Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Cykliczna dostawa żywności na potrzeby MOPR w Zabrzu oraz na potrzeby projektów „CWR” „PAL dla dzielnicy Zandka” oraz „MAGNES” współfinans. z śr. EFS na I pół. 2022 r. ” z podziałem na VII części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY RODZINIE W ZABRZU
1.3.) Oddział zamawiającego: MOPR Zabrze
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003453481
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. 3 Maja 16
1.5.2.) Miejscowość: Zabrze
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-800
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki
1.5.7.) Numer telefonu: 32 277 68 78
1.5.8.) Numer faksu: 32 277 78 02
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@mopr.zabrze.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.magistrat.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Cykliczna dostawa żywności na potrzeby MOPR w Zabrzu oraz na potrzeby projektów „CWR” „PAL dla dzielnicy Zandka” oraz „MAGNES” współfinans. z śr. EFS na I pół. 2022 r. ” z podziałem na VII części
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5a95a7b8-568c-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00301591
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002318/10/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa żywności I półrocze 2022
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.mopr.magistrat.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniPortal.uzp.gov.pl, ePUAP (Elektroniczna Skrzynka Podawcza - nazwa – Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu) https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej:zamowienia@mopr.zabrze.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 8. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularza do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP).
9. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: zamowienia@mopr.zabrze.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. zwanym dalej RODO informujemy, iż:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu z siedzibą ul. 3 Maja 16, 41-800 Zabrze reprezentowany przez Dyrektor Danutę Dymek;
2. Inspektorem ochrony danych w Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w Zabrzu jest Pan Michał Drozdowski, z którym można się skontaktować pod adresem iodo@mopr.zabrze.pl, lub pod numerem telefonu tel. 32 2777848;
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą celem prowadzenia postępowania zamówień publicznych powyżej kwoty 130 000 złotych oraz zawarcia i realizacji umowy cywilnoprawnej na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
4. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa, gdy wystąpią z takim żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną,
5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;
6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wskazany w przepisach o archiwizacji obowiązujących podmioty publiczne;
7. Posiada Pani/Pan prawo do:
a) dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 RODO z zastrzeżeniem, że udostępniane dane osobowe nie mogą ujawniać danych osób trzecich;
b) sprostowania danych, na podstawie art. 16 RODO;
c) żądania usunięcia danych po upływie okresu, o którym mowa w pkt. 6.
8. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
9. Podanie przez Pani/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy. Ich podanie jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ADM.260.02.2022.BG
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 121664,90 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
NABIAŁ I TŁUSZCZE
4.2.5.) Wartość części: 20014,69 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15430000-1 - Tłuszcze jadalne
15510000-6 - Mleko i śmietana
15511600-9 - Mleko skondensowane
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15542100-0 - Ser twarogowy
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
4.2.5.) Wartość części: 40501,04 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15211000-0 - Filety rybne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15511700-0 - Mleko w proszku
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15613300-1 - Produkty zbożowe
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda
15871230-5 - Ketchup
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
SŁODYCZE
4.2.5.) Wartość części: 15717,76 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
WODY i NAPOJE
4.2.5.) Wartość części: 9614,49 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15321000-4 - Soki owocowe
15980000-1 - Napoje bezalkoholowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
OWOCE i WARZYWA
4.2.5.) Wartość części: 11200,13 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa
03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221400-0 - Warzywa kapustne
03222118-3 - Owoce kiwi
03222200-5 - Owoce cytrusowe
03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO i WĘDLINY
4.2.5.) Wartość części: 9935,25 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131400-9 - Produkty wieprzowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112000-6 - Drób
15131410-2 - Szynka
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PIECZYWO
4.2.5.) Wartość części: 13995,66 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
XIV. Informacja o warunkach udziału w postępowaniu
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
1.2 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
1.3 sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
1.4 zdolności technicznej lub zawodowej:
W postępowaniu może wziąć udział Wykonawca, który wykaże, że:
a) dysponuje specjalistycznym środkiem transportu dostosowanym do przewozu żywności i złoży w tym zakresie oświadczenie (załącznik nr 7 do SWZ);
a) b) w okresie ostatnich trzech lat a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał co najmniej 2 dostawy o tematyce będącej przedmiotem zamówienia lub podobnej o wartości minimum: dla części I : 9.000,00 zł brutto każda,
dla części II : 10 000,00 zł brutto każda,
dla części III: 7 500,00 zł brutto każda,
dla części IV : 4 500,00 brutto każda,
dla części V : 5 000,00 zł brutto każda,
dla części VI : 4 000,00 zł brutto każda,
dla części VII : 6 000,00 zł brutto każda,
Na potwierdzenie należytego wykonania należy załączyć dokument potwierdzający, że dostawa lub usługa ta została wykonana należycie np. referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca
nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert – załącznik nr 5 do SIWZ.
UWAGA – NALEŻY WYKAZAĆ MINIMUM 2 USŁUGI O PODANEJ WARTOŚCI KAŻDA. (dla każdej z części zamówienia)
Zamawiający spełni warunek składając wraz z ofertą załącznik nr 5 do SWZ tj. wykaz dostaw
UWAGA – NALEŻY WYKAZAĆ MINIMUM 2 DOSTAWY O PODANEJ WARTOŚCI KAŻDA. (dla każdej z części zamówienia).
Na potwierdzenie że wykazane dostawy zostały wykonane lub są wykonywanie należycie wykonawca załącza dowody, tj. referencje lub inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.
Pod pojęciem usług o tematyce będącej przedmiotem postępowania lub podobnej Zamawiający rozumie usługi zrealizowane na podstawie odrębnych umów, które obejmowały cykliczne dostawy żywności.
2. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniający zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
4. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o których mowa w pkt 3 potwierdza, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa, w szczególności:
4.1 zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby,
4.2 sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonaniu zamówienia,
4.3 czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach, którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: XV. INFORMACJA O PODMIOTOWYCH ŚRODKACH DOWODOWYCH
1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie
z Załącznikiem nr 3 do SWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt XV 1 SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, oświadczenie składa podmiot udostępniający zasoby.
2. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt XV 2 SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie w zakresie w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, oświadczenie składa podmiot udostępniający zasoby w zakresie w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby.
3. Zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia
w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia.
4. Zamawiający wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych w prowadzonym postępowaniu:
4.1 Wykaz specjalistycznych środków transportu – Załącznik nr 7;
5. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
5.1. może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp dane umożliwiające dostęp do tych środków;
5.2. podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp.
6. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada, jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
7. W zakresie nieuregulowanym ustawą Pzp lub niniejszą SWZ do oświadczeń i dokumentów składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: XV. INFORMACJA O PODMIOTOWYCH ŚRODKACH DOWODOWYCH
1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie
z Załącznikiem nr 3 do SWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt XV 1 SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, oświadczenie składa podmiot udostępniający zasoby.
2. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt XV 2 SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie w zakresie w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, oświadczenie składa podmiot udostępniający zasoby w zakresie w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby.
3. Zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia
w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia.
4. Zamawiający wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych w prowadzonym postępowaniu:
4.1 Wykaz specjalistycznych środków transportu – Załącznik nr 7;
5. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
5.1. może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp dane umożliwiające dostęp do tych środków;
5.2. podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp.
6. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada, jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
7. W zakresie nieuregulowanym ustawą Pzp lub niniejszą SWZ do oświadczeń i dokumentów składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. W celu potwierdzenia zgodności oferowanych usług z wymaganiami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, Zmawiający nie żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
9. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub reprezentowania ich w postępowaniu i do zawarcia umowy. W przypadku wybrania oferty Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
10. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniający zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. W takim przypadku wykonawca składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień w zawartej umowie za zgodą stron w formie aneksu dotyczących:
a) zmiany osób funkcyjnych – z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy
b) zmiany sposobu reprezentacji – z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy
c) zmiany adresu siedziby jednej ze stron – z przyczyn zewnętrznych
d) zmiany miejsca realizacji zamówienia - na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych przez Zamawiającego
e) zmiany lub wycofanie podwykonawcy- na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych przez Zamawiającego,
f) zmiany środka transportu realizowanych dostaw,
g) zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wartości zamówienia o kwotę różnicy w kwocie podatku VAT,
h) zmiany asortymentu na podobny o zbliżonej gramaturze i tej samej jakości ustalonej i zaakceptowanej przez Zamawiającego pod warunkiem zachowania maksymalnej wartości umowy,
i) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę jeżeli te zmiana będzie miała wpływ na koszty realizacji zamówienia,
j) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne jeżeli te zmiana będzie miała wpływ na koszty realizacji zamówienia,
k) zmiany terminu realizacji zamówienia - na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych przez Zamawiającego
l) inne zmiany, zgodnie z art. 455 ustawy Pzp.
Przewidziane powyżej okoliczności stanowiące podstawę zmian do umowy, stanowią uprawnienie Zamawiającego nie zaś jego obowiązek wprowadzenia takich zmian
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-14 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: ePUAP
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-14 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-12