Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBiała
  • WojewództwoOpolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-12-06
  • ZamawiającyGmina Biała
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-26
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00286187
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Biała

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 531413343

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Rynek 10

1.5.2.) Miejscowość: Biała

1.5.3.) Kod pocztowy: 48-210

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski

1.5.7.) Numer telefonu: 774388531

1.5.8.) Numer faksu: 774387679

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@biala.gmina.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.biala.gmina.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ac237e90-4e9a-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00286187

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00000401/06/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 ZAKUP ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY SZKÓŁ

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl e-mail
przetargi@biala.gmina.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu komunikacja zamawiającego z wykonawcami odbywa się za pomocą
środków komunikacji elektronicznej. Komunikacja między zamawiającym a wykonawcami, w tym
wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane są w formie
elektronicznej za pośrednictwem Platformy miniPortal, za pośrednictwem dedykowanego formularza:
„Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal.Pliki należy
opatrzyć: kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym,
dopuszczalną formą komunikacji (oprócz złożenia oferty) jest również e-mail: przetargi@biala.gmina.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest GMINA
BIAŁA, ul. Rynek 10, 48 – 210 Biała, tel. 774388531, fax: 774387679, e-mail:
sekretariat@biala.gmina.pl. 2. Inspektorem ochrony danych osobowych w GMINIE BIAŁA jest Pan
Krzysztof Kranc, tel. 509 947 925, e – mail: poczta@krzysztofkranc.com.3. Pani/Pana dane osobowe
przetwarzane są w celu związanym z postępowaniem o udzielenia zamówienia publicznego. 4.
Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty zainteresowane i UZP. 5.
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres niezbędny do realizacji wyżej
wymienionego zadania oraz w okresie późniejszym jeśli wymagają tego odrębne przepisy prawa. 6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest
wymogiem ustawowym i warunkiem zawarcia umowy określonym w przepisach ustawy Pzp,
związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje
niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7. W odniesieniu do Pani/Pana danych
osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany. Państwa dane możemy
przekazywać innym organom publicznym i podmiotom, przy czym dokonujemy tego wyłącznie w
sytuacji, gdy istnieje podstawa prawna do tego typu działań lub umowa. 8. Mają Państwo prawo
dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, przenoszenia danych, usunięcia lub ograniczenia
przetwarzania. 9. Jeżeli przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zgody na przetwarzanie, mają
Państwo prawo do jej cofnięcia. 10. Mają Państwo ponadto prawo wniesienia skargi do Prezesa
Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważają Państwo, że przetwarzanie Państwa danych
narusza przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia
2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w
sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL) – RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: GKZP.271.23.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy dla ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00) przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Pełny opis zamowienia zgodnie z SWZ i załącznikiem nr 1.1 do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ryby. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00) przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego. Pełny opis zamówienia zgodnie z SWZ i załącznikiem nr 1.2 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3: Warzywa i owoce świeże. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały
asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać
wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej
części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych
spowoduje odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu
umowy do siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia określa SWZ wraz z ałacznikiem nr 1.3 do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa i owoce mrożone. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załaczniku nr 1.4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załaczniku nr 1.5 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty przemiału ziarna. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załaczniku nr 1.6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo i świeże wyroby piekarskie . Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załączniku nr 1.47 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso i wędliny. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załączniku nr 1.8 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty mleczarskie. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załączniku nr 1.9 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty ogólnospożywcze. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załączniku nr 1.10do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty garmażeryjne. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment
obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w
zakresie poszczególnych części zamówienia. Nie uwzględnienie w danej części, na którą
składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje
odrzucenie oferty. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do
siedziby ZSP w Łączniku po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub
elektronicznym (z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00)
przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu
zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. Pełny opis przedmiotu zamówienia opisany jest w SWZ i załączniku nr 1.11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się
następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał:
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób:
a) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00 pkt
b) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 20,00 pkt
c) za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy - 10 pkt
d) za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia
zapotrzebowania dla Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego
zgłoszenia.
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium termin dostawy towaru.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał
dostarczył produkty maksymalnie 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za
dostawę towaru we wskazanym czasie (maks. 40)
spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny: 1.Cena (koszt) 60% 2. Termin dostawy towaru 40 %. Razem 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, tj.:
wykaże, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia, a w przypadku, gdy okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, licząc wstecz od dnia upływu terminu składania ofert, wykonał należycie co najmniej:
• jedną dostawę artykułów spożywczych do placówek oświatowych w zakresie poszczególnych części na:
- Część 1: Jaja – 500,00 zł
- Część 2: Ryby - 1 500,00 zł
- Część 3: Warzywa i owoce świeże – 3 500,00 zł
- Część 4: Warzywa i owoce mrożone - 1 000,00 zł
- Część 5: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne - 750,00 zł
- Część 6: Produkty przemiału ziarna – 500,00 zł
- Część 7: Pieczywo i świeże wyroby piekarskie – 500,00 zł
- Część 8: Mięso i wędliny – 8 500,00 zł
- Część 9: Produkty mleczarskie – 1 500,00 zł
- Część 10:Produkty ogólnospożywcze – 4 500,00 zł
- Część 11: Produkty garmażeryjne - 2 500,00 zł

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art.
125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez
zamawiającego, o których mowa w art. 109 ust. 1 pkt. 5 i 7.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających
się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia
działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i
podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz
załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane
należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone
przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń
powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego
nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń
powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające
ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy,

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

zgodnie z SWZ wykonawca wraz z ofertą składa:
- formularz cenowy+ kosztorys ofertowy
- oświadczenie z art. 125 ust. 1
jeżeli dotyczy:
- zobowiązanie podmiotu trzeciego,
w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
- pełnomocnictwo

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do
reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia
umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie
prowadzona przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający, stosownie do art. 455 ust. 1 pkt 1 Pzp, dopuszcza możliwość zmiany zawartej
umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy w zakresie określonym wprost w niniejszej
umowie, jak również w poniżej określonych sytuacjach: a) wystąpienia zmiany powszechnie
obowiązujących przepisów, jeżeli zgodnie z nimi konieczne będzie dostosowanie treści umowy
do aktualnego stanu prawnego; b) zmiany podwykonawcy za zgodą Zamawiającego (nowy
podwykonawca musi spełniać takie same warunki jakie musiał spełniać podwykonawca
pierwotny) c) konieczność zmiany podmiotu trzeciego, na którego zasobach polegał
Wykonawca, celem spełnienia warunków udziału w postępowaniu, podwykonawcy lub osób
wchodzących w skład personelu Wykonawcy d) w sytuacji zaistnienia wpływu okoliczności
związanych z wystąpieniem pandemii, w tym COVID-19 lub wprowadzenia w Polsce stanu o
charakterze nadzwyczajnym, na należyte wykonanie niniejszej umowy, pod warunkiem
potwierdzenia wystąpienia tego wpływu przez Wykonawcę stosownymi oświadczeniami lub
dokumentami. Zmiana taka może w szczególności dotyczyć: ˗ zmiany terminu wykonania
umowy lub jej części, lub czasowego zawieszenia wykonywania mowy lub jej części, ˗ zmiany
sposobu wykonywania dostaw ˗ zmiany zakresu świadczenia. Wykonawcy i odpowiadającą jej
zmianę wynagrodzenia Wykonawcy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-06 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób złożenia oferty został opisany w Instrukcji użytkownika systemu miniPortal-ePUAP – dostępnego pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcja_uzytkownika_miniPortal-ePUAP.pdf

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-06 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-04

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę umycie grobu - Opole
  • Lokalizacja zleceniaopolskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Zlecę umycie grobu mojej mamy - chodzi mi o posprzątanie w koło i umycie - wystarczy tylko płynem do mycia naczyń. Do tej pory opiekowała się moja siostra ale teraz ona nie może. Ja sama mieszkam za granicą więc nie mam możliwości. Lokalizacja: Nowa Wieś Królewska, Opole. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.