Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy karpia kroczek.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Gospodarstwo Rybackie Niemodlin
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 530561490
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Zamkowa 3
1.5.2.) Miejscowość: Niemodlin
1.5.3.) Kod pocztowy: 49-100
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski
1.5.7.) Numer telefonu: +48774606372
1.5.8.) Numer faksu: +48774606372
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: grniemodlin@katowice.lasy.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.niemodlin.katowice.lasy.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Chów i hodowla ryb
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy karpia kroczek.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-48a1e0a9-8307-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00016882
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-03-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00016306/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawy karpia kroczek
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_katowice/gr_niemodlin/zamowienia_publiczne3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_niemodlin2. http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_katowice/gr_niemodlin/zamowienia_publiczne
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia między Zamawiającym , a Wykonawcami odbywa się przy użyciu platformy: https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_niemodlin oraz poczty elektronicznej grniemodlin@katowice.lasy.gov.pl z zastrzeżeniem, że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu:https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_niemodlin2. Składanie oferty wraz z niezbędnymi załącznikami odbywa się za pośrednictwem Formularza składania oferty dostępnego na platformie:https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_niemodlin3. Składanie dokumentów, oświadczeń, wniosków, zawiadomień, zapytań, oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem https://platformazakupowa.pl/pn/lasy_niemodlin i formularza „WYŚLIJ WIADOMOŚĆ”.4. Wykonawca otrzyma powiadomienia tj. wiadomości e-mail dotyczące komunikatów w sytuacji, gdy Zamawiający opublikuje informacje publiczne lub spersonalizowaną wiadomość zwaną prywatną korespondencją.5. Warunkiem otrzymania powiadomień systemowych http://platformazakupowa.pl zgodnie z pkt. 5 powyżej, jest wcześniejsze poinformowanie przez Zamawiającego o postępowaniu, złożenie oferty jak i wystosowanie wiadomości przez Wykonawcę w obrębie postępowania, na którą otrzyma wiadomość.6. Za datę przekazania składanych dokumentów, oświadczeń, wniosków, zawiadomień, zapytań, oraz przekazywanie informacji uznaje się moment kliknięcia przycisku WYŚLIJ WIADOMOŚĆ o ile po tej operacji pojawi się komunikat potwierdzający, że wiadomość została do Zamawiającego wysłana.7. W sytuacjach awaryjnych np. w przypadku braku funkcjonowania platformy http://patformazakupowa.pl Zamawiający umożliwia komunikację z Wykonawcami za pośrednictwem swojej poczty elektronicznej e-mail : grniemodlin@katowice.lasy.gov.pl 8. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia opublikowanego w Biuletynie Zamówień Publicznych lub numerem postepowania wskazanym w SWZ.9. Zamawiający w zakresie pytań technicznych związanych z działaniem elektronicznego systemu obsługi niniejszego postępowania prosi o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl pod numer 221010202, cwk@platformazakupowa.pl
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: -
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): INFORMACJA DOT. PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH1. Stosownie do art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE Dz. Urz. UE L 119/1, 04/05/2016 zwanego dalej „RODO” Zamawiający informuje, iż administratorem danych osobowych jest PGL LP Gospodarstwo Rybackie Niemodlin, zwane dalej „Gospodarstwem”. W Gospodarstwie został wyznaczony inspektorem ochrony danych z którym można się skontaktować poprzez adres poczty elektronicznej; grniemodlin@katowice.lasy.gov.pl lub na adres siedziby Gospodarstwa. 2. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego rozstrzygnięciem, jak również, w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia i jego archiwizacji.3. Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym dokumentacja postępowania zostanie udostępniona w oparciu o art. 18 ust.1 oraz 71 ust. 1 ustawy PZP.4. Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy w sprawie zamówienia publicznego.5. Niezależnie od postanowień pkt 22.4. wskazanego powyżej, w przypadku zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, dane osobowe będą przetwarzane do upływu okresu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy w sprawie zamówienia publicznego. 6. Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia mogą zostać przekazane podmiotom świadczącym usługi doradcze, w tym usługi prawne, i konsultingowe.7. Stosownie do art. 22 RODO, decyzje dotyczące danych osobowych nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany.8. Osoba, której dotyczą pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania dane osobowe, ma prawo:a. dostępu do swoich danych osobowych – zgodnie z art. 15 RODO, b. do sprostowana swoich danych osobowych – zgodnie z art. 16 RODO,c. do żądania od Zamawiającego – jako administratora, ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO. d. wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych, w tym przepisy RODO.9. Obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych określa ustawa PZP.10. Osobie, której dane osobowe zostały pozyskane przez Zamawiającego w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego nie przysługuje:a. prawo do usunięcia danych osobowych, o czym przesadza art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO, b. prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO, określone w art. 21 RODO prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, a to z uwagi na fakt, że podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. 11. Dane osobowe mogą być przekazywane do organów publicznych i urzędów państwowych lub innych podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa lub wykonujących zadania realizowane w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej, w szczególności do podmiotów prowadzących działalność kontrolną wobec Zamawiającego. Dane osobowe są przekazywane do podmiotów przetwarzających dane w imieniu administratora danych osobowych.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): -
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 270.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 455000 PLN
4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 455000 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1 - dostawy karp kroczek na łączną ilość około 6 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+- 10%) - (obsada Rezerwatu Łężczok)
4.2.5.) Wartość części: 78000,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03300000-2 - Produkty hodowli, łowiectwa i rybołówstwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2 dostawy karp kroczek na łączną ilość około 6 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+- 10%) - (obsada Rezerwatu Łężczok)
4.2.5.) Wartość części: 78000,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03300000-2 - Produkty hodowli, łowiectwa i rybołówstwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3 - dostawy karp kroczek na łączną ilość około 5 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+ - 10 %) – (obsada stawów obręb Rzędziwojowice)
4.2.5.) Wartość części: 65000,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03300000-2 - Produkty hodowli, łowiectwa i rybołówstwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 4 - dostawy karp kroczek na łączną ilość około 5 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+ - 10 %) – (obsada stawów obręb Rzędziwojowice)
4.2.5.) Wartość części: 65000,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03300000-2 - Produkty hodowli, łowiectwa i rybołówstwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 5 - dostawy karp kroczek na łączną ilość około 5 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+ - 10 %) – (obsada stawów obręb Rzędziwojowice)
4.2.5.) Wartość części: 65000,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03300000-2 - Produkty hodowli, łowiectwa i rybołówstwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 6 - dostawy karp kroczek na łączną ilość około 5 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+ - 10 %) – (obsada stawów obręb Rzędziwojowice)
4.2.5.) Wartość części: 65000,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03300000-2 - Produkty hodowli, łowiectwa i rybołówstwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Opis sposobu obliczania ceny1. Wykonawca przedstawi całkowitą cenę brutto w formularzu OFERTA (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ).2. Wykonawca, dla poszczególnych dostaw wymienionych w formularzu ofertowym określi ceny jednostkowe netto (za 1kg dostawy karpia kroczek) oraz wartość netto za cały przedmiot zamówienia dla danej części.3. Do wyliczonych w formularzu cenowym wartości netto za wykonanie poszczególnych elementów usług w ramach danej części należy doliczyć podatek VAT i uzyskane wartości brutto zsumować.4. Cenę należy podać w PLN z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku, zgodnie z zasadami rachunkowości w formie liczbowej w formularzu cenowym oraz w formie liczbowej i słownej w formularzu OFERTA.5. Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie nie będą zmieniane w toku realizacji przedmiotu zamówienia, z wyjątkiem przypadków opisanych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w dalszej części niniejszej SWZ. Ponadto w przypadku zmiany stawki podatku VAT będzie on naliczany wg obowiązujących w danym momencie przepisów.6. Cena ofertowa ma charakter ryczałtowy oraz powinna obejmować całkowity koszt wykonania przedmiotu zamówienia, w tym wszelkie koszty towarzyszące wykonaniu zamówienia.7. Jeżeli w złożonej ofercie, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.8. Zgodnie z art. 223 ust. 2 ustawy PZP Zamawiający zawiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę, którego oferta została poprawiona, dokona poprawy omyłek (oczywistych omyłek pisarskich; oczywistych omyłek rachunkowych, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek; innych omyłek polegających na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty) w ofertach Wykonawców.Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów, oraz sposobu oceny ofert1. Oferty, przedłożone w niniejszym przetargu oceniane będą na podstawie następujących kryteriów:kryterium - cena oferowana – 100 % = 100 pkt2. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów po zsumowaniu kryteriów określonych w pkt. 25.1. SWZ, przy zastosowaniu następującej formuły: najniższa cena spośród ofert ważnych [ zł ] ilość punktów za cenę [C] = ---------------------------------------------------------- x 100 pkt cena oferty rozpatrywanej [ zł ] 3. Dokonywana przez Zamawiającego ocena będzie dotyczyła ofert, które nie podlegały odrzuceniu.4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie oraz SWZ i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 7 - dostawy karp kroczek na łączną ilość około 3 000 kg (+- 15%) o średniej wadze 200 g (+ - 10 %) – (obsada stawów obręb Rzędziwojowice).