Szkolenie Barmana

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Szkolenie Barmana
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSiedlce
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
  • Termin składania wniosków2021-10-14
  • ZamawiającyUniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach
  • Data publikacji ogłoszenia2021-10-05
  • Numer ogłoszenianull
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Szkolenie Barmana

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001471

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Konarskiego 2

1.5.2.) Miejscowość: Siedlce

1.5.3.) Kod pocztowy: 08-110

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL925 - Siedlecki

1.5.7.) Numer telefonu: 25 643 19 35

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: monika.wachnikowska@uph.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.uph.edu.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Szkolenie Barmana

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1e77fe4b-25c8-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00209728

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00123227/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.4 Zapewnienie udziału w szkoleniu „barman” w ramach projektu „Wsparcie uczelni szansą na jej rozwój”.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.15.) Nazwa projektu lub programu

Wykonanie przedmiotu zamówienia nastąpi w ramach realizacji projektu „ „Wsparcie uczelni szansą na jej rozwój.” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Nr umowy o dofinansowanie projektu POWR.03.05.00-00-Z107/17-00

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://uph-edu.logintrade.net/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://uph-edu.logintrade.net/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 6. Wymagania techniczne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, rejestracja na Platformie, w tym złożenie oferty w formie elektronicznej:
1) Rekomendowane przeglądarki internetowe:
a) Internet Explorer 8, Internet Explorer 9, Internet Explorer 10, Internet Explorer 11,
b) Google Chrome 31
c) Mozilla Firefox 26
d) Opera 18
2) Pozostałe wymagania techniczne:
a) dostęp do sieci Internet
b) obsługa przez przeglądarkę protokołu XMLHttpRequest - ajax
c) włączona obsługa JavaScript
d) zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s
e) zainstalowany Acrobat Reader
f) zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java - Java SE Runtime Environment 6 Update 24 lub nowszy.
3) Rekomendowane formaty przesyłanych danych
image/bmp, image/x-windows-bmp, application/msword, application/drafting, image/gif, application/x-compressed, application/x-gzip, multipart/x-gzip, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-latex, application/pdf, image/pict, image/png, application/mspowerpoint, application/postscript, application/rtf, application/x-rtf, text/richtext, image/tiff, image/x-tiff, application/mswrite, application/excel, application/x-excel, application/vnd.ms-excel, application/x-msexcel, application/vnd.ms-excel, text/xml, application/x-zip-compressed, application/zip, application/vnd.ms-office, image/x-ms-bmp, video/x-msvideo, audio/x-ms-wma, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet, application/acad, application/x-acad, application/autocad_dwg, image/x-dwg, application/dwg, application/x-dwg, application/x-autocad, image/vnd.dwg, drawing/dwg
4) Kodowanie i oznaczenie czasu przekazania danych
Czas zapisywany jest w formacie YYYY-MM-DD HH:MM:SS. Czas przekazania danych jest to czas, w którym zostanie potwierdzone złożenie oferty, dokumentu przez Wykonawcę. W przypadku wybrania opcji złożenia oferty bez logowania, potwierdzenie odbywa się poprzez kliknięcie w link dostępny w wiadomości mailowej, wysłanej automatycznie po złożeniu oferty, dokumentu będąc niezalogowanym na Platformie zakupowej. Wiadomość otrzymuje Wykonawca na adres e-mail wskazany w formularzu „Złóż ofertę”. W przypadku Wykonawcy zalogowanego na Platformie Przetargowej, czas przekazania danych jest to czas wysłania dokumentu, oferty przez Platformę Przetargową.
5) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych zapośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz dokomunikacji wynosi 150 MB.
UWAGA!
W razie wystąpienia jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt z działem Helpdesk Logintrade +48 71 787 35 34, e-mail: helpdesk@logintrade.net

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): KLAUZULA INFORMACYJNA W ZAKRESIE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Przyrodniczo – Humanistyczny w Siedlcach, z siedzibą w Siedlcach (08-110) przy ul. Konarskiego 2, reprezentowany przez Rektora
2. administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: roman.sikorski@uph.edu.pl;
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego,
4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy P.Z.P.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 P.Z.P. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy P.Z.P., związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8. posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia);
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9. nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
10. przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DZPZ.290.55.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

2. Przedmiot zamówienia obejmuje:
1) Zorganizowanie szkolenia barmańskiego wyjazdowego. Wykonawca zagwarantuje
6-cio dniowy pobyt z pełnym wyżywieniem. Będzie to pięć noclegów w obiekcie
o standardzie pensjonatu lub hotelu trzy gwiazdkowego, w pokojach dwuosobowych
z węzłem sanitarnym i WiFi
2) Pełne wyżywienie (trzy posiłki dziennie) rozpocznie się od obiadu pierwszego dnia szkolenia, a zakończy obiadem ostatniego dnia szkolenia.
3) Ubezpieczenie 24 uczestników szkolenia (wszystkich)
4) zapewnienie transportu na trasie Uniwersytet Przyrodniczo Humanistyczny w Siedlcach, Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu ul. Prusa 14 do miejsca szkolenia, następnie (ostatniego dnia) transport z miejsca szkolenia do Uniwersytet Przyrodniczo Humanistycznego w Siedlcach, Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu ul. Prusa 14
2. Opis szkolenia
1) Szkolenie powinno odbyć się 03.11-08.11.2021 roku. W szkoleniu weźmie udział 24 studentów UPH w Siedlcach podzielonych na cztery grupy szkoleniowe, każda po 6 osób.
2) Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić szkolenie z wykorzystaniem własnego sprzętu i urządzeń (jeden bar w pełni wyposażony dla każdej z grupy szkoleniowej, czyli jednocześnie szkolenie odbywać się będzie na czterech barach w pełni wyposażonych) niezbędnych przy takim typie szkoleniu w ilości zapewniającej praktyczny udział w zajęciach wszystkim uczestnikom szkolenia.
3) Zajęcia prowadzić będzie jednocześnie czterech trenerów, po jednym na każdą grupę liczącą 6 osób. Każda grupa odbędzie 50 godzin szkolenia, czyli łączna ilość godzin szkolenia wyniesie 200.
3. Zakres szkolenia obejmuje następujące zagadnienia:
1) Wprowadzenie do zawodu barmana: Obowiązki barmana; Kultura pracy i dbałość
o własny wizerunek; Kształtowanie pewności siebie i wiary we własne możliwości; Etyka barmana; Organizacja i techniki pracy barmana; Optymalizacja ruchów
i ergonomia pracy
2) Terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego oraz rodzaje stosowanego szkła
i miary barowe
3) Alkoholoznawstwo (włączając wszystkie kategorie alkoholi spotykane w światowych barach, ich produkcję i zastosowanie); Zarys technologii napojów alkoholowych; Towaroznawstwo; Podział alkoholi i koktajli; Degustacja
4) Miksologię*- zasady komponowania napojów mieszanych (wszystkie kategorie koktajli z uwzględnieniem mocktaili); Koktajle na bazie alkoholi białych: wódka, gin, tequila, rum; Koktajle na bazie alkoholi kolorowych: whisky, brandy, cognac; Koktajle z użyciem likierów, win wzmocnionych i aromatyzowanych; Koktajle warstwowe, płonące i widowiskowe; Koktajle w świeżych owocach; Koktajle bezalkoholowe
5) Dekoracje (garnish) oraz sztuka prezentacji
6) Odpowiedzialne serwowanie alkoholu
7) Obsługę Gości przy barze i przy stoliku w tym elementy pracy kelnerskiej; Bar koktajlowy; Bar hotelowy; Bar klubowy
8) Organizację baru i pracy barmana, w tym zarządzanie barem
9) Zajęcia praktyczne z Miksologii - sztuki komponowania koktajli zgodnie z zasadą „Anticipation, Look, Aroma and Taste”(nielimitowane ćwiczenia i konsultacje trenerskie oraz degustacje) w tym na przykład: Stirred drinks in chilled cocktail glasses; Cream drinks; Highballs; Low ball drinks in rocks glasses; Sour drinks; Frozen drinks; Pousse cafes; Special drinks
10) Możliwości i narzędzia współczesnej Miksologii; Miksologia klasyczna i jej ewolucja; Wizerunek i możliwości rozwoju miksologa w Polsce
11) Miksologia molekularna i najnowsze techniki miksologii; Tekstury, bittersy i infuzje; Stany skupienia; Zaawansowany sprzęt barmański - zastosowanie i obsługa np: Syfony, Perlini Carbonated Cocktail System, Smoking Gun, Ice ball mold
12) Homemade - tworzenie własnych odmian alkoholi, syropów, pudrów, infuzji etc
13) Światowe trendy w barmaństwie
14) Historię koktajlu i kultury barowej – w tym prohibicja i zjawisko speakeasy, ewolucja koktajlu i różnice kulturowe
15) Techniki i psychologię sprzedaży; Psychologia obsługi klienta, budowanie atmosfery oraz relacji długoterminowych; Serwis i Hospitality; Komunikacja, profesjonalizm, spełnianie oczekiwań; Sztuka zarabiania pieniędzy; Metody maksymalizowania zysku i podnoszenia sprzedaży, up-selling i cross-selling
16) Procedury gastronomiczne i współpraca interpersonalna
17) Zarządzanie barem i produktami; Kalkulacje remanentowe i zarządzanie magazynowe; Koncesja i sprzedaż alkoholu.
18) Wykonawca powinien posiadać i wykorzystać w szkoleniu profesjonalny sprzęt barmański, usprawniający, podnoszący jakość usług barmańskich.
4. certyfikaty poświadczające ukończenie szkolenia powinny zawierać informację o współfinansowaniu szkolenia przez Unię Europejską oraz być oznaczone logotypami UE oraz EFS, w zakresie i formie określonej przez Zamawiającego.
5. Za godzinę szkoleniową przyjmuje się 45 minut.
6. Wykonawca zobowiązany jest do:
1) zapewnienia kompletu materiałów szkoleniowych, tj. publikacji książkowej bądź materiałów skryptowych dla część teoretycznej i praktycznej dla każdego uczestnika szkolenia;
2) wydania zaświadczenia/certyfikatu potwierdzającego ukończenie szkolenia;
3) przekazania Zamawiającemu programu szkoleń przed rozpoczęciem świadczenia usług;
4) sporządzenia dokumentacji szkolenia (dziennik) w zakresie i w formie określonej w uzgodnieniu z Zamawiającym.
Przedmiot zamówienia musi zostać wykonany zgodnie z obowiązującymi wytycznymi w zakresie realizacji zasady równości szans i niedyskryminacji oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn, w tym standardów dostępności dla osób niepełnosprawnych. Wykonawca winien uwzględnić w zakresie swojej działalności zapisy art. 6 Ustawy o zapewnieniu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1062).

4.2.6.) Główny kod CPV: 80500000-9 - Usługi szkoleniowe

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55000000-0 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

60100000-9 - Usługi w zakresie transportu drogowego

66510000-8 - Usługi ubezpieczeniowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą – z punktu widzenia kryteriów:
1) cena za wykonanie przedmiotu zamówienia – znaczenie 60%;
2) posiadanie kadry – znaczenie 40%
7. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów.
8. Liczba punktów obliczona zostanie w następujący sposób:
1) dla kryterium “cena za wykonanie przedmiotu zamówienia”:
a) oferta Wykonawcy, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie przedmiotu zamówienia otrzyma maksymalną ocenę 60 punktów,
b) oferty pozostałych Wykonawców otrzymają liczbę punktów obliczoną zgodnie ze wzorem:
An = (C min/Cn) x 60
C min – cena najniższa w złożonych ofertach
Cn – cena oferty rozpatrywanej
An – ocena punktowa
c) uzyskana liczba punktów zostanie zaokrąglona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku;
2) dla kryterium “posiadanie kadry”:
oferta Wykonawcy, który zaoferuje:
1 osobę posiadająca akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner. - otrzyma 0 punktów:
2 osoby posiadające akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner.- otrzyma 10 punktów:
3 osoby posiadające akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner - otrzyma 20 punktów;
4 osoby posiadające akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner- otrzyma 40 punktów;
4. Liczba punktów przyznanych ofercie zaokrąglona zostanie do dwóch miejsc po przecinku.
Nie wskazanie lub wskazanie innej liczby pilotów niż wyżej wymienione przez Wykonawcę
w formularzu oferty stanowiącym Załącznik nr 1 do niniejszej SWZ będzie oznaczać, że Wykonawca zaproponował 1 osobę posiadającą akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: posiadanie kadry

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

4) zdolności technicznej lub zawodowej:
a) Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert przeprowadził co najmniej 1 szkoleniE barmana odpowiadające zakresowi zamówienia publicznego (przejazd, nocleg, wyżywienie, szkolenia) wraz z podaniem rodzaju, wartości, daty, miejsca wykonania i podmiotów, na rzecz których usługa ta została wykonana, z załączeniem dowodów, określających czy to szkolenie zostało wykonane należycie.
b) Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż dysponuje osobami zdolnym do wykonania zamówienia, tj.– uczestniczyć będzie 4 osoby, spełniające następujące wymagania: -posiadają akredytację Niezależnego Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Barmanów (4 osoby) tym co najmniej jedna osoba posiadająca akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner.
Zamawiający informuje, iż posiadanie kadry jest jednym z kryteriów oceny ofert. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże posiadanie co najmniej 1 osoby posiadającej akredytację egzaminatora/trenera Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmańskiego (World Flair Association), co jest jednoznaczne z posiadaniem uprawnień WFA Grading Examiner.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
 wykaz usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; wzór wykazu stanowi załącznik nr 3 do niniejszej SWZ;
 wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami; wzór wykazu stanowi załącznik nr 4 do niniejszej SWZ;

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

WYMAGANIA DOTYCZĄCE ZŁOŻENIA OFERTY PRZEZ KONSORCJUM WYKONAWCÓW
1. Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie o udzielenie zamówienia.
2. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o zamówienie, zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w po¬stępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Pełnomocnictwo, o którym mowa w ust. 2 musi być dołączone do oferty w formie oryginału podpisanego przez uprawnionych, w świetle dokumentów rejestracyjnych, przedstawicieli Wykonaw¬ców, lub mieć postać aktu notarialnego, albo notarialnie potwierdzonej kopii. Z treści pełnomocnictwa winno wynikać, iż dotyczy ono udziału w niniejszym postępowaniu, a jego okres ważności obejmować musi niniejsze postępowanie.
4. Jeśli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana, Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego przedstawienia umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy na następujących warunkach:
1) z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy zmiana miejsca realizacji usług hotelowych. Zmiana umowy nie może skutkować zwiększeniem wynagrodzenia Wykonawcy;
2) w wyjątkowych, udokumentowanych przypadkach mogą ulec zmianie terminy wykonywania usługi:
3) Strony przewidują możliwość zmiany menu, zmiana nie może spowodować zwiększenia wynagrodzenia Wykonawcy oraz pogorszenia standardu posiłków lub prowiantu.
2. Zamawiający ustala następujące warunki wprowadzenia zmiany do umowy:
1) strona występująca o zmianę postanowień umowy zobowiązana jest do udokumentowania zaistnienia okoliczności, na które powołuje się wnioskując o dokonanie zmiany;
2) wniosek o zmianę postanowień umowy musi być wyrażony na piśmie;
3) zmiana umowy może nastąpić wyłącznie w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności;

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-10-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://uph-edu.logintrade.net/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-10-14 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-11-19

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1) Zamawiający wymaga, aby wykonanie przedmiotu zamówienia nastąpiło w terminie 7-14 dni od podpisania umowy zastrzeżeniem poniższych punktów.
2) Zamawiający wymaga, aby usługa była wykonana w terminie 03-08.11.2021 roku
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę przeprowadzenie szkolenia pn. Rejestratorka medyczna - Ostrołęka
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania18-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę przeprowadzenie szkolenia pn. Rejestratorka medyczna dla 14 osób. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI