Dostawa produktów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa produktów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBiałystok
  • WojewództwoPodlaskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2022-08-26
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej
  • Data publikacji ogłoszenia2022-08-19
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00312243
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000304674

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Świerkowa 9

1.5.2.) Miejscowość: Białystok

1.5.3.) Kod pocztowy: 15-328

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dps.bialystok.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.bialystok.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Jednostka samorządowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Działalność społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a6863d46-1faa-11ed-b950-8227d40187e8

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00312243

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00011901/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.6 Dostawa artykułów żywnościowych od 01.09.2022 r. do 30.09.2022 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

www.dps.bialystok.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: sekretariat@dps.bialystok.pl, (ePUAP): /dpsbialystok/SkrytkaESP, https://miniportal.uzp.gov.pl, https://dpsbip.um.bialystok.pl/zamowienia_publiczne/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: sekretariat@dps.bialystok.pl, (ePUAP): /dpsbialystok/SkrytkaESP, https://miniportal.uzp.gov.pl, https://dpsbip.um.bialystok.pl/zamowienia_publiczne/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DGO/341p-4/22

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Dorsz atlantycki (Gadus morhua) filet b/sk SHP, 8-16 oz. bez glazury bez chemii. Morska produkcja. 1 kg
2. Farsz rybny z bramy, miruny (jasny) 5 kg
3. Filet śledziowy Matias luz Premium a 5 kg 20 kg
4. Filet z makreli w oleju 170g konserwa 10 szt.
5. Filet z makreli w pomidorach170g konserwa 10 szt.
6. Filet zapiekany z serem (min 44 % ryby) 10 kg
7. Makrela wędzona 300-500 g 1 kg
8. Mintaj (Theragra chalcogramma) filet b/s SHP, 6-8 oz. bez glazury, bez chemii. 1 kg
9. Miruna (Macruronus novaezelandiae) filet z/s SHP, bez glazury 8-12 oz. Morska produkcja 15 kg
10. Morszczuk (Merluccius hubsi) filet b/s SHP, bez glazury, Argentyna 300-400 g. Morska produkcja 1 kg
11. Opiekane rolmopsy śledziowe w galarecie min (50% ryby) 8 kg
12. Opiekane rolmopsy śledziowe w sosie pomidorowym min (50% ryby) 17 kg
13. Pasty kanapkowe 80 g z dodatkiem ryb, grzybów Pastella Lisner 125 szt.
14. Ryba faszerowane w galarecie 260 g 80 szt.
15. Sałatki śledziowe 150 g 90 szt.
16. Tuńczyk kawałki w oleju 170 g 25 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03311000-2 - Ryby

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2022-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ananas mrożony kostka 1 kg
2. Brokuły op.2,50kg 30 kg
3. Brukselka 1 kg
4. Brzoskwinia kostka op. 1 kg 2 kg
5. Bukiet królewski(3 składnikowy)op.2,5kg 25 kg
6. Cukinia plastry falista op. 2,5 kg 1 kg
7. Dynia mrożona kostka op.2,5 kg 1 kg
8. Fasola szparagowa mrożona żółta cięta op. 2,50 kg 5 kg
9. Fasolka szparagowa mrożona zielona op 2,50kg 10 kg
10. Groszek zielony op 2,50 kg 2 kg
11. Kalafior mrożony op. 2,50 kg 30 kg
12. Kartacze z mięsem 5 kg
13. Knedle z owocami- różne 2 kg
14. Malina mrożona 1 kg
15. Marchew kostka op. 2,50 kg 1 kg
16. Mieszanka 7 skład. op.2,50 kg 18 kg
17. Mieszanka kompotowa 4 składnikowa op. 2,50 kg 110 kg
18. Morele mrożone kostka 1 kg
19. Papryka trio mrożona 2,5 kg 1 kg
20. Pierogi z kapustą i grzybami np. Virtu 1 kg
21. Pierogi z mięsem np. Virtu 1 kg
22. Pierogi z owocami (truskawka, jagoda, jabłko ) 3 kg
23. Pierogi z serem np. Virtu 1 kg
24. Pyzy ziemniaczane 3 kg
25. Szpinak mrożony brykiet op 2,5 kg 10 kg
26. Śliwka b/ pestki op. 2,5 kg 2 kg
27. Truskawki mrożona op. 2,50 kg 30 kg
28. Warzywa na patelnie z ziemniakami 18 kg
29. Wiśnie b/pestek op. 2,5 kg 3 kg
30. Włoszczyzna 3 składnikowa paski op 2,5 kg 3 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2022-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Ananas puszka plastry 580g 3 szt.
2. Baton bez glutenowy Raw 50g 1 szt.
3. Baton owocowy bez cukry Raw 35g 160 szt.
4. Bazylia10g 3 szt.
5. Beskidzkie mini krakersy 100g 15 szt.
6. Biszkopty b/ cukru 100g np.. Mamut 25 szt.
7. Biszkopty bez glutenowe 85 g 1 szt.
8. Biszkopty 120g 60 szt.
9. Brzoskwinia w syropie puszka 850g 2 szt.
10. Budyń bez cukru 500g różne smaki 2 kg
11. Bułka tarta 500g 20 kg
12. Bułka tarta bez glutenowa 500g np. Belviten 1 kg
13. Chrupki kukurydziane 100g typu Flips 5 szt.
14. Chrupki kukurydziane 100g typu Flips truskawkowe, czekoladowe 10 szt.
15. Chrzan delikatesowy Mosso250g lub Laskol 25 szt.
16. Ciasteczka maślane b/cukru 125 g np. Jutrzenka 1 szt.
17. Ciasteczka owsiane bez cukru 150g np.. Ania 2 szt.
18. Ciasteczka śniadaniowe b/ cukru Sante 30g – różne 25 szt.
19. Ciastka korzenne lub miodowe lub pierniki toruńskie z polewą lub nadziewane 1 kg
20. Ciastka kruche z marmoladą, z polewą lukrowaną lub polewą czekoladową 1 kg
21. Ciastka maślane niskobiałkowe 150g 1 szt.
22. Ciastka w polewie czekoladowej biszkoptowe lub herbatniki 1 kg
23. Cieciorka konserwowa 400g 1 szt.
24. Cukier 1 kg 300 kg
25. Cukier puder 400g 1 kg
26. Cukier waniliowy ok.30g 5 szt.
27. Cynamon 20g 3 szt.
28. Czosnek granulowany 20g 20 szt.
29. Ćwikła z chrzanem300g Laskol 25 szt.
30. Dżem bez cukru na fruktozie(dla diabetyków) 200g 11 szt.
31. Dżem owocowy na 1 osobę 25g 25 szt.
32. Fasola biała 400g drobna,średnia 10 kg
33. Fasola biała konserwowa 400 g 2 szt.
34. Fasola czerwona konserwowa 400g 13 szt.
35. Galaretka owocowa różne smaki 75g 90 szt.
36. Galatetka owocowa bez cukru 75g 25 szt.
37. Gałka muszkatełowa mielona10g 2 szt.
38. Gofry 250g(6 szt) np. Dane Cake 15 op.
39. Gofry naturalne b/ cukru 65 g np.. Ania 5 szt.
40. Goździki10g 2 szt.
41. Groch połówki 400g 10 kg
42. Groszek konserwowy Kotlin 400g 10 szt.
43. Grześki truskawkowe,śmietankowe 26g bez polewy 50 szt.
44. Herbata czarna liściasta 100 g-Assam 75 szt.
45. Herbata czarna liściasta 100g Lipton 2 szt.
46. Herbatniki 50 g typu Krakus, Szkolne 30 szt.
47. Herbatniki Be-be 14g 25 szt.
48. Herbatniki bez cukru 135g 5 szt.
49. Kakao 100g Wedel 8 szt.
50. Kasza gryczana prażona 1 kg 8 kg
51. Kasza jaglana 5 kg
52. Kasza jęczmienna 1 kg 5 kg
53. Kasza kus- kus 5 kg
54. Kasza manna 1 kg 20 kg
55. Kasza pęczak 1kg 8 kg
56. Kaszka ryżowa bez mleczna, kleik bez cukru160g 4 szt.
57. Kawa Inka 150g 75 szt.
58. Ketchup 500g łagodny Pudliszki 15 szt.
59. Kisiel 1 kg bez cukru różne smaki 5 kg
60. Koncentrat barszcz czerwony Krakus 300ml 7 szt.
61. Koncentrat pomidorowy 30% 200g Dawton 3 szt.
62. Koncentrat pomidorowy 30% 900g MK 23 szt.
63. Koncentrat żurek Krakus 300ml 1 szt.
64. Kostki rosołowe 60g drobiowe, 5 szt.
65. Kostki rosołowe wołowe60g 10 szt.
66. Kukurydza konserwowa Dafton 400g 5 szt.
67. Kwasek cytrynowy 20g 30 szt.
68. Liść laurowy 10g 40 szt.
69. Lu Petitki Lubisie różne 30g 40 szt.
70. Majeranek 15g 20 szt.
71. Majonez minimum 60% tłuszczu 900ml Mosso 18 szt.
72. Makaron 1 kg "Polskie Młyny" 100% przenicy durum 5 kg
73. Makaron 1 kg "Polskie Młyny" żytni 2 kg
74. Makaron 1kg Lubella 100% pszenicy durum różny 5 kg
75. Makaron bez glutenowy różny 1 kg
76. Mamutki – ciastka biszkoptowe b/cukru 20g 5 szt.
77. Marmolada wieloowocowa ,tradycyjna1000g 1 kg
78. Wafelek waniliowy b/ cukru 30g np. Wedel 20 szt.
79. Mąka 1 kg typ 450 tortowa 125 kg
80. Mąka bez glutenowa uniwersalna 1 kg
81. Mąka kukurydziana 1 kg
82. Mąka ryżowa 1 kg
83. Mąka ziemniaczana 1 kg 3 kg
84. Mieszanka czekoladowa- cukierki w polewie z zawartością 22% czekolady 1 kg
85. Mieszanka owocowa cukierki nadziewane 1 kg
86. Mini wafelki 150g b/ cukru 1 szt.
87. Miód naturalny 1 kg 8 szt.
88. Miód naturalny pszczeli na 1 osobę 25g 10 szt.
89. Masa kajmakowa 1 szt.
90. Morele suszone 200g 1 szt.
91. Musztarda 180g chrzanowa, miodowa, stołowa Rolewski-łagodna 33 szt.
92. Ocet 10% spirytusowy 0,5 l 9 szt.
93. Ogórki korniszony w słoikach 0,9 l. 35 szt.
94. Olej rzepakowy 100% 1L- rafinowany 15 szt.
95. Orzechy włoskie 100g 1 szt.
96. Papryka ostra20g 3 szt.
97. Papryka słodka20g 15 szt.
98. Pestki słonecznika 200 szt 1 szt.
99. Pieczywa chrupki Sonko bez cukru170g-różne 2 szt.
100. Pieprz cytrynowy mielony 20g 8 szt.
101. Pieprz naturalny czarny 20g 34 szt.
102. Pieprz ziołowy 15g 40 szt.
103. Płatki jęczmienne błyskawiczne 500g 15 kg
104. Płatki kukurydziane bez glutenowe 500g Nestle 1 szt.
105. Płatki migdałów 100g 1 szt.
106. Płatki owsiane bez glutenowe 500g 1 kg
107. Płatki owsiane zwykłe 500g 30 kg
108. Płatki ryżowe 400g 15 kg
109. Proszek do pieczenia 30g 3 szt.
110. Przyprawa curry 20g 3 szt.
111. Przyprawa do flaków 20g 7 szt.
112. Przyprawa sucha Kucharek 1kg 1 kg
113. Przyprawa w płynie 1LWiniary 1 szt.
114. Rodzynki 200g 3 kg
115. Ryż biały długoziarnisty 1 kg 10 kg
116. Słomka ptysiowa b/ cukru 30g 5 szt.
117. Soczek owocowo-warzywny300g bez cukru 5 szt.
118. Soczek owocowy 300g bez cukru 5 szt.
119. Soczek owocowy bez cukru 200 ml 90 szt.
120. Soczek warzywny pomidorowy bez cukru 300g 50 szt.
121. Soczek warzywny z buraka 300g bez cukru 50 szt.
122. Soczek wielowarzywny bez cukru 250 ml 50 szt.
123. Soczewica czerwona 350g 10 kg
124. Soda oczyszczona do celów spożywczych 50g 2 szt.
125. Sos czosnkowy np.Mosso 250 ml 25 szt.
126. Sos ogrodowy 700g Knor 1 szt.
127. Sos tatarski np.Mosso 260 ml 20 szt.
128. Sól 1kg różna 25 kg
129. Syrop owocowy 430ml Paola, Gellwe, Łowicz – porzeczka,wiśnia, malina,truskawka 45 szt.
130. Szczaw konserwowy 290g.Laskol 30 szt.
131. Śliwka kalifornijska 200g 3 szt.
132. Wafle bez cukru listki nyskie 38g 10 szt.
133. Wafle ryżowe130g typu Sonko 1 szt.
134. Wafle śmietankowe,orzechowe ,o smaku chałwy,z nadzieniem owocowym lub kisielu 1 kg
135. Ziele angielskie 15g 27 szt.
136. Zioła prowansalskie 10g 2 szt.
137. Zupa ogonowa 1 kg Knorr 2 szt.
138. Żelatyna spożywcza zwykła wp. 50g 10 szt.
139. Herbata owocowa 100g hibiskus luz 1 szt.
140. Papryka konserwowa 720g 15 szt.
141. Pasztet białostocki z drobiem 100g 10 szt.
142. Szynka wieprzowa konserwowa -konserwa 110g 10 szt.
143. Żurawina suszona 200g 3 szt.
144. Paluszki słone 70g 20 szt.
145. Śliwka w czekoladzie 1 kg
146. Precelki lajkonik 130g 10 szt.
147. Słomka ptysiowa 200g 3 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2022-09-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-08-26 14:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Dom Pomocy Społecznej, ul. Świerkowa 9

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-08-26 14:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Poszukuję opiekunki do rocznego dziecka - Łomża
  • Lokalizacja zleceniapodlaskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Poszukuję opiekunki do rocznego dziecka. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI