Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy warzyw owoców i jaj dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000675181
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Kule 2
1.5.2.) Miejscowość: Kule
1.5.3.) Kod pocztowy: 42-110
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_kule@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy warzyw owoców i jaj dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d85ec94e-1791-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00186489
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-21
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00020015/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 Dostawy warzyw, owoców i jaj dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ , https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za pomocą poczty elektronicznej zp_kule@sw.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
7. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email: zp_kule@sw.gov.pl . Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: COS-DKW.2232.12.2021.MS
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia na część nr 1 są - dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach
l.p. Nazwa artykułu J.m. Ilość
1 Buraki czerwone kl. I kg 800
2 Cebula kl. I kg 1000
3 Czosnek kl. I szt. 200
4 Kapusta biała głowiasta kl. I kg 1300
5 Kapusta czerwona głowiasta kl. I kg 700
6 Kapusta pekińska kl. I kg 400
7 Koperek natka kl.I pęczek 400
8 Marchew korzeń kl. I kg 2000
9 Ogórek zielony kl. I kg 800
10 Papryka kl. I kg 600
11 Pietruszka korzeń kl. I kg 500
12 Pietruszka natka kl. I pęczek 400
13 Pomidory kl. I kg 1000
14 Por zielony kl. I kg 400
15 Rzodkiewka kl. I pęczek 400
16 Sałata masłowa kl. I szt. 600
17 Seler korzeń kl. I kg 600
18 Fasolka szparagowa kl. I kg 50
19 Szczypiorek natka kl. I pęczek 300
20 Pieczarki kl. I kg 600
21 Kapusta włoska głowiasta kl. I kg 300
22 Kalafior kl. I szt. 100
23 Ziemniaki jadalne kl. I kg 6000
24 Ogórki małosolne kg 80
25 Botwinka kl. I pęczek 40
26 Por młody kl. I szt. 20
27 Seler naciowy kl. I szt. 20
28 Kapusta młoda kl. I szt. 100
29 Ziemniaki młode kl. I kg 2000
30 Banany kl. I kg 800
31 Cytryny kl. I kg 700
32 Jabłka deserowe kl. I kg 1100
33 Kiwi kl. I kg 300
34 Mandarynki kl. I kg 400
35 Pomarańcze kl. I kg 600
36 Winogrona kl. I kg 100
37 Grapefruity kl. I kg 400
38 Truskawki kl. I kg 60
39 Nektarynki kl. I kg 150
40 Arbuzy kl. I kg 100
41 Gruszki kl. I kg 800
42 Brzoskwinia kl. I kg 50
43 Czereśnie kl. I kg 50
44 Śliwki kl. I kg 50
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221120-3 - Warzywa bulwiaste
03221212-5 - Fasola szparagowa
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221410-3 - Kapusta
03221420-6 - Kalafior
03222111-4 - Banany
03222118-3 - Owoce kiwi
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222230-4 - Grejpfruty
03222240-7 - Mandarynki
03222313-0 - Truskawki
03222321-9 - Jabłka
03222322-6 - Gruszki
03222330-5 - Owoce pestkowe
03222332-9 - Brzoskwinie
03222333-6 - Wiśnie
03222334-3 - Śliwki
03222340-8 - Winogrona
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-28
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione na podstawie przyznanych punktów w poszczególnych kryteriach oraz pod kryteriach.
KRYTERIUM CENA
Pod kryterium OPUST - 50 pkt.
Pod kryterium Łączna cena ofertowa - 10 pkt.
KRYTERIUM JAKOŚĆ
Najkrótszy czas realizacji reklamacji - 40 pkt.
według poniższego wzoru:
L = O + C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
O - punkty uzyskane w kryterium „Opust”,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji ”,
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godziny podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia na część nr 2 - dostawy jaj dla COSSW w Kulach
L.P Nazwa artykułu j. m Ilość
1 Jaja świeże szt. 15 000
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5a do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-28
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione na podstawie przyznanych punktów w poszczególnych kryteriach.
KRYTERIUM CENA
Łączna cena ofertowa - 60 pkt.
KRYTERIUM JAKOŚĆ
Najkrótszy czas realizacji reklamacji - 40 pkt.
według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godziny podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia na część nr 3 – dostawy warzyw i owoców dla COSSW w Kulach OZ Sulejów;
l.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość
1 Ziemniaki jadalne kl. I kg 8000
2 Ziemniaki młode kl. I kg 1500
3 Pietruszka korzeń kl. I kg 600
4 Rzodkiewka kl. I pęczek 20
5 Seler korzeń kl. I kg 700
6 Buraki czerwone kl. I kg 200
7 Marchew korzeń kl. I kg 900
8 Cebula kl. I kg 900
9 Czosnek kl. I szt. 200
10 Fasolka szparagowa kl. I kg 60
11 Papryka kl. I kg 200
12 Pomidory kl. I kg 800
13 Cukinia kl. I kg 100
14 Pieczarki kl. I kg 220
15 Ogórek zielony kl. I kg 900
16 Ogórek małosolny kg 60
17 Koperek natka kl. I pęczek 350
18 Pietruszka natka kl. I pęczek 250
19 Por zielony kl. I kg 700
20 Por młody kl. I szt. 150
21 Szczypiorek natka kl. I pęczek 250
22 Botwinka kl.I pęczek 10
23 Sałata masłowa kl.I szt. 1000
24 Kapusta biała głowiasta kl.I kg 350
25 Kapusta młoda kl.I szt. 200
26 Kapusta czerwona głowiasta kl.I kg 200
27 Kapusta pekińska kl.I kg 250
28 Kalafior kl.I szt. 60
29 Banany kl. I kg 180
30 Cytryny kl.I kg 320
31 Pomarańcze kl.I kg 50
32 Mandarynki kl.I kg 10
33 Jabłka deserowe kl.I kg 60
34 Jabłka kl.I kg 220
35 Gruszki kl.I kg 60
36 Nektarynki kl.I kg 40
37 Brzoskwinia kl.I kg 20
38 Arbuz kl.I kg 50
39 Winogrona kl.I kg 5
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5b do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221120-3 - Warzywa bulwiaste
03221212-5 - Fasola szparagowa
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221250-3 - Cukinia
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221410-3 - Kapusta
03221420-6 - Kalafior
03222210-8 - Cytryny
03222220-1 - Pomarańcze
03222240-7 - Mandarynki
03222321-9 - Jabłka
03222322-6 - Gruszki
03222330-5 - Owoce pestkowe
03222340-8 - Winogrona
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-28
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione na podstawie przyznanych punktów w poszczególnych kryteriach oraz pod kryteriach.
KRYTERIUM CENA
Pod kryterium OPUST - 50 pkt.
Pod kryterium Łączna cena ofertowa - 10 pkt.
KRYTERIUM JAKOŚĆ
Najkrótszy czas realizacji reklamacji - 40 pkt.
według poniższego wzoru:
L = O + C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
O - punkty uzyskane w kryterium „Opust”,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji ”,
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godziny podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia na część nr 4 – dostawy jaj dla COSSW w Kulach OZ Sulejów
L.P Nazwa artykułu j. m Ilość
1 Jaja świeże szt. 20 000
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5c do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-28
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione na podstawie przyznanych punktów w poszczególnych kryteriach.
KRYTERIUM CENA
Łączna cena ofertowa - 60 pkt.
KRYTERIUM JAKOŚĆ
Najkrótszy czas realizacji reklamacji - 40 pkt.
według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas realizacji reklamacji”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas realizacji reklamacji nie więcej niż 6 godziny podanych w pełnych godzinach
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych,
w zakresie braku podstaw wykluczenia:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Formularz ofertowy.
Formularz cenowy w zakresie części 1 do 4.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:
1) ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania;
2) zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia;
3) pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, zaś fakt ustanowienia pełnomocnictwa musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;
2. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy żądać przedstawienia w określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Informacje w tym zakresie zostały opisane w załączniku nr 4 do SWZ Projekt umowy par. 11.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-09-29 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem formularza do złożenia , zmiany wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego rónież na miniPortalu.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-09-29 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-10-28