Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu oraz Samorządowego Przedszkola...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu oraz Samorządowego Przedszkola w Jedliczu
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoJedlicze
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-12-13
  • ZamawiającySzkoła Podstawowa im. Wincentego Manierskiego w Jedliczu
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-03
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00298495
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu
oraz
Samorządowego Przedszkola w Jedliczu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzą zamawiający działający wspólnie

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Wincentego Manierskiego w Jedliczu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001200333

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Tokarskich 5

1.5.2.) Miejscowość: Jedlicze

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-460

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsp.jedlicze@wp.p

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: spjedlicze.jedlicze.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

1.8.) Informacje o pozostałych zamawiających działających wspólnie

Zamawiający 2

1.2.) Nazwa zamawiającego: Samorządowe Przedszkole w Jedliczu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6841759198

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Rejtana 38a

1.5.2.) Miejscowość: Jedlicze

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-450

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pjedlicze@jedlicze.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://przedszkole.jedlicze.pl/

1.9.) Podział obowiązków – zamówienie wspólne

Zamawiający pierwszy przeprowadza procedurę przetargową

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu
oraz
Samorządowego Przedszkola w Jedliczu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8e937657-53b4-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00298495

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-03

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00297477/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu oraz Samorządowego Przedszkola w Jedliczu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://spjedlicze.jedlicze.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do
następującychformularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz
do„Formularza do komunikacji”.
adres skrytki ePUAP: /SPJedlicze/SkrytkaESP

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 23. 5 W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przysługują następujące uprawnienia:
a) prawo dostępu do danych osobowych - w przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez zamawiającego, z uprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, zamawiający może żądać od osoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
b) prawo do żądania sprostowania danych osobowych - skorzystanie przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą;
c) prawo do usunięcia danych osobowych - w przypadku gdy ustała podstawa do ich przetwarzania, dane osobowe przetwarzane są niezgodnie z prawem, dane osobowe muszą być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisów prawa;
d) prawo do żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych - w przypadku, gdy osoba, której dane dotyczą kwestionuje prawidłowość danych osobowych, przetwarzanie danych jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych, żądając w zamian ich ograniczenia, Administrator nie potrzebuje już danych dla swoich celów, ale osoba, której dane dotyczą, potrzebuje ich do ustalenia, obrony lub dochodzenia roszczeń.
e) Zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania. W przypadku gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP.J.261.4.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 1 - warzywa i owoce;

4.2.6.) Główny kod CPV: 03000000-1 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212000-0 - Ziemniaki i warzywa suszone

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 2 – produkty mleczarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15510000-6 - Mleko i śmietana

15530000-2 - Masło

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 3 – ryby, mrożonki

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15311100-2 - Chipsy i frytki

15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 4 – pieczywo

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

5 W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 5 – mięso

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 6 – pozostałe produkty

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 7 – mięso drobiowe;

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

5 W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 8 – jaja

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

W związku z charakterem zamówienia nie można określić dokładnej ilości zamawianej żywności w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia. Z tego powodu Zamawiający przedstawił przewidywalną ilość zakupu żywności. Zamawiający przewiduje, iż rzeczywista ilość zakupu żywności może ulec zmianie, tj. zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Tym samym wskazana ilość dostarczanej żywności nie stanowi dla Zamawiającego zobowiązania do zakupu żywności w podanej wysokości. Zamawiający przewiduje w ramach realizacji niniejszego zamówienia prawo opcji w oparciu o art. 441 ustawy Pzp. Poprzez prawo opcji Zamawiający rozumie możliwości zrealizowania umowy w szerszym zakresie niż podana w niniejszym postępowaniu. Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. Prawo opcji polegać będzie na zwiększeniu ilości zamawianej żywności do 10 % wielkości wskazanych w SWZ, poprzez złożenie przez danego Zamawiającego odpowiedniego zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo zakupu mniejszych ilości towaru nie więcej jednak niż o 50 % w porównaniu do ilości podanych w umowie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
7. 8 Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 7.6 składa , dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.7. 9 Dokument, o którym mowa w ust. 7.8 powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następującym zakresie:
1) w przypadku konieczności przesunięcia terminu realizacji zamówienia, jeśli konieczność ta nastąpiła na skutek okoliczności leżących po stronie Zamawiającego;
2) zmiana wynagrodzenia – gdy nastąpi wywierająca bezpośredni wpływ na dalsze wykonanie umowy zmiana obowiązującego prawa powszechnego (np. ustawy, rozporządzenia, uchwały, w tym zmiana stawki podatku VAT).
3) w razie zaistnienia zdarzeń niezależnych od stron, po dacie zawarcia umowy, o charakterze działania siły wyższej, które uniemożliwiłyby terminowe wykonanie zobowiązań – strony zobowiązują się do wspólnego określenia nowego terminu realizacji przedmiotu umowy.
4) zmiana terminu realizacji zamówienia, ilości zamawianych produktów, gdy nastąpi lockdown w związku z epidemią Covid 19 lub innym zdarzeniem powodującym że placówki Zamawiających pozostaną zamknięte.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-13 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: SPJedlicze/SkrytkaESP

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-13 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-11

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Miejsce Piastowe
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania28-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI