 03221200-8
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Łączna cena ofertowa brutto |
60,00 |
Termin płatności |
20,00 |
Czas wymiany wadliwego towaru |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Dostawy warzyw kiszonych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Kapusta kiszona, zamawiana całorocznie; kapusta kwaszona o dobrym smaku, zapachu, bez objawów gnicia i innego zepsucia, bez pleśni, wolna od obcych zapachów i smaków, drobno szatkowana, opakowanie do 120 kg, waga liczona po osączeniu. PN-72/A-77700 - 8 000 kg. 2.Ogórek kiszony, zamawiany całorocznie - w tym ogórek małosolny w okresie od 15 czerwca do 15 sierpnia, ogórek kiszony o dobrym smaku i zapachu, twardy, bez objawów gnicia i innego zepsucia, bez pleśni, wolny od obcych zapachów i smaków, ogórek kiszony o gramaturze do 120g, ogórek małosolny o gramaturze do 80g, opakowanie do 80 kg, waga liczona po odsączeniu. PN-72/A-77701 - 3 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1, 15331461-6, 15331400-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Łączna cena ofertowa brutto |
60,00 |
Termin płatności |
20,00 |
Czas wymiany wadliwego towaru |
20,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: