Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPopów
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-11-24
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
  • Data publikacji ogłoszenia2020-11-16
  • Numer ogłoszenia610330-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 610330-N-2020 z dnia 2020-11-16 r.

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach: Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, krajowy numer identyfikacyjny 00067518100000, ul. Kule  2 , 42-110  Popów, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 034 3104030, , e-mail zp_kule@sw.gov.pl , , faks 034 3103653.
Adres strony internetowej (URL): https:/www.zp.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
oferty należy złożyć w formie pisemnej do siedziby Zamawiającego
Adres:
Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów, Pokójnr 3 sekretariat pawilon "Liswarta"

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
Numer referencyjny: COS-DKW.2232.40.2020.MS
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia, na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021, są dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych.Zadanie nr. 1 dostawy artykułów spożywczych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021:1 Groch łuskany połówki kg 150;2 Fasola biała "Jaś" kg 250;3 Rodzynki kg 20;4 Pasztet drobiowy kg 140;5 Konserwa mięsna kg 100;6 Ogórek kiszony kg 500;7 Przecier ogórkowy kg 72;8 Szczaw konserwowy kg 72;9 Koncentrat buraczany l 45;10 Seler konserwowy łagodny kg 40;11 Pieczarki marynowane kg 50;12 Kapusta kiszona kg 950;13 Groszek konserwowy kg 80;14 Kukurydza konserwowa kg 80;15 Chrzan tarty kg 40;16 Pomidory krojone bez skórki kg 120;17 Koncentrat pomidorowy kg 320;18 Fasola konserwowa czerwona kg 75;19 Ogórek konserwowy kg 1000;20 Papryka konserwowa kg 1000;21 Sałatka szwedzka kg 200;22 Sałatka wielowarzywna kg 200;23 Sałatka obiadowa kg 200;24 Kapusta czerwona konserwowa kg 200;25 Sałatka z buraczków kg 200;26 Ćwikła z chrzanem kg 180;27 Jabłka prażone kg 100;28 Galaretka kg 50;29 Dżem niskosłodzony kg 600;30 Ananas w syropie kg 180;31 Brzoskwinie w syropie kg 150;32 Śliwki suszone kalifornijskie kg 40;33 Olej l 800;34 Budyń kg 25;35 Ryż paraboliczny kg 300;36 Ryż biały kg 100;37 Mąka pszenna kg 250;38 Kasza jęczmienna pęczak kg 80;39 Kasza jęczmienna kg 35;40 Kasza gryczana kg 80;41 Płatki czekoladowe kg 160;42 Płatki kukurydziane kg 160;43 Mąka ziemniaczana kg 120;44 Żelatyna spożywcza kg 14;45 Kwasek cytrynowy kg 2,5;46 Groszek ptysiowy kg 50;47 Rogal z nadzieniem kg 100;48 Grzanki kg 100;49 Cukier waniliowy kg 2;50 Cukier kg 1750;51 Miód porcjowany kg 30;52 Napój kakaowy kg 14;53 Krem czekoladowy kg 30;54 Wafelek w czekoladzie kg 100;55 Baton czekoladowy z karmelem kg 100;56 Makaron pióra kg 115;57 Makaron nitki kg 150;58 Makaron świderki kg 180;59 Makaron wstęgi kg 120;60 Makaron kokardki kg 150;61 Zacierki kg 15;62 Kawa rozpuszczalna kg 25;63 Kawa naturalna kg 2;64 Herbata expresowa kg 120;65 Herbata expresowa (b.s.) kg 5;66 Liść laurowy kg 2,5;67 Majeranek kg 4,5;68 Papryka słodka kg 3,5;69 Papryka ostra kg 2,5;70 Ziele angielskie kg 2;71 Przyprawa curry kg 4;72 Kurkuma kg 1,5;73 Ocet l 35;74 Ketchup kg 250;75 Musztarda delikatesowa stołowa kg 110;76 Przyprawa do potraw typu Vegeta kg 70;77 Delikata do ryb kg 2;78 Delikata do kurczaka kg 5;79 Przyprawa do karczku kg 3;80 Przyprawa do wołowiny kg 2;81 Majonez typu Winiary l 430;82 Gałka muszkatołowa kg 1,5;83 Cynamon kg 2;84 Pieprz czarny mielony kg 6;85 Pieprz czarny ziarnisty kg 6;86 Pieprz ziołowy kg 6;87 Pieprz kolorowy ziarnisty kg 3;88 Tymianek kg 0,5;89 Rozmaryn kg 0,5;90 Zioła prowansalskie kg 0,5;91 Bazylia kg 0,5;92 Oregano kg 0,5;93 Sól kg 250;94 Imbir kg 1;95 Żurek w płynie l 250;96 Przyprawa do zup w płynie typu Winiary kg 240;97 Sosy sałatkowe kg 13;98 Sos z zielonym pieprzem kg 9;99 Sos do makaronu Carbonara kg 6;100 Sos do makaronu Bolognese kg 15;101 Barszcz biały kg 28;102 Zupa pieczarkowa kg 14;103 Zupa brokułowa kg 14;104 Zupa cebulowa kg 14;105 Krem z borowików kg 14;106 Bulion drobiowy kg 24;107 Bulion wołowy kg 24;108 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,50 litra litr 800;109 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra litr 15000;110 Napoje owocowe litr 500;111 Sok owocowy 200 ml litr 120;Zadanie nr 2: dostawy produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021 1. Pierogi z serem kg 250;2. Pierogi z mięsem kg 250;3. Kopytka kg 180;4. Krokiety kg 250;5. Naleśniki z owocami kg 250;6. Naleśniki z serem kg 400;7. Kluski śląskie kg 180;8. Kartacze z mięsem kg 50;9. Pyzy z mięsem kg 280;10. Knedle kg 100;

II.5) Główny kod CPV: 03000000-1
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15800000-6
15330000-0
15600000-4
15871200-6
15891400-4
15321000-4
15981000-8
15851000-8


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2021-03-02   lub zakończenia: 2021-12-31
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
2021-03-02 2021-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują dostawy produktów spożywczych i produktów mącznych w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku doświadczenia, przez co zamawiający rozumie realizację w okresie trzech ostatnich lat minimum dwóch dostaw ( dla danej części ) przedmiotowych produktów w ramach odrębnych umów, których wartości:• Dla części 1, których sumaryczna wartość dla każdej wykazanej dostawy przekracza wartość 50.000,00 zł brutto;• Dla części 2, których sumaryczna wartość dla każdej wykazanej dostawy przekracza wartość 10.000,00 zł brutto. Jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, spełnienie niniejszego warunku powinno nastąpić w tym okresie. Wykonawcy muszą podać Zamawiającemu dane dotyczące zrealizowanych w tym okresie dostaw ze wskazaniem wartość, opisu przedmiotu wykonanej dostawy, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)






III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz wykonanych dostaw według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Wypełniony i podpisany formularz oferty - załącznik nr 1 do SIWZ.2. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie wybranych zadań od nr 1 do 2 - załącznik nr 2 i 2a do SIWZ. 3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 60,00
Najkrótszy czas wymiany towaru 20,00
Dodatkowa dostawa o minimalnej kwocie od jakiej wykonawca zrealizuje zamówienie złożone przez zamawiającego. 20,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-11-24, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> ofertę należy sporządzić w języku polskim
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Dostawy artykułów spożywczych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Groch łuskany połówki 03212213-6 Op.jedn.400g-1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150;2 Fasola biała "Jaś" 03221210-1 Op. Jedn. 400g -1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250;3 Rodzynki 03222115-2 Zdrowe, całe, nieuszkodzone, owalne, spłaszczone jagody o pomarszczonej powierzchni, średniej wielkości o brązowej barwie, właściwym zapachu charakterystycznym dla suszonych winogron bez zapachów obcych. Smak słodki, z charakterystycznym posmakiem, bez posmaków zgorzknienia. Masa netto 100g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 20;4 Pasztet drobiowy 15131000-5 Op. Jedn. .130g- 150g. Pasztet z drobiu w foremce aluminiowej zamkniętej aluminiowym wieczkiem, poddany procesowi sterylizacji. (wyklucza się puszki i słoiki). Skład chemiczny : białko minimum 7g, Tłuszcz całkowity minimum 17 g, węglowodany minimum 5 g. Skład: mięso drobiowe, podroby, tłuszcz , jaja,. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 140;5 Konserwa mięsna 15131000-5 Op. Jedn. 100g -135g. Konserwa mięsna wieprzowo- drobiowa w foremce aluminiowej zamknięta platynką poddana procesowi sterylizacji (wyklucza się puszki i słoiki). Skład: mięso wieprzowe minimum 50% mięso kurcząt minimum 10% woda, sól przyprawy. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100;6 Ogórek kiszony 15331000-7 Opakowanie folia. Waga jedn. minimum 900ml. Masa netto nie mniej niż 700g, Skład: ogórki, naturalna zalewa, przyprawy . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 500;7 Przecier ogórkowy 15331000-7 Skład: ogórki kwaszone przetarte, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 320-350ml, Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 72;8 Szczaw konserwowy 15331000-7 Szczaw konserwowy pasteryzowany. Skład: liść szczawiu, przyprawy smakowe. Op. Jedn. 320ml -350ml. Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 72;9 Koncentrat buraczany 15331110-1 Koncentrat barszczu czerwonego . Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%, cukier, sól, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 330 - 400ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. l 45;10 Seler konserwowy łagodny 15331110-1 Skład: seler, woda, ocet, cukier, sól. Op. Jedn. nie mniej niż 300g. po odcieku nie mniej niż 150g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 40;11 Pieczarki marynowane 15331135-2 Skład: pieczarki całe, cebula, marchew, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy smakowe . Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. nie mniej niż 880g. Masa po odcieku 550g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 50;12 Kapusta kiszona 15331142-4 Op. Jedn. folia 900g -1100g. Skład: kapusta, marchew, przyprawy. Po odcieku nie mniej niż 850g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 950;13 Groszek konserwowy 15331400-1 Skład: groszek, woda, sól. Opakowanie jednostkowe – puszka. Waga ok. 400 g. Masa netto po odsączeniu nie mniej niż 240g Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 80;14 Kukurydza konserwowa 15331400-1 Kukurydza konserwowa. Skład: kukurydza – ziarno, woda, cukier, sól. Op. jedn. 400-500g, po odcieku nie mniej niż 220g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 80;15 Chrzan tarty 15331400-1 Skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 51%, woda, mleko w proszku, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier, sól, Op. Jedn. nie mniej niż 180g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 40;16 Pomidory krojone bez skórki 15331420-7 Skład: pomidory minimum 55%, sok pomidorowy, cukier, sól, regulator kwasowości. Opakowanie jednostkowe- puszka. Masa netto minimum 400g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 120;17 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 Koncentrat pomid.30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Op. Jedn. 180-500g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 320;18 Fasola konserwowa czerwona 15331464-7 Skład: fasola czerwona, woda, sól. Zawartość fasoli bez zalewy minimum 55%. Opakowanie jednostkowe – puszka. Waga nie mniej niż 380 g, waga po odcieku minimum. 240 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 75;19 Ogórek konserwowy 15331500-2 Skład: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy aromatyczno – smakowe. Op. Jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 1000;20 Papryka konserwowa 15331500-2 Skład: Papryka słodka, zalewa octowa, przyprawy. Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g. Po odcieku nie mniej niż 350g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 1000;21 Sałatka szwedzka 15331500-2 Skład: ogórki, cukier, ocet, sól, ogórki frezowane, Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200;22 Sałatka wielowarzywna 15331500-2 Skład: kapusta, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum. 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200;23 Sałatka obiadowa 15331500-2 Skład: pomidor zielony, ogórek, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200;24 Kapusta czerwona konserwowa 15331500-2 Skład: kapusta czerwona szatkowana, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200;25 Sałatka z buraczków 15331500-2 Skład: buraki, papryka, cebula, olej, cukier, ocet, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku ok. 650g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200;26 Ćwikła z chrzanem 15331500-2 Skład: buraki ćwikłowe tarte, chrzan, cukier, ocet, Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 280 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 180;27 Jabłka prażone 15332140-7 Skład: jabłko – mała kostka, cukier, kwasek cytrynowy – regulator kwasowości. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga ok. 900 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 100;28 Galaretka 15332240-8 Galaretka o smaku truskawkowym, skład: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości, aromat i barwnik. Opakowanie torebka. Waga opakowania 50g -75g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50;29 Dżem niskosłodzony 15332290-3 Dżemy z kawałkami owoców o smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy, wiśniowy, czarna porzeczka. Skład: owoce, cukier, woda, substancja zagęszczająca, substancja żelująca. Sporządzono z minimum 40g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: nie mniej niż 35g na 100g produktu. Op. Jedn. słoik 280-330g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 600;30 Ananas w syropie 15332400-8 Krążki ananasa, woda, cukier; opakowanie puszka. Waga netto 500g -600g, waga po odcieku minimum 340 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 180;31 Brzoskwinie w syropie 15332400-8 Połówki brzoskwiń w gęstym syropie (woda, cukier). Opakowanie jednostkowe – puszka. Waga netto 800 g - 900 g, waga po odcieku minimum 470 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 150;32 Śliwki suszone kalifornijskie 15332410-1 Śliwki suszone bez pestek półsuche konserwowane kwasem sorbowym. Op. jedn. 150 – 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy kg 40;33 Olej 15411100-3 Olej rzepakowy filtrowany na zimno z pierwszego tłoczenia dopuszczony do żywności. Zastosowanie: do smażenia, pieczenia, sosów, surówek. Skład: minimum 90% rafinowany olej rzepakowy. Op. Jedn.-butelka 0,9ml – 1 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 800;34 Budyń 15550000-8 Budyń śmietankowy, skład: skrobia ziemniaczana, kukurydziana, aromat, barwnik. Opakowanie torebka papierowa od 30g-75g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 25;35 Ryż paraboliczny 15614100-6 Ryż preparowany termicznie. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.Opakowanie jednostkowe 400g-1 kg . Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 300;36 Ryż biały 15614100-6 Ryż długoziarnisty. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.Opakowanie jednostkowe 400g– 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100;37 Mąka pszenna 15612100-2 Mąka pszenna typ 500, o zawartości mokrego glutenu co najmniej 25%. Produkt spożywczy, otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, struktura i konsystencja- sypka, rozdrobniona bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, wilgotność nie większa niż 15,0%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 6.Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 1kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250;38 Kasza jęczmienna pęczak 15613000-8 Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 80;39 Kasza jęczmienna 15613000-8 Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 35;40 Kasza gryczana 15613000-8 Produkt otrzymany z gryki, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 80;41 Płatki czekoladowe 15613311-1 Płatki zbożowe o smaku czekoladowym, otrzymane przez przetworzenie ziaren zbóż. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bądź kulek bez grudek płatki niepokruszone, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Skład: mąka pełnoziarnista minimum 40%,maka pszenna, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, cukier, kakao minimum 6,5%,tłuszcz,sól,aromaty.Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta 250 g- 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 160;42 Płatki kukurydziane 15613311-1 Płatki kukurydziane otrzymane przez przetworzenie ziaren kukurydzy. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta 250 g- 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 160;43 Mąka ziemniaczana 15623000-1 Skrobia ziemniaczana otrzymana z bulw ziemniaczanych; struktura i konsystencja- sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek , barwa białą. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 500 g-1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 120;44 Żelatyna spożywcza 15800000-6 Produkt otrzymany z odtłuszczonych kości i miękkich odpadów poubojowych zwierząt rzeźnych przez przeprowadzenie nierozpuszczalnego kolagenu w glutynę Op. jednostkowe torebka papierowa 30g - 50g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14;45 Kwasek cytrynowy 15800000-6 Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny Op. jedn. torebka papierowa 20g-50g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2,5;46 Groszek ptysiowy 15820000-2 Op. Jedn. 100g - 200g. Składniki: mąka pszenna tłuszcz roślinny, sól, jaja w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, drożdże. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50;47 Rogal z nadzieniem 15820000-2 Mąka pszenna, nadzienie o smaku kakaowym minimum 23%, tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, oleje roślinne tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, substancja konserwująca, tłuszcz roślinny, cukier, oleje roślinne. Opakowanie jedn. 60g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 100;48 Grzanki 15821000-9 Op. jedn. 100g -200g. Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100;49 Cukier waniliowy 15830000-5 Skład: cukier, aromat waniliowy. Opakowanie jednostkowe: torebka papierowa 10g- 20 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 2;50 Cukier 15831200-4 Cukier biały. Op. jedn. torba papierowa 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1750;51 Miód porcjowany 15831600-8 Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy . Op. jedn. z tworzywa sztucznego dopuszczone do żywności. Waga 20g-25g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30;52 Napój kakaowy 15841000-5 Kakao rozpuszczalne o mocno czekoladowym smaku z witaminami i składnikami mineralnymi. Op.jedn.300g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14;53 Krem czekoladowy 15842200-4 Skład: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe minimum 10%, kakao minimum 7%, odtłuszczone mleko w proszku minimum 5%, laktoza, serwatka w proszku, aromat. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczonego do żywności. Waga 20 g – 25 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30;54 Wafelek w czekoladzie 15842220-0 Wafelek w czekoladzie op.40-50g. Wafel z kremem kakaowym minimum 40%, polany czekoladą mleczną minimum 30%. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100;55 Baton czekoladowy z karmelem 15842220-0 Ciasteczka oblane karmelem minimum 30% i mleczną czekoladą minimum 30%. Opakowanie 40g-60g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100;56 Makaron pióra 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 115;57 Makaron nitki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150;58 Makaron świderki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 180;59 Makaron wstęgi 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 120;60 Makaron kokardki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150;61 Zacierki 15851100-9 Makaron jajeczny zacierka. Skład: mąka pszenna, woda, jaja nie mniej niż 9% (2 jaja /1 kg mąki). Op. Jedn. 250g -500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15;62 Kawa rozpuszczalna 15861000-1 Kawa rozpuszczalna naturalna 100%, aglomerowana. Op. jedn. 100g - 200g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 25;63 Kawa naturalna 15861100-2 Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Op. jedn. 100g -250g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2;64 Herbata expresowa 15864100-3 Herbata expresowa – torebki ze sznureczkiem. Op. Podst.2g Op. Zbiorcze 50g, 100g, 200g. kg 120;65 Herbata expresowa (b.s.) 15864100-3 Herbata expresowa malinowa. Torebki bez sznureczka. Op. Podst.1,4g Op. Zbiorcze 40g-140g. kg 5;66 Liść laurowy 15870000-7 Liść laurowy suszony. Op. jedn. torebka papierowa waga 5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2,5;67 Majeranek 15870000-7 Przyprawa ziołowa. Mieszanina liści i kwiatów o intensywnym, charakterystycznym zapachu i smaku. Op. jedn. torebka papierowa waga 7-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 4,5;68 Papryka słodka 15870000-7 Papryka mielona. Barwa czerwona. Smak słodkawy, mało wyczuwalny. Op. Jedn. torebka papierowa waga 10g - 20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3,5;69 Papryka ostra 15870000-7 Papryka mielona. Barwa czerwona. Smak ostry, mało wyczuwalny. Op. Jedn. torebka papierowa waga 10g - 20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2,5;70 Ziele angielskie 15870000-7 Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Op. Jedn. torebka papierowa waga 10g -20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2;71 Przyprawa curry 15870000-7 Kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Kurkuma minimum 18% Op. jedn torebka papierowa waga 10g-30g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 4;72 Kurkuma 15870000-7 Kurkuma suszona. Op. jedn. torebka papierowa waga 10-30g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1,5;73 Ocet 15871100-5 Ocet spirytus. 10% Op. Jedn. butelka 0,5l- 0,75 l . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 35;74 Ketchup 15871230-5 Ketchup o smaku łagodnym. Op. jedn. butelka z tworzywa sztucznego 400g-500g. Skład: pomidory nie mniej niż 140g na 100g produktu, woda, cukier, ocet, skrobia . sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250;75 Musztarda delikatesowa stołowa 15871250-1 Op. jedn. butelka z tworzywa sztucznego 280g-500g. Skład: woda, gorczyca, ocet, sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 110;76 Przyprawa do potraw typu Vegeta 15871270-7 Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb. Skład: zawartość soli nie więcej niż 55%, warzywa suszone nie mniej niż15%, marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por, substancje wzmacniające smak i zapach.; cukier pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy. Op .jedn. folia zgrzewana Waga 150g - 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 70;77 Delikata do ryb 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g. Składniki: sól, cebula suszona nie mniej niż18%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; pieprz, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek , olej roślinny, tymianek, imbir. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2;78 Delikata do kurczaka 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukier, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki: karmel amoniakalny,, ekstrakt z papryki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Przyprawa bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 5;79 Przyprawa do karczku 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g. Skład: czosnek, sól, cebula, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, curry, pieprz mielony, majeranek, cząber, kminek, ziele angielskie, liść laurowy. Przyprawa bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3;80 Przyprawa do wołowiny 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g.Składniki: sól kuchenna, czosnek, cebula, papryka słodka, pieprz czarny, seler, papryka ostra, cukier, rozmaryn, gałka muszkatołowa, curry, imbir, natka pietruszki. Przyprawa bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2;81 Majonez typu Winiary 15871273-8 Majonez dekoracyjny. Składniki: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca ocet, sól, cukier).Op. jedn. Słoik. Waga 400-800ml. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 430;82 Gałka muszkatołowa 15872000-1 Gałka muszkat. mielona. Op. Jedn. torebka papierowa 10g - 20g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1,5;83 Cynamon 15872000-1 Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Przyprawa o silnym balsamicznym zapachu oraz ostrym, korzennym, gorzkawym i zarazem słodkim smaku. Op. Jedn. torebka papierowa 15-20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2;84 Pieprz czarny mielony 15872100-2 Zmielone suszone owoce czarnego pieprzu. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6;85 Pieprz czarny ziarnisty 15872100-2 Suszone owoce czarnego pieprzu. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6;86 Pieprz ziołowy 15872100-2 Skład: gorczyca biała, kolendra, papryka słodka, kminek, majeranek, chili minimum 3%, liście laurowe. Przyprawa o charakterystycznym ziołowym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6;87 Pieprz kolorowy ziarnisty 15872100-2 Mieszanina pieprzy czarnego, białego różowego i zielonego. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3;88 Tymianek 15872300-4 Wysuszone ziele tymianku o silnym aromatycznym zapachu i gorzkawym smaku. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5;89 Rozmaryn 15872300-4 Rozmaryn suszony. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5;90 Zioła prowansalskie 15872300-4 Mieszanka ziół rozmarynu, tymianku, bazylii , estragonu, cząbru. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5;91 Bazylia 15872300-4 Suszone liście bazylii. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5;92 Oregano 15872300-4 Suszone liście oregano. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5;93 Sól 15872400-5 Sól kamienna jodowana do celów spożywcza. Składniki: chlorek sodu (NaCl) min. 99,0 %. substancja przeciwzbryl., jodek potasu Op. jedn. folia 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250;94 Imbir 15872500-6 Imbir suszony. Op. jedn. torebka papierowa5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1;95 Żurek w płynie 15891000-0 Skład: woda, mąka żytnia minimum 10%, sól, cukier, przyprawy. Op. jedn. butelka 0,5 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 250;96 Przyprawa do zup w płynie typu Winiary 15891500-5 Skład: sól, woda, wzmacniacze smaku przyprawy smakowe. Op. Jedn. butelka 250 ml -1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 240;97 Sosy sałatkowe 15871200-6 Składniki: laktoza, sól, cukier, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, dioctan sodu), substancja wzmacniająca smak i zapach (glutaminian sodu), skrobia, natka pietruszki, gorczyca, szczypiorek, cebula, olej roślinny, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, czosnek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 13;98 Sos z zielonym pieprzem 15871260-4 Składniki: zasmażka (mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik, karmel), skrobia, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, guanylan disodowy i inozynian disodowy, aromaty (w tym sezam), ekstrakt drożdżowy suszony, cukier, pieprz zielony CAŁY liofilizowany, pieprz, maltodekstryna, sos sojowy suszony (w tym pszenica), czosnek, barwnik karmel, majeranek. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 9;99 Sos do makaronu Carbonara 15871260-4 Składniki: śmietanka w proszku, zasmażka, ser w proszku, skrobia, maltodekstryna, boczek wędzony wieprzowy, żółtko jaja kurzego w proszku, aromaty, ekstrakty drożdżowe, tłuszcz roślinny, sól, serwatka, cukier, czosnek, natka pietruszki, drożdże wędzone, kurkuma, aromat dymu wędzarniczego. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6;100 Sos do makaronu Bolognese 15871260-4 Składniki: koncentrat pomidorowy, tłuszcz roślinny, mąka ryżowa, maltodekstryna, cukier, cebula, sól jodowana, skrobia, ekstrakty drożdżowe, czosnek, syrop karmelowy, papryka czerwona, skrobia, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15;101 Barszcz biały 15891400-4 Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia (nie mniej niż 14,6%), sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony, prażony (nie mniej niż 5,5%), tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, cukier, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy suszony (w tym pszenica), majeranek, liść laurowy, pieprz. Waga do 1,40 kg. Opakowanie jednostkowe: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 28;102 Zupa pieczarkowa 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, pieczarki suszone, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakt z pieczarek suszonych, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 3 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14;103 Zupa brokułowa 15891400-4 Składniki: Mąka pszenna, sół, tłuszcz roślinny, laktoza, maltodekstryna, brokuły, substancje wzmacniające smak i zapach, białka mleka, cukier, aromaty, cebula, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14;104 Zupa cebulowa 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, skrobia, substancja wzmacniająca smak i zapach, cebula suszona, stabilizator, czosnek, aromat, laktoza, białka mleka, gałka muszkatołowa, kurkuma. Masa netto do 1,4 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14;105 Krem z borowików 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, borowiki, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakty drożdżowe, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14;106 Bulion drobiowy 15891500-5 Bulion drobiowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (nie mniej niż 0,50%), mięso drobiowe suszone (nie mniej niż 0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 24;107 Bulion wołowy 15891500-5 Bulion wołowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (nie mniej niż 0,50%), mięso wołowe suszone (nie mniej niż 0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 24;108 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,50 litra 15981000-8 Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach – bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 0,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 800;109 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra 15981000-8 Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach – bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 1,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 15000;110 Napoje owocowe 15982000-5 Napój owocowy: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i cukru lub substancji słodzących. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Opakowanie jednostkowe: kartoniki wielowarstwowe, powlekane, termozgrzewalne. Pojemność 1 litr. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 500;111 Sok owocowy 200 ml 15982100-6 Sok owocowy pomarańczowy, jabłkowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i miodu. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Kartonik 0,20 litra z przyklejoną słomką. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 120;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03212213-6, 03221210-1, 03222115-2, 15131000-5, 15331000-7, 15331110-1, 15331135-2, 15331142-4, 15331400-1, 15331420-7, 15331425-2, 15331464-7, 15331500-2, 15332140-7, 15332240-8, 15332290-3, 15332400-8, 15332410-1, 15411100-3, 15550000-8, 15614100-6, 15612100-2, 15613000-8, 15613311-1, 15623000-1, 15800000-6, 15820000-2, 15821000-9, 15830000-5, 15831200-4, 15831600-8, 15841000-5, 15842200-4, 15842220-0, 15851100-9, 15861000-1, 15861100-2, 15864100-3, 15870000-7, 15871100-5, 15871230-5, 15871250-1, 15871270-7, 15871273-8, 15872000-1, 15872100-2, 15872300-4, 15872400-5, 15872500-6, 15891000-0, 15891500-5, 15871200-6, 15871260-4, 15891400-4, 15981000-8, 15982100-6, 15892000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-03-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Najkrótszy czas wymiany towaru 20,00
Dodatkowa dostawa o minimalnej kwocie od jakiej wykonawca zrealizuje zamówienie złożone przez zamawiającego 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Dostawy produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Pierogi z serem 15851000- 8 składniki: ciasto pierogowe z farszem serowym; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od chwili wyprodukowania; waga ok. 400 g (8 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 250;2 Pierogi z mięsem 15851000- 8 składniki: ciasto pierogowe z farszem mięsnym; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od chwili wyprodukowania; waga ok. 400 g (8 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 250;3 Kopytka 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 180;4 Krokiety 15851000- 8 skłądniki: ciasto naleśnikowe z farszem :pieczarka z kapustą lub z mięsem; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, niemrożony . kg 250;5 Naleśniki z owocami 15851000- 8 składniki: ciasto naleśnikowe farszem z owoców; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy ; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 250;6 Naleśniki z serem 15851000- 8 składniki: ciasto naleśnikowe z farszem z sera; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy ; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 400;7 Kluski śląskie 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 180;8 Kartacze z mięsem 15851000- 8 składniki: ziemniaki surowe, gotowane, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, farsz mięsny, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 600 g (5 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 50;9 Pyzy z mięsem 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz mięsny, opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 280;10 Knedle 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz: truskawki, śliwki; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (10 szt.). Produkt świeży, nie mrożony kg 100;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15851000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2021-03-02
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Najkrótszy czas wymiany towaru 20,00
Dodatkowa dostawa o minimalnej kwocie od jakiej wykonawca zrealizuje zamówienie złożone przez zamawiającego 20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Sprzedam stary sprzęt elektroniczny - Żywiec
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania25-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Sprzedam stary sprzęt elektroniczny. Mam do sprzedania drukarkę, uszkodzony mikser, stare telefony i odświeżacz powietrza. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI