Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw świeżych w roku 2021 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy)
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 13 WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340907277
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Czwartaków 3
1.5.2.) Miejscowość: Grudziądz
1.5.3.) Kod pocztowy: 86-300
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.5.7.) Numer telefonu: 261 48 32 90
1.5.8.) Numer faksu: 261 48 32 22
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 13wog.przetargi@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.13wog.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa warzyw świeżych w roku 2021 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy)
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-151f257f-776f-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00010933
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-02-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
hhtps://platformazakupowa.pl/pn/13wog3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja pomiędzy Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się poprzez elektroniczną platformę zakupową: https://platformazakupowa.pl/pn/13wog.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Korespondencję, dokumenty elektroniczne, oferty, oświadczenia, elektroniczne kopie dokumentów i oświadczeń, zapytania, wnioski składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem platformy zakupowej. W korespondencji kierowanej do Zamawiającego, jak i przy składaniu oferty, Wykonawca winien posługiwać się nazwą i numerem sprawy lub „ID” postępowania. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w:- Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020 r., poz. 2452) oraz - Rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy. Za datę przekazania dokumentów oraz innych informacji w sprawie za pomocą platformy zakupowej, przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem platformy zakupowej i pojawieniu się komunikatu o wysłaniu wiadomości do Zamawiającego. Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zapoznał się i akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce Regulamin oraz uznaje go za wiążący. Wszelkie instrukcje dotyczące korzystania z platformy zakupowej w zakresie m.in. logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert i innych dokumentów w toku postępowania oraz innych czynności podejmowanych w prowadzonym postępowaniu przetargowym są dostępne pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB. W przypadku pytań technicznych związanych z działaniem - obsługą systemu platformy zakupowej po stronie Wykonawców, zaleca się bezpośredni kontakt z:Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl pod numerem telefonu: 22/ 1010202 oraz pod adresem e-mail: cwk@platformazakupowa.plZamawiający, zgodnie z Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020 r., poz. 2452), określa niezbędne wymagania sprzętowo – aplikacyjne umożliwiające prace na platformazakupowa.pl, tj.:1) stały dostęp do sieci internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;2) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji : pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych – MS Windows 7, Mac Os×10 4, Linux lub ich nowsze wersje;3) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalna wersja 10 0; 4) włączona obsługa JavaScript;5) zainstalowany program Adobe Acrobat Rader lub inny obsługujący format plików .pdf;6) Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej – kodowanie UTF8;7) oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. Czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: Administratorem danych osobowych przetwarzanych w związku z prowadzeniem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego jest 13 Wojskowy Oddział Gospodarczy; w sprawach związanych z danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych - p. Moniką Kurzawa, poprzez e-mail: 13wog.iodo@ron.mil.pl lub kontakt pisemny za pomocą poczty tradycyjnej na adres 13 WOG – ul. Czwartaków 3, 86-300 Grudziądz.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 2/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw świeżych w roku 2021 (magazyny: w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy), zgodnie z wymaganiami oraz warunkami określonymi przez Zamawiającego w ilościach, rodzaju przedmiotu zamówienia oraz parametrach określonych przez Zamawiającego.1. Buraki ćwikłowe - ilość ogółem 3999 kg ;2. Marchew - ilość ogółem 7399 kg ;3. Pietruszka korzeniowa - ilość ogółem 1599 kg ;4. Seler korzeniowy - ilość ogółem 3999 kg ;5. Cebula - ilość ogółem 4999 kg ;6. Cebula czerwona - ilość ogółem 99 kg ;7. Por - ilość ogółem 3999 kg ;8. Kapusta biała - ilość ogółem 4999 kg ;9. Kapusta czerwona - ilość ogółem 1999 kg ;10. Fasola szparagowa - ilość ogółem 239 kg ;11. Papryka słodka - ilość ogółem 2199 kg ;12. Pomidory - ilość ogółem 4999 kg ;13. Pomidory cherry - ilość ogółem 599 kg ;14. Ogórki - ilość ogółem 4999 kg ;15. Sałata - ilość ogółem 599 kg ;16. Sałata lodowa - ilość ogółem 599 kg ;17. Sałata karbowana - ilość ogółem 239 kg ;18. Roszponka - ilość ogółem 33 kg ;19. Rukola - ilość ogółem 33 kg ;20. Brokuły - ilość ogółem 599 kg ;21. Kapusta włoska - ilość ogółem 1399 kg ;22. Kapusta pekińska - ilość ogółem 2599 kg ;23. Kapusta brukselska - ilość ogółem 499 kg ;24. Kalafior - ilość ogółem 999 kg ;25. Rzodkiewka - ilość ogółem 999 kg ;26. Rabarbar - ilość ogółem 119 kg ;27. Natka pietruszki - ilość ogółem 159 kg ;28. Koperek zielony - ilość ogółem 199 kg ;29. Szczypiorek - ilość ogółem 119119 kg ;30. Botwina - ilość ogółem 119 kg ;31. Czosnek - ilość ogółem 99 Kg ;32. Pieczarki - ilość ogółem 1199 kg ;33. Cukinia - ilość ogółem 39 kg ;34. Bakłażan - ilość ogółem 20 kg ;35. Szparagi - ilość ogółem 20 kg ;36. Mięta świeża cięta - ilość ogółem 10 Kg ;37. Bazylia świeża cięta - ilość ogółem 10 kg .
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221110-0 - Warzywa korzeniowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221212-5 - Fasola szparagowa
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221250-3 - Cukinia
03221260-6 - Grzyby
03221270-9 - Ogórki
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221310-2 - Sałata
03221410-3 - Kapusta
03221420-6 - Kalafior
03221430-9 - Brokuły
03221440-2 - Kapusta brukselska