Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw do Aresztu Śledczego w Lublinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000590444
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Poludniowa 5
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-482
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: 81 710-40-00
1.5.8.) Numer faksu: 81 744-57-15
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_lublin@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zp.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Areszt Śledczy w Lublinie
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa warzyw do Aresztu Śledczego w Lublinie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ea082518-c2ba-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00070574
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-01
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00016911/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.6 warzywa
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.plZamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów
elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty
elektronicznej, na adres email as_lublin@sw.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacji między Zamawiającym, z Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu
https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o
udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania
korespondencji elektronicznej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUsługi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/ https://zp.sw.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): patrz załącznik nr 3 do SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): patrz załącznik nr 3 do SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.6.2021.ES
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 5
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Kapusta biała – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221410-3. Jednoodmianowa, główki kapusty świeże, zdrowe, czyste, bez szkodników i uszkodzeń przez nich spowodowanych, niepopękane, nieprzerośnięte zwarte i ścisłe. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 30 kg netto – 50 kg netto.
2) Kapusta czerwona – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221410-3. Jednoodmianowa, główki kapusty świeże, zdrowe, czyste, bez szkodników i uszkodzeń przez nich spowodowanych, niepopękane, nieprzerośnięte zwarte i ścisłe. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 30 kg netto – 50 kg netto.
3) Kapusta pekińska – 2 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221410-3. Jednoodmianowa, główki kapusty świeże, zdrowe, czyste, bez szkodników i uszkodzeń przez nich spowodowanych, niepopękane, nieprzerośnięte zwarte i ścisłe. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221400-0 - Warzywa kapustne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Marchew jadalna – 6 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221112-4. Marchew świeża bez naci, zdrowa, czysta, sucha, jednoodmianowa, o dobrym smaku, bez szkodników i uszkodzeń przez nich spowodowanych Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto.
2) Seler (korzeń) – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221110-0. Seler świeży, wygląd korzenia: całe, zdrowe, czyste, kształtne, niezwiędnięte, niesparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, z nacią obciętą do ok. 1 cm, o miąższu białym lub kremowo-białym. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw
i owoców, o wadze 30 kg netto – 50 kg netto.
3) Burak czerwony jadalny – 3 500 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221111-7. Buraki czerwone – o zdrowym korzeniu, bez liści, bez uszkodzeń powodujących obniżenie jego wartości. Buraki jednoodmianowe, czyste, o kształcie charakterystycznym dla odmiany i zabarwieniu ciemnoczerwonym, charakterystycznym dla odmiany. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw
i owoców, o wadze 30 kg netto – 50 kg netto.
4) Rzepa czarna – 1 500 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221114-8. Korzeń (bulwa) – wygląd korzenia: całe, zdrowe, czyste, niezwiędnięte, bez rozgałęzień i narośli, pokryta czarną skórką, w której kryje się biały miąższ o charakterystycznym ostrym smaku. Dostawy
w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze 30 kg netto – 50 kg netto.
5) Cebula – 6 000 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221113-1. Czysta, zdrowa bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała bez szczypioru, jednoodmianowa o dobrym smaku, barwa charakterystyczna dla bulwy, średnica nie mniej niż 3,5 cm. Dostawy w workach dzianych raszlowych przeznaczonych do pakowania warzyw i owoców, o wadze do 25 kg netto.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221110-0 - Warzywa korzeniowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221111-7 - Burak ćwikłowy
03221112-4 - Marchew
03221113-1 - Cebula
03221114-8 - Rzepa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Ogórek zielony (świeży) – 2 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:03221270-9. Średnia wielkość: 100g – 120g, zielone bez oznak żółknięcia, bez śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w skrzynkach, o wadze 10 kg netto – 30 kg netto.
2) Pomidor czerwony – 650 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221240-0. Średnia wielkość: 80g – 120g, owoce czerwone, błyszczące, odporne na pękanie, jednolite odmianowo. bez śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w skrzynkach kartonowych w sposób uniemożliwiający obijanie się owoców.
3) Papryka czerwona (świeża) – 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221230-7, owoce czerwone, jędrne o twardej nie pomarszczonej powierzchni, jednolite odmianowo bez śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie zbiorcze: skrzynki kartonowe.
4) Natka pietruszki – 140 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03221300-9, natka pietruszki świeża, w kolorze zielonym, bez oznak więdnięcia i zażółcenia. Pęczki o wadze 80g-100g. Opakowanie zbiorcze: skrzynki kartonowe
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221270-9 - Ogórki
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221230-7 - Papryka
03221240-0 - Pomidory
03221300-9 - Warzywa liściaste
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Pieczarka świeża, gat. I – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV-03221260-6. Opakowanie plastikowe (skrzyneczki), waga maksymalnie do 3 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221260-6 - Grzyby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ziemniaki młode – 56 000 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 03212100-1– bulwy dojrzałe, kształtne, jednolite odmianowo w każdej dostawie, nie mogą być zzieleniałe, porośnięte, zaparzone, nadmarznięte, porażone zgnilizną, z wadami wewnętrznymi, o średnicy nie mniejszej niż 5 cm w przekroju węższym, opakowania: worki do 50 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 454 i art. 455 ustawy Pzp.2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 ust. 1, ust. 2;
2) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku do umowy.
3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.
4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem ust. 5.
5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.
6. Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy na podstawie art. 456 Pzp oraz jej unieważnienia zgodnie z art. 457 Pzp.