Dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoTrzebiatów
  • WojewództwoZachodniopomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-05-28
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Jarominie
  • Data publikacji ogłoszenia2021-05-20
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00059846
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Jarominie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 005479556

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Jaromin 50

1.5.2.) Miejscowość: Trzebiatów

1.5.3.) Kod pocztowy: 72-320

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciński

1.5.7.) Numer telefonu: (0 91) 387 25 29

1.5.8.) Numer faksu: (0 91) 387 33 13

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: grupa2@dpsjaromin.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://dps.jaromin.ibip.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-06129687-b947-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00059846

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00001036/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/sp_gryfice

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_gryfice

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z zapisami SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z zapisami SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 1.2.1.P/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego.
2. Szczegółowy wykaz oraz ilości warzyw objętych przedmiotem zamówienia zawiera Kalkulacja cenowa (specyfikacja asortymentowo-ilościowa) stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ. Wielkość i asortyment dostaw będzie uzależniony od bieżących potrzeb Zamawiającego. Podane ilości artykułów mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie (zwiększyć lub zmniejszyć się). Zamawiającemu przysługuje prawo wyboru ilości zamawianego asortymentu w granicach określonych wartością umowy.
3. Dostawy następować będą sukcesywnie, na podstawie zamówień częściowych składanych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego telefonicznie lub emailem z jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą się odbywały w godzinach od 7 do 11, o ile inne godziny nie zostaną ustalone inaczej. Od poniedziałku do piątku, 2-3 razy w tygodniu. W zamówieniu zostanie wskazany asortyment, ilości oraz miejsce dostawy.
4. Odbiorcami warzyw będą następujące jednostki organizacyjne:
a) Dom Pomocy Społecznej w Jarominie,
72-320 Trzebiatów, Jaromin 50 – około 53 % wielkości zamówienia
b) Dom Pomocy Społecznej w Gryficach
72-300 Gryfice, ul. Kościuszki 35 – około 25 % wielkości zamówienia
c) Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Rewalu
72-344 Rewal, ul. Klifowa 17 – około 12 % wielkości zamówienia
d) Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii w Waniorowie
72-300 Gryfice, Waniorowo 4 – około 5 % wielkości zamówienia
e) Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza Dom dla Dzieci
72-300 Gryfice, ul. Polna 8 – około 5 % wielkości zamówienia
5. Odbiorcy upoważnieni będą przez Zamawiającego do podpisania z Wykonawcą indywidualnych umów, zgodnych z Załącznikiem nr 4 do SWZ.
6. Zamawiający nie dokonuje podziału zamówienia na części i tym samym nie dopuszcza składania ofert częściowych.
Uzasadnienie: Podział zamówienia groziłby nadmiernymi kosztami wykonania zamówienia, lub też potrzebą skoordynowania działań różnych Wykonawców realizujących poszczególne części zamówienia mogłoby poważnie zagrozić właściwemu wykonaniu zamówienia. Zamówienie skierowane jest do małych i średnich przedsiębiorstw, a brak podziału zamówienia na części nie zakłóca konkurencji.
7. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
8. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej.
9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień uzupełniających (dotychczasowemu wykonawcy zamówienia podstawowego), o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 7 lub 8).
10. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w warzywa w pierwszym gatunku, z ważnym terminem przydatności do spożycia, bez wad fizycznych i jakościowych. Przedmiot zamówienia jest powszechnie dostępny oraz ma ustalone standardy jakościowe. Dostarczane warzywa winny być dostarczane świeże.
11. Dostarczane warzywa winny spełniać wymogi jakościowe dotyczące produktów:
a) smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków;
b) zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów;
c) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych;
12. Wykonawca na własny koszt i ryzyko zapewni każdorazowo transport zamówionego towaru.
13. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu produktów zgodnego z obowiązującymi w tym zakresie normami i wymogami, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów.
14. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
15. Odbiór warzyw odbywać się będzie w miejscu dostawy.
16. Zamawiający zobowiązuje się do zbadania dostarczonego asortymentu pod względem ilościowym w dniu odbioru. W przypadku braków ilościowych w danym asortymencie, Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie lub emailem. W takiej sytuacji Wykonawca niezwłocznie uzupełni dostawę.
17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia produktów dostarczonych w sposób niewłaściwy, w uszkodzonych opakowaniach lub których wygląd, zapach, konsystencja itp. budzą uzasadnione podejrzenia co do nieodpowiedniej ich jakości bądź przydatności do spożycia. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego dostarczenia produktów pełnowartościowych w miejsce uprzednio zakwestionowanych przez Zamawiającego – nie później niż dnia następnego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-05-28 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/sp_gryfice

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-05-28 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

2021-05-20 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie i montaż nagrobka- Szczecin
  • Lokalizacja zleceniazachodniopomorskie
  • Data dodania24-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie i montaż nagrobka w Szczecinie. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Remont okładziny niecki basenu
Następne ogłoszenie o zamówieniu: Remont okresowy w budynkach O/ZUS Bydgoszcz
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Trzebiatów: Dostawa warzyw dla jednostek organizacyjnych powiatu gryfickiego
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa siana prasowanego część II dla Miejskiego Ogrodu Zoologicznego w Warszawie.
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa oleju opałowego, zakup etyliny i oleju napędowego
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI