Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Gorzowie Wielkopolskim
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320696
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Podmiejska 17
1.5.2.) Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
1.5.3.) Kod pocztowy: 66-400
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski
1.5.7.) Numer telefonu: 957334500
1.5.8.) Numer faksu: 957334524
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_gorzow_wielkopolski@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ssdip.bip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wlkp. i Oddziału Zewnętrznego
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-37c39e4b-4d60-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00385786
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00036970/11/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawy warzyw świeżych i jabłek do Zakładu Karnego w Gorzowie Wielkopolskim i Oddziału Zewnętrznego w Słońsku
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-37c39e4b-4d60-11ee-9aa3-96d3b4440790
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: opis w SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): opis w SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): opis w SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.11.2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Marchew korzeń
odmiany jadalne, wielkość min. 150mm ale nie większe niż 250mm.
Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia , zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgniecenia lub obce naloty, zwiędnięcie, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki 10-25 kg.
PN-84/R-75358
kg
16000
8 000
24 000
Pietruszka korzeń
Odmiany do spożycia jadalne, klasa I, Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia , zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgniecenia lub obce naloty, zwiędnięcie, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki 10-25 kg
PN-R-75370
kg
11 000
7000
18 000
Seler korzeń odmiany jadalne, klasa I. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia i zapleśnienia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki,obce zapachy lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki. Worki od 10-25kg.
PN-72/9137-24
kg
10 000
5 000
15 000
Por odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, 1/3 długości o barwie białej do zielonkowo białej.
Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia i zapleśnienia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia,zamarznięte, uszkodzenia spowodowane przez choroby lub szkodniki, obce zapachy lub smak, po żółte i zeschnięte liście
PN-91/R-75368
kg
2 000
1000
3000
Buraki czerwone odmiany jadalne nie mniejsze niż 80mm. Cechy dyskwalifikujące:zaparzenia, zamarznięte, obcy smak i zapach nadgnicie lub obce naloty, zwiędnięcie, uszkodzenia mechaniczne, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki od 10-25 kg.
PN-72/R-75360
kg
7000
4 500
11 500
Cebula odmiany jadalne Cechy dyskwalifikujące:zaparzenia, zamarznięte, obcy smak i zapach nadgnicie lub obce naloty, zwiędnięcie, uszkodzenia mechaniczne, ślady nadgryzień spowodowane przez szkodniki. Worki od 10-25 kg.
PN-87/R-75357
kg
14 000
7000
21000
Kapusta biała odmiany jadalne bezpośrednio do spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenia, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, objawy zapleśnienia, zamarznięcie, zeschnięcie części, obecność ziemi między listkami
PN-72/R-75362
kg
14 000
2 000
16 000
Kapusta czerwona
odmiany jadalne bezpośrednio do spożycia. Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, objawy zapleśnienia, zamarznięcie, zeschnięcie części, obecność ziemi między listkami
PN-72/R-75362
kg
2000
2 000
4 000
Jabłka zdrowe,nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; bez obcych zapachów lub smaków. Niedopuszczalne owoce zwiędnięte. Wielkość owocu od 150g.
PN-84/R-75024
kg
3 500
1500
5000
Pomidor świeży sezonowo (od lipca do końca września). Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące:
pęknięcia, widoczne zielone gniazda, zaparzenia,nadgnicie, porażenia chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin.
PN-91/R-75368
kg
1 000
400
1 400
Ogórek gruntowy sezonowo ( od lipca do końca września). Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące:
zaparzenia, nadgnicia, pęknięcia, wiotkość, porażenia chorobami,
pożółkła skóra.
PN -85/R- 75359
kg
1 000
400
1 400
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: opis w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
opis w SWZ
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: opis w SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: opis w SWZ
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
opis w SWZ
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
opis w SWZ
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
opis w SWZ
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-09-15 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: siedziba zamawiającego
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-09-15 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni