Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w B

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBydgoszcz
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2022-03-18
  • ZamawiającySZKOŁA PODOFICERSKA PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W BYDGOSZCZY
  • Data publikacji ogłoszenia2022-03-10
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00082266
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODOFICERSKA PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: SP PSP

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 090585370

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Glinki 86

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-861

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: +48 52 349 84 00

1.5.8.) Numer faksu: +48 52 3753077

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@sppsp.bydgoszcz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppsp.bydgoszcz.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-35fefea9-a059-11ec-baa2-b6d934483bfb

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00082266

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00077806/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa warzyw i owoców dla Szkoły podoficerskiej PSP w Bydgoszczy

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/d2e5b8ff-7af3-4055-b2fd-3eb55fa439db

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal lub poczty elektronicznej przetargi@sppsp.bydgoszcz.pl/.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Postępowanie, którego dotyczy niniejszy dokument oznaczone jest znakiem: SPT.2370.5.2022.Wykonawcy we wszelkich kontaktach z Zamawiającym powinni powoływać się na ten znak.
2. Forma komunikacji: w postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym
a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal lub poczty elektronicznej przetargi@sppsp.bydgoszcz.pl/.
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały
w Regulaminie korzystania z miniPortalu (dostępnym pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi) oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej ePUAP (dostępnych pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal/strefa-klienta/regulamin).
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
7. Identyfikator postępowania dla danego postępowania o udzielenie zamówienia dostępny jest na miniPortalu.
8. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami
w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, wyjaśnień treści oferty (innych niż w części XII SWZ), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia m. in. (BZP, TED lub Numerem postępowania).
9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość komunikowania się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, na adres podany przez nich w złożonej ofercie,
10. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2 adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452), rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy
i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415) oraz rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz. U.z 2012 r. poz. 526 z późn. zm).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679
z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO” informuję, że:
1.1 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz, tel. 52 349 84 90, e-mail: sekretariat@sppsp.bydgoszcz.pl.
1.2 W Szkole Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy wyznaczony został Inspektor Ochrony Danych, mail: iod@sppsp.bydgoszcz.pl.
1.3 Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia
o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. w celu związanym z postępowaniem
o udzielenia zamówienia publicznego na dostawę warzyw i owoców dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy SPT.2370.5.2022.
1.4 Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1129 z późn. zm), dalej „ustawa Pzp”.
1.5 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
1.6 Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących, jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.
1.7 W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
1.8 Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie
z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
1.9 Nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. B, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do wykonania wszystkich obowiązków formalno-prawnych związanych z udziałem w postępowaniu, w tym obowiązki wynikające z RODO. W związku z powyższym, Wykonawca zobowiązany jest do złożenia w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oświadczenia o wypełnienie przez niego obowiązków informacyjnych przewidziany
w art. 13 lub art. 14 RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SPT.2370.5.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Botwinka - pęczek 200g. pęczek 200
2 Brokuły (min 0,80kg) szt. 200
3 Buraki ćwikłowe kg 1400
4 Cebula biała kg 1100
5 Cebula czerwona kg 150
6 Czosnek polski szt. 550
7 Kalafior świeży (min 1,2kg) szt. 620
8 Kapusta biała kg 1400
9 Kapusta młoda (wczesna min 1kg) szt. 1200
10 Kapusta czerwona kg 800
11 Kapusta pekińska (min 1kg) szt. 1000
12 Koper zielony - pęczek 100g. pęczek 2600
13 Marchew kg 1650
14 Ogórki świeże kg 2200
15 Por kg 320
16 Sałata rzymska kg 20
17 Sałata zielona szt. 5000
18 Seler korzeń kg 400
19 Seler naciowy kg 50
20 Szczypiorek - pęczek 100g. pęczek 2500
21 Papryka świeża czerwona kg 1900
22 Papryka świeża zielona kg 600
23 Papryka świeża żółta kg 400
24 Pieczarki świeże kg 2000
25 Pietruszka korzeń kg 100
26 Pietruszka zielona - natka pęczek 100g. pęczek 2100
27 Pomidory kg 2800
28 Pomidory koktajlowe kg 80
29 Pomidory malinowe kg 150
30 Pietruszka ozdobna (100g) szt. 100
31 Ziemniaki jadalne późne, polskie kg 16000
32 Ziemniaki jadalne wczesne (dostawa od 1 czerwca 2021r.) kg 11000
33 Ogórek kiszony op. (3- 5kg) kg 1000
34 Kapusta kiszona - biała op.(3 -5kg) kg 2500
35 Ogórek małosolny op. (3-5kg) kg 500
36 Sałata lodowa szt. 300
37 Fasola biała Jaś kg 400
38 Groch łuskany kg 400
39 Sałata ozdobna zielona i czerwona min 350g/szt szt. 150
40 Rzodkiewki pęczek 500
41 Cukinia kg 350
42 Jarmuż 200-500g. kg 10
43 Kiełki różne rodzaje 200-250 g. kg 10
44 Mix sałat 150-180 g. kg 16
45 Bakłażan kg 10

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212200-2 - Warzywa strączkowe suszone, łuskane

03221000-6 - Warzywa

03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste

03221110-0 - Warzywa korzeniowe

03221111-7 - Burak ćwikłowy

03221112-4 - Marchew

03221113-1 - Cebula

03221230-7 - Papryka

03221240-0 - Pomidory

03221250-3 - Cukinia

03221260-6 - Grzyby

03221270-9 - Ogórki

03221300-9 - Warzywa liściaste

03221310-2 - Sałata

03221320-5 - Sałata liściasta

03221410-3 - Kapusta

03221420-6 - Kalafior

03221430-9 - Brokuły

15331142-4 - Kapusta przetworzona

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

2.2 Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna „Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp”.
Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.
1 Botwinka - pęczek 200g. pęczek 100
2 Brokuły (min 0,80kg) szt. 100
3 Buraki ćwikłowe kg 700
4 Cebula biała kg 550
5 Cebula czerwona kg 75
6 Czosnek polski szt. 275
7 Kalafior świeży (min 1,2kg) szt. 310
8 Kapusta biała kg 700
9 Kapusta młoda (wczesna min 1kg) szt. 600
10 Kapusta czerwona kg 400
11 Kapusta pekińska (min 1kg) szt. 500
12 Koper zielony - pęczek 100g. pęczek 1300
13 Marchew kg 825
14 Ogórki świeże kg 1100
15 Por kg 160
16 Sałata rzymska kg 20
17 Sałata zielona szt. 2500
18 Seler korzeń kg 200
19 Seler naciowy kg 25
20 Szczypiorek - pęczek 100g. pęczek 1250
21 Papryka świeża czerwona kg 950
22 Papryka świeża zielona kg 300
23 Papryka świeża żółta kg 200
24 Pieczarki świeże kg 1000
25 Pietruszka korzeń kg 50
26 Pietruszka zielona - natka pęczek 100g. pęczek 1050
27 Pomidory kg 1400
28 Pomidory koktajlowe kg 40
29 Pomidory malinowe kg 75
30 Pietruszka ozdobna (100g) szt. 50
31 Ziemniaki jadalne późne, polskie kg 8000
32 Ziemniaki jadalne wczesne (dostawa od 1 czerwca 2021r.) kg 5500
33 Ogórek kiszony op. (3- 5kg) kg 500
34 Kapusta kiszona - biała op.(3 -5kg) kg 1250
35 Ogórek małosolny op. (3-5kg) kg 250
36 Sałata lodowa szt. 150
37 Fasola biała Jaś kg 200
38 Groch łuskany kg 200
39 Sałata ozdobna zielona i czerwona min 350g/szt szt. 75
40 Rzodkiewki pęczek 250
41 Cukinia kg 175
42 Jarmuż 200-500g. kg 5
43 Kiełki różne rodzaje 200-250 g. kg 5
44 Mix sałat 150-180 g. kg 8
45 Bakłażan kg 5

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-04-01 do 2023-03-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zwycięży oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
Metodyka oceny ofert zawarta jest w SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy zamówień interwencyjnych

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Gruszki świeże kg 1500
2 Jabłka kg 2000
3 Banany kg 2000
4 Brzoskwinie kg 400
5 Kiwi kg 500
6 Mandarynki kg 700
7 Nektarynki kg 600
8 Pomarańcze kg 2800
9 Arbuzy świeże kg 1200
10 Winogrona ciemne kg 50
11 Winogrona jasne kg 50
12 Cytryny kg 150
13 Truskawki kg 150
14 Grejpfruty kg 500
15 Śliwki czerwone kg 40
16 Melony szt 20
17 Granaty szt 20
18 Awokado szt 20
19 Mango szt 20
20 Ananasy kg 20
21 Limonki kg 2
22 Morele kg 20
23 Czereśnie ciemne kg 20
24 Śliwki fioletowe łowickie kg 200
25 Renklody kg 20

4.2.6.) Główny kod CPV: 03322100-3 - Owce

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03222111-4 - Banany

03222112-1 - Ananasy

03222113-8 - Mango

03222117-6 - Awokado

03222118-3 - Owoce kiwi

03222200-5 - Owoce cytrusowe

03222210-8 - Cytryny

03222220-1 - Pomarańcze

03222230-4 - Grejpfruty

03222240-7 - Mandarynki

03222313-0 - Truskawki

03222321-9 - Jabłka

03222332-9 - Brzoskwinie

03222334-3 - Śliwki

03222341-5 - Winogrona stołowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

3. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu wartości przedmiotu określonego w tabeli kolumna „Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o wartość wykazaną w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp”.
4. Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.
5. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym przy składaniu zamówienia o którym mowa w § 5 ust. 2, (zastosowanie przez Zamawiającego opcji nie wymaga aneksu do umowy).
1 Gruszki świeże kg 750
2 Jabłka kg 1000
3 Banany kg 1000
4 Brzoskwinie kg 200
5 Kiwi kg 250
6 Mandarynki kg 350
7 Nektarynki kg 300
8 Pomarańcze kg 1400
9 Arbuzy świeże kg 600
10 Winogrona ciemne kg 25
11 Winogrona jasne kg 25
12 Cytryny kg 75
13 Truskawki kg 75
14 Grejpfruty kg 250
15 Śliwki czerwone kg 20
16 Melony szt 10
17 Granaty szt 10
18 Awokado szt 10
19 Mango szt 10
20 Ananasy kg 10
21 Limonki kg 1
22 Morele kg 10
23 Czereśnie ciemne kg 10
24 Śliwki fioletowe łowickie kg 100
25 Renklody kg 10

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-04-01 do 2023-03-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zwycięży oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
Metodyka oceny ofert zawarta jest w SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy zamówień interwencyjnych

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Włoszczyzna mrożona paski opak. 2 - 2,5kg 2000
2 Brokuł mrożony opak. 1,5 - 2,5kg 600
3 Kalafior mrożony opak. 2 - 2,5kg 500
4 Marchew mrożona kostka opak. 2 -2,5kg 500
5 Marchew z groszkiem mrożona opak. 2 - 2,5kg 600
6 Marchew mrożona juniorka opak. 2 - 2,5kg 600
7 Mieszanka warzywna chińska mrożona 2 - 2,5kg 100
8 Mieszanka warzywna mrożona 7 składnikowa 2 - 2,5kg 250
9 Groszek zielony mrożony opak. 2 - 2,5kg 100
10 Fasola szparagowa cięta zielona, żółta mrożona opak. 2 - 2,5kg 500
11 Frytki ziemniaczane karbowane opak. 2 - 5kg 50
12 Mieszanka kompotowa opak. 2 - 2,5kg 600
13 Wiśnia bez pestek op. 2 - 2,5kg 600
14 Truskawki mrożone opak. 2 - 2,5kg 600
15 Śliwka bez pestek mrożona opak. 2 - 2,5kg 600
16 Jagody mrożone opak. 2 - 2,5kg 100
17 Szpinak liść mrożony opak. 2 - 2,5kg 150
18 Maliny mrożone opak. 2 - 2,5kg 60
19 Kulki ziemniaczane opak. 2 - 2,5kg 60
20 Ziemniaki ćwiartki opak. 2 - 2,5kg 60
21 Talarki opak. 2 - 2,5kg 60
22 Uszka mix opak. 2 - 2,5kg 20
23 Kurki całe mrożone opak. 2 - 2,5kg 60
24 Lód w kostkach opak. 1 kg 60

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

3. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu wartości przedmiotu określonego w tabeli kolumna „Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o wartość wykazaną w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp”.
4. Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.
5. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym przy składaniu zamówienia o którym mowa w § 5 ust. 2, (zastosowanie przez Zamawiającego opcji nie wymaga aneksu do umowy).
1 Włoszczyzna mrożona paski opak. 2 - 2,5kg 1000
2 Brokuł mrożony opak. 1,5 - 2,5kg 300
3 Kalafior mrożony opak. 2 - 2,5kg 250
4 Marchew mrożona kostka opak. 2 -2,5kg 250
5 Marchew z groszkiem mrożona opak. 2 - 2,5kg 300
6 Marchew mrożona juniorka opak. 2 - 2,5kg 300
7 Mieszanka warzywna chińska mrożona 2 - 2,5kg 50
8 Mieszanka warzywna mrożona 7 składnikowa 2 - 2,5kg 125
9 Groszek zielony mrożony opak. 2 - 2,5kg 50
10 Fasola szparagowa cięta zielona, żółta mrożona opak. 2 - 2,5kg 250
11 Frytki ziemniaczane karbowane opak. 2 - 5kg 50
12 Mieszanka kompotowa opak. 2 - 2,5kg 300
13 Wiśnia bez pestek op. 2 - 2,5kg 300
14 Truskawki mrożone opak. 2 - 2,5kg 300
15 Śliwka bez pestek mrożona opak. 2 - 2,5kg 300
16 Jagody mrożone opak. 2 - 2,5kg 50
17 Szpinak liść mrożony opak. 2 - 2,5kg 75
18 Maliny mrożone opak. 2 - 2,5kg 30
19 Kulki ziemniaczane opak. 2 - 2,5kg 30
20 Ziemniaki ćwiartki opak. 2 - 2,5kg 30
21 Talarki opak. 2 - 2,5kg 30
22 Uszka mix opak. 2 - 2,5kg 10
23 Kurki całe mrożone opak. 2 - 2,5kg 30
24 Lód w kostkach opak. 1 kg 30

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-04-01 do 2023-03-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zwycięży oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
Metodyka oceny ofert zawarta jest w SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy zamówień interwencyjnych

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Papryka marynowana paski słoik poj. 4250ml /4100g po odcieku min. 2000g. szt. 100
2 Ogórki konserwowe całe w opak. słoik 4250ml /4000g po odcieku min. 2200g. szt. 200
3 Ogórki konserwowe całe w opak. słoik 870g netto po odcieku min. 450g. szt. 32
4 Papryka marynowana ćwiartki słoik 900ml/ 860g netto po odcieku min. 370g. szt. 72
5 Oliwka czarna bez pestek w opak. szkl. 880g/935g netto po odcieku min.400g. szt. 5
6 Oliwka zielona bez pestek w opak. szklanym 900g netto po odcieku min. 450g. szt. 5
7 Szparagi konserwowe całe w opak. słoik 370ml /330g po odcieku min. 205g. szt. 60
8 Szczaw przecier konserwowy słoik masa netto 280g. szt. 60
9 Koncentrat pomidorowy 30% puszka z samootwieraczem masa netto 800g. szt. 300
10 Kukurydza konserwowa puszka 400g netto / po odcieku min. 220g. szt. 500
11 Groszek zielony konserwowy puszka 400g netto po odcieku min.240g. szt. 150
12 Fasolka konserwowa czerwona puszka 400g netto po odcieku min. 220g. szt. 200
13 Ananas konserwowy plastry w syropie puszka 565g netto po odcieku min. 340g. szt. 200
14 Seler konserwowy słoik o poj. 1700ml /1400g po odcieku min. 800g netto. szt. 200
15 Brzoskwinie konserwowe połówki w syropie puszka 850ml/820g netto po odcieku min. 470g. szt. 50
16 Pieczarki marynowane całe słoik 780g/790g netto po odcieku min. 440g. szt. 100
17 Dżem truskawkowy wysoko słodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min.35g owoców /100g produktu. szt. 120
18 Dżem porzeczkowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g/owoców/100g produktu. szt. 120
19 Dżem wiśniowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g/owoców/100g produktu. szt. 120
20 Dżem brzoskwiniowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g owoców /100g produktu. szt. 120
21 Powidała śliwkowe słoik 610g netto/min 160g owoców/100g produktu. szt. 50
22 Żurawina konserwowa do mięs min. 49% żurawinyna 100g słoik 314ml/300g netto. szt. 20
23 Żur śląski słoik masa netto 470g. szt. 300
24 Chrzan tarty słoik op.290g netto. szt. 300
25 Słonecznik łuskany opak. 100g. folia hermetycznie zgrzewana. szt. 20
26 Orzechy włoskie opak. 200g folia hermetycznie zgrzewana. szt. 20
27 Rodzynki sułtańskie opak. 500g-750g netto/folia. szt. 20
28 Śliwka kalifornijska w opak 500g-750g netto/foli. szt. 30
29 Olej roślinny jadalny rzepakowy rafinowany z pierwszego tłoczenia 100% filtrowany na zimno opak. butelka 1 l . szt. 2300
30 Sok jabłkowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 300
31 Sok pomarańczowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 300
32 Sok czarna porzeczka 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 300
33 Sok pomidorowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 10
34 Dżem porcyjny różne smaki op.25-27g. szt. 200
35 Miód jednorazowy op. 25-27g. szt. 100

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15321000-4 - Soki owocowe

15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania

15332400-8 - Owoce konserwowane

15332410-1 - Owoce suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

3. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp. (prawo opcji). Realizacja prawa opcji polegać będzie na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu wartości przedmiotu określonego w tabeli kolumna „Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o wartość wykazaną w niniejszej części w pkt. 4 (tabela) kolumna „Zakres prawa opcji art. 441 ustawy Pzp”.
4. Skorzystanie z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w załącznikach nr 1, 2, 3 i 4 do umowy (wykaz asortymentu), w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrzenia osób żywionych.
5. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym przy składaniu zamówienia o którym mowa w § 5 ust. 2, (zastosowanie przez Zamawiającego opcji nie wymaga aneksu do umowy).
1 Papryka marynowana paski słoik poj. 4250ml /4100g po odcieku min. 2000g. szt. 50
2 Ogórki konserwowe całe w opak. słoik 4250ml /4000g po odcieku min. 2200g. szt. 100
3 Ogórki konserwowe całe w opak. słoik 870g netto po odcieku min. 450g. szt. 16
4 Papryka marynowana ćwiartki słoik 900ml/ 860g netto po odcieku min. 370g. szt. 36
5 Oliwka czarna bez pestek w opak. szkl. 880g/935g netto po odcieku min.400g. szt. 5
6 Oliwka zielona bez pestek w opak. szklanym 900g netto po odcieku min. 450g. szt. 5
7 Szparagi konserwowe całe w opak. słoik 370ml /330g po odcieku min. 205g. szt. 30
8 Szczaw przecier konserwowy słoik masa netto 280g. szt. 30
9 Koncentrat pomidorowy 30% puszka z samootwieraczem masa netto 800g. szt. 150
10 Kukurydza konserwowa puszka 400g netto / po odcieku min. 220g. szt. 250
11 Groszek zielony konserwowy puszka 400g netto po odcieku min.240g. szt. 75
12 Fasolka konserwowa czerwona puszka 400g netto po odcieku min. 220g. szt. 100
13 Ananas konserwowy plastry w syropie puszka 565g netto po odcieku min. 340g. szt. 100
14 Seler konserwowy słoik o poj. 1700ml /1400g po odcieku min. 800g netto. szt. 100
15 Brzoskwinie konserwowe połówki w syropie puszka 850ml/820g netto po odcieku min. 470g. szt. 25
16 Pieczarki marynowane całe słoik 780g/790g netto po odcieku min. 440g. szt. 50
17 Dżem truskawkowy wysoko słodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min.35g owoców /100g produktu. szt. 60
18 Dżem porzeczkowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g/owoców/100g produktu. szt. 60
19 Dżem wiśniowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g/owoców/100g produktu. szt. 60
20 Dżem brzoskwiniowy wysokosłodzony wiaderko opak. plast. 1000g netto min. 35g owoców /100g produktu. szt. 60
21 Powidała śliwkowe słoik 610g netto/min 160g owoców/100g produktu. szt. 25
22 Żurawina konserwowa do mięs min. 49% żurawinyna 100g słoik 314ml/300g netto. szt. 10
23 Żur śląski słoik masa netto 470g. szt. 150
24 Chrzan tarty słoik op.290g netto. szt. 150
25 Słonecznik łuskany opak. 100g. folia hermetycznie zgrzewana. szt. 10
26 Orzechy włoskie opak. 200g folia hermetycznie zgrzewana. szt. 10
27 Rodzynki sułtańskie opak. 500g-750g netto/folia. szt. 10
28 Śliwka kalifornijska w opak 500g-750g netto/foli. szt. 15
29 Olej roślinny jadalny rzepakowy rafinowany z pierwszego tłoczenia 100% filtrowany na zimno opak. butelka 1 l . szt. 1150
30 Sok jabłkowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 150
31 Sok pomarańczowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 150
32 Sok czarna porzeczka 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 150
33 Sok pomidorowy 100 % karton 1 l. typu Hortex lub równoważne szt. 5
34 Dżem porcyjny różne smaki op.25-27g. szt. 100
35 Miód jednorazowy op. 25-27g. szt. 50

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-04-01 do 2023-03-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zwycięży oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów po przeliczeniu udziału procentowego w każdym kryterium – dot. każdej części.
Metodyka oceny ofert zawarta jest w SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy zamówień interwencyjnych

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (Podstawa prawna: art. 59, 59a i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) Dokumentem tym może być jeden z niżej wymienionych:
- certyfikat HACCP,
- certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju,
- zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej,
- oświadczenie Wykonawcy.
Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.
W przypadku, gdy dokument zostało wystawione w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu, opatrzone kwalifikowanym, zaufanym lub osobistym podpisem elektronicznym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej.
2. Wykaz samochodów posiadających decyzję
właściwego organu dopuszczającego pojazdy do
przewozu żywności. Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.
Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem.
W przypadku, gdy dokument zostało wystawione w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu, opatrzone kwalifikowanym, zaufanym lub osobistym podpisem elektronicznym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.1 W przypadku Wykonawców składających ofertę wspólną, stosowne oświadczenia lub dokumenty, o których mowa w pkt. 2 (tabela), składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
1.2 W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, Wykonawca przedstawia, wraz ze swoim oświadczeniem wstępnym, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, o których mowa w pkt. 2 (tabela), potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby.
1.3 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy
w sprawie zamówienia publicznego (nie dotyczy spółki cywilnej, o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki, bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę).
1.4 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązani są złożyć wraz z ofertą stosowne pełnomocnictwo (nie dotyczy spółki cywilnej), o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania
w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę.
Pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej może wynikać albo z dokumentu pod taką samą nazwą, albo z umowy Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
1.5 Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie obowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie (przez każdego z Wykonawców lub upoważnionego pełnomocnika).

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzania zawiera załącznik nr 3 do SWZ projektowane postanowienia umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-18 10:30

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę/wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, dalej „wniosek” za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-18 11:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-04-16

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam hotelu dla psa jack Russell od 03.05 do 04.05.24 r. Inowrocław
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania01-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam hotelu dla psa jack Russell od 3 maja od 9 rano do 4 maja 24 r. do 17.00. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI